URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Decembrie 2014, 00:00

Nu rata noul BIHOREANUL tipărit!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Sfinxul se întoarce!

După un lung exil în Germania, legendarul muzician rock Dan Andrei Aldea, fostul lider al trupei Sfinx, se întoarce în România pentru a se stabili la Oradea. Convins de soţia sa, o pictoriţă orădeancă, şi vrăjit de frumuseţea oraşului, autorul celebrului cântec "Om bun" îşi va muta la Oradea inclusiv studioul de înregistrări de la Munchen, oferind orădenilor, în avanpremieră, un concert special de sărbători.

Verdict fără judecată

Trei judecători de la Curtea de Apel Oradea sunt cercetaţi de Consiliul Superior al Magistraturii după ce au schimbat "din condei" o sentinţă definitivă. La o zi după ce l-au condamnat cu suspendare pe furnizorul "etnobotaniştilor" Ciprian şi Ovidiu Iova, judecătorii Gabriela Ţarcă, Adela Irina Condrovici şi Antik Levente Farkas au schimbat verdictul, trimiţându-l la închisoare.

ANI-hilarea!

Trei dintre colaboratorii primarului Bolojan, în colimatorul Agenţiei Naţionale de Integritate. City-managerul Eduard Florea, directorul economic Nadia Haş şi consilierul Annamaria Sava sunt cercetaţi de ANI pentru incompatibilităţi sancţionate cu amenzi sau chiar cu interdicţia de a mai ocupa funcţii de conducere timp de trei ani.

Turism la nimereală

Lipsa indicatoarelor multilingve îi încurcă pe străinii care vin să viziteze Bihorul. Invocând legi pe care le-ar putea schimba, autorităţile refuză sau pur şi simplu nu se gândesc la amplasarea unor panouri de informare şi orientare inscripţionate în limbi de circulaţie internaţională, care să ghideze străinii spre obiectivele turistice.

Iarnă în Bihor

Chiar dacă vremea destul de caldă pentru luna decembrie nu prevesteşte tradiţionalele vacanţe la munte, proprietarii pensiunilor şi hotelurilor din Apuseni s-au pregătit cu oferte speciale. În funcţie de adâncimea buzunarului, acestea pot merge până la sejururi cu mese incluse, acces la piscină şi plimbări cu trăsura. Pentru pasionaţii de schi, administratorii pârtiilor se anunţă pregătiţi să le deschidă imediat ce stratul de zăpadă o va permite...

ORADEA NOASTRĂ

Poftiţi pe la noi!

Oradea, destinaţia perfectă pentru un city-break vindecător! Acesta este mesajul pe care îl vor auzi zeci de mii de oameni, luna viitoare, la târgul vienez Ferien Messe, unul dintre cele mai mari evenimente de turism din Europa. Urbea de pe Crişul Repede va fi prezentă în premieră la un astfel de eveniment, ba chiar va fi actorul principal de la standul României. Ca să convingă turiştii să vină să o viziteze, Oradea va miza pe centrul istoric, pe evenimentele sale, dar şi pe miraculoasa apă geotermală.

Interviu
Politologul Adrian Simon: "Fără simţ civic, însăşi calitatea vieţii are de suferit"

În urmă cu patru ani, Adrian Simon, preşedintele filialei locale a asociaţiei Pro Democraţia, şi-a dat seama că orădenii de rând n-au nicio formă organizată de comunicare cu cei pe care îi aleg să-i conducă în plan local. Aşa a înfiinţat grupul Coaliţia Rogerius, menit să-i "audieze" pe reprezentanţii administraţiei publice în probleme ale oraşului. Întâlnirile cetăţeneşti au arătat că orădenii au o părere doar când sunt deranjaţi de ceva, iar în rest au tendinţa să nu se implice. Politologul vrea, însă, să-i convingă să fie mai activi şi să le ceară constant socoteală politicienilor pe care îi aleg.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Sfinxul se întoarce!
Sa vina Om-enii Bun-i cu a lor Lumina Lina si sa schimbe fata acestui oras.....Sa vina Sfincsii !
Postat 08 Decembrie 2014, 02:33 de platona
ANI-hilarea!
Azi ANI, peste cateva zile Curtea de Conturi ,apoi DNA... exproprieri,proiecte cu investitii europene frauduloase (ABA Crisuri,Primaria Oradea...paraul Paris) , Spitalul Clinic de Urgenta Oradea inca nebransat la reteaua de canalizare a orasului, aviz de mediu revocat numai prin reclamatia inaintata Ministerului.... exproprieri,Legea exproprierilor acopera paranoia primarilor?(interes local ????,interes national?????, interes de grup????)Oferte,negocieri,HCL 161/2011 - legea opiniei si a dezbaterilor publice ?.. se aude ?Contribuabilii oradeni sunt evazionisti,spunea mai pe la inceputul mandatului, 2 primarul Bolojan secondat de dir.ec.Florea (taxe pe teren -Construibil ????? fraudate de cetateni orasului).Deci,ANI e aici,urmeaza Curtea de Conturi(nationala si europeana)....DNA.
Postat 08 Decembrie 2014, 02:18 de platona
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON