URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.

Socotelile lui Bolojan: Primarul dă raportul la final de mandat

Socotelile lui Bolojan: Primarul dă raportul la final de mandat POD PESTE VREME. Inaugurarea Podului Sovata, anul trecut de Ziua oraşului, a atras peste 400 de orădeni. Construit în numai un an, podul a costat doar 11,8 milioane de lei. Cât un tramvai Siemens...
Socotelile lui Bolojan: Primarul dă raportul la final de mandat REALIZĂRI. Pe lista realizărilor "bifate" se numără, între altele, construcţia podului Theodor Neş, amenajarea sălii de lucru cu publicul din Primărie, transformarea în parc a fostului cimitir Olosig şi amenajarea a peste 5.500 de locuri de parcare în cartiere
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La final de mandat, primarul trage linie şi spune că îi dă cu plus. "A fost un mandat cu mai multe realizări decât oricare din cele precedente", afirmă Ilie Bolojan.

Printre argumentele sale se numără 5 poduri şi numeroase drumuri nou create, cimitire şi terenuri virane transformate în parcuri, 60 de străzi asfaltate, mii de locuri de parcare în cartiere şi un parc industrial care a adus orădenilor peste 1.000 de locuri de muncă.

02 Bolojan_1.jpg"Am făcut ce trebuia"

Instalat pe funcţie în plină criză economică, Ilie Bolojan (foto) a condus cu mână de fier. În condiţiile reducerii veniturilor ca urmare a scăderii salariilor bugetarilor, lipsei de alocări de la bugetul central, diminuării succesive a cotei ce revine bugetului local din impozitele pe salarii şi reducerii de către Guvern a subvenţiei la energia termică, edilul a luat măsuri dure. Personalul Primăriei a fost redus cu 30%, de la peste 1.100 la 700 funcţionari, cheltuielile instituţiei au fost tăiate, preţul gigacaloriei a fost majorat cu circa 25%, ba chiar în cazul orădenilor din Ioşia s-a dublat într-o singură iarnă.

Bolojan nu s-a sfiit să exproprieze terenuri şi case pentru a face loc unor investiţii de interes public. Aşa a devenit posibilă întubarea pârâului Adona, construirea drumului ce leagă centrul de Ioşia pe malul Crişului, a străzii Ceyrat dintre Nufărul şi Universitate şi a drumului dintre Velenţa şi Cantemir cu ieşire în şoseaua de centură. "Nu am făcut ceea ce dă bine. Am făcut ceea ce trebuia", spune primarul.

Ordine în Primărie, curăţenie în oraş

Ales pentru a face "ordine în Primărie şi curăţenie în oraş", Bolojan spune că s-a ţinut de cuvânt. "Când am venit, erau doi doi directori pe post, din care unul stătea pe funcţie, iar altul muncea efectiv. Aceste lucruri au fost eliminate, iar astăzi avem o Primărie eficientă". Pe lista problemelor rezolvate primarul aminteşte stingerea scandalurilor din taximetrie, cele legate de atribuirea clientelară a spaţiilor comerciale şi locative, dar şi eliminarea licitaţiilor cu dedicaţie.

Bolojan arată că azi nu mai există funcţionari care să răspundă de taximetrie şi să aibă în acelaşi timp propriile firme de taxi, că atribuirea spaţiilor locative se face după necesităţile reale şi a celor comerciale prin licitaţie, iar preţul lucrărilor publice a fost redus cu 40% ca urmare a faptului că acestea se dau prin licitaţii corecte, anunţate transparent inclusiv pe site-ul municipalităţii. "Am avut foarte puţine contestaţii şi nu am pierdut niciuna. Nu mai sunt consilieri locali care să contruiască pe banii Primăriei", aminteşte Bolojan.

Cea mai bună dovadă că firmele şi-au recăpătat încrederea în corectitudinea instituţiei o reprezintă, potrivit lui Bolojan, donaţiile făcute de acestea oraşului, nu funcţionarilor prin şpăgi. "Anul trecut, oraşul a primit donaţii pentru amenajarea de spaţii verzi în valoare de 187.000 lei. Astăzi toate giraţiile sunt amenajate din sponsorizări. Dacă aceste firme ar fi avut cea mai mică îndoială că banii lor sunt risipiţi ori deturnaţi, în mod sigur nu i-ar fi dat".

După 4 ani, Bolojan spune că administraţia locală are profesionişti care ştiu munci şi fără să calce strâmb. "Dacă oamenii sunt lăsaţi să-şi facă treaba şi nu li se cere să trântească licitaţii sau să spună că laptele e negru, atunci nu sunt probleme. Nu aparatul administrativ este problema, ci comanda politică din fruntea lui", afirmă edilul.

"Nu totul este perfect"

"După un mandat în care am lucrat destul de mult cu toţii, răsplata este ceea ce am lăsat în urma noastră. Nu totul e perfect, nu totul e bine, dar se vede ceva", zice liberalul, trecându-şi la realizări 5 poduri, între care Podul Sovata (care s-a confruntat iniţial cu opoziţia unor riverani) şi ridicarea Podului Theodor Neş (lucrare amânată de 12 ani). În ultimii 4 ani au fost modernizate intrările în oraş, s-au reabilitat arterele principale precum Cazaban, Horea, Decebal, Splaiul Crişanei sau Oneştilor şi s-au asfaltat 60 de străzi, o bună parte din fonduri europene atrase de fosta administraţie!

Pe listă mai sunt încheierea reabilitării Teatrului, începerea lucrărilor la Cetate pe bani UE, construcţia a peste 5.500 de locuri de parcare, amenajarea de giraţii în intersecţiile aglomerate, înfiinţarea a 6,5 hectare de zone verzi, Parcul Industrial, care deja a generat peste 1.200 locuri de muncă şi are perspective încurajatoare, în condiţiile în care municipalitatea a redus cu 60% impozitul pe clădirile deţinute de companii şi se obligă să elibereze firmelor avizele în cele mai scurte termene din ţară.

Oraş milionar

Deşi România are mari probleme în absorbţia de fonduri UE, Oradea a reuşit performanţa de a semna contracte de finanţare de 187 milioane de euro. Cea mai mare investiţie se ridică la 77 milioane şi prevede construirea unui CET nou, pe gaz, şi reabilitarea conductelor. Urmează proiectul Aparegio, de aproape 110 milioane, privind reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare în mai multe localităţi ale judeţului, în municipiu lucrările ajungând la 20 milioane de euro.

Pe lista investiţiilor cu fonduri UE se mai numără construirea Aquapark-ului pe amplasamentul Ştrandului Municipal, extinderea geotermalismului în Nufărul, reabilitarea pieţelor Unirii şi Ferdinand, modernizarea spitalelor ş.a. "Au fost semnate contracte pentru proiecte pe care, dacă municipalitatea le va pune în practică în perioada următoare, va genera o adevărată schimbare la faţă a oraşului", spune Bolojan. Proiectele au fost câştigate, rămâne de văzut cum vor fi implementate. Căci asta va fi deja sarcina viitorului primar...


REGRETELE DE DUPĂ
Două taxe cu bucluc

Conform propriei declaraţii, singurul regret cu care îşi încheie mandatul primarul Ilie Bolojan e faptul că nu a reuşit să menţină hotărârile de Consiliu Local privind obligativitatea reabilitării faţadelor, respectiv taxa pe comercializarea de alcool pe timp de noapte, atacate în justiţie de Prefectură. "Dacă am fi reuşit acest lucru, astăzi ar fi fost reabilitate mult mai multe faţade în centrul istoric şi am fi înlocuit mult mai multe piese de mobilier urban distruse de tinerii înfierbântaţi", spune Bolojan.


LA JUDECATĂ
Promisiunile din 2008

Voi face ordine la Primărie
Voi face curăţenie pe străzi şi în cartiere
Voi deschide oraşul pentru investiţii
Voi continua gratuităţile pentru pensionari
Voi asigura o circulaţie normală
Voi finaliza şoseaua de centură
Voi asfalta şi voi introduce apă şi canalizare în toate cartierele
Voi asigura condiţii decente în spitale
Voi respecta cultura şi tradiţiile tuturor orădenilor
Voi gestiona corect banii publici

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
54 Comentarii
ologu
cine mai umbla si prin alte orase remarca cu tristete ca Oradea nu e decat un satuc in comparatie celelalte. asa ca sa o lasam mai moale cu autolaude ca nu e cazul.
Postat 22 Mai 2012, 11:01 de gogu
surprize surprize
Da raportul chelule si pentru taxele de gradinita, de fatada si de noapte !! Da raport si pentru podul din Dragos Voda cu care ai luat ochii naivilor! Nu mai poate baga nici Selina in sac la cate lucrari ai vrea sa le dai tovarase! O sa ne invartim numa in giratorii ma pamfletule daca ar fi dupa tine !!!
Postat 08 Mai 2012, 19:14 de spartanu de bihor
DE CE?
DL BOLOJAN ARE DREPTATE S-A FACUT CEVA IN ORAS ,DAR CURATENIA ESTE NUMAI PE DRUMURILE UNDE UMBLA DOMNIA SA DEZAPEZIREA LA FEL IAR CLANURILE DIN PRIMARIE SI AIO SANT FORMATE DIN FRATI SOTI SOTII SI SFORARI ,IAR DESPRE CONTRACTE ,TOATE LE CASTIGA O SINGURA FIRMA GHICITI CARE !!!!!!.DE CE DOMNULE PRIMAR NU CANDIDATI CA INDEPENDENT ?DE CE V-A AMESTECATI CU USL GRIVCO SANTETI SANTAJABIL? ATI FACUT EXACT CE A FACUT COLEGUL DE ALIANTA S-AU CE O FI FILIP CEL CARE V-A CONDUCE ACUM DE LA BUCALE ACUM NU SE AUDE NIMIC RAU DE EL, CE RATATI !!!!!!! IN REST NUMAI DE BINE !!.
Postat 06 Mai 2012, 10:23 de VOTANTUL
oradean
Am vazut comenturile puse de "un oradean nemultumit"....probabil esti sluga la vuscan....si sper sa te loveasca masina (vezi cum o facut vuscan acum cativa ani)....oricum....NU sunt fan Bolojan....defapt nu simpatizez cum nici un politician....insa sa fim realisti.....pe omul asta chiar nu aveti de ce sa il criticati...niciodata nu va fi bine pentru toata lumea....chiar asa ii motivu pentru care il critica unii.....pt ca au ramas fara felia lor de cacat....pt care nu faceau nimic.....O sa vedeti...in cel mai fericit caz o sa vina un ratat.....si dupa ce 5 luni o sa ziceti ca ce bun era Bolojan daca ramanea....
Postat 05 Mai 2012, 19:11 de eu
bla bla
Multumim tovarase Bolojan pt. aceste minunate ctitorii. Acum este timpul sa mai lasi si pe altii. Daca nu suntem multumiti de el / ea, te vom alege peste......mai vedem noi.
Postat 05 Mai 2012, 12:38 de oradean nemultumit
@aaaa
toate contractele sunt publice, pe site-ul primariei: http://oradea.ro/contracte iar daca Bolojan o va tine tot asa, sa fie primar pana la pensionare!
Postat 05 Mai 2012, 11:17 de mitru
militianule
Marius nu mai fa tu pe desteptul, gradul tau de educatie si cultura e acelasi cu al cimpanzeilor pe care ii blamezi, maimutoi oparit, chiar daca te faci ca nu observi plutesti in acelasi kkt...
Postat 04 Mai 2012, 15:06 de urs
bolovanu inecat
daca nu ar taia toti copacii si nu ar asfalta toate spatiile verzi din oras ar fi ceva, dar bolovanul asta e in cirdasie cu fratele beni si asta suge cu selina lui toate contractele, cred ca o sa asfalteze si crisu dupa ce termina de asfaltat toate spatiile verzi.... o sa fierbem in bitum cu dedicatie de la benny hill selina.
Postat 04 Mai 2012, 15:00 de bolovan
Bolojan 65%
Pentru toate realizarile merita sincere felicitari. Alegerile le va castiga la pas cu minim 60% din optiuni. In urmatorul mandat, sub administrarea lui, Oradea va fi de nerecunoscut. Un singur MINUS are: niciun metru de pista pentru biciclete!!! Din cele 187 milioane euro din proiecte europene, doar 77 sunt bani europeni diferenta fiind de la bugetul de stat, bugetul local si TVA.
Postat 04 Mai 2012, 12:35 de Forlany
mda
Bolojan e cel mai tare!!! Bolojan va fi reales peste o luna!
Postat 04 Mai 2012, 10:24 de jkl
Marius
Marius...si tu probabil esti tata cimpanzeilor? Normal, cum se poate apara cineva mai bine decat sa ii jigneasca pe altii. Romania, deci inclusiv Oradea e o tara libera, iar noi avem anumite drepturi(din cate am probat ultima data) iar unul dintre aceste drepturi este libera exprimare....deci daca la un cetatean ii place sau nu de Bolojan e treaba lui...nu cred ca trebuie sa vina un frustrat ca si tine sa jigenasca locuitorii din Oradea.
Postat 04 Mai 2012, 09:40 de cimpanzeu
@Marius
E plin în jurul nostru de mulţi indivizi care se manifestă cam la fel ca tine cînd vorbesc despre România. Am mai spus şi o să repet, ţara asta nu are nici o vină pentru că unii (prea mulţi) dintre cetăţenii ei nu-şi fac datoria. În decursul anilor s-au creat chiar adevărate complexe de inferioritate, cu ajutorul nemijlocit al mijloacelor media din România. Nu se poate ca tu ca individ fii şi să te simţi superior, cînd faci parte dintr-o comunitate de "cimpanzei" în care binenţeles că tu nu te-ai autoinclus. Cînd cineva denigrează România şi românii, trebuie s-o luaţi personal fiindcă denigrările se referă la fiecare dintre noi, fără nici o excepţie.......
Postat 04 Mai 2012, 09:24 de petrache
Selina 2
Primaria + Selina? Aia crezi tu ca e problema adevarata? Uita-te la CJ unde tarle + selina = love = penticostali sau baptisti sau alte goaze dinastea. 'Razboiul' tarle vs. selina a fost DOAR DE OCHII LUMII. Cea mai buna manevra a lui tarle. El A FOST cel putin la fel de bun ca basescu din punct de vedere al smecheriei politice. Numai in PDL talente dinastea.
Postat 04 Mai 2012, 08:45 de Bogdan
Selina?
Oare se pot face publice contractele pentru lucrari incheiate intre primarie si firma selina? nu de alta, dar sa se vada de ce s-a facut si putinul care s-a facut in oradea, sa stim cu totii unde au ajuns banii plecati din primarie....
Postat 04 Mai 2012, 08:35 de aaaa
Hai Bolojan
BRAVO MARIUS. Ai sintetizat perfetct portretul vesnicilor nemultumiti, a eternilor gica contra din tara si orasul acesta. Si eu voi vota cu el. Oricum alte alternative nu prea sunt!
Postat 04 Mai 2012, 08:17 de Lunca
Azi
Azi am intalnire cu Bolojan ...vine sa ne faca parcare ....gata cu certurile pt. un loc de parcare ....a mai facut altcineva asa ceva ?
Postat 04 Mai 2012, 05:50 de Sandu
completare
Nu degeaba se zice ca nivelul de trai e direct proportional cu gradul de educatie si cultura al unei tari...
Postat 04 Mai 2012, 01:21 de Marius
tara asta...
Asa cum a spus-o si el, nu a facut ce dadea bine, a facut ce trebuia. Normal, multi (poate care habar n-au nici cum il cheama pe presedinte) se rascoala, dar daca stai sa-i intrebi care e exact motivul, dau din gura ca babele pe ulita cum ca "fura" sau doar ca nu-i place lui de bolojan. Din pacate mentalitatea asta de primitivi cu 4 clase a adus Romania in stadiul codas in care se afla acum. Noi nu putem sa recunoastem valorile, pentru ca nu avem (aici ma refer la noi, ca natie) educatia necesara pentru asta. Sunt oameni - fapt pe care-l inteleg dealtfel - care nu va rostul bordurilor, nu vad rostul giratiilor si a drumului de centura. Ok, sunt si ei cetateni, au drept de vot (in orice padure sunt uscaturi). Dar mai sunt unii care n-au habar de ce-nseamna o functie administrativa, si ar fi vrut ei sa vina bolojan sa ii ajute cu vreo 1000-2000 de lei/luna ca asa ar fi frumos. N-am sa ma apuc sa explic cimpanzeilor de ce e nevoie de infrastructura sau de orice alta investitie care s-a facut pentru ca, fiind primate, nu vor intelege oricum nimic, si-o vor tine pe-a lor ca bolojan e hot, ca fura, ca minte, ca e manan-n mana cu selina :) Nu degeaba se zice ca nivelul de trai e direct pro
Postat 04 Mai 2012, 01:20 de Marius
bolo PeNaLu
Ajunge BOLO !!!! Cseke a primarie!!
Postat 04 Mai 2012, 00:53 de cseke attila
pleaca Bolojan
Mai lasa-ne Bolojan cu minciunile tale....tot ce ai facut in acesti ani a fost sa le umpli buzunarele apropiatilor tai care te sponsorizeaza in campanie. Nu seamana deloc lista propunerilor cu ce ai realizat pana la urma. Minciuni.
Postat 03 Mai 2012, 23:51 de andra
ajunge
Jos cu Bolojan!!! Ajunge! Sa se ia de mana cu Cei care il pupa-n fund si sa-si betoneze in munti o carcera!
Postat 03 Mai 2012, 23:48 de eu
@Or
Or, logica si corenta ta spun totul despre ce e in mintea ta. Pe cine propui? Pe Shushu a sarkany? Daca ai ma scoate nasul pe fereastra ai vedea ca s-au asfaltat destule strazi. Deci? Hohohohohrgaz??
Postat 03 Mai 2012, 23:23 de @Or
nu Bolojan
in opinia mea, gresesc enorm cei care il vor vota din nou pe Bolojan. Decat sa ne faca sensuri giratorii si sa bage bani in borduri, mai bine ar fi asfaltat sau canalizat cateva strazi< si asa e mana in mana cu Selina, macar faceau ceva productiv>. Nu a sprijinit si nu cred ca are de gand sa sprijine cetateanul de rand in viitor, asa ca cei care se gandesc ca are sa le fie bine in viitor sa recalculeze ecuatie, domnilor si stimate doamne, nu are sa va fie mai bine, mai ales dupa ce puterea are sa fie si in bucuresti in mana lor. P.s. Dragi timisoreni, puteti sa il duceti la voi, promitem sa nu plangem !
Postat 03 Mai 2012, 22:51 de Or
@AB
@AB: te pomeni ca tu il votezi pe Vuscan, un tip cu idei \\\'mari\\\' si \\\'extraordinare, ca se pare ca inspre ala tinzi. Daca tot esti acolo, voteaza si pt sotia lui la CJ :))))))) (desii intr-un fel te inteleg, ca decat tarle sau altii mai bine o persoana ca aia). Nimeni nu e perfect si pe acoluri ai dreptate ferma de porci si unele relatii discutabile cu Selina, asa cum in alte privinte te inseli (gradina Zoo, empatia fata de cetateni, giratia). Lasa ca in zece iunie o sa ai ocazia sa iti spui parerea la vot raliindu-te cu Vuscan sau PDL sau UDMR. Iti doresc mult insucces in demersul tau :). Parerea mea!
Postat 03 Mai 2012, 21:59 de Vladi
Felicitari pt.d-l Bolojan
Felicitari d-lui primar Bolojan pentru realizarile din mandatul ce expira in curand si succes in continuare in noul mandat. I.C.
Postat 03 Mai 2012, 21:31 de I.Cristioreanul
piramid-on
As adauga niste realizari: orasul arata ca o parcare de hipermarket, trotuare desfiintate, risti in orice clipa sa fii calcat de o masina, tu crezand ca te afli pe trotuar, sute de pomi masacrati, gradina zoologica rasa, turbomegagiratia sf., mirosul de * de porc pe care cei din rogerius sunt obligati sa-l miroase zi si noapte, toti banii orasului directionati catre o singura firma. empatie 0 fata de cetateni. Ii inteleg regretul ca n-a putut scoate din casa niste oameni din centru dar nu-i nimic pierdut, in cel de-al doilea mandat poate da afara din casa toti oamenii care stau in calea drumui expres. Nu-i ascultati domnule primar, cu totii sunt prosti iar dumneavoastra sunteti destept! Iar in locul strandului municipal construiti un bloc mare, ca-i bine.
Postat 03 Mai 2012, 21:28 de AB
si eu votez bolojan
Votez si eu pe Bolojan. Cseke = Kiss.
Postat 03 Mai 2012, 20:49 de attila
Sa fim realisti
In afara de Bolojan, restul sunt chiar dezastru, alde Groza, Vuscan, etc. Sa fim totusi rezonabili. S-a descurcat suficient de bine avand in vedere opozitia atat pe plan local cat si national (datorita PDL).
Postat 03 Mai 2012, 20:35 de Oradea
drum bun! esti veriga slaba
acum 4-5 ani eram sigur ca ceausescu se va reincarna in bolojan si bihoreanul se va transforma in scanteia! nu-s nostradamus si nici mama omida, dar uite ca "faptele de glorie" ale inegalabilului de alesd descrise de oficiosul de casa arata ca am avut dreptate. daca aluia i-au pus palarie si-n mana si pe cap, astuia cum o sa-i coboare turul pantalonilor de subsori? n-ai cu cine! niste tarani!
Postat 03 Mai 2012, 20:19 de usl-as
alternative
Am o rugaminte pt dadatorii din gura: cand il criticati pe Bolojan, va rog puneti in comentariul vostru alternativa pe care o credeti superioara lui.
Postat 03 Mai 2012, 20:05 de kaboom
Ce penali sunt unii
Stiti...sunt curios de o chestie: dintre cei care ati postat pro bolojan,care cu cat a fost platit? sau ce avantaje a primit? Stiti,se vede de la o posta ca acest val de comentarii a fost organizat:) Imi pare rau ca politica este atat de curva incat unii is vand si mamele,dar....asta este o opinie personala. Revenind la subiectul ,,realizari\".....nu a facut prea multe:-? daca stau sa ma gandesc nu a facut mai nimic :| Ah,ba da...imi cer scuze,nu stiu ce zic....evident ca a facut :) A finalizat proiectele lui Groza,si anume podul Sovata, si scuarul de pe Bulevardul Dacia. Ma mir de asemenea ca acest articol este unul ,,linistit\".De obicei articolele de pe ebihoreanul il lauda cam tare,maine poimaine vedem ca oamenii au mai multa incredere in Bolojan decat in Dumnezeu... Ma rog,mi-am spus punctul de vedere,cei platiti sa comenteze....comentati in continuare,restul...o seara placuta.Si sa nu uitam: Jos Bolojan!
Postat 03 Mai 2012, 19:56 de Chris
@Andrei
@Andrei: ai dreptate...te pomeni ca ai si parerea ca PDL s-ar fi descurcat mai bine :)))). Ce dume. Du-te si te culca! Hai Bolojan.
Postat 03 Mai 2012, 19:39 de Vali
"am facut ce trebuia"
Bravo! Ai facut ce trebuia! Ai realizat monopol pe absolut tot ce inseamna bani publici, ai imbogatit Selina si Rer pe banii nostri care lucreaza de mantuiala. Nu e de mirare ca o mare parte din sponsorizarile de campanie a domnului Bolojan si Cornel popa vin din partea Selinei...
Postat 03 Mai 2012, 19:28 de andrei
Bravos Bolojan
Singurul care merita un vot! Bravos domnule Bolojan!
Postat 03 Mai 2012, 19:10 de Bravo!
La mai mare numai la dus
Ordinea din primărie constă în faptul că unul vorbeşte şi 700 de inşi ascultă. Curăţenia din oraş constă în faptul că tot la două zile o văd pe consoarta mea că şterge praful de pe mobilă, cu toate că stau la curte, cu pomi şi multă verdeaţă, iar geamurile de la stradă nu le deschid aproape niciodată. Dacă gibonul e aşa de bun, ar trebui promovat la capitală. Poate aşa scăpăm de cel mai bun diriginte de şantier din urbe, pentru a putea avea un primar cu ţinută europeană.
Postat 03 Mai 2012, 19:03 de Dihoreanul
minus din plus
asocierea in USL ii va aduce un minus enorm,parerea mea sincer,cu toate ca imi place Bolojan si stilul sau,aliantele astea aduc si minusuri,nu poti pune un liberal cu un socialist asta e clar,e ca si cum ai spune udmr-ului sa se pupe cu prm,sa fim totusi seriosi,nimeni nu a realizat atat cat a facut Bolojan ca primar,asta este un punct forte,daca era alt primar sunt foarte sigur ca nu termina nici un proiect din mandatul primarului anterior,pt. ca vad mai jos pe unul ca vocifereaza ceva incredibil,nu sunt realizariile lui Bolojan podul..centura..etc.Daca era un primar care se uita doar la dorinta de realizari personale cred ca nici nu erau terminate cele incepute de altul,din punctul meu de vedere are tot respectul meu,aicia a aratat ca un gospodar,banul nu se arunca pe fereastra numai ca nu e al LUI.
Postat 03 Mai 2012, 18:46 de eucumine
Bolojan
După mine e de departe cel mai bun primar pe care l-a avut Oradea, vreodată. Io sunt unul dintre cei care l-au mai înjurat, pentru că mi se pare că a lăsat prea multe pârghii la mâna lui chiş&roujika, care au profitat angajând firme "finlandeze", mai ales la spaţii verzi. Adevărul e că numai un răuvoitor nu poate vedea că oraşul şi primăria s-au schimbat în bine. Pentru podul Sovata şi celelalte poduri care urmează, pentru străzile reabilitate, pentru că a permis accesul Poştei Române şi al singurei bănci româneşti în primărie (CEC), pentru că nu a fost de acord cu traducerea nomenclaturii stradale în finlandeză, are şi votul meu recunoscător.....
Postat 03 Mai 2012, 17:23 de petrache
??
La realizari se poate spune si despre dublarea gigacaloriei,a apei si achizitionarea de aparate de taxat in aproape toate parcarile,din centru pina la periferie,la unii cu abonament la altii cu taxametre,deci tot ce a realizat a facut-o cu suprataxarea cetateanului oradean,asa ca nu vad cum protejaza pensionarii,poate pt. ca se spala la strandul Iosia ca sa faca economi la intretinerea si asa greu de platit luna de luna.De ce nu ne spune citi restantieri sint la intretinere ca sa vedem cit de bine se traieste in Oradea?
Postat 03 Mai 2012, 17:11 de luky
Dl.
Oamenii din politica sunt asa cum ii stim toti, dar in fruntea listei cu cei mai respectati de mine se afla Dl. Bolojan. Toata stima! Daca ar fi la fel macar jumatate din oamenii din politica, alta ar fi fata Romaniei...
Postat 03 Mai 2012, 16:42 de Marius
Timisoara
Daca oradenii nu-l mai vor pe caposul asta de Bolojan, sa vina sa candideze la Timisoara, aici e chiar nevoie de un primar ca el, ar avea de lucru serios, dupa 15 ani de Ciuhu!
Postat 03 Mai 2012, 16:29 de Timisorean
felicitări
Cu siguranță, Bolojan va primi, din nou, încrederea orădenilor după 10 iunie. Sper doar să nu dezamăgească în al doilea mandat. Ar fi păcat.
Postat 03 Mai 2012, 15:59 de 0mu
Bravo!
Fain articol, jos palaria!
Postat 03 Mai 2012, 15:52 de Bimbo
ARE VOTUL MEU
no comment!
Postat 03 Mai 2012, 15:42 de Luci
Hai Bolojan
Succes D-le Bolojan. Cel mai mult mi-a placut: \\\"Inaugurarea Podului Sovata, anul trecut de Ziua oraşului, a atras peste 400 de orădeni. Construit în numai un an, podul a costat doar 11,8 milioane de lei. Cât un tramvai Siemens..\\\" Multimi totodata mai ales PDL ului si D-lui Filip care si-au batut joc de acest oras frumos atatia ani! Speram sa nu va mai vedem in graba.
Postat 03 Mai 2012, 15:37 de Cosmin
Felicitari domnule primar!
Felicitari domnule primar Bolojan, ati facut ceea ce trebuia pt acest oras. Ne-ati facut sa fim pentru prima data mandri ca suntem oradeni, va votam inca o data pe 10 iunie pt ca numai cu dumneavoastra primar orasul se poate dezvolta mai departe.
Postat 03 Mai 2012, 15:23 de Madalina
tot Bolojan, ce sa-i faci
Sa fim realisti. In afara de Bolojan restul sunt chair pulbere frate. Macar el a incercat sa faca ceva..si pe alocuri cel putin a reusit. Asa ca si votul meu. Asa e la noi in Romania, trebuie sa votam cel mai putin rau, iar pt Oradea cel mai mic rau e Bolojan. Asta e!
Postat 03 Mai 2012, 15:23 de Karoly
la fel
la fel si eu,al sasea vot tot pt bolo.Inca 4 ani asa si vom avea un oras f frumos: aquapark,cetate,gradina zoologica,centura pe 4 benzii,posibil aeroport,parcari civilizate nu pe pamant si spatiu verde si malul crisului si parcuri plus curatenie si speram si muzeul.Votez pt un oras frumos .
Postat 03 Mai 2012, 15:01 de oradea
Adio
CE TUPEU AI BOLOJANE: -SPITALELE NU LE-AI FACUT TU -CENTURA NU AI FACUT-O TU -TURBOGIRATIA ESTE VARZA .CIRCULANDU-SE MULT MAI GREU CA INAINTE -CANALIZARE DEASUPRA DE GARA NU ESTE CUM POTI SA TE LAUZI CU CE NU AI FACUT...GUNOIULE GUNOIULE
Postat 03 Mai 2012, 14:58 de cristi
Adio
Sper ca dupa 10 iunie sa nu mai auzim de tine....TAXATOR MIC CE ESTI, altceva nu sti decat sa dai amenzi si sa inventezi taxe
Postat 03 Mai 2012, 14:54 de cristi
Are si votul meu
Fara comentariu. Il votez si gata.
Postat 03 Mai 2012, 14:48 de dural100
felicitari
felicitari si la cat mai multe realizari!
Postat 03 Mai 2012, 14:45 de 201b
HAI BOLOJAN!
Hai Bolojan. Esti singura alternativa viabila pentru noi! Dupa atatia ani de....NIMIC..iata ca in sfarsit a venit cineva sa mai miste treaba. Bravo!
Postat 03 Mai 2012, 14:44 de oradeanul
Haide Bolo!!!
Podul Sovata imi scurteaza drumul zilnic pana in centru si inapoi de la 30 la 10 minute. Consum mai putin, poluez mai putin. Numai pentru asta si il votez pe Bolojan la inca un mandat. Totusi mai trebuie sa adaug curatenia, malurile Crisului si rezolvarea haitelor de caini comunitari. Bravo!
Postat 03 Mai 2012, 14:34 de sean
bolojan primar inca o data!
Bravo domnule primar! Va vom vota inca o data pentru ca ati facut pentru orasul asta si cetatenii sai cat nu s-a facut in ultimele zeci de ani. Felicitari!
Postat 03 Mai 2012, 14:28 de mia
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON