URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Septembrie 2012, 07:59

Război în Poliţie: Un ofiţer îşi acuză şefii că evaluează "pe prietenii" competenţa cadrelor şi falsifică probe

Război în Poliţie: Un ofiţer îşi acuză şefii că evaluează "pe prietenii" competenţa cadrelor şi falsifică probe UNA CALDĂ, UNA RECE. În timp ce şeful său, comisarul şef Adrian Bucur (dreapta), îl ungea cu titlul "Poliţistul anului" în 2011, comisarul şef Marius Sime (stânga) era dat pe mâna procurorilor de propriul subaltern, inspectorul principal Paul Pridon (medalion), care îi denunţa abuzurile făcute ca şef al Biroului de Combatere a Infracţiunilor Contra Persoanelor din Poliţia Oradea
Război în Poliţie: Un ofiţer îşi acuză şefii că evaluează "pe prietenii" competenţa cadrelor şi falsifică probe REBELUL. Poartă plete, îi plac hainele de marcă şi maşinile tari. Pe stradă, inspectorul principal Paul Pridon (foto), fost şef la compartimentul Violenţe al Poliţiei Oradea, pare mai degrabă un tânăr rebel decât un ofiţer care, de zece ani, se ia "de gât" cu tâlharii, violatorii şi interlopii, iar mai nou şi cu propriii săi şefi. Aparenţele însă înşală, după cum spune chiar el...
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Proces inedit la Tribunalul Bihor, unde un ofiţer de Poliţie şi-a chemat şefii în judecată şi le cere despăgubiri pentru că l-ar fi depunctat abuziv la evaluarea profesională de anul trecut. "Dacă ne supunem abuzurilor şefilor şi arbitrariului lor, dacă devenim căţeluşi supuşi, atunci suntem demni de calificativul "foarte bine".

03 pridon (mare).jpgDar dacă ripostăm, atât prin muncă asiduă, cât şi prin verticalitate şi fermitate, dacă ne apărăm în faţa unor şefi numiţi şi susţinuţi vremelnic în funcţii pe criterii politice, dacă le contestăm metodele, atunci suntem doar "satisfăcători", acuză inspectorul principal Paul Pridon (foto), până nu demult şeful compartimenului Violenţe din Poliţia Oradea.

La o primă privire, cazul pare o răfuială personală, iar ofiţerul unul din frustraţii mereu nemulţumiţi ai unui sistem care, deşi nu mai este militarizat, se supune aceloraşi rigori cazone.

BIHOREANUL a descoperit, însă, că în acţiunea sa, Pridon pune pe tapet probleme grave din Poliţie, niciodată spuse pe faţă până acum. Tânărul de 34 de ani vorbeşte nu doar despre evaluările care s-ar face "din burtă" şi pe "prietenii", ci şi despre cum ajung poliţiştii să copieze la examene, presiunile pe care le suportă în anumite anchete din partea şefilor, modul defectuos în care se desfăşoară în unele cazuri investigaţiile ori cum se obţin sau chiar se falsifică probele împotriva celor cercetaţi.

În război cu şefu'

Absolvent al Liceului Militar Neagoe Basarab al Ministerului Administraţiei şi Internelor şi apoi al Facultăţii de Drept din cadrul Academiei de Poliţie Alexandru Ioan Cuza din Bucureşti, inspectorul principal Paul Pridon lucrează din 2002 în cadrul Biroului de Investigaţii Criminale, (rebotezat Biroul de Combatere a Infracţiunilor Contra Persoanelor - BCICP) din Poliţia Oradea.

03 sime.jpgÎn toată această perioadă, susţine el, a avut o activitate ireproşabilă, dovedită de calificativele de "foarte bine" obţinute. Însă doar până anul trecut, când a fost depunctat din cauza unor divergenţe cu şeful său direct din BCICP, comisarul şef Marius Andi Sime (foto), fost Feica, transferat între timp la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO), declarat poliţistul anului în 2011, avansat înainte de termen şi recompensat în mai multe rânduri cu prime băneşti pentru "rezultate deosebite".

Surse apropiate lui Sime susţin că nemulţumirile lui Pridon vin de la faptul că ar fi vânat funcţia acestuia. Ofiţerul spune, însă, că şeful său considera BCICP "ca pe o feudă pe care a primit-o ca moştenire, unde noi suntem sclavii lui". Supărarea sa a izbucnit în primăvara anului trecut, când Sime i-a luat cheile maşinii de serviciu căreia Pridon, din banii personali, tocmai îi schimbase plăcuţele de frână, o spălase şi îi făcuse plinul cu benzină. "Sime mi-a spus că aşa vrea p... lui, s-o ia, deşi avea alte cinci maşini la dispoziţie, iar eu a trebuit să mă duc pe teren cu tramvaiul. Când am ieşit, am trântit uşa şi am şi lovit-o cu cotul, recunosc", povesteşte tânărul care, la scurt timp după acest episod, l-a reclamat pe Sime superiorilor, dar i-a şi făcut plângere penală, din cauza "metodelor de conducere inadecvate în raport cu legile şi cerinţele actuale".

Anchete pe dos

În plângerea înaintată Parchetului Curţii de Apel Oradea, Pridon a contestat metodele de lucru ale fostului său şef, bazate, zice el, pe principiul "de la hoţ la probe", principiu ce însemna "aducerea la sediu a suspectului şi aplicarea unui tratament violent cu scopul obţinerii probelor necesare acuzării acestuia". Potrivit ofiţerului, şeful său îi forţa pe subalterni să aducă persoane la sediul Poliţiei cu încălcarea drepturilor acestora, adică înainte să se fi stabilit măcar ce calitate au: de suspect, de învinuit, de martor sau chiar de parte vătămată.

"În cazul unor prostituate a intrat cu doi colegi în casa femeilor sub pretextul că sunt clienţi. Le-au ridicat şi le-au dus la sediu, le-au fotografiat, le-au audiat şi le-au introdus în baza de date a Poliţiei. Se pune problema unui abuz, precum şi a celei de lipsire de libertate în mod ilegal", susţine Pridon, care pretinde că Sime ar fi comis şi alte infracţiuni, mai grave, minţindu-şi şefii, colegii, subalternii şi chiar pe procurori cu privire la dosare penale pe care "e posibil să le fi fabricat unor condamnaţi", dar şi cu privire la anumite probe pe care le-ar fi măsluit în alte cauze penale.

Şi cu şefii şefului

În urma reclamaţiilor, susţine Pridon, fostul şef al Poliţiei Bihor, comisarul şef Adrian Bucur a trimis psihologul Poliţiei "să evalueze climatul de la nivelul BCICP", dar şi pe... reclamant. "A consemnat că am rezistenţă scăzută la stres, că sunt dezechilibrat emoţional şi că am dezvoltat o oarecare stare de anxietate la adresa şefului meu", spune ofiţerul.

Asta, deşi alţii ar merita mult mai clar asemenea etichetări: "Dacă ţip sau bat un infractor, nu sunt dezechilibrat emoţional. Dar dacă dau cu cotul în uşa unui mic şefuleţ sau dacă îl denunţ penal pentru abuz, atunci intempestiv îmi scade rezistenţa la stres. Ce putem face oare? Chemăm psihologul să ne salveze de "inadaptaţii sistemului, de rebeli, de atipici", sau alte asemenea caracterizări care mi-au fost adresate de către verticalii şi obiectivii mei şefi?", acuză tânărul ofiţer.

03 hanis.jpgÎn loc să ia măsuri şi să cerceteze punctual sesizările lui Pridon, caz cu caz, şefii Poliţiei au început presiunile împotriva lui. "Comisarul şef Alin Haniş (foto) mi-a spus textual "dacă nu îţi iei examenul de intrare în magistratură, te f... ăştia!", pentru ca, în septembrie, să mi se ceară să plec la altă formaţiune. Mi s-a propus funcţia de şef al unei noi secţii de poliţie rurală. N-am vrut. Apoi, în decembrie 2011, fişa mea de evaluare a fost dată spre a fi întocmită - cui credeţi? - chiar celui pe care l-am denunţat!".

Aşa s-a ajuns, spune Pridon, ca Sime să-i acorde doar calificativul "bine", diminuat ulterior în "satisfăcător" de o comisie formată din şeful Serviciului de Investigaţii Criminale, comisarul şef Iosif Mante, şeful Biroului Control Intern, comisarul şef Aurel Cioflan, adjunctul şefului Poliţiei Bihor, comisarul şef Ioan Brândaş, cu aprobarea finală a fostului şef al Poliţiei Bihor, comisarul şef Adrian Bucur. Ce i s-a imputat? Chestiuni formale, zice Pridon. De pildă, că nu a întocmit rapoarte de investigaţii (acte interne ce descriu demersurile efectuate în cazul unor anchete), că nu a completat bazele de date, că s-a folosit prea mult de interceptări telefonice în loc să uzeze de informatori şi activităţi de teren. "Singurul lucru cu care sunt de acord cu şeful meu este că am refuzat constant să susţin examenul pentru atestatul auto care dă dreptul angajaţilor să conducă maşinile instituţiei. Dar este o formalitate, pentru că eu am carnet de conducere, şi oricum toată lumea copiază la examen. Şefii mei, dacă vor, pot dispune să nu mai conduc maşina instituţiei. Dar atunci cine mai bagă în arestul IPJ Bihor 42 de persoane pe an?", se întreabă poliţistul.

Şefi la judecată

Ca urmare a calificativului primit, Pridon nu mai poate avansa în grad sau în funcţie în următorii trei ani, dar a fost atins şi la salariu. Acesta este, zice el, principalul motiv pentru care, în februarie a.c., s-a adresat Tribunalului Bihor. "Nu a mai făcut-o nimeni înaintea mea, dar nu puteam să mă las. Depunctarea mea nu este justificată, nu sunt înscrise motivele concrete pe baza cărora am fost depunctat", spune tânărul, adăugând că, deşi este singurul care se plânge de abuzurile superiorilor, situaţia sa nu e nici pe departe singulară.

"În Poliţie există o cutumă conform căreia calificativele sunt prestabilite după bunul plac al şefilor. În funcţie de deciziile de culise, se notează criteriile, astfel încât punctajul final să evidenţieze calificativul deja stabilit în spatele uşilor închise", explică Pridon în plângerea depusă la Tribunal modul în care sunt evaluate competenţele profesionale ale poliţiştilor. Ofiţerul nu s-a sfiit să amintească şi că unii dintre şefi nici măcar nu sunt poliţişti de meserie, comisarul şef Adrian Bucur fiind economist, iar Sime absolvent de Politehnică.

Odată cu anularea actelor de evaluare, Pridon cere instanţei să-i oblige pe semnatarii documentelor la plata unor despăgubiri de 6.000 de euro, pentru violarea dreptului la imagine, la reputaţie şi la viaţă profesională", spunând că banii îi va dona compartimentului unde lucrează, pentru achiziţionarea de calculatoare, dar şi unor poliţişti cu copii bolnavi. "Nicio lege nu prevede, ca obligaţie de serviciu, să suport puterea discreţionară a unor şefi numiţi, întreţinuţi şi susţinuţi pe funcţii prin nesocotirea valorilor pe care se fundamentează însăşi instituţia din care fac parte", spune ofiţerul.

Dacă va câştiga sau nu, e greu de ghicit. "Eu mi-am spus părerea, la fel ca în cazul plângerii penale pe care am făcut-o împotriva şefului meu direct. Mi-am făcut treaba, acum e rândul judecătorilor să spună cine are dreptate", declară ofiţerul, refuzând să intre în alte amănunte. Asta în timp ce, de cealaltă parte, conducerea Poliţiei refuză orice comentariu, şi n-a trimis până acum instanţei niciun document în care să explice modul în care are loc evaluarea cadrelor, deşi i s-a cerut de două ori.
Între timp, pentru a-şi dovedi dreptatea, Pridon a cerut şi primit caracterizări şi din partea procurorilor cu care a lucrat, atât de la Parchetul Oradea, cât şi de la Parchetul Bihor, documente care îl descriu ca "eficient, prompt şi temeinic în munca depusă".

Şi, indiferent cum se va termina, povestea tânărului ofiţer are măcar meritul că scoate la lumină practici şi fapte cât se poate de penale comise tocmai de cei puşi să apere legea, fapte pe care magistraţii sunt chemaţi să le lămurească cu acelaşi curaj ca al "rebelului" sistemului. Asta dacă nu cumva vor prefera o încheiere ca la noi. În coadă de peşte...


ANCHETE
Muncă de "satisfăcător"

Calificativul scăzut acordat anul trecut inspectorului principal Paul Pridon este cu atât mai surprinzător cu cât acesta a coordonat activitatea compartimentului Violenţe, cel mai greu din Poliţia Oradea, cu doar trei subalterni, soluţionând personal 28 de dosare, majoritatea foarte dificile. Astfel, de numele ofiţerului se leagă soluţionarea celebrului furt de electronice în valoare de 2 milioane euro de la compania Microrom, identificarea unor hoţi care, mascaţi şi înarmaţi cu un pistol, au comis în decembrie 2010 cinci furturi din locuinţe şi o tâlhărie, jefuind o călugăriţă de 82 ani în sediul unei misiuni franciscane, sau dovedirea clanului de proxeneţi Neichi. Tot Pridon a rezolvat dosarul deschis anul trecut după moartea unei fetiţe în ştrandul Ioşia, deşi ulterior, după ce conducerea Administraţiei Domeniului Public a fost trimisă în judecată, a primit doar reproşuri din partea superiorilor. "Comisarul şef Alin Haniş mi-a spus "Bine că nu l-ai trimis şi pe Bolojan în judecată!", iar comisarul şef Adrian Bucur a zis că "Nu e nimeni vinovat de moartea fetiţei"", scrie Pridon în contestaţia din instanţă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
40 Comentarii
varga
normal ca la fiecare examen ia nota mai mic da ca sa baga superiori lui asa orcum mafie mai mare ca justitia nu e nimen asa mai bine sa las asa domnule pridon u stii cel mai bine ca domnul sime adica feica este mana dreapta a lui domnul mugur cu care se sterge la cur nu-mai ca na ! asta e viatza lingi esti bun nu ligi mars !!!!
Postat 16 Octombrie 2012, 04:28 de tigu
m
si ce este de facut?politia este platita din banii cetatenilor...cetatenii prin majoritate pot vota, cine sa-i reprezinte ca sefi de politie...nu va suparati dar la un concert de muzica cu niste formatii cunoscute se aduna douaj-de-mii de cascati, scuze, si la micsorarea salariilor si concedierea mamelor si a tatilor, se kk vreo doua sute de suflete...deci, ne meritam soarta.punct.
Postat 04 Octombrie 2012, 10:48 de marcell
Pentru Paul
Cele relatate de către tînărul poliţist sunt din păcate foarte reale.Întreg sistemul internelor este împînzit de către \"şefi\" de o valoare îndoielnică atât umană cât şi profesională.Majoritatea nu au absolvit Academia de Politie, ci au urmat cursurile unor facultăţi private care au scos \"studenţi\" pe bandă rulantă-(nu au studiat nimic altceva decât modul de achitare a taxelor şi plata spăgilor de promovare a examenelor, iar în toată facultatea nu au citit nici o lucrare de specialitate). Aceştia au studii în alte domenii care nu au nici o legatura cu poliţia sau justiţia cum ar fi politehnică, electronică, petrol, gaze ,minerit, şi care au fost aduşi în sistem pe bază de pile,ulterior şi-au făcut studii juridice, în facultăţi de aceeaşi natură cum am precizat anterior, şi mai apoi au fost promovaţi în funcţii pe criterii politice.Un exempu concludent este şi fostul ministru de interne care la 25 de ani s-a iluminat brusc, şi-a luat bacu\", iar după puţin timp fiind umput de duhul învăţăturii a absolvit doua facultaţi a unei \"prestigioase\", universităţi arădene! Concluzie: s-a întors sistemul de valori, nu contează cunoştinţele şi valoarea primează criteriul politic şi nepotismul.
Postat 03 Octombrie 2012, 13:43 de Gheorghe Gheorghe
@ cristian paleru
@ cristian paleru prieten, prieten da vad ca nu stii tot....Pridon a picat anul asta cu 4 si ceva....pina la 7 mai e o cale atit de lunga dupa atitia ani de invatat sa iei note tot mai mici....chiar nu stiu ce sa zic....de la fiecare examen ia note tot mai mici....de la prea mult invatat???????????
Postat 03 Octombrie 2012, 09:12 de cristian
@ cristian paleru
@ cristian paleru prieten, prieten da vad ca nu stii tot....Pridon a picat anul asta cu 4 si ceva....pina la 7 mai e o cale atit de lunga dupa atitia ani de invatat sa iei note tot mai mici....chiar nu stiu ce sa zic....de la fiecare examen ia note tot mai mici....de la prea mult invatat???????????
Postat 03 Octombrie 2012, 09:12 de cristian
.
@cristian Inainte sa incepeti sa aratati cu degetul ... ati putea sa va documentati putin. Sunteti cumva unul din cei care au stat cu nasul in fundul vreunui sef din cei mentionati in articol? In primul rand examenul la magistratura este unul dintre cele mai dificile examene care se sustin in tara asta a noastra, volumul de cunostinte necesare pentru a fi admis este foarte mare. In al doilea rand, faptul ca a perseverat in a sustine examenul denota ca nu a urmarit sa fie sef in politie .. ci altceva, nu? si in ultimul rand, sunteti naiv ... ca sa evit a spune prost!
Postat 01 Octombrie 2012, 23:38 de cristian paleru
Pridon Paul
Il cunosc pe Pridon Paul. Eu il consider prieten, nu stiu cum ma considera el. Din cate am vorbit cu el articolul nu este despre el sau despre Feica ( Sime ). Articolul a aparut la un an si jumatate de la primul sau demers in incercarea de a demasca unele practici din Politie si la 7 luni de la actiunea sa in instanta. Presa a fost cea care l-a contactat si nu el s-a dus la presa. A fost invitat si de catre unele televiziuni dar a declinat ofertele. Mereu a spus ca nu vrea sa faca rau institutiei si ca regreta aparitia articolului. Am vazut pareri pro si contra. Lumea trebuie sa inteleaga ca Politia este a comunitatii si nu a lui Pridon sau a altora. Pentru asta s-a luptat el mereu si pentru a ramane el. Cat despre competenta lui Pridon, poate e prea pregatit sa fie politist si prea slab pregatit sa fie magistrat. Dar in stresul de la locul sau de munca si cu unii care-i vor raul...nu e de mirare. Apropos...a cazut examenul la magistratura la 20 de sutimi . Daca a dat examenul ( de 3 ori nu 4-5 ), nu inteleg de ce unii considera ca a vrut sa fie sef in Politie. Cert este ca articolul a starnit o furie impotriva sa. Culmea e ca to
Postat 01 Octombrie 2012, 22:46 de Al Capone
in sfarsit democratie
In sfarsit avem un minut de democratie . Chiar daca nu este adevarat ce spune tanarul ofiter sau daca se minimalizeaza cazul stim ca avem un precedent . Fara imitiuni politice in POLITIE !!!!! POLITISTI sa fiti corecti!!!!!!!!!!!! Daca nu puteti fi corecti , plecati din politie , nu tineti postul ocupat , pentru ca mai devreme sau mai tarziu stiti cu uliciorul ce se intampla .
Postat 01 Octombrie 2012, 10:41 de dedu
examene.........
daca d-l PRIDON PAUL este atit de competent ma intreb de ce oare a dat de atitea ori....vreo 4-5.....examen pentru magistratura si nu a reusit.....si acolo a fost faultat de sefii lui directi?????????????hmmmm.....tare interesant si el ESTE CEL MAI CORECT OM DIN LUME.....se stie.....prietenii stiu.......tot si fitele pe care le are si dorinta de a parveni chiar si sa para ceea ce nu este., mediul in care se invirte spune tot.... HALAL CORECTITUDINE
Postat 01 Octombrie 2012, 09:48 de cristian
CIGU
NU STIU CINE E PRIDON DA ARE DREPTATE EU NU AM CE PIERDE FIND K FEIKA MIA FACUTO SI MIEE MIA PUS SA DECLAR FEL DE FEL DE PROSTI ,EXEMPLU CU SCANDALU DE LA LOTUS CU FAM NEGUS EL MA PUS SA SCRIU SI PE MINE SI PE MIHAI SI ACUMA EL MIA FACUT TENTATIV DE OMOR TOT PENTRU CAZUL RESPECTIV EL ESTE UN JEGOS DE OM SI EL SI BUCUR SI MUGUR TOTI SUNT NISTE JEGOSI EU DE AIA VORBESC ASA FIND CA EU ORCUM INTRU LA PUSCARIE ESTI O ZDRANTZA FEICA P.....
Postat 28 Septembrie 2012, 05:56 de VARGA ZOLTAN
PELEANU
PRIDON ESTI UN OM BUN SI AI DREPTATE 100% DA NU AI CUM SA CASTIGI INTRE HIENE CREDEMA AM SI EU CEVA LA MANA PENTRU DOMNUL SIME DA NU SE POATE FACE NUMICA ASA K MAI BINE MAM DAT PAGUBAS PE SISTEMUL ASTA PENTRU K NU AM CUM SA CASTIG DAR DA CA VREI SA STII CEVA FI BAIAT DESTEPT SI SCOTE DOSARELE DIN 2006 SI PANAN PREZENT DA NUMA CARE SUNT CU SANTAJ SI AI SA VEZ CE GASESTI PENTRU CA DIN RECLAMANT A FACUT INVINUIT SI UITE ASA A PIERDUT OAMENI CASA SI SA LASAT BAGUBAS FIND K POLITIA A DE TERMINAT SA RENUNTA LA RECLAMATI FIND CA ERAU SPERIATI DE CINE ? BINE INTELES DELA ORGANE DE POLITIE SI ASA CA SANTAJISTI A SCAPAT CU BASMA CURATA CU 18 INDICE 1 SA CU CASA OMULUI !!!! PRIDON EU STIU K U AI DREPTATE EU SPER SA FACI CEVA FIND CA ASTEA SUNT IN STARE SA PUNE PE CINEVA SA TE URMAREASCA SI SA ITI FACU RAU AI GRIJA CUM MERGI ACASA FIND K ASTEA NU AU COLOANA TOATA LUMEA STIE K CU SIME TOTI SEFI SE STERGE LA C..... DOMNUL SIME ESTE UN OM DUTE VINO SA STIE NA DA ASTA E
Postat 28 Septembrie 2012, 05:44 de VAI SI AMAR
...
Daca ar fi toti politistii ca si dl comisar sef Sime (Feica) Marius politia bihoreana ar fi departe. Acesta este un profesionist in adevaratul sens al cuvantului. Sa-i dea Dumnezeu sanatate! Cat despre Neichi, unii ... ar trebui sa multumesca ... !
Postat 27 Septembrie 2012, 21:05 de ...
rusine
are dreptate, feica a fabricat multe dosare si a musamalizat la fel de multe ,mai ales ale lui spartanul mihai ,organele abilitate sa faca cercetari si veti vedea adevarul despre mafia din politie ,a pardon si dosarele lui costi marie si petre puscas sunt musamalizate de ei,tilharii ,recuperari ,santaje,camatarii,violente ale acestora undee sunt .....musamalizate de ei ...normal legea e dupa placul lor...rusine politiei romane...
Postat 27 Septembrie 2012, 20:59 de ruje
Parere
Adevarul este ca Poliția Bihor e printre cele mai corupte si prost condusă din tara mai ales de când e stapanita de gasca de tzaranoi de pe valea Binjului, oltenii Bihorului!
Postat 27 Septembrie 2012, 17:20 de Varadensis
sime/feica, fiu de organ devotat !
Era prin anii '80 in Alesd o canalie de militist,feica, betiv, curvar (adica prindea cate o tuta ca a ciolit la det si i-o tragea, apoi ii facea dosar penal !) si spargar, maior parca. Cred ca asta e demnul urmas al militistului. Astept parerea ,,cunoscatorilor'' !
Postat 27 Septembrie 2012, 15:14 de pinonel
feica
asta este. stiu ca sunt prost :(
Postat 27 Septembrie 2012, 13:33 de sime
hotii si escroci
ce sistem par-aziti, cur-vari, des-franati si infractori cu probe, ce sistem grup organizat infractional, pana la sistem e cale lunga :)))) toti sunt apa si pamant nu ai ce cauta intre criminali, nimeni nu este superiorul tau, niciunul.Vomiti cand ii vezi si ei se cred cine stie, stii cand vezi un ra-hata ce simti asta simt eu pentru voi , voma si voma.Starea asta este mult castigata de imoralitatiile si crimele incurajate.De ce ii bani daca nu esti bun, de ce? Cine te obliga sa furi daca nu esti in stare de ce esti platit?toti au job la Stat dar munca IOOC ca ce chestie ca esti smecher ?esti hot ?
Postat 27 Septembrie 2012, 13:16 de foarte bine
vai de capul lor violatori mai mari ca ei nu exista pe pamant Filmati
ma piss pe ei sa si apere viata lor nu a mea manca ca sparti se dau in figuri si dupa ei poti muri, omorati va cat mai multi intre voi sa ajunga cei buni in functii, mi mare rusine sa te bazezi pe un avocat sau politist in Romania , mori in pace! vai de capul lor , vai de soata lor care ii accepta in pat ca cat de murdari sunt spirituali, criminali.Lasa in libertate infractori ca sa si hraneasca neamul cu sange nevinovat?
Postat 27 Septembrie 2012, 13:11 de foarte bine
brontozaurii si functiile
Felicitari tanarului ofiter si succes ! Iata ca sunt si oameni de caracter.
Postat 27 Septembrie 2012, 08:23 de harry potter
100% ADEVARAT
Am scris mai multe lucruri , dar se pare ca nu toate au putut fi postate . PT REDACTIE , daca doriti sa auziti povestea mea ma puteti contacta pe e-mail , veti avea o poveste si mai interesanta , dar la fel de adevarata ca cea a lui Paul .
Postat 27 Septembrie 2012, 04:52 de A.B
100% ADEVARAT
............................ spuneam ca in acest lucrez pe un salariu cam de 5 ori mai mare . Cam atat din povestea mea , va rog sa cititi incepand cu postarile din partea de jos , pt a intelege despre ce este vorba
Postat 27 Septembrie 2012, 04:45 de A.B
100% ADEVARAT
Pentru a putea fi departajati , s-a organizat inca un examen { concurs } pt a se stabili in final cel care pleaca din sitem , dar surpriza ...... se schimba locatia din Bucuresti unde se tinea examenul iar eu ramanand in capitala dupa primul examen nu am aflat de schimbarea locatiei , nefiind anuntat de aceasta schimbare de catre seful meu direct , astfel ca am intarziat 20 deminute fata de ora stabilita pt inceperea examenului . Astfel ca am fost declarat ca neprezentat , moment in care am decis ca trebuie sa plec din sistem .
Postat 27 Septembrie 2012, 04:28 de A.B
100% ADEVARAT
Da , este adevarat ceea ce spune Paul , si eu am fost ofiter de politie pana la sfarsitul anului 2011 , am parasit sistemul dupa 18 ani cu o demisie , deoarece ma-m saturat de mizieriile care se intampla in M.I . Povestea mea este mai lunga , dar la fel de interesanta , pe scurt ...... si eu am fost evaluat in anul 2010 cu calificativul BINE , un calificativ mai mic decat al colegilor din cadrul serviciului , unii dintre acestia de o incompetenta crasa si cu un comportament fata de solicitanti si public deplorabil , iar unii care sunt sub influenta bauturilor alcoolice in timpul programului . Dupa acordarea calificativului am intrat in conflict cu seful serviciului , pe care pana la aceel moment l-am ajutat chiar cu imprumutarea unor sume de bani , fapt care nu m-a determinat sa nu ma achit de indatoririle de serviciu , ba din contra , in anul pt care am primit calificativul , pot sa spun ca am avut rezultate deosebite .................. nu intru in detalii . Am semnalat in mod ierarhic problemele si comportamentul sefului de serviciu pana am ajuns in audienta la consilierul pentru ordine si siguranta nationala al d-lui presedinte Basescu . Totul se intampla in anul 2011 , inainte
Postat 27 Septembrie 2012, 04:13 de A.B
100% ADEVARAT
Da , este adevarat ceea ce spune Paul
Postat 27 Septembrie 2012, 04:01 de A.B
bravo
felicitari tinarului ofiter.si eu am incercat sa ma lupt cu sistemul dar am renuntat si am parasit tara.de multe ori mi e jena ca sint romin datorita oamenilor ca politistii corupti
Postat 27 Septembrie 2012, 01:45 de alin
SIME UN GUNOI
SIME ASTA SAU FEICA CUM ERA INAINTE SA SE MARITE E UN GUNOI FOARTE MARE CARE TREBUIA DEMULT ZBURAT DIN POLITIA ROMANA SI CARE A MAI AVUT NUMEROASE PLANGERI PENALE IMPOTRIVA LUI DE LA DIFERITI SUSPECTI ANCHETATI DE DANSUL SI CARE ULTERIOR S-AU DOVEDIT NEVINOVATI DAR AU INCASAT BATAIE DE LA EL IAR LA URMA SEFII AU RASPUNS CA DE OBICEI \"\" NU S-AU CONSTATAT ABATERI\"\" ,ACEST OM ESTE O MIZERIE NU UN OM,ACEST OM SI-A ARESTAT PROPRIUL UNCHI PENTRU CA ASA A VRUT EL,ESTE UN ZERO CARE E TINUT IN BRATE DE SEFII LUI SI CARE AR MERITA SA MOARA SPANZURAT.......SA-TI DEA DUMNEZEU NUMAI PE SFERT BATAIA CATA AI DAT-O TU LA OAMENI NEVINOVATI PROTEJAT DE UNIFORMA CORUPTA,DAR BATAIE DE LA DUMNEZEU SA PRIMESTI MIZERABILULE
Postat 26 Septembrie 2012, 23:22 de KAKA MAKA
SI IN ORADEA,
TOATA LUMEA CUNOASTE PE TOATA LUMEA, CA SA PARAFRAZEZ UN - ANTEVORBITOR - ! AICI E BUBA, DACA AR FI O POPULATIE MAI NUMEROASA, AR MAI EXISTA SI ANONIMAT SAU S-AR DILUA INFLUENTELE, DAR ASA, FIECARE E AL CUIVA !!!!!!!!!!!!! ASA CA DACA RIDICA UNUL VOCEA, PAC !!!!!!!!!!!!!!
Postat 26 Septembrie 2012, 22:54 de A
Sime fosy Feica un cocalar pe banii nostri
Sime asta e un fel de becali in comportare, vocabular si cultura. Jobul lui e sa faca servicii celor cu bani si functii, si cand este ocazia e dur cu gainarii sau infractori faliti, caci daca ai bani si relatii Sime e unde trebuie sa ajute, de aia a fost si promovat.
Postat 26 Septembrie 2012, 21:14 de Duca
astileu
L-am cunoscut pe Paul Pridon in urma cu cca.8-9 ani,si de atunci se lupta cu sistemul corupt si lingau din interiorul structurii.Macar de-am avea politisti in proportie de 40% cum este Pridon,ar fi mai multa liniste si ordine in strada,dar asa stau toti umflatii si pilosii la birouri si debiteaza ineptii despre reorganizarea Politiei,care rand pe rand dau chics.Fii tare domnule Pridon,ai mai trecut tu prin de-astea in timpuri mai grele !!!
Postat 26 Septembrie 2012, 17:45 de radu
Cati politisti are Oradea ?
Nu stiu daca ofiterul e unul dintre frustati dar in mod sigur marea majoritatea oradenilor sunt FRUSTATI SI TOTAL NEMULTUMITI DE ACTIVITATEA POLITISTILOR ORADENI pe care nu-i vezi pe strada aproape de loc, poate doar cand se duc si vin de la sevici sau cu treburi personale. Si sa nu uitam ca PESTELE DE LA CAP SE INPUTE.
Postat 26 Septembrie 2012, 17:44 de Oradean frustat
PACAT
....SI O FARAMA, DE-AR FI ADEVARAT !!!!!!!!!!
Postat 26 Septembrie 2012, 17:01 de A
Iorgulescu
Felicitari pentru atitudine! Cineva trebuie sa scoata la iveala tot noroiul de sub falsii epoleti ai uniformei nemeritate. Aici sunt nominalizate foarte putine persoane. E interesant ca toata lumea stie,dar nu se poate face nimic! Pana in panzele albe! Bravo domnule Pridon!
Postat 26 Septembrie 2012, 15:29 de Dana
Felicitari pentru curaj.
Domnule Pridon , felicitari ca ati avut curajul sa demascati ceea ce se intampla. Sper sa reusiti si sa iasa adevarul al lumina. Sper sa castigati acel proces si poate astfel colegii dumneavoastra se vor gindi de 2 ori inainte de a mai face asemenea mirsavii. Acolo nu se mai tine cont de nimic "lege " nici nu exixta si nici nu stiu ce inseamna nu tin cont decit de prietenii . Din pacate asa cum ati spus si dumneavoastra nu sunteti singurul in aceasta situatie. Stiti ce este cel mai grav ca ceea ce semnalati dumneavoastra se rasfringe si asupara nostra a celor care mergem si depunem plingere .Se incearca fabricarea de dosare , minciuni si numai minciuni , cumetrii si prietenii iar 80% dintre colegii dumneavaostra nu au ce cauta acolo pentru ca nu pot fi impartiali , ei cunosc o altfel de lege .Dumnezeu sa va ajute in lupta pe care ati inceput-o pentru ca nu o sa va fie usor.
Postat 26 Septembrie 2012, 13:42 de aaaaaaaaaaaaaaaaa
si militienii corupti
inca o dovada in plus care demonstreaza cum institutia politiei condusa de hoti si corupti numiti politic nu numai ca protejeaza infractorii ci mai mult ii si face scapati prin falsificarea probelor. Daca nici seful compartimentului violente nu stie despre ce vorbeste atunci cine?
Postat 26 Septembrie 2012, 11:52 de garcea
ASA ESTE
Mare dreptate are acest politist care si-a reclamat sefii pentru ca si eu cunosc cateva cazuri mai ales in satul BINSH unde toata lumea cunoste pe toata lumea si unde politia de la rutiera este fortata de seful serviciului rutier beius respectiv Orjan Dorin, sa faca tot felul de chichite sa-i lase pasageri pe cei care nu-i acorda respect privind darile care le pretinde de la diversi patroni.Daca nu-i dai ce-ti cere ii pune pe cateii cei tineri sa te arda chiar daca la urma se dovedeste ca nu au avut dreptate si cei care infunda bine gura lupului cu toate bunatatile si inchinarile ca niste lingai sunt tinuti in spate de asa zisul sef al serviciului rutier BINSH, sa nu se atinga nimeni de ei. de unde si-a facut domnul Orjan casa si fara sa aiba vreun credit? Va spun eu : pe seama lemnarilor care-l cadorisesc cu lemn de constructie, lemn de foc, cherestea si pe seama patronilor de balastiere care nu au nici un act pe rabele care transporta balast, pe seama patronilor care efectueaza lucrari de contructie si se ofera sa-i presteze pe gratis in schimbul faptului ca sunt gratiati in trafic cand ma beau cate un paharel. daca se scotocesc bine treburile astea in mod sigur se va adeverii ca
Postat 26 Septembrie 2012, 11:49 de roman
FELICITARI
FELICITARI DOMNULE PAUL,NU TE LASA INTIMIDAT DE NISTE INBUIBAT CARA NU AU NICI UN MERIT DECAT ACELA CA SUNT PILA CUIVA,CHIAR DACA AJUNGI CU EI PANA LA CEDO. IMI PERMIT SA-TI DAU UN SFAT ,NU TE LASA PANA NU INTRI IN MAGISTRATURA, POT DACA AI REUSIT SA FACI ACADEMIA LA BUCURESTI POTI SI ASTA. NU TE CUNOSC DAR AI REUSIT SA MA IMPRESIONEZ, SA TE PUI CU SISTEMUL CHEAR ITI TREBUIE CURAJ,NU TE DA BATUT,,DUMNEZEU NU LASA MUNCA OMULUI NERASPLATITA,,
Postat 26 Septembrie 2012, 11:42 de O MAMA
aa
da ce..va asteptati ca politaii sa fie cinstiti , ...uitativa ce masini au ,mai ales cei de la rutiera...cata spaga iau ,...ce sa mai zic cei de la ordine publica care daca este un scandal apar si ei dupa ,...si si mai se pun la negocieri in cele mai multe cazuri cu scandalagiii
Postat 26 Septembrie 2012, 09:43 de aa
lege si ordine
Hahahahaha...numa prostii mai cred in politia Romana. De ani buni observam cu totii ca nu sunt altceva decat o banda de spagari, care au in vedere interesele mafiotilor cu care fac afaceri si/sau a politicienilor. Niste incompetenti care nu fac altceva decat sa ia o leafa buna si o pensionare la 50 de ani pe bani buni fara sa fi facut mare branza in tot acest timp. Las ca o sa cotizeze prostii. Un propaspat absolvent de A.I.C. asa zis subinspector, are 1700-1800 RON in mana. Pt ce? Ca a facut facultatea pe banii statului, adica platita indirect pe banii nostrii? Ce experienta si ce eficienta are de merita atatia bani? In mediul privat - cel care sustine aceasta sandrama de cacat si care NU O VA MAI FACE multa vreme - iti trebuie o oarecare experienta si niste rezultate concrete sa ajungi la aceasta suma. Ca sa nu mai vorbesc sa saracii politisti au 35 de zile de concediu pe an, ca li greu saracilor de bugetari. Azi maine or sa vina si profesorii sa se planga ca nu au vacanta suficienta, ca ei fac treaba si ca uite ce generatii de aur pregatesc. Oricum eu o sa dau la Politie. Numai eu sa fiu fraier?
Postat 26 Septembrie 2012, 09:20 de lege si ordine
@popa george
,,acest DOMN rosteste PURUL ADEVAR nimic nu este mai adevarat despre practicile sefilor din politie...'', asa e, dar CAND rosteste PURUL ADEVAR ? CAND L-AU MATRASIT ! Daca urla dreptatea in el acum trei-patru ani era altceva; asa totul pare o razbunare, desi inclin sa-l cred cand dezvaluie ,,metodele'' folosite de asa-zisii politisti !
Postat 26 Septembrie 2012, 08:53 de pinonel
adevarul
acest DOMN rosteste PURUL ADEVAR nimic nu este mai adevarat despre practicile sefilor din politie care de obicei(nu toti) sunt niste incompetenti si inculti dar buni lingai cu astfel de DOMNI si atitudini s-ar putea reforma institutia
Postat 26 Septembrie 2012, 08:45 de popa george
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON