URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 04 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Ianuarie 2012, 12:01

Un orădean de 33 de ani a dispărut în Noua Zeelandă (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Mihai Muncuş-Nagy, un orădean de 33 de ani, a dispărut luni pe insula Raoul din Noua Zeelandă. Tânărul se afla acolo din octombrie, ca voluntar pentru monitorizarea activităţii seismice şi vulcanice de pe insulă şi contribuia la protejarea celor peste 100 de plante originare din Insulele Kermadec.

Potrivit presei din Noua Zeelandă, se pare că Mihai ar fi fost luat de valuri de pe o stâncă, la ora 6 dimineaţa, când monta aparatura de monitorizare pe care o punea în fiecare zi. Autorităţile au întrerupt căutările, deoarece şansele ca acesta să fie găsit în viaţă sunt foarte mici.

"Având în vedere perioada de timp care a trecut fără ca Mihai să fie găsit, am depăşit punctul în care am putea să mai sperăm că acesta să fie găsit în viaţă", a declarat managerul Departamentului pentru Conservare, Tim Brandenburg, unul din colegii voluntari ai orădeanului.

Autorităţile din Noua Zeelandă au oferit sprijin familiei acestuia din România, care a acceptat că este puţin probabil ca acesta să fi supravieţuit. Totodată, soţiei lui Mihai, Kinga, i-au oferit şansa să meargă pe insula Raoul, dacă va dori.

Coordonatorul misiunii de cercetare, Greg Johnston, a declarat că dacă vor apărea noi informaţii, căutările ar putea fi reluate. Între timp, soţia acestuia nu îşi pierde speranţa. "Cred că el trăieşte", a declarat Kinga Muncuş-Nagy. Ultima oară când a vorbit cu soţul ei a fost de Revelion.

Mihai Muncuş-Nagy s-a alăturat echipei de pe insulă la sfârşitul lui octombrie, îndeplinindu-şi visul de a merge pe insula Raoul. Experienţa sa montană şi disponibilitatea de a lucra în echipe mici în mediul extern l-au recomandat pentru această activitate.

Născut în Alba Iulia, Mihai s-a mutat în Oradea, unde a şi studiat la Facultatea de Protecţia Mediului, specializarea Silvicultură, pe care a absolvit-o ca şef de promoţie. Potrivit profesorului universitar Ioan Vlad, după absolvire, Mihai a devenit preparator la aceeaşi facultate, iar apoi asistent universitar la catedra de Silvicultură. "E un om obişnuit, dar un foarte bun specialist în împăduriri", a spus profesorul.

Potrivit unui fost coleg de-al lui Mihai de la facultate, Ruben Budău, Mihai şi soţia sa s-au mutat în urmă cu câţiva ani înapoi în Alba, unde şi-au fondat un ONG pentru ocrotirea naturii. "Era foarte pasionat de ce făcea. În plus, era genul de om care te ajuta fără condiţii, dacă putea", a precizat Ruben Budău.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON