URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
31 Octombrie 2014, 07:38

Poliţişti de formă: Detalii şocante din dosarul bihoreanului care a incendiat casa soţiei şi s-a bătut cu poliţiştii

Poliţişti de formă: Detalii şocante din dosarul bihoreanului care a incendiat casa soţiei şi s-a bătut cu poliţiştii PERICOL PUBLIC. Cristian Prodan (foto) a fost cercetat toamna trecută pentru trafic de migranţi după ce în autotrenul pe care îl conducea au fost găsiţi, la Nădlac, 20 de afgani pe care urma să-i scoată din ţară. Atunci a scăpat fără vreo sancţiune. Pentru atacul asupra poliţiştilor, riscă însă 10 ani de închisoare
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În iulie, BIHOREANUL dezvăluia un incident pe care şefii Poliţiei l-ar fi vrut trecut cu vederea: un poliţist fusese împuşcat şi altul s-a ales cu capul spart în urma unei altercaţii cu un scandalagiu ameţit de băutură ce incendiase apartamentul fostei soţii.

Odată trimis în judecată, pentru tentativă de omor, ultraj şi distrugere, rechizitoriul lui Cristian Prodan scoate la iveală nepriceperea oamenilor legii, care au acţionat de râsu'-plânsu'. Dotaţi cu pistol, baston şi spray paralizant, aceştia au sfârşit fugind de un individ beat şi înarmat doar cu pietre culese de pe uliţă...

"Să arzi!"

Scandalul părea a fi unul casnic. După o beţie cruntă, bărbatul de 34 ani din Bratca, Cristian Prodan, a incendiat locuinţa din Beznea a fostei sale soţii, Ioana Bradea, plecată cu treburi la Oradea. Focul a fost stins în scurt timp de vecini, iar Ioana, anunţată telefonic, a pornit în grabă spre casă, sunând între timp şi la Poliţie. Mai mult de grija copilului pe care îl lăsase la fostul soţ, deoarece bărbatul îi trimisese un sms ameninţător: "Nu sunt bătaia nimănui dă joc şi când voi pleca, voi pleca cu Raul cu tăt. Nu l-am avut în viaţa asta, l-oi avea în aialaltă".

Un echipaj format din agenţii Horaţiu Cacuci şi Sergiu Simea de la Poliţia Rurală Borod a aşteptat-o pe femeie la Piatra Craiului şi apoi au pornit împreună spre casa lui Prodan. Ştiindu-i metehnele, şeful de post, subcomisarul Nicolae Gavrilaş, i-a prevenit pe subofiţeri să acţioneze cu tact, "pentru că s-ar putea manifesta violent", deci trebuiau "să evite contactul cu acesta". Dar n-a fost să fie...

Mare grijă

Ajunşi la Beznea, Ioana a rămas pitită pe bancheta din spate a maşinii de Poliţie. Au coborât doar agenţii care l-au chemat afară pe Prodan, să-l întrebe de incendiu. Discuţia a început calm, dar apoi, iritat că agentul Cacuci ţinea mâna pe bastonul de la şold, scandalagiul a devenit violent, luându-i la pumni şi picioare pe ambii poliţişti. Cacuci a scos spray-ul lacrimogen, dar Prodan i l-a smuls. A luat bastonul, iar colegul său, Simea, a pregătit şi el spray-ul, dar nici Prodan n-a stat pe gânduri, trimiţând jeturi de spray şi o ploaie de pietre către poliţişti.

Atunci, agentul Simea a încercat să-l sperie punând mâna pe pistol şi trăgând imediat şi un foc în plan vertical. Răspunsul a venit spontan: o piatră l-a nimerit în cap, doborându-l la pământ. În cădere, agentul a mai tras accidental trei focuri, dintre care unul l-a nimerit pe Prodan în genunchi, iar un altul a ajuns chiar în propriul picior.
Norocul poliţiştilor a fost că în zonă a apărut un coleg din comună, Florin Alb, aflat în timpul liber, şi fratele său, Dorel Alb, şi el fost poliţist. Cei doi i-au adăpostit pe agenţii răniţi în curtea unui vecin, cerând şi întăriri, aşa că la faţa locului a fost trimis un echipaj de mascaţi şi un altul medical.

"Fraierilor!"

Între timp, văzând că oamenii legii o iau la goană, fosta soţie a bătăuşului s-a îngrozit şi, neştiind ce să facă, s-a culcat pe podeaua maşinii Poliţiei, acoperindu-se cu hainele lăsate acolo de oamenii legii. Aşa a rămas mai bine de o oră, până au ajuns mascaţii, auzind cum fostul soţ continua scandalul, vărsându-şi năduful şi pe maşină: s-a urcat cu picioarele pe capotă şi a scris pe parbriz, cu propriul sânge, un mesaj pentru poliţişti - "Fraierilor!".

Incidentul n-a rămas fără urmăriri. Pe 6 august, Prodan a fost arestat preventiv, măsură menţinută şi acum, când e trimis în judecată. Poliţiştii au ajuns şi ei pe mâna medicilor, agentul Simea având nevoie de cel puţin 60 de zile de îngrijiri pentru piciorul în care s-a împuşcat. De altfel, s-a constituit deja parte civilă, cerându-i lui Prodan plata spitalizării şi medicamentelor, plus daune morale de 50.000 euro.

Profesioniştii

Deşi pare încheiată, povestea dezvăluie lipsa de profesionalism cu care acţionează unii poliţişti şi pe care procurorii au ales să n-o "amendeze". Cum de n-au reuşit doi agenţi înarmaţi să imobilizeze un singur ins? Şi cum de au "uitat-o" pe fosta soţie a incendiatorului în maşină, expunând-o pericolului?

06_cacuci_bihoreanul2.jpgO altă întrebare legitimă vizează motivul pentru care sunt menţinute în Poliţie persoane nepotrivite pentru această muncă. BIHOREANUL a aflat că, dacă Simea ar avea scuza că e poliţist doar de un an şi jumătate, Cacuci (foto) nu are studii de specialitate, fiind angajat "din sursă externă" ca fecior de fost primar, şi chiar a fost declarat inapt să poarte armă pentru că... n-a trecut de proba psihologică!

Ce zice legat de aceste aspecte conducerea Poliţiei? Că agenţii "au acţionat corect, au fost sprijiniţi şi de doi colegi care erau în timpul liber şi nu au abandonat locul faptei". În concluzie, Prodan trebuia să fircălească un alt mesaj pe maşină: "Profesioniştilor!"...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
schizofrenici in libertate
Dupa revolutie ,un numar mare de bolnavi psihici au fost lasati in libertate fara tratament.Acum sunt liberi printre noi ,iar orice poate fi un factor declansator pt ei.Nimic si nimeni nu ii poate controla, exista si un comision de neinternare ,deci ei sunt liberi , netratati ,liberi sa ucida fara discernamant , fara remuscari .Cadrul legislativ permite internarea cu acordul pacientului sau al familiei care este *de specialitate*dar acordul nu se da ca doar isi pird ajutoarele !.Nu este surprizator faptul ca sunt atatea fapte savarsite cu o violenta iesita din comun?atatea pruncucideri?numarul politistilor din teren a fost redus , care au ramas nu au dreptul sa recurga la forta, iar infractorii si psihopatii actioneaza nestingheriti ,fura , ucid , schilodesc .
Postat 02 Noiembrie 2014, 19:18 de ana
schizofrenie
PRODAN ĂLA E SCHIZOFRENIC?
Postat 01 Noiembrie 2014, 13:28 de CARLA
Asta inseamna PILELE !
Aici se ajunge cu astfel de indivizi angajati cu pile. E plina ploitia de incompetenti ca astia angajati cu concurs pe baza de... PILE!
Postat 01 Noiembrie 2014, 04:32 de Concurs pe baza de"pile"
vai de capu vostru
VAI DE CAPUL LOR ,STATUL PLATESTE ASA OAMENI CARE AR TREBUI SA MEARGA BADIGARZI LA OI
Postat 31 Octombrie 2014, 09:53 de dorel
@ Mdadada
Dupa comentariul tau, sau esti prost sau politist.Dupa parerea mea ,esti un politist prost.
Postat 31 Octombrie 2014, 09:04 de Citizen
Interesant
Ce usor e sa comentezi si sa se face supozitii din taste.......
Postat 31 Octombrie 2014, 07:51 de Mdadada
Film..?
".....În cădere, agentul a mai tras accidental trei focuri..... iar un altul a ajuns chiar în propriul picior..." Asta nu cumva e dint-un film de Kusturica..???? ;-)))))))
Postat 31 Octombrie 2014, 07:49 de Citizen
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON