URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 August 2010, 12:17

Un ONG al bolnavilor propune: aleşii să fie trataţi numai în spitale din România

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Propunerea ONG-ului pacienţilor cronici presupune că aleşii, de la preşedintele ţării până la ultimul consilier local, ar trebui obligaţi prin lege să se trateze în sistemul sanitar din România, atât ei cât şi familile lor, iar dacă încalcă această regulă, să îşi piardă automat funcţia.

Ei spun că dacă politicienii vor apela la sistemele de sănătate din alte ţări, această faptă să fie considerată daună adusă imaginii României.

Astfel, Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România consideră că politicienii se vor gândi mai bine atunci când vor decide bugetul pentru sănătate şi poate astfel forţaţi vor aloca minim 6% din PIB, cum este în Europa, nu 3% cum nu mai este nici în cele mai sărace ţări din Africa.

De asemenea, ONG-ul crede că aleşii vor impune un management bazat pe performanţă, şi nu pe alte interese, astfel încât nu vor mai alunga medicii din ţară, ci se vor lupta să-i ţină aici. În acelaşi timp, organizaţia crede că banii din sănătate vor fi cheltuiţi eficient şi nu se vor mai scurge în alte buzunare, CNAS va lucra pentru pacienţi, nu pentru a face economii pe spinarea lor şi a le impune biruri. Pe deasupra, cei de la putere vor vedea astfel realitatea cruntă cu care se luptă un pacient din această ţară.

De-a lungul timpului, mai mulţi politicieni importanţi au ales să se trateze în străinătate. Preşedintelee Traian Băsescu s-a dus în Austria: "Aici a fost riscul cel mai mic. Mi-aş dori să avem asemenea servicii medicale şi în România", spunea acesta.

De asemenea, Călin Popescu Tăriceanu a suferit o intervenţie la genunchi, în Franţa, după un accident de motocicletă. Ion Iliescu a ales tot Franţa, iar în iunie 2007, fostul preşedinte al României a suferit o intervenţie la inimă. În 1996, Iliescu a fost şi în Israel pentru a se opera din cauza unei afecţiuni dermatologice. Şi fostul premier Adrian Năstase s-a tratat în Germania 2003, el suferind o intervenţie chirurgicală determinată de o infecţie a glandei tiroide.

Viorel Hrebenciuc s-a operat şi el la tiroidă. Întrebat de ce a ales o clinică din străinătate, liderul PSD a spus, râzând, că nu are încredere în medicii de la Spitalul Militar, care l-au operat şi pe Băsescu. Hrebenciuc a precizat apoi că a glumit atunci când a făcut declaraţia respectivă.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a suferit în 2006, la Paris, o operaţie la inimă, iar Radu Vasile, fostul premier al României, este tratat de cancer în prezent în Israel.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
parere
In completarea propunerii, sa se prevada ca toti pesedeii de Bihor sa fie operati de Doctorul brancardier Bodog! Sa vezi cati supravietuiesc! Iar cardiacii sa fie operati de amicii lui, pentru care se zbate sa le faca sectie, niste neicanimeni, doctor Pop zis Tzitzu si altii, vai de capu lor!
Postat 21 August 2010, 23:19 de oradean PhD
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON