URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Februarie 2012, 08:19

Matei, fii bărbat! Cum a vrut Mircea Matei să-i ia mamei copiilor săi jumătate din apartament

Matei, fii bărbat! Cum a vrut Mircea Matei să-i ia mamei copiilor săi jumătate din apartament CASA DE PARTID. Subiect de controverse în campania electorală din 2008, apartamentul de peste 90 mp din Palatul Apollo (fundal) a fost obţinut aproape plocon de la Primărie de Daniela Pusta, patroana agenţiei de modelling Ella Mode, cu un an mai devreme, pe vremea administraţiei locale PDL, în perioada în care Mircea Matei (foto) era "numărul doi" în filiala partidului
Matei, fii bărbat! Cum a vrut Mircea Matei să-i ia mamei copiilor săi jumătate din apartament CASA EI PE BANII LUI. După 15 ani de convieţuire, Mircea Matei şi fosta sa concubină, Daniela Pusta, se mai întâlnesc doar pe holurile Judecătoriei, unde s-au reclamat reciproc. Ultima plângere a făcut-o PDL-istul, care voia jumătate din locuinţa femeii pe motiv că, deşi apartamentul este pe numele ei, osteneala a fost a lui...
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Despărţirea dintre faimosul Mircea Matei, secretar de stat la Ministerul Administraţiei şi Internelor, şi Daniela Pusta, patroana agenţiei Ella Mode, s-a lăsat cu scântei şi procese.

Politicianul prins că-şi înşela consoarta cu fosta directoare adjunctă a ITM Bihor, Simona Iancu, acum pripăşită şi ea în Bucureşti, după modelul protectorului ei, a fost dat în judecată de Pusta pentru custodia celor doi copii, dar şi pentru cuantumul pensiei de întreţinere.

În replică, politicianul a deschis şi el un proces, pretinzând jumătate din locuinţa în care fosta sa iubită a rămas după despărţire cu cei doi copii pe care îi au împreună, locuinţă pe care chiar el i-a obţinut-o de la Primărie pe vremea ex-edilului Petru Filip. Atât doar că, în momentul în care i s-a cerut să plătească taxa de timbru obligatorie în astfel de cazuri, echivalentă cu o zecime din valoarea bunurilor revendicate, pedelistul a zis "pas"...

Divorţ pentru Simona

05 Simona Iancu.jpgRelaţia dintre PDL-istul Mircea Matei şi prietena sa, Daniela Pusta, fondatoarea agenţiei de modelling Ella Mode, a început în 1995 şi s-a terminat cu scandal în 2010, după ce politicianul, la vremea respectivă director peste Inspectoratul Teritorial de Muncă Bihor, s-a amorezat de adjuncta sa, Simona Iancu (foto). La început discret, amantlâcul dintre cei doi a devenit public în vara anului 2010, la scurt timp după avansarea politicianului ca preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea Serviciilor Comunitare pentru Utilităţi Publice, post echivalent cu funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor.

Idila a fost dezvăluită chiar de BIHOREANUL, care a publicat inclusiv imagini ce-i înfăţişau pe funcţionari în ipostaze apropiate, în timp ce asistau, în mai 2010, la un concert "Lord of the Dance" susţinut la Sala Palatului din Capitală. Deşi în prima fază cei doi au negat vehement că ar avea o relaţie extra-profesională, ba chiar au acţionat redacţia în judecată, susţinând că ar fi victimele unei calomnii, legătura dintre Matei şi Iancu a fost confirmată, din nou, în noiembrie 2010. Culmea, tot de BIHOREANUL, care i-a surprins ţinându-se de mână în timp ce ieşeau, într-o zi de duminică, de la târgul de carte Gaudeamus organizat la Romexpo.

Plecat de acasă

În urma scandalului, Matei a recunoscut în faţa concubinei oficiale, Daniela Pusta, că situaţia prezentată public era adevărată şi, ca atare, a fost nevoit să părăsească domiciliul conjugal, un apartament ultracentral de 92,76 mp situat în Palatul Apollo, în legătură cu care a existat un întreg scandal în campania electorală din 2008. Motivul? Presa descoperise că jumătatea lui Matei a obţinut în condiţii extrem de dubioase apartamentul care se afla în fondul locativ al oraşului, de care dispunea municipalitatea.

În acte, apartamentul a fost primit cu chirie în 2007 de Daniela Pusta şi cumpărat ulterior, tot de ea, de la SCCTI, firma care administra locuinţele din fondul de stat. Repartiţia a fost însă una cu cântec, iar manevra - derulată în câteva luni - a fost un "şmen" de partid, făcut pe numele femeii doar pentru a-l proteja pe Matei, la vremea respectivă secretar general al PDL Bihor, omul lui Petru Filip, "creierul" din umbră al Primăriei, consilier local şi aspirant la funcţia de edil.

Cererea de atribuire a locuinţei a fost înaintată în martie 2007 către Primărie de Colegiul Tehnic Mihai Viteazul, unde Pusta figura ca profesor suplinitor. Două luni mai târziu, Primăria repartiza locuinţa către unitatea şcolară, "urmând ca aceasta să nominalizeze persoana beneficiară". Care a fost - cum altfel? - Daniela Pusta, chit că, între timp, aceasta nici nu mai lucra la Mihai Viteazul, intrând în concediu de creştere a copilului şi apoi angajându-se la Primărie. "Doamna Pusta a fost singurul cadru didactic care a depus o cerere pentru o locuinţă!", explica la vremea respectivă directorul Colegiului, Ruben Filimon, luat la întrebări de ziarişti.

Lucrurile s-au succedat rapid. Căci, după ce pe 26 iunie 2007 a semnat contractul de închiriere cu Primăria, pentru o chirie ridicolă de doar 84 de lei pe lună, pe 31 iulie Daniela Pusta a şi solicitat cumpărarea locuinţei, cerere aprobată imediat. Ca urmare, apartamentul i-a fost vândut pe doar 10.000 de euro, deşi valoarea de piaţă a unei locuinţe similare în zona "0" a oraşului este de cel puţin 75.000 de euro, acum, pe vreme de criză.

Jumătate eu

Cum era de aşteptat, în momentul în care povestea apartamentului a fost dată în vileag, Matei a declarat că trânteala a fost, de fapt, o afacere curată, iar el nu avea nicio implicare. "Soţia a primit locuinţa absolut legal. A îndeplinit punctajul necesar, fiind profesoară la Colegiul Mihai Viteazul şi având doi copii", a susţinut politicianul, chit că soţia nu-i era soţie, locuinţa era de serviciu şi nu prea, iar preţul "evaluat" se dovedea un adevărat chilipir...

Ei bine, cum după despărţirea furtunoasă din 2010, în apartament a rămas proprietara, adică fosta concubină, chestiunea nu i-a mai convenit PDL-istului. Care, anul trecut, a lăsat baltă povestea cu "neimplicarea" în obţinerea apartamentului, cerând în instanţă pur şi simplu jumătate din locuinţă. Dacă nu de altceva, din răzbunare, căci, între timp, rănită de trădarea bărbatului, femeia i-a deschis proces, solicitând custodia copiilor precum şi plata unei pensii de întreţinere.

Ca urmare, PDL-istul a trecut la contraatac. Uitând că, de fapt, el a fost cel care a greşit, abandonând femeia care i-a fost alături mai bine de 15 ani şi care îi creşte copiii, în mai 2011 Matei a cerut la Judecătoria Oradea jumătate din apartament, dovedind indirect, încă o dată, că lui i s-a datorat obţinerea acestuia de la Primăria aflată sub controlul propriului partid. "Solicit să constataţi că părţile au dobândit împreună imobilul şi să dispuneţi întăbularea reclamantului asupra cotei de ½ din imobil", se arată în plângerea lui Matei depusă în primăvara anului trecut.

E lesne de bănuit că acţiunea viza nu "întoarcerea acasă" a PDL-istului, ci doar obţinerea a jumătate din contravaloarea locuinţei, Matei forţând-o pe fosta sa concubină să-l despăgubească, la o adică prin scoaterea la vânzare a apartamentului, în caz că nu ar avea banii necesari. Asta, chiar dacă "victimele colaterale" ar fi fost chiar propriii copii, aflaţi în grija femeii...

Pierdut la masa... verde

În plângere, PDL-istul recunoaşte că apartamentul a fost pe numele fostei concubine, dar pretinde că măcar amenajarea i s-a datorat lui. "În 2007 Primăria distribuie o locuinţă către Liceul Mihai Viteazul, aceasta la rândul ei o distribuie către pârâtă, după care aceasta cumpără imobilul şi îl intabulează pe numele ei. Reclamantul a investit în reparaţii, instalaţie electrică, sanitară, candelabru, etc", susţine Matei, care se plânge că până şi mobilierul din casă a fost comandat şi plătit tot de el. "Investiţia în imobil, în totalitate, a fost suportată de mine. Solicit instanţei să constate că am dobândit împreună imobilul şi solicităm intabularea mea pe jumătate din acesta", cerea secretarul de stat.

Procesul s-a terminat, însă, înainte de a începe cu adevărat. Asta nu pentru că, limpezit la minte, politicianul ar fi renunţat de bună voie să-şi hărţuiască fosta parteneră şi propriii copii, ci pentru că n-a binevoit să achite taxa de timbru obligatorie în astfel de cazuri (reprezentând o zecime din valoarea bunurilor revendicate). Judecătorii au acordat şi o amânare pentru ca "reclamantul să indice valoarea imobilului şi să timbreze acţiunea la această valoare, sub sancţiunea anulării cererii, ca netimbrată", dar Matei n-a făcut-o. Din zgârcenie, din lipsă sau din comoditate, nu e clar, pentru că bărbatul n-a considerat necesar să se explice.

Cert e că, la sfârşitul anului trecut, Judecătoria a dispus respingerea acţiunii. "Deşi a fost citat cu această menţiune, reclamantul nu s-a conformat dispoziţiilor instanţei", se arată în sentinţa rămasă definitivă, căci Matei nu a mai atacat-o. În fond, el are unde locui, de vreme ce Guvernul i-a repartizat un apartament de serviciu în Bucureşti, pentru care chiria substanţială se decontează, cum altfel, din bani publici...


TĂCERE
S-a terminat

05 pusta.jpg"Pârâta" Daniela Pusta, patroana agenţiei de modelling Ella Mode, a refuzat să discute despre procesul deschis de fostul său concubin. "Le-am promis copiilor că nu fac nicio declaraţie publică până la finalizarea tuturor proceselor pe care le am cu tatăl lor", a motivat femeia, apărându-şi discreţia, dar şi doritoare să câştige procesul intentat de ea, pentru custodia minorilor.

Cum era de aşteptat, "reclamantul" Mircea Matei s-a declarat deranjat că BIHOREANUL a aflat şi despre această ultimă ispravă a sa, afirmând că este vorba de o "problemă privată", chiar dacă apartamentul în litigiu a fost obţinut pe când era consilier local şi sub bănuiala generală că datorită funcţiei sale politice. "Procesul s-a terminat oricum. Nu avem despre ce discuta", a respins oferta de a se explica politicianul cunoscut, altminteri, ca fiind foarte vocal.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
Omul fara avere....declarata.
Avand niste probleme la ANRSC (Bucuresti) de curand, am fost trimis de funtionarii respectivi, la plimbare, asa cum am venit, adica am venit bou si am plecat vaca, cum zice bine poporul. M-am interesat atunci, cine este presedintele ANRSC: este dl Matei Mircea Leontin. Dealungul timpului el a ocupat tot felul de posturi banaose, desigur politice. Am cautat pe Internet si am descoperit lucruri foarte ciudate, despre modul de a actiona a acetui personaj. El sustine ca este unul din cei mai saraci oameni din tara, mai sarac decat un biet pensionar cooperatist. Pe declaratia de avere din 2011, de la ANRSC, de ex. nu are decat un mic teren agricol. Nici casa, nici masina, nici conturi, nici bijuterii. Nimic, nimic! In 2010 a fost seful ITM Bihor. Aceeasi situatie pe declaratia de avere: GOL total. Intre 2004-2008, a fost senator PSD (acum e in PDL). Singurul senator care nu are decat fotografia pe siteul Senatului, este acest personaj. Declaratiile lui de avere sunt sterse, desi ceilalti toti senatori din legislatura respectiva au toate declaratiile pe site. Desigur, au fost sterse, nju din greseala, ci prin relatii la secretariatul Senatului, desi aceasta este o incalcare a legii. Dar dl respectiv, are motive sa nu se stie ce contineau, la terminarea mandatului, ca sa nu fie comparate pe viitor cu alte declaratii de avere. Fiindca e imposibil, ca un om care a avut in ultimii 20 de ani, tot felul de functii, bine platite, chiar fara sa faca acte ilegale, sa fie sarac lipit. Din presa de Oradea, am aflat ca acest personaj, are si alte hibe, cu concubine, copii parasiti, accidente sub influenta alcoolului, cu un apartament obtinut de la primarie pt concubina, cu doar 10.000 EU, desi valoreaza 75.000 EU. Cred ca ar fi interesanta o investigatie a acestui presedinte a ANRSC actual, sarac lipit, care poate da de banuit, dar de fapt este un exemplu pentru toti politicienii. Poate el doneaza tot ce castiga, copiilor saraci (dar nu copiilor lui). Cum sa mearga institutia bine, m-am gandit, cu un asemena conducator, care risipeste tot ce castiga. Sau ascunde. El este, prin functia actuala, si subsecretar de stat, la Ministerul de interne, in mare lupta cu coruptia din tara si chiar din Minster.Poate si dl ministru nou instalat, e interesat de acest caz neobisnuit de om bine platit, dar sarac lipit.
Postat 04 Martie 2012, 11:45 de Mazilu V
!!!!!!
Bravo Dana!!!!!!!!!!!!Sa fii tare pentru tine si copiii tai!!!!!!!!!!
Postat 27 Februarie 2012, 09:50 de eva
boss
dupa ce si-a lasat prima nevasta(Dacia)cu o fetita si-a abandonat dupa 15 ani si pe prima lui iubita din ciclul primar,de aceasta data cu 2 copii,vezi ce va urma si la ce sa te astepti de la astfel de politicieni care promit marea cu sarea.
Postat 21 Februarie 2012, 21:25 de hugo
moralist de doi bani
Pai cine e lichea, mai Matei? Trece saptamana si nu dai nicio explicatie, dupa ce ne-ai facut troaca de porci. Sau doare tare adevarul, mai baiatule, si ai ramas fara cuvinte?
Postat 17 Februarie 2012, 21:03 de Florin Ciucas
iancu
Domle Matei, unii cred ca stiu mai bine cum a fost obtinut acel apartament si ca la vremea respectiva nu s-a tinut cont ca mai existau si alte cereri pentru el! Din pacate unii pot sa cumpere apartamentul dupa 3 zile de la repartizare, iar altii stau de anii de zile si nu pot sa obtina o adeverinta de cumparare! Deh, traiasca si domnul Bolos, responsabil la vremea aia!
Postat 15 Februarie 2012, 19:46 de simona
Oare !?!
Asadar, colegul Matei i-a tras-o si lui Simona, facindu-se ca pierde din zgircenie. Nimic mai fals, ca tema de presa, ceea ce se vede la prima vedere. Exista insa si varianta reala. Ca doar nu era sa-si lase copii in drum, plus eventuala intoarcere acasa la mama lor, pentru o aventura care se va finaliza prin alipirea fostei amante la un bucurestean cu pozitie in USL, deci cu viitor asigurat pina in 2016. Ca doar asta e Ianc, precum tot neamul ei de orientati.
Postat 15 Februarie 2012, 16:23 de Consilier PDL
Sa fim discreti, daca se poate!
Mircea Matei, Daniela Pusta si Simona Iancu pot constitui obiectul unor telenovele de succes, dar copii acestora cu ce sunt vinovati de nemernicia celor care le-au dat viata.
Postat 15 Februarie 2012, 15:49 de SAFE
Sa fim discreti, daca se poate!
Mircea Matei, Daniela Pusta si Simona Iancu potconstitui obiectul unor telenovele de succes, dar copii acestora cu sunt vinovati de nemernicia celor care le-au dat viata.
Postat 15 Februarie 2012, 15:48 de SAFE
@somebody
tu cu escrocul de tac tu, gozbore. hehehehe......
Postat 15 Februarie 2012, 15:43 de xyz
unde esti, Jidvei?
pai nu zicea don secretar de stat ca abia asteapta sa apara articolul, ca dezvaluie el minciunile. mie toate mi se par clare, e povestea clasica a unui PDList rupt in cur. unde esti, Matei, nu te-ai trezit inca din betia de ieri?
Postat 15 Februarie 2012, 15:13 de Gicu
amintiri
Parca mi-aduc aminte de divorturile putoiului de cris... apropo cu accidentul ala din judetul Cluj nu mai povestim nimic? Pacat.....
Postat 15 Februarie 2012, 14:09 de zorro
misogini
un popor de misogini-Paler
Postat 15 Februarie 2012, 12:04 de somebody
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON