URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Octombrie 2014, 00:00

Nu rata noul BIHOREANUL tipărit!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Eşti prins, dottore!

Conferenţiar la Facultatea de Medicină şi Farmacie şi şef de secţie la Spitalul Judeţean, ortopedul Călin Hozan şi-a luat doctoratul furând munca fostului său şef.

Protejat al primului decan al FMF, Mircea Ifrim, şi membru al clanului Maghiar, medicul şi-a obţinut titlul fără de care nu putea avansa în carieră copiind cel mai important capitol al lucrării, aproape cuvânt cu cuvânt, din teza de doctorat publicată de profesorul Ioan Matiuţa şase ani mai devreme.

Primari răcoriţi

Dosarul de evaziune deschis pe numele afaceristului Cosmin Bonica, patronul Capa Instal prins că "sugativa" bani publici pentru lucrări inventate, face noi victime.

Primarul comunei Avram Iancu, Teodor Liviu Matica, şi fostul primar din Holod, Daniel Cioloş, au fost cazaţi pentru 24 de ore în Arestul Poliţiei Bihor, sub acuza că au umflat ilegal conturile constructorului cu aproape 3 milioane de lei.

Second-hand Hi-Tech

Nouă soluţie tehnică pentru DN 76 Oradea-Beiuş: drumul va fi refăcut cu asfaltul... vechi.

Constructorul angajat să execute lucrarea a dat-o în subantrepriză unei firme care ar putea reabilita şoseaua cu o tehnologie revoluţionară, prin reciclarea asfaltului existent, într-o lună de zile.

Cu temele făcute

Municipalitatea orădeană are deja pregătite pentru următorul ciclu de finanţare europeană 2014-2020 proiecte în valoare de peste 130 milioane euro.

Primăria va investi în continuare în reabilitarea termoficării, a Cetăţii şi a clădirilor istorice şi vrea să transforme centrul civic într-o zonă pietonală, plănuind de asemenea să construiască o linie nouă de tramvai din Ioşia spre Universitate.

Japcă pe buletin!

Poliţia Locală reţine în mod nelegal cărţile de identitate ale vizitatorilor din Primărie.

Conducerea municipalităţii va schimba din noiembrie sistemul de acces în instituţie, bazat pe trocul "buletin contra cartelă", şi va introduce o taxă specială pentru vizitatorii care îşi pierd cardurile de acces primite la intrare.

Poliţişti de formă

Bărbatul care a incendiat astă vară apartamentul fostei soţii a fost trimis în judecată.

Cazul Prodan scoate la iveală lipsa de pregătire a poliţiştilor trimişi să-l ridice: după ce l-au împuşcat în picior pe individ, oamenii legii au fugit, abandonând şi maşina de serviciu pe care incendiatorul a scris cu propriul sânge: "Fraierilor!"

ORADEA NOASTRĂ

Oradea importată

Una dintre cele mai lăudate clădiri din Oradea, Palatul Vulturul Negru este un punct de reper pentru localnici şi turişti deopotrivă. Nu puţini au fost cei care chiar l-au propus simbolul urbei, tocmai datorită alurii impozante. Ce nu ştiu mulţi dintre locuitorii oraşului este că pasajul nu este original, ci inspirat din mult mai celebrul Vittorio Emanuele II din Milano.

"Duplicat" este şi clădirea Teatrului Regina Maria, care seamănă izbitor de mult cu Teatrul Hessian de Stat din Wiesbaden, Germania. Dovadă că acum un secol la Oradea a contat mult moda europeană...

Curăţenie la final

Derulată pe parcursul ultimelor cinci săptămâni, campania de curăţenie generală de toamnă, susţinută de Primăria Oradea şi RER Ecologic Service, a ajuns la final. Orădenii mai pot să arunce gratuit deşeurile vegetale şi voluminoase până pe 31 octombrie inclusiv, containerele urmând să fie amplasate în cartierul Rogerius.

Specialist în pomicultură: "Vânzătorii ambulanţi au preţuri tentante, dar degeaba!"

Aproape două decenii, conferenţiarul universitar Aurora Venig a fost şefă de fermă în cadrul Staţiunii de Cercetare-Dezvoltare Pomicolă Oradea, conducând Ferma nr. 8 de pe Calea Borşului. Deşi aceasta nu mai există, profesoara spune că oamenii care lucrau acolo erau pricepuţi şi făceau cercetări serioase asupra soiurilor de pomi fructiferi. Dar aceşti specialişti au ajuns pe cale de dispariţie...

Mulţi dintre producătorii care vând puieţi de pomi fructiferi sunt de fapt impostori, avertizează Venig. Vând pomi sălbatici, la preţuri derizorii, însă care nu vor fi niciodată cu adevărat roditori. Aşa că bihorenii care vor să-şi planteze pomi fructiferi trebuie să fie atenţi la documentele ce însoţesc puieţii.

TIME OUT
Operă de bunătate

Orădenii pot face un dublu cadou. În primul rând, lor înşişi, mergând, împreună cu cei mici, la un spectacol inedit ce îmbină opera, baletul şi teatrul, dar şi copiilor şi tinerilor care suferă de autism.

Spectacolul caritabil "Muzică şi Surprize", organizat la iniţiativa Asociaţiei SOS Autism Bihor, îi aduce la Oradea, pe 12 noiembrie, pe artiştii Operei Comice pentru Copii din Bucureşti, pe soprana Felicia Filip, recunoscută pentru roluri jucate pe scene importante ale operei mondiale, dar şi pentru duetele interpretate alături de rockerii de la Iris.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
la cât DE BINE
M-A TRATAT ŞI VINDECAT domnul dr HOZAN, NU ÎMI PASĂ DACĂ A PLAGIAT SAU NU, ADICĂ ORTOPEDIC SPUS, NU MĂ DOARE NICI MĂCAR ÎN COT CĂ A PLAGIAT SAU NU!!!!!!!!POATE I-A ZIS MATIUŢĂ SĂ SCRIE DIN LUCRAREA LUI !!!!!!!!
Postat 28 Octombrie 2014, 14:39 de ADINA
@ adrian
Stai linistit, nu va fi dat afara de nicaieri.
Postat 28 Octombrie 2014, 06:57 de Anabella
hot
UN INFATUAT ,PLIN DE EL,SA VEDEM CE PARERE ARE PROCURATURA .FURTUL TOT FURT E.SA VEDEM DACA VA FI DAT AFARA DIN FACULTATE SI SPITAL.ALO,BUNGAU?
Postat 27 Octombrie 2014, 21:29 de adrian
impostor
Un obez sef de sectie, conferentiar, finul Maghiarului Doru, facut cu toate diplomele trucate de Oradea sa ajunga, precum o forma fara fond, adica fara substanta, fara un rezidentiat cinstit pe tara, in fruntea mafiotilor "medicali" de Sorbonica. Mi-e greata de el si de toti cei ce il vor urma.
Postat 27 Octombrie 2014, 21:21 de alecu abrudan
CINE e BOLOJAN ?
de ce stergeti !! daca nu avem deeptul la opinie asta nu i presa e un grup cu interese :))?!!
Postat 27 Octombrie 2014, 19:21 de CINE E BOLOJAN ??
@platim sau nu taxele:
@platim sau nu taxele: Tot asa cum si Victor Ponta si-a trecut pe numele lui impreuna cu Andrei Hrebemciuc cu ajutorul Socrului Ilier Sarbu ZECI DE MII DE HECTARE DE PADURE A POPORULUI! Hot si Talhar PSD ist!!! LA PUSCARIE CU HOTII COMUNISTII!!!
Postat 27 Octombrie 2014, 13:08 de aNDREI hREBENCIUC
Proiect de Lege PSD
Vrem ca parlamentarii PSD sa faca in regim de Urgenta un proiect de lege de introducere a caldurii si a sarmalelor la Penitenciarul Oradea! Semnat: Toti Primarii PSD din Judetul Bihor.
Postat 27 Octombrie 2014, 08:00 de gyusy
Se facea de rusine la Partid la PSD daca nu plagia!
Se facea de rusine la Partid la PSD daca nu plagia! Ii retrageau adeziunea! Asa Presedinte are PSDul asa membri are!
Postat 27 Octombrie 2014, 07:31 de dolorean
Nimic nu ma mira!!!!
Ce va mai mira??? Aproape toti doctorii din spital sunt la fel, de seguí de sectii sa nici nu vorbim!!!! Oameni buni astia sunt cei care ne vindeca si inca nici nu oricum ci definitiv fara a avea pe constiinta nici macar un pacient!!!!! Asta este din pacate sistemul sanitar romanesc Plinio de ciurucuri!!! Cei buni au plecat din tara!!! Au avut minte !!!!!
Postat 27 Octombrie 2014, 00:35 de katalin
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON