URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Iunie 2012, 18:21

Mihai Groza: Voi renunţa la CET-ul pe gaz!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fost viceprimar şi primar, Mihai Groza afirmă că Oradea se îndreaptă într-o direcţie greşită. Candidatul PDL spune că va îndrepta lucrurile prin renunţarea la proiectul CET-ului pe gaz, trecerea întregii termoficări a oraşului pe apă geotermală şi rezilierea contractului cu RER Ecologic.

Groza promite, de asemenea, înjumătăţirea preţului gigacaloriei, eliminarea taxelor de parcare şi eutanasierea câinilor vagabonzi.

- Care va fi primul lucru pe care îl veţi face după ce veţi fi ales primar?

- Am nevoie de două săptămâni pentru a evalua situaţia. Voi renunţa la proiectul de reabilitare a sistemului de termoficare pe gaz, fiind unul foarte scump, atât pentru oraş, cât şi pentru utilizatori. Prioritară va fi promovarea proiectului de producere a energiei termice din energie geotermală, proiect care poate fi susţinut prin finanţări europene nerambursabile. De precizat că rezervele exploatabile de căldură geotermală din perimetrul Oradea, Borş şi Sântandrei asigură peste 80% din necesarul de energie termică a oraşului. Am în vedere de asemenea, evaluarea proiectelor abandonate şi continuarea proiectelor bune.

- Cine sunt cei doi viceprimari cu care aţi dori să lucraţi?

- Administrarea unui oraş cum este Oradea nu e atât o ambiţie politică sau doctrinară, cât o strategie care să aibă drept finalitate binele public văzut ca satisfacţie a vieţii de zi cu zi a comunităţii, a fiecărui cetăţean. Ar fi de dorit ca structura executivă a municipalităţii să reprezinte paleta cea mai largă a consilierilor locali. Actul de administrare ar fi foarte eficient în următorii 4 ani dacă eu, ca primar, aş fi secondat de doi viceprimari provenind de la UDMR şi USL.

- Ce măsuri preconizaţi pentru încurajarea dezvoltării economice? Cum veţi încuraja crearea a noi locuri de muncă? Ce politică fiscală intenţionaţi să adoptaţi?

- Strategia de dezvoltare a oraşului se va realiza la nivelul de zonă metropolitană în colaborare cu mediul de afaceri privat. Chiar şi parcurile industriale vor fi gestionate de mediul privat prin accesarea fondurilor UE. Politicile fiscale se vor regăsi în structura strategiei realizate la nivelul zonei metropolitane, convenite cu mediul de afaceri.

Directori la examen

- Ce schimbări intenţionaţi să faceţi la societăţile din subordinea Primăriei?

-Toate societăţile comerciale subordonate Consiliului Local şi care realizează servicii publice pentru cetăţean vor fi optimizate din punct de vedere organizatoric şi economic, pentru a-şi reduce tarifele aplicate. Voi reevalua managementul, prin aplicarea unui sistem de monitorizare şi evaluare a performanţelor.

- Cum veţi stimula reabilitarea faţadelor?

- Pentru toate clădirile declarate monument istoric voi face un program de reabilitare şi reparare pe o perioada rezonabilă de timp, indiferent în proprietatea cui se găseşte acel patrimoniu. Reabilitarea acestor clădiri va deveni un proiect al oraşului, iar executarea şi finanţarea acestor lucrări va fi garantată de către municipalitate. În acest sens, mă gândesc la un parteneriat între Consiliul Local şi băncile care vor finanţa executarea lucrărilor, în care oraşul devine garantul finanţării şi gestionării proiectului. Pentru familiile cu venituri mici vom asigura şi o asistenţă socială pentru susţinerea acestor costuri de reabilitare si reparare.

- Ce veţi face pentru a scoate oraşul din apatia duminicală? Cum gândiţi stimularea turismului? Are nevoie oraşul de un brand şi care ar fi acela?

- Văd promovarea unui parteneriat între municipalitate şi centre de shopping şi divertisment (Lotus, Era Park, Oradea Shopping City etc.) pentru încurajarea evenimentelor culturale şi muzicale. O altă soluţie ar fi implicarea în festivaluri şi evenimente de televiziune de genul "Orădenii au talent!". Turismul presupune, înainte de a promova Oradea ca ofertă, investiţii şi preocupare pentru servicii şi agrement. Avem puncte valoroase de pornire: Cetatea, centrul istoric, muzeele, Băile Felix şi 1 Mai. Taxele plătite de locaţiile hoteliere în Oradea către Primărie vor fi anulate, pentru a permite proprietarilor să investească în servicii de calitate şi să aplice tarife mai atrăgătoare pentru cei interesaţi. Brandul oraşului trebuie regăsit într-un cadru armonios de curăţenie şi peisajul mai mult decât plăcut dat de culoarea clădirilor reabilitate.

50% reducere la gigacalorie

- Cum veţi rezolva problema termoficării şi a utilizării celorlalte resurse: cărbune, apă geotermală?

- Oraşul nu îşi permite financiar să realizeze investiţii paralele în obţinerea de energie termică. Orice investiţie suplimentară în ape geotermale sau cărbune, când ai un proiect de reabilitare atât de scump pe gaz, face ca energia termică obţinută, chiar şi în cogenerare, să fie mai costisitoare, pentru că preţul la gaze va creşte exponenţial. În acest sens (motivat de studiile pertinente ale specialiştilor) susţin că trebuie să realizăm un proiect durabil şi integrat pe energii regenerabile şi care produce energie verde, cu scopul diminuării cu 50 % a facturii la încălzire.

- Ce măsuri veţi lua pentru îmbunătăţirea serviciilor de salubritate şi apariţia de noi zone verzi?

- Pentru realizarea serviciului de salubrizare, sunt necesare: rezilierea contractului cu actualul operator, pe fondul nemulţumirii populaţiei, împărţirea oraşului în două zone de lucru, respectiv malul drept şi cel stâng al Crişului Repede, şi concesionarea către doi operatori specializaţi, care vor lucra în condiţii de concurenţă reală, cu respectarea graficelor convenite prin contract. Observaţiile cetăţenilor la calitatea lucrărilor vor fi criterii de plată către operatori. În ce priveşte zonele verzi, ele se vor realiza după criterii stabilite prin regulament.

- Care sunt soluţiile dvs. pentru împuţinarea câinilor comunitari?

- Eutanasierea ar fi singura soluţie pentru rezolvarea disconfortului creat de câinii comunitari.

- Ce veţi face pentru a reduce fenomenul vandalizării mobilierului urban?

- Voi decreta toleranţă zero pentru vandali! În acţiune trebuie să fie poliţiştii comunitari, dar şi fiecare orădean căruia îi pasă de oraşul şi confortul său. În plus, trebuie să folosim mijloacele moderne - sistemele video de supraveghere.

- Aveţi soluţii pentru îmbunătăţirea infrastructurii rutiere şi fluidizarea traficului? Dar pentru transportul în comun şi încurajarea utilizării mersului pe bicicletă?

- Pe lângă resursele din bugetul local, voi întocmi documentaţii pentru obţinerea de fonduri nerambursabile pe programul operaţional adecvat şi chiar obţinerea de împrumuturi pe termen lung cu destinaţie de reabilitare străzi, astfel ca în următorii trei ani toate străzile să fie modernizate. Voi identifica împreună cu Poliţia Rutieră varianta logică pentru îndreptarea erorii create în zona "turbogiraţiei". Voi încuraja mersul pe bicicletă, realizând şi infrastructura necesară. Transportul în comun: achiziţia de tramvaie şi infrastructură necesară prin accesarea de fonduri europene nerambursabile pentru acest gen de investiţii.

Parcări fără taxă

- Cum veţi gestiona problema parcărilor publice şi a celor la domiciliu?

- Voi anula taxa de parcare la domiciliu, care va rămâne doar la cererea rezidenţilor din cartiere, şi cea de pe străzi. Voi anula parcarea cu plată în zona Universităţii. De asemenea, la plata impozitului se va elibera o vignetă valabilă în tot timpul anului pentru parcările cu plată din zonele centrale. Cotă parte din valoarea vignetei se va regăsi în impozit, dar asta nu înseamnă că impozitele vor creşte.

- Cum puteţi contribui la modernizarea Aeroportului şi punerea lui în circuitul internaţional?

- Împreună cu Consiliul Judeţean vom face demersurile necesare pentru obţinerea fondurilor europene nerambursabile necesare modernizării în urma depunerii aplicaţiei de finanţare. Pentru realizarea acestui proiect vom face o asociere între cele două instituţii.

- Ce relaţie vedeţi între municipalitate şi Universitate? Ce politică aveţi pentru îmbunătăţirea condiţiilor din grădiniţe şi şcoli?

- Împreună cu Universitatea vom depune o aplicaţie pe fonduri europene în vederea construirii în noul parc industrial a unei infrastructuri de cercetare şi dezvoltare, între universitate şi firmele din acel parc. În ce priveşte accesul neîngrădit al copiilor la creşe, grădiniţe şi şcoli voi reabilita, moderniza şi construi infrastructura necesară în acest sens. Este una din cele mai importante competenţe exclusive ale comunităţii locale.

- Ce credeţi că mai aveţi de făcut în ce priveşte administrarea spitalelor?

- Trecerea Spitalului Judeţean în administrarea Consiliului Judeţean, ca oraşul să se ocupe de finanţarea exclusivă a Spitalului Clinic Municipal, pentru creşterea calităţii serviciilor medicale şi de sănătate. Un buget local nu poate susţine nici teoretic două unităţi sanitare de asemenea amplitudine, mai ales într-un domeniu subfinanţat la nivel naţional cum este cel sanitar.

Strategie de dezvoltare unitară

- Cum veţi trata problema persoanelor fără locuinţe şi a cerşetoriei?

- La Oradea s-au făcut paşi mari înainte în chestiunile care ţin de protecţia socială a persoanelor defavorizate, inclusiv a celor fără locuinţă. Există deja un azil de noapte a cărui capacitate poate fi extinsă, dar şi suprafeţe locative în căminele sociale ale municipalităţii. Sistemul trebuie administrat cu atenţie şi responsabilitate, astfel încât de aceste resurse să beneficieze cei care sunt în nevoi. Într-o lume în plină recesiune, construirea de locuinţe sociale adecvate acestor categorii de persoane este mai mult decât necesară.

- Cum veţi rezolva problema mirosurilor pestilenţiale din cartierul Ioşia?

- Instituţiile abilitate în păstrarea unui mediu sănătos să impună aplicarea legii.

- Ce aţi schimba în felul în care este condus oraşul acum?

- În primul rând, relaţia cu cetăţeanul. Apoi, nu există o abordare unitară şi solidară la nivelul instituţiilor abilitate în ce priveşte strategia de dezvoltare a judeţului şi implicit a municipiului Oradea. Aceste instituţii lucrează în interiorul lor, fără o coordonare unitară pentru dezvoltarea regiunii.

- Poate fi mărită transparenţa structurilor municipale şi, dacă da, în ce fel?

- Publicarea pe site-ul PMO a contractelor de achiziţii publice şi a rapoartelor procedurii de atribuire poate da mai multe informaţii utile cetăţenilor. De asemenea, s-ar cere televizarea şi difuzarea în sistem online a şedinţelor de Consiliu, dar şi a manifestărilor civice aflate pe agenda Primăriei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
51 Comentarii
pocnind din bici
@ionel: **** ESTI TU! si iar esti pe langa! Morar si Kovesi au treaba cu Parchetele! Voiculescu " a fost dovedit" de CNSAS si de Intsnata(nu de Parchete!). tot asa de adevarat e ca altii "n-au fost dovediti"! la anvers ajungeau cei mai de dreapta comunisti, nu-i asa?
Postat 09 Iunie 2012, 11:46 de TDS
Fostilor securisti, actualilor usl-isti !
In articol e vorba de un pdl-ist care din 2008 a fost in opozitie, Oradea fiind condusa de alianta PeNaLi + unguri, ( de care vrea gibonul sa uitam !) la care s-a ,,lipit'' de vreun an-doi si psd-ul. Altfel spus, sa priceapa si dobitocii cu facultate la Baneasa (inainte de '89) sau la Vadu Crisului (mai recent), este vorba despre un candidat la primaria municipiului Oradea ! P.S. ****, ai nimerit-o cu Morar si Kovesi ((( = : Au cateva trofee in panoplie... de pilda pe seful tau, g-ral lt. de securitate felix/mircea/voiculescu, dovedit turnator definitiv si irevocabil ((( = :
Postat 09 Iunie 2012, 06:43 de ionel
Fostilor securisti, actualilor usl-isti !
In articol e vorba de un pdl-ist care din 2008 a fost in opozitie, Oradea fiind condusa de alianta PeNaLi + unguri, ( de care vrea gibonul sa uitam !) la care s-a ,,lipit'' de vreun an-doi si psd-ul. Altfel spus, sa priceapa si dobitocii cu facultate la Baneasa (inainte de '89) sau la Vadu Crisului (mai recent), este vorba despre un candidat la primaria municipiului Oradea ! P.S. ****, ai nimerit-o cu Morar si Kovesi ((( = : Au cateva trofee in panoplie... de pilda pe seful tau, g-ral lt. de securitate felix/mircea/voiculescu, dovedit turnator definitiv si irevocabil ((( = :
Postat 09 Iunie 2012, 06:43 de ionel
Fostilor securisti, actualilor usl-isti !
In articol e vorba de un pdl-ist care din 2008 a fost in opozitie, Oradea fiind condusa de alianta PeNaLi + unguri, ( de care vrea gibonul sa uitam !) la care s-a ,,lipit'' de vreun an-doi si psd-ul. Altfel spus, sa priceapa si dobitocii cu facultate la Baneasa (inainte de '89) sau la Vadu Crisului (mai recent), este vorba despre un candidat la primaria municipiului Oradea ! P.S. ****, ai nimerit-o cu Morar si Kovesi ((( = : Au cateva trofee in panoplie... de pilda pe seful tau, g-ral lt. de securitate felix/mircea/voiculescu, dovedit turnator definitiv si irevocabil ((( = :
Postat 09 Iunie 2012, 06:42 de ionel
IAD-ul
politicieni portocalii! ATI FURAT IN ULTIMII ANI CUM CRED CA N-A FACUT-O NIMENI PE PLANETA! ATI DISTRUS ROMANIA PRIN TOT CEEA CE ATI INTREPRINS! PENTRU VOI, LANTUL SLABICIUNILOR SE VA INTRERUPE AICI! ATI FOST VERIGA ULTRA SLABA! ADIO, DRUM URAT! Sa ajungeti cat mai repede la POARTA IADULUI iar intrarea sa va fie de mare IMPACT!
Postat 08 Iunie 2012, 20:24 de TDS
ionel, ionelule
@ionel: nu mai e lumea indobitocita, sa stii(sau daca mai e, poate 1%). populatia este suficient de inteligenta! populatia a vazut realizarili lui udrea(posete, posete, posete+patinoare la suprapret, piscine nefunctionale, stadioane in panta, parcuri in paduri), livache negoita(panselute, bancute cu miile), videanu(borduri peste borduri), mru(lenesilor!), boc(si-au plecat olteni la coasa, ila ila lai la!), igas(un pinguin a condus politia...), blaga(Please welcome, your majesty, the queenn of the VAMI!), anastase(1 vot o lamaie, 80=180!), morar, kovesi si lista poate continua la nesfarsit! LUMEA S-A PRINS SI VA TAXA. si acum, si in noiembrie, si la anticipatele prezidentiale ce vor veni!
Postat 08 Iunie 2012, 20:19 de TDS
Bravo mihaita !
Bravo Mihaita (imi permit sa te alint si eu asa, vad ca lingaul sef o face), ti-ai atins scopul. Ai reusit sa scoti niste argumente care au prins la o mica parte din popor. Nu pot decat sa te felicit, sincer, eu n-as fi reusit sa-i fac pe unii sa creada niste aberatii pe care le scuip in campanie. Acum sunt 2 variante: Sau esti tu al naibii de bun (ceea ce rezulta la castigarea alegerilor locale - ceea ce nu prea cred) ori sunt unii cimpanzei atata de creduli si de naivi si fara o gandire a lor (au nevoie sa gandesti tu, Mihaita, in locul lor) care inghit orice le dai - vezi, n-o da in perversitati. Eu ti-am citit doar doua afirmatii - pe care le-am si comentat mai jos - care sunt penibile. Acum, ca la simpatizantul tau, Ionel, i se par perfect logice si gandite, e o alta poveste. Tind sa cred ca nu tu esti devina (tu doar ai facut afirmatia), problema tine de cel care o asculta si o proceseaza. Daca acea persoana e intr-atat de cretina sa nu realizeze ce aberatii si bazaconii scoti pe gura, jos palaria in fata ta ! Ti-ai identificat alegatorii !
Postat 08 Iunie 2012, 19:29 de Marius
Tarziu, mihaita, tarziu !
Ai cateva idei bune, sustinute cu argumente logice si de bun simt, dar uiti ca te adresezi unei mase de alegatori amorfe, indobitocita ( adevarul ca sunt predispusi genetic la tampeala...ce vrei, facuti la betie ! ) de antene, de tot felul de raspandaci, de.... Poate vei avea sansa peste 4 ani sa darami centrala pe gaz... daca n-o vor demola pana atunci votantii gibonului, executati silit pt. neplata facturilor la incalzire !
Postat 08 Iunie 2012, 17:43 de ionel
cu cetu are dreptate
cu cetu are dreptate in rest mi se pare ca daca e cu tarle in echipa nu poate fi bun
Postat 08 Iunie 2012, 11:35 de bala
DU-TE-N...
UN ALT MINCINOS ORDINAR
Postat 08 Iunie 2012, 10:12 de aisha
DU-TE-N...
mai taie din ele da-le dreaq papitoiule
Postat 08 Iunie 2012, 10:10 de aisha
diferente
groza ii nebun de legat!de unde scoate el aceste promisiuni si afirmatii?va distruge tot ce s-a facut cu bine in acest oras in ultimii patru ani! la parada \"oradenii au talent\", pd-istii in frunte cu groza si tarle, vor face stand-up comedy, vom face o poarta brandenburg intre cele 2 maluri ale orasului, maine poimaine promite si el 20.000 eur ca si diaconescu!nu merita ascultat, crezut, nici macar bagat in seama!jos cu ciuma portocalie!
Postat 08 Iunie 2012, 01:05 de 201b
=)))
Nu stau sa fac analiza textului (desi in proportie de 90% e HILAR si penibil, dar cele mai tari afirmatii ale lui sunt: 1. Show "Oradenii au talent" 2. "împărţirea oraşului în două zone de lucru, respectiv malul drept şi cel stâng al Crişului Repede, şi concesionarea către doi operatori specializaţi, care vor lucra în condiţii de concurenţă reală". Pai bai tentativa de primar ce esti, cum sa existe CONCURENTA cand cei 2 operatori ar fi in 2 zone diferite ale orasului ? Sa concureze cum ? Care da mai repede cu matura ? Si la ce mai serveste acea "concurenta" (care defapt nu e concurenta, decat in mintea lui limitata) daca operatorii sunt impartiti in zone diferite ? Penibilul a identificat "of"-ul cetatenilor, si pentru a castiga si el voturi, vine cu solutii "salvatoare". Doar ca, daca nu esti un cimpanzeu retardat (un cimpanzeu normal la cap isi da seama ce aberatii scoate asta pe gura), realizezi ca afirma niste tampenii doar de ochii lumii. El HABAR NU ARE sa administreze, habar nu are ce-nseamna fonduri europene, habar nu are de nimic. Dar stie probabil ca e bine la primarie (nu degeaba renunuti la un salariu de 20.000 ron pentru unul de 4000 cat e la primarie).
Postat 07 Iunie 2012, 23:58 de Adrian
Fonduri Europene
Si inca ceva... am tot citit ca vrea sa faca si sa dreaga din fonduri europene. El nu se gandeste ca, odata ce reziliaza o lucrare si implictit finantarea aprobata (din fonduri europene) - pentru CET - UE n-o sa mai acorde finantare pentru noi proiecte ? Daca el nici macar atat nu stie, ce naiba...
Postat 07 Iunie 2012, 17:00 de Marius
Groza primar ?
Pai din cate-am citit mai sus, daca castiga asta primaria, vom fi cei mai fericiti oameni de pe pamant. Nu tu taxe, incalzire aproape moka, parcari moka, proiecte peste proiecte, aeroporturi, ce mai... e primarul IDEAL! Hai ca glumesc... cat de imbecil sa fii sa crezi intr-un om si intr-un pardit care la fiecare campanie promite marea cu sarea si ei defapt, inafara de a se-mbogati nu fac nimic altceva. 8 ANI au avut primaria, el si cu Filip, si ce-au facut ? N-au facut absolut nimic. Aaa si-a facut Filip vile si averi de pe urma spatiilor "retrocedate" e altceva.. dar pentru Oradea n-au facut absolut nimic. Acum ca e campanie si e la moda vine el si-mi promite ca o sa faca. Si problema e ca promite niste aberatii, care doar un om fara minte le crede. Cam cat de prosti sa consideri oradenii sa le promiti asa ceva si sa te-astepti sa te creada si sa te voteze ? Ramane de vazut Duminica...
Postat 07 Iunie 2012, 16:42 de Marius
primarie
Ai facut ceva pentru Oradea?Groza ce vei face daca Guvernul va fi USL,cine te va finanta,amica ta Udrea sau amicul Baserscu din rezerve? Cum vei gestiona orasul Este usor sa vii acum la totul gata,la un oras curat,bine gospodarit Ma mir ca mai ai tupeul sa promiti marea cu sarea..
Postat 07 Iunie 2012, 16:03 de trifa
Furt pe fata
Cum se poate sa trebuiasca sa platesc parcarea la mine in fata blocului, unde nu am avut niciodata probleme cu parcatul masinii, dar acum sa platesc pe toate stradutele din oras deja este revoltator-ce fac daca merg in vizita la cineva sau daca ma viziteaza cineva cu masina? Daca este toto din Oradea vine cu taxiul? (campanie pentru taximetristi) Sau daca merg cu masina in oras de acum platesc taxi? Dar daca este un musafir din alt oras? Dar de ce nu se scrie pe aici si despre marea GAZARE semnata tot de bolo...anul trecut? Era vorba ca din primavara acestui an (care s-a transformat deja in vara) se vor incepe lucrarile la introducerea a 13 km de conducte pentru gaze, pe care le vom plati de iarna viitoare (2012-2013) Am impresia ca acesta este motivul pentru care s-a oprit apa calda in multe zone din oras si asta e doar inceputul, dar se incearca o trecere cat mai mascata a orasului pe gaz. O sa va vad pe voi cei care il votati pe actualul primar cat de bine veti trai dupa aceste alegeri daca acesta isi va continua mandatul!
Postat 07 Iunie 2012, 15:29 de Cristi
hmm
Pardon nu au fost cu intentie atatea postari:)))
Postat 07 Iunie 2012, 14:06 de sabau razvan
hmm
Dupa mine, l-as eutanasia pe pacaliciul asta de Groza care atunci cand il vad pe afise la intersesctii aproape ca fac accident de sperietura pe care o trag de fiecare data cand ma uit la mutrita lui...si...as lasa toti cainii maidanezi liberi.PAREREA MEA.Asa ca MARS GROZA
Postat 07 Iunie 2012, 13:42 de sabau razvan
Jos PDL
Încălzirea oraşului în întregime cu apă geotermală e imposibilă.
Postat 07 Iunie 2012, 12:54 de Guţă
Adevarul
Cine se uita dincolo de ideile frumos impachetate, va observa ca domnul Groza nu vine cu nici o idee cu adevarat reala, implementabila. Si chiar si solutiile concrete, asa putine pe care le are, sunt ori foarte costisitoare, ori foarte greu de realizat din alte motive obiective. In ceea ce ma priveste, nu ii voi acorda votul, cf. ideei ca dintre 2 rele, il aleg pe cel mai mic, care, in acest caz, pentru mine e reprezentat de Dl. Bolojan. Aceasta e opinia mea. Fiecare e liber sa voteze ce vrea de pe buletin. Cele bune Oradea!
Postat 07 Iunie 2012, 11:47 de Adevarul
Pacat
Este foarte adevarat ce spune TSD. E campanie si d-nu Groza spune ce vrea lumea sa auda.Apa geotermala este o resursa limitata si epuizabila, iar CET--ul pe gaz se impune pentru ca in 2013 se inchid depozitele de cenuse CET si nu au unde sa elimine cenusa.Sunt prevederi legislative Vezi HG 349/2005 care trebuesc respectate atita doar daca d-l Groza nu va reusi derogare de la acestea.Hai sa fim seriosi singurul cu VIZIUNE reala este dl. Bolojan si singurul cu sansa reala de a cistiga Primaria. Merita acest lucru chiar daca unora nu le place ca este prea ferm ,dar daca o tot lalaim nu se va face nimic in Oradea. Succes d-le Bolojan .Va sustin destul de multi oameni care vad si apreciaza realizarile dvs. Silvia
Postat 07 Iunie 2012, 10:43 de Ardelean Silvia
Groza primar
Nimeni nu vede ca acest Groza spune exact ce vream noi sa auzim??? nu va pica fisa ca e doar campanie???? cum naiba sa incalzest orasul cu apa geotermala daca nu ajunge decat ptr un cartier?! Vorbste de coalitia udmr ptr a atrage voturile ungurilor...
Postat 07 Iunie 2012, 03:36 de TDS
Groza! Explica'ne!
Groza! Ia explica tu la popor cum de distintele tale fete au cate-o vila sus la Paleu, in cartierul lui Raita. S-au cumparat cele doua vile cu apartamentul vandut din Bdul Decebal? Asa de curiozitate pentru popor.
Postat 07 Iunie 2012, 01:22 de Curiosu
BRAVO
AVETI VOTUL MEU!
Postat 06 Iunie 2012, 22:37 de DANIEL
...
AM AUZIT CA MAINE LA 19:00 LA IN FATA CASEI TINERETULUI DIN IOSIA VA F GROZA SI CU TIRLE
Postat 06 Iunie 2012, 22:36 de GEORGE
GROZA PRIMAR
ASA ARATA UN ADEVARAT PRIMAR! STOFA, VIZIUNI, LUCRURI CONCRETE. FELICITARI DOMNULE GROZA
Postat 06 Iunie 2012, 22:33 de HAIAS
eu cred ca poate
io cred ca domnu groza stie ce face ca asa stiu ca este inginer dumnealui. Eu am incredere in dansul
Postat 06 Iunie 2012, 22:29 de mariana
PROST!!
CET ul pe gaz cred ca Bolojan are nevoie de psihiatru, la ce pret are gazul o sa ne facem foc in case ca indieni ca sa ne incalzim.... sper sa vine la primaria d nul Groza sa renunte la acest proiect idiot
Postat 06 Iunie 2012, 22:21 de ce
mihai
do,mnule gorza, eu va doresc succes si nu-i bagati in seama pe toti cei care scriu impotriva dumneavoastra. eu va votez. si pic cu pic se face
Postat 06 Iunie 2012, 22:12 de miahi
GROZA PRIMAR
MACAR GROZA NU MINTE OAMENII CU CEEA CE NU A FACUT EL. SI NU SE LAUDA CU LUCRURILE FACUTE DE ALTII..GROZA ARE VOTUL MEU.
Postat 06 Iunie 2012, 21:58 de fellix
FELICITARI DOMNULE GROZA
LUI BOLOJAN NU II PASA DE ORASUL ASTA! A FINALIZAT VREO 60 % DIN PROIECTELE INCEPUTE DE FILIP SI IN REST A FACUT CATE CEVA LA PRETURI BOMBA!!!!!!!!! ORICUM VA PLECA SECRETAR GENERAL LA GUVER SI VOM AVEA UN VICE PRIMAR PE CARE NU IL STIE NIMENI! DESI GROZA AR FI CEA MAI BUNA SOLUTIE II VA FI GREU DATORITA FAPTULUI CA BOLOJAN ARE SPRIJINUL A 3 PARTIDE
Postat 06 Iunie 2012, 21:55 de GEORGE
DOMNULE GROZA VA ASTEPTAM LA PRIMARIE
NORMAL CA ORADEA SE INDREAPTA INTR-O DIRECTIE GRESITA DOAR CA DIN PACATE BOLOJAN ARE SPRIJINUL A 3 PARTIDE POLITICE!
Postat 06 Iunie 2012, 21:52 de IONEL
gaz in conducte
e singura solutie prin care sa mai putem plati factura la intretinere. daca ar fi si viabila solutia asta ar fi bine. sigur ca va lua cativa ani sa fie facuta infrastructura, dar e singura varianta prin care vom putea supravietui. altfel vom plati pierderile cetului cat incape. si va fi tot mai rau. avem apa geotermala si nu inteleg de ce nimeni pana acum nu s-a folosit de asta
Postat 06 Iunie 2012, 21:51 de marcel
gaz in conducte
p.s. toti primarii de pana la bolojan au strigat ca trebuie folosita apa geotermala si trebuie sa profitam de ea, dar nimeni nu a facut niciunul nimic. iar acum varianta asta cu gazul mi-e teama ca o sa ne omoare
Postat 06 Iunie 2012, 21:51 de marcel
gaz in conducte
e singura solutie prin care sa mai putem plati factura la intretinere. daca ar fi si viabila solutia asta ar fi bine. sigur ca va lua cativa ani sa fie facuta infrastructura, dar e singura varianta prin care vom putea supravietui. altfel vom plati pierderile cetului cat incape. si va fi tot mai rau. avem apa geotermala si nu inteleg de ce nimeni pana acum nu s-a folosit de asta
Postat 06 Iunie 2012, 21:48 de marcel
il vrem pe Groza primar
Groza e omul proiectelor. De el avem nevoie! In plus PDL-ul e singurul partid care chiar incearca sa ajute studentii < vezi problema parcarilor de langa universitate> restul stau si se uita, asteapta sa terminam facultatea sa ne punem diploma in rama si sa fim someri acasa. cred ca daca vrem sa schimbam ceva in Oradea trebuie votat Groza si Tirle, sunt singurele persoane in care mai am incredere.
Postat 06 Iunie 2012, 21:43 de Otilia
groza primar
este singurul om care a avut curajul sa iasa atat in fata presei cat si in fata oamenilor. Merita votul nostru, nu se ascunde in jurul degetului si pune mana pe rana. Am incredere in Groza! il vrem la primarie !
Postat 06 Iunie 2012, 21:35 de antonota
minciuna e si ea vorba
Doamne, cata minciuna. Vorba aceea: MINCIUNA E SI EA VORBA.De unde atatea tampenii la Groza!!!
Postat 06 Iunie 2012, 21:10 de diana
VIZI-LO
Noi zicem sa renunti la primarie, ca oricum n-ai sanse si o sa zbori si de la tata cea grasa de unde-ai supt 4 anisori, anonimule mediocru care esti!
Postat 06 Iunie 2012, 21:05 de Jujika
MINTE DE NU NE MAI TREBUIE ....
Minte de nu ne mai trebuie iarna de acum incolo . Cum poti in o luna de campanie sa vorbesti ca un papagal de acelasi lucru prostesc.
Postat 06 Iunie 2012, 21:01 de POLITICOS
BRAVO
Va felicit domnule viitor primar!!!! Oradea are nevoie de un primar precum Mihai Groza
Postat 06 Iunie 2012, 20:58 de Diana
PDL LA PUTERE
Groza pentru primarie!!! Vrem un primar capail sa ne conduca!!!!
Postat 06 Iunie 2012, 20:57 de Gica
LA VOT
Simpatizantii lui BOLOJAN! Nu mergeti pe ideea: oricum castiga, de ce sa ma mai deranjez sa merg la vot? Nu e asa! Va costa cateva minute sa iesiti duminica din casa(se pare ca va fi o vreme frumoasa, cel mult o ploicica scurta de vara!)dar care va POT ASIGURA VIITORUL pentru 4 ani! Sper ca v-ati convins cat au mintit pedeleii de-a lungul ultimilor ani, sper ca ati vazut cum au disparut unii de pe la ANAF! IESITI LA VOT! Nu lasati ciuma portocalie sa se mai apropie vreodata de victorie in acest oras(eu sper in toata tara). NOI LA VOT, pedeleii la groapa de gunoi a istoriei!
Postat 06 Iunie 2012, 20:47 de TDS
"prostii sub clar de luna"
Nu sariti, e titlul unei piese de Teodor Mazilu! Eutanasierea cainilor, zici? pai n-ar fi mai bine sa eutanasiem pedeleii, zic! cainii comunitari sunt mult mai draguti, mai afectuosi si mai de bun simt decat voi, pedeleii! OK, daca reduci cu 50% pretul gcal, daca nu mai vrei taxe hoteliere, daca renunti la plata parcarilor cu mama naibii vei sustine orasul? Oradenii au talent? No, mai degraba pedeleii au talent la...spus minciuni, la inselat cetatenii de buna credinta(sa fiti blestemati/stii tu cine exact/in veci pentru afacerea imobiliara IMPACT!!!!!), la furat, la tot ce e mai "frumos" pe lumea asta! "Fir-ati ai d...ului cu melcii vostri"(M.Daneliuc-"Senatorul melcilor")
Postat 06 Iunie 2012, 20:41 de TDS
felicitari
de astfel de minte luminata are nevoie orasul
Postat 06 Iunie 2012, 20:33 de faur
sdfd
jos usl jos comunistilor..haideti domnule groza la primarie eu va votez
Postat 06 Iunie 2012, 20:12 de wallaf
bravo
in sfarsit cineva luminat
Postat 06 Iunie 2012, 20:10 de gicu
Groza, cu tine ne paşte nevroza!
Groza, dacă ne iei gazu, noi cu ce ne vom mai sinucide cand vei fi tu primar?
Postat 06 Iunie 2012, 19:59 de Don Pedro
sss
.........luky tu ori esti prost ori te platesc pdl-eii bine...eu zic si una si alta:)))))) ..luni o sa plangi:))))
Postat 06 Iunie 2012, 19:48 de gogu.
Bolovan
Doamne ajuta,ar fi timpul sa avem un primar care sa tina si cu oradenii
Postat 06 Iunie 2012, 19:29 de luky
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON