URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.

Miss Amnezie: Avocata Daniela Rădac a încasat 1.500 euro pentru un proces de care a... uitat

Miss Amnezie: Avocata Daniela Rădac a încasat 1.500 euro pentru un proces de care a... uitat LA MISS. În timp ce clienta sa stătea cu copiii în chirie aşteptând declanşarea procesului care ar fi ajutat-o să-şi reintre în drepturi, avocata Daniela Rădac (prim plan) avea preocupări mondene. Pe 22 septembrie 2012, "maestra" a analizat dimensiunile şi formele concurentelor de la Miss Oradea, ca membru în juriul ce desemna frumuseţile urbei
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

De mai bine de o jumătate de an, orădeanca Marinela Sabău se războieşte cu fosta ei avocată, pe care o acuză că i-a luat 1.500 de euro pentru nimic.

În schimbul onorariului piperat, Daniela Rădac trebuia să o reprezinte în partajul şi evacuarea fostului ei soţ din locuinţă, dar a tot amânat înregistrarea proceselor, iar după o lună, când a îndrăznit să-i atragă atenţia, a dat-o afară din birou. Acum, femeia îşi vrea banii înapoi, însă avocata nici nu vrea să audă. Ca să-şi justifice refuzul, a recurs la o şmecherie. Avocăţească, cum altfel...

Mică celebritate

Marinela Sabău a apelat la serviciile avocatei Daniela Rădac în august 2012, după despărţirea de fostul soţ. "Am divorţat şi nu mai puteam locui împreună. El nu voia să plece din locuinţă, aşa că m-am mutat eu în chirie, cu tot cu cei doi copii cu handicap, şi am vrut să cer evacuarea lui prin hotărâre judecătorească", povesteşte femeia.

Ştia de la cunoştinţe că avocata e specializată în Dreptul Familiei, şi a ajuns chiar faimoasă după ce în 2011 a reprezentat-o şi pe manechina Catrinel Menghia în divorţul şi partajul de după despărţirea de ex-fotbalistul italian Massimo Brambati.

Dai un ban, dar...

"Avocata mi-a spus că întâi va începe procesul de partaj şi după aceea vom solicita evacuarea fostului soţ. Am zis că ea ştie mai bine", spune Marinela. N-a comentat nici când a venit vorba de onorariu, care s-a dovedit pe măsura celebrităţii: 1.500 de euro - banii jos! "Mi-a zis că în momentul când îi dau banii, va redacta acţiunile şi le va depune la Judecătorie. M-am împrumutat de la bancă şi i-am plătit".

Suma e piperată, chiar şi pentru două procese, căci după cum a verificat BIHOREANUL, alţi avocaţi cer pentru servicii similare între 500 şi 2.000 lei, deoarece nu sunt cauze complexe, iar ordonanţa de evacuare, de pildă, se judecă în maxim două înfăţişări, deci nici nu ia mult timp.

Afară!

În săptămânile care au urmat, orădeanca a urmărit zi de zi portalul instanţelor de judecată. Era grăbită şi îngrijorată, deoarece stătea în chirie cu cei doi copii bolnavi de autism, care aveau nevoie de stabilitate. "Nu puteam să ne mutăm la nesfârşit, voiam să-i duc acasă, în elementul lor", explică Marinela.

Văzând însă că nu se întâmplă nimic, pe 24 septembrie a căutat-o pe avocată la birou. Rădac, însă, era ţâfnoasă. "Când am întrebat-o de evacuare, mi-a spus că aşa ceva nu se poate, că ea a încheiat contract doar pentru procesul de partaj. Bun, dar ce-i cu partajul, am întrebat, iar ea m-a minţit că e deja înregistrat procesul. I-am spus să-mi arate unde scrie, pentru că eu am verificat şi nu e aşa. Neavând altă replică, m-a dat afară".

Război!

Revoltată pe comportamentul necivilizat al avocatei, Marinela i-a trimis o zi mai târziu o notificare, solicitând rezilierea contractului şi restituirea onorariului plătit. Doar că avocata avea deja strategia pregătită. Redactase între timp acţiunea de partaj şi a expediat-o Judecătoriei Oradea, unde s-a şi înregistrat cu data de 26 septembrie. Iar când i-a venit notificarea orădencei, a refuzat s-o primească, solicitând poştaşului s-o returneze expeditorului.

Culmea e că acţiunea nici măcar nu era întocmită corect. "A cerut în numele meu ca locuinţa să îi rămână soţului meu, în condiţiile în care eu luptam pentru casă", se revoltă femeia.

Ce se dă nu se mai cere

Supărată, orădeanca s-a adresat Baroului Bihor, cerând ca avocata să fie obligată la restituirea onorariului. "Mă deranjează mai mult faptul că m-a indus în eroare, ca să îmi ia cât mai mulţi bani. Mi-a spus că va întocmi şi acţiunea de partaj, şi evacuarea, iar în contract a trecut doar partajul".

02 Cristian Domocos.jpgDeşi era limpede că femeia are dreptate, colegii avocatei i-au dat dreptate acesteia din urmă. Motivul? Neavând martori, nici că avocata a dat-o afară şi nici că i-a promis demersuri şi pentru evacuarea soţului, era doar cuvântul ei împotriva documentelor ticluite de Rădac. Iar aceasta se declară dispusă oricând să ducă la capăt procesul pentru care a luat banii. "Eu nu am refuzat să-mi respect obligaţiile contractuale şi să o reprezint. Dar dacă doamna Sabău a decis să rezilieze contractul, a devenit imposibil", spune ea.

"În contract nu s-a precizat vreun termen limită la care acţiunea de partaj să fie introdusă la instanţă. Dacă nu se poate reţine vreo culpă profesională a avocatei, restituirea onorariului plătit benevol nu se justifică", afirmă şi decanul Baroului, Cristian Domocoş (foto). Pe această logică, orădeanca trebuia să aştepte, cuminte, până când avocata îşi aducea aminte să-şi facă treaba. Cum n-a făcut-o, să fie sănătoasă şi să uite de bani. Ce se dă nu se mai cere...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
17 Comentarii
'
AR TREBUI PLATIT NISTE BAIETI RAI, SI SA FIE BATUTA PANA SE CACA PE EA....
Postat 18 Mai 2013, 15:28 de xzy
Pariez
Viata bate filmul , dar oare ziarele nu bat viata ? :)
Postat 14 Mai 2013, 20:37 de Nimeni
clientul plateste ELEGANTA avocatilor sau profesia ?!!
clientul plateste ELEGANTA avocatilor sau profesia ?!! nu mai exista BUNUL simt , educatia, e adevarat se confunda PROFESIA cu altceva decat profesia autorizata, asta e o RUSINE nationala , treziti va la realitate !!
Postat 12 Mai 2013, 14:15 de clientul
superficial si extravagant sau decent si harnic!!
daca esti avocat tu ai dreptul sa i faci pe altii sa sufere prin extravaganta ta SOCIALA, nu cred .GRESEALA este ca BAROUL nu are nici un cuvant de spus in ROMANIA, alta personalitate care nu si face JOBUL !! mergeti la un avocat si in baza art 998 cereti daune de 1.000.000.000. ron pentru sufeinta provocata , platiti avocati din BUCURESTI la banii astia, dar incercati sa va cereti ce e al vostru , nu suntem noi animale sa si bata joc cum vor de noi !! BAROUL priveste, justitia priveste sa vina avocati din U.E. atunci !
Postat 12 Mai 2013, 14:10 de ooofffffff
superficial si extravagant sau decent si harnic!!
oamenii fug de avocati si lucreaza prin intermediari ca sa aiba martori, ii apreciez ca s au dezmeticit, reprezentarea in instanta prin neprezentare o pot face si clienti, pacat ca am ajuns aici dar se vede TIPUL ESCROCULUI invatat si la SCOALA vestimentatie de om respectat uneori exagerata de extravaganta dar un profesionist atentie se imbraca DECENT nu vrea sa iasa in evident este platit pentru INTELECT nu vestimentatie ca si la TV , este foarte usor sa realizezi calitatea profesionala a cuiva dupa cum se imbraca, superficial si extravagant sau decent si harnic la minte !! de ce diferenta asta superioara privint vestimentatia, vine clientul necajit si tu arati imbracata pregatita de SARBATOARE , e urat social!! in fiecare zi de munca mergi la NUNTA ?!! nu exista oamenii de calitate doar FITE si prostie !!
Postat 12 Mai 2013, 14:05 de ooofffffff
madam radac
Madam RADAC mi-a cerut banii ptr 4 procese pe care i-am dat fara contract .TOATE PROCESELE LE-A PIERDUT .M-AM DUS LA CABINET SA II CER EXPLICATII PRIN NEPREZENTAREA MADAMEI la instante de fata cu ajutorul ei CURPAS MA INJURAT SI A VRUT SA MA BATA LA EA IN CABINET DE UNDE AM FUGIT HOROOR ACEASTA AVOCATA CIT SI AJUTORUL EI .OCOLITO CA SA NU PATITI CE AM PATIT EU.M AM LUAT ALT AVOCAT CARE STIE CE AM PATIT SI AM CISTIGAT PROCESELOR. E STE O PRO........TA ACEASTA FEMEIE
Postat 10 Mai 2013, 17:02 de VICTORIA
GENERALIZARI...
Un baiat mai dezghetat a spus ca "toate generalizarile sunt periculoase, inclusiv aceasta". Nu este cazul sa credeti ca toate avocatele sunt niste analfabete obraznice. Exista si avocati decenti, iar cei care ati avut treaba in instante stiti ca am dreptate. Dar daca iti trebuie avocat de fitze... trebuie sa platesti. Cand va alegeti un avocat, deschideti ochii, cereti relatii sau recomandari despre avocatul respectiv, si, foarte important, cititi cu maximum de atentie contractul cu avocatul inainte sa il semnati, eventual cereti explicatii. Dupa semnare, nu mai are nici o importanta. Trebuie sa platiti. Asta e...
Postat 09 Mai 2013, 18:12 de bambi
NISTE MAIMUTE ACESTE AVOCATE
99% din aceste asa-zise avocate din Bihor sunt niste proaste care habar nu au de legislatie, niste hoate si impostoare care au impresia ca daca imbraca roba aia ele noi facem plecaciuni. Eu o lasam fara par in cap daca imi lua banii fara sa faca nimic; si oricum nu-i dadeam fara chitanta , martori
Postat 09 Mai 2013, 11:12 de aida
---------------
ADVOCATA AIASTA ARE SILICOANE LA BALCOANE???
Postat 08 Mai 2013, 14:08 de BULĂ
Credeti ca e singura?
Credeti ca e singura? Stiu si eu o avocata cu prenume de floare care promite multe pana i si ia banii apoi/..............
Postat 08 Mai 2013, 13:31 de dan
Politia pentru Radac
Ar trebui ca DGA sa se sesizeze si sa vada daca aceasta Radasca a taiat chitanta pentru banii luati,suma oricum este exagerata,dar avand in vedere ca femeia cauta in general fraieri si se foloseste de toate calitatile ei sa-i prinda in clesti,nu ma mir ca are acest onorariu. Din pacate avocatii sunt pe o mana cu politia corupta si nenorocita de la noi!
Postat 08 Mai 2013, 11:26 de quiltiman
AERE si FITE in rest NULITATI SOCIALE !!!
EU tot nu pricep de NEBUNA ce sunt cum e posibil sa iei 1500 de euro pe un DIVORT, e o suma aberant de mare !!! avocatele se trag intre ele, FELICITARI !!! TU nu vezi ce moaca are avocata ta de NEHALITA in GURA ?!!! La asta daca ii dai bani esti perdut si ca OM dar ca profesie !! FATA spune totul :aere si aere MINTE IOOOC , de ce ? EXCEPTIE moda ce mai intretin unii clienti in asemenea SPECIMENE ?!!
Postat 07 Mai 2013, 22:47 de ce sa le faci ?
DANIELA RĂDAŞCĂ ... pa, pa, pa din sistem, că şi s-au terminat clenţii ... poţi să te faci magistrat
Păcat de clientă ... în rest, Rădaşca (că aşa o chema de fapt), tocmai i s-a pus pielea în băţ de Bihoreanul şi nu o să mai aibă clenţi, ca avocat, decât după ce se pocăieşte. Ar putea da examen să fie judecător sau procuror, dar la CSM are şanse cu aşa CV pe când va fi ea însăşi primadonă la concursurile de miss.
Postat 07 Mai 2013, 16:29 de Carp III
DU-TE
..........................LA MEDIATOR !!! SCAPI IEFTIN !!! ŞI DACA ARE MILĂ DE TINE, MARINELO, NU ÎŢI IA BANI !!!
Postat 07 Mai 2013, 16:13 de ADINA
Avocati de Oradea
Situatie tipica pentru avocatii din Oradea si poate nu numai dar cel putin cei din Oradea in general asa sunt. Destepti, frumosi, expresivi, mondeni si nu in ultimul rand deasupra legii, deasupra bunului simt.
Postat 07 Mai 2013, 16:05 de Observer
Motivatie
Am o mare nelamurire in privinta prestatiilor avocatesti, ce motivatie mai are un avocat in a castiga un proces in numele clientului caruia i-a luat banii in avans ? Cred ca este unica meserie in care se incaseaza banul indiferent de rezultatul, durata, efectuarea sau neefectuarea muncii prestate. Ceva nu-i in regula , parerea mea .
Postat 07 Mai 2013, 15:20 de Oradean
opinie
Poate că nu s-a specificat un termen până la care acţiunea să fie promovată dar avocaţii cunosc foarte bine expresia "deîndată". Hai, nu a doua zi dar măcar într-o săptămână două! Probabil însă că D-na Sabău a făcut o greşeală mare plătind onorariul(oare i s-a eliberat chitanţă pentru întreaga sumă?)înainte de a citi contractul! Cât îl priveşte pe avocatul Domocoş am mari rezerve....pe vremuri făcea tandem cu Golea şi cam ştiu ce-i poate pielea!
Postat 07 Mai 2013, 14:21 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON