URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 03 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Aprilie 2013, 17:30

Liber şi nu prea: Scăpat deocamdată de arest, avocatul Chivari spune că trebuia să-l şpăguiască pe judecătorul Galea

Liber şi nu prea: Scăpat deocamdată de arest, avocatul Chivari spune că trebuia să-l şpăguiască pe judecătorul Galea CUSCRU CU PETE. Avocat de aproape trei decenii, Horia Chivari (prim plan) a fost ferit, până acum, de suspiciuni de corupţie. În mod ironic, prin fiul său, Gelu, tot avocat, Chivari a devenit cuscrul procurorului şef al DIICOT Bihor, Mitică Miu
Liber şi nu prea: Scăpat deocamdată de arest, avocatul Chivari spune că trebuia să-l şpăguiască pe judecătorul Galea JUDECATĂ SUSPECTĂ. Deşi neagă că ar fi primit bani pentru a da o sentinţă favorabilă în dosar, judecătorul Ovidiu Galea (foto) este indicat de avocatul Horia Chivari ca beneficiar al unei părţi din cei 7000 de euro pretinşi de la clientul său
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La un an după reţinerea avocatului Ioan Sava, acuzat de trafic de influenţă fiindcă a cerut 7.000 euro de la un hoţ pentru a-i "procura" o sentinţă favorabilă la Curtea de Apel, un alt veteran al Baroului a fost ridicat miercurea trecută de procurorii anticorupţie pentru o ispravă de acelaşi fel.

Este vorba despre avocatul Horia Chivari, ajuns în vizorul DNA Bucureşti tot pentru o şpagă de 7.000 euro, bani pe care i-ar fi cerut în numele unui judecător de la Tribunalul Bihor, Ovidiu Galea. Spre deosebire de colegul Sava, care a negat constant acuzaţiile şi încă se judecă pentru a-şi dovedi nevinovăţia, Chivari a recunoscut din start că a luat banii. Atâta doar că pretinde că i-a împărţit frăţeşte cu judecătorul...

Din avocat, inculpat

02 Ovidiu Galea.jpgMiercurea trecută, în jurul orei 7.30, procurorii l-au ridicat pe avocatul Horia Chivari din faţa propriei locuinţe şi l-au dus la sediul serviciului teritorial Oradea al DNA pentru a-l înştiinţa de ce era acuzat. Şi anume că în iulie 2011 ar fi pretins şi primit 7.000 euro de la tatăl unui client trimis în judecată de procurorii DIICOT Bihor pentru trafic de persoane şi al cărui proces se derula la Tribunal, cu promisiunea că va interveni pe lângă judecătorul Ovidiu Galea (foto), pentru ca acesta să dispună o pedeapsă cu suspendare.  

Iniţial, traficantul de persoane a şi beneficiat de sentinţa favorabilă, dar decizia a fost anulată de Curtea de Apel, care a retrimis cauza spre rejudecare la Tribunal. Aici, dosarul a ajuns la un alt magistrat, care a schimbat sentinţa judecătorului Galea, dispunând o pedeapsă cu executare în regim de detenţie. Aşa că, nemulţumit, tatăl tânărului l-a denunţat pe avocat.

Complice la şpagă

În faţa procurorilor DNA, Chivari şi-a recunoscut pur şi simplu fapta, fiind reţinut şi dus în aceeaşi zi în Capitală, unde a înnoptat în arestul Poliţiei. Joi dimineaţa, procurorii l-au prezentat la Curtea de Apel Bucureşti, solicitând un mandat de arestare pe 29 de zile, însă judecătorii le-au respins cererea.

BIHOREANUL a aflat că la adoptarea deciziei a cântărit mult faptul că avocatul a fost sincer şi, în plus, a dezvăluit că banii primiţi i-a împărţit cu judecătorul de la Tribunalul Bihor care a soluţionat în prima fază dosarul clientului său, Ovidiu Galea.

Cum era de aşteptat, acesta neagă cu vehemenţă. "Nu ştiu despre ce vorbeşte domnul Chivari. Constat că e o modă ca avocaţii să pretindă bani sub pretextul că rezolvă sentinţe, în loc să ceară onorariul, aşa cum ar fi normal, pentru munca lor. Nu ştiu despre ce cauză este vorba, dar pot spune că toate soluţiile mele sunt motivate cu bună-credinţă, şi nicidecum pe bani", a declarat BIHOREANULUI judecătorul.

Interdicţii

Galea va trebui să-şi susţină nevinovăţia în faţa procurorilor DNA, căci este de aşteptat ca aceştia să-l audieze în legătură cu acuzaţiile de corupţie ce i se aduc. Cât despre denunţătorul său, avocatul Horia Chivari şi-a pus deocamdată roba în cui. Asta pentru că, deşi l-au scăpat de arest, judecătorii Curţii de Apel Bucureşti l-au obligat să nu părăsească ţara în următoarele 30 de zile şi, în plus, i-au pus în vedere că până la finalizarea cercetărilor nu mai are dreptul să profeseze.

Decizia nu este definitivă, fiind atacată deja de procurorii DNA, recursul urmând să fie judecat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Unde, cine ştie, s-ar putea ca verdictul să fie cu totul altul...


INTERCEPTAT
"Ovidiu rezolvă"

Numele judecătorului Ovidiu Galea de la Tribunalul Bihor apare şi în interceptările dispuse în dosarul colegului său de la Curtea de Apel, Mircea Puşcaş, trimis în judecată tot de DNA, pentru mărturie mincinoasă şi trafic de influenţă, în două dosare.

Este vorba despre o convorbire în timpul căreia Puşcaş povestea că a  rezolvat cu un anume "Ovidiu" de la Tribunal eliberarea din arest a controversatului afacerist Nelu Tomşe, zis Balcanu', trimis după gratii de magistraţii de la Judecătoria Beiuş pentru că anul trecut a accidentat un biciclist şi a fugit de poliţişti. Aranjamentul, însă, n-a ieşit. Din completul de trei judecători al Tribunalului Bihor care a analizat recursul interlopului, doi i-au respins eliberarea din arest, doar Ovidiu Galea susţinând că Balcanu' merita să fie pus în libertate.

"Am auzit de acele interceptări, dar pot dovedi că Puşcaş nu a discutat cu mine. Doar s-a folosit de numele meu, aşa cum probabil s-a folosit şi de numele altor colegi, ca să-şi dovedească puterea de influenţă", explică Galea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
26 Comentarii
Criminalule
Vuscan Esti un criminal ! * si apoi fa comentarii. Mai poti dormi noaptea dupa ce ai omorât 4 oameni? Tu comentezi care Esti un criminal? Infectule si *!
Postat 07 Ianuarie 2014, 08:35 de Pentru Vuscan Horia
Banditi protejati
B.p. Moldovan Valentin fost doctor, fost director de casa de asigurari de sanate, actual benefciar de bani castigati prin procese imaginate de el si castigate cu ajutorul sfintelor instante bihorene, actual camatar, suflator pe la servicii care-l tin la adapost de legile care i-ar pedepsi pe cetatenii de rand. Se vede?! Se aude?!
Postat 10 Aprilie 2013, 22:32 de DNAuri si ALTE ALEA
Gerila
pentru comon sa va? Toata lumea stie ca esti Lele asa ca degeaba pseudonimu
Postat 06 Aprilie 2013, 15:21 de Mos
si altii dau spaga
mai s.partanule ai ceva cu puscas.TE A CAFTIT cumva asa cred,poate nu indeajuns.ai grija chestore.
Postat 05 Aprilie 2013, 09:41 de po.
SI ALTII DAU SPAGA
DA PUSCAS PETRE GHEORGHE INTERLOPUL RENUMIT DIN ORADEA OARE LA CINE A DAT SPAGA SA FIE ACHITAT DE TRIBUNAL DUPA CE A FOST CONDAMNAT DE CATRE JUDECATORIE DOMNILOR DE LA DNA? CONDAMNAT LA 4ANI JUM SI ACHITAT DE TRIBUNAL AN PREZENT PE ROL LA CURTEA DE APEL...
Postat 04 Aprilie 2013, 22:08 de SPARTAN
SI ALTII DAU SPAGA
da domnilor de la DNA aveti grija ca tot ce se scrie si se vb este pentru a va distrage atentia de la alte clanuri gen liberty care au dosare de ani de zile nesolutionate ,bank security,laguna guard ca adevarat dau dreptul luna de luna si rezolva dosare pe banda rulanta ,nu axista saptamina sa nu bata pe cineva ACOLO ESTE BUBA NU CU TIGANII CA EI NU AU BANI DE DAT SI RELATII CUM AU ACESTIA ,DOSARELE LUI LUNGU,COSTY,PUSCAS,MATYCAS,A TUTUROR OAMENILOR LOR UNDE SUNT DOMNILOR PROCURORI DNA,.......NICAIERI PENTRU CA DAU SPAGA SE SE REZOLVE,,,,,,....CUI OARE?CUI OARE?
Postat 04 Aprilie 2013, 21:59 de SPARTAN
Pt.dana....Un gainar..
Leuca ve zi ți de treaba.cei de teapa ta vor ajunge rău.mai bine dormi noaptea si nu plinge De binele Altora pe care tu cu haita ta nu o sa L ai niciodată.lele
Postat 04 Aprilie 2013, 18:36 de Li.
Pt.justitiarul renumit
Esti renumit in colaborarea cu DNA ul .Te știe lumea cine ești.vai de capul tau.
Postat 04 Aprilie 2013, 18:28 de X
DNA
Felicitari domnilor magistrați care nu va lăsați intimidati de DNA. Avocatul Chivari este Liber.
Postat 04 Aprilie 2013, 16:44 de Emilia
,,Bihoreanul,, ! Lasa-nee !
Mai lasati-ne .. astia de la Bihoreanul ! Voi sunteti cei mai mari santajisti ..balacariti ce balacariti ..pana va primiti cascavalul ... voi scrieti articolele, tot voi le comentati ! Ca doar stim noi cum sta treaba cu contractele voastre ..Cine nu e cu voi e impotriva voastra !
Postat 04 Aprilie 2013, 08:36 de marian
Laura Gal
Laura Gal...asteptam un subiect pe tema deciziei judecatorului Galea in dosarul Tentativei de Omor din benzinaria Lukoil.
Postat 04 Aprilie 2013, 01:17 de dreptate
puroiul tribunalului
asociere de doi...un alcoolic si un nesatul...a se vedea ce fetze au....purulenti nu gluma!Bravo DNA...jegul ala de Galea trebuia de mult mazilit!
Postat 04 Aprilie 2013, 01:07 de rahati
Au boală pe noi meseriașii
Emilia dragă, jur că nu eu sunt acela ce crezi că a postat. Eu nu fac aceleași greșeli gramaticale. Iar își bat joc ăștia de la DNA de Renumele meu, jur că-i demasc pe toți, nici eu - ca stimatul meu coleg Chivari - nu am luat 7000 de euro de la nimeni, DaNA poate să recunoască că de aceea m-au trimis numai pe mine în judecată
Postat 04 Aprilie 2013, 01:07 de Justițiarul Renumit
cretini
Bai fratilor..astia is ultimii doi cretini din 2013,care inca mai iau spaga...si inca de la cine...de la ciori...care ii stie toata lumea din justitia bihoreana cine is...ca iti da si dupaia striga dupa tine pe holurile tribunalului...asa le trebuie fomistiiiiiiii...ultimii fomisti de la tribunallllll..asa va trebuie daca intrati in cardasie cu toti tiganiiiiii...fomistiiiiloooorrrrrrrrr!!!!!!!!!!11
Postat 04 Aprilie 2013, 01:02 de bank
Dana tot sin gurica
Domnul Sa va, iar dvs? Du-te omule la Da na și lasă netul pe seama altora că femeia a uitat cum arata aia!
Postat 04 Aprilie 2013, 00:56 de Emilia
AVOCAT
3 mii de euro au dat tiganii sa le fie schimbata incadrarea din tentativa de omor in vatamare corporala..si sa li se dea amenzi penale,doar ca la Curtea De Apel nu le-a mai mers...mai avem si oameni de onoare cu respect fata de meseria pe care o au.
Postat 04 Aprilie 2013, 00:53 de SERBAN
un găinar, doi găinari
Pe alcoolicul de Chivari dacă îl țineau mai mult de 24 de ore fără băutură ar fi fost în stare să-l denunțe și pe cuscru-său, Miu, la care nenorocitul făcea oficii, cum de altfe au mai fost verificați ambii luzeri ...
Postat 04 Aprilie 2013, 00:50 de comon sa va?
la brutarie
La puscarie Galeaaaaaaaaa...la puscarieeeee...coleg de camera sa fi cu ciorileeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Postat 04 Aprilie 2013, 00:48 de jon
jeguri
Doi spagari nenorociti care toata viata lor au luat bani de la ciori si de la toate scursurile societatii,au lasat in libertate toate haimanalele care fura banii oamenilor cinstiti,oameni care le platesc lor salarii imense ca sa fie aparati de ei...lupul la oi.
Postat 04 Aprilie 2013, 00:46 de cata
posibil???
Cum dracu bai frate sa-i trimita procuratura in instanta cu tentativa de omor si ala sa le dea amenda penala?..asta e strigator la cer..
Postat 04 Aprilie 2013, 00:39 de gigi
Negus
D-na Laura Gal..de ce nu il intrebati pe d-nul judecator cum motiveaza solutia data in cazul Lukoil?...eu zic ca ar fi un subiect de presa bun... intrebati-l cum explica faptul ca tot in acest dosar Lukoil,la decizia luata de dansul(amenda penala pt recidivisti)..,parchetul face recurs,dosarul ajunge la Curtea de Apel...si solutia se schimba acolo automat in pedeapsa cu inchisoarea cu executare pt Tentativa De Omor.Noi cititori si platitorii de taxe si impozite la stat si platitorii salariilor acestor judecatori,am dori sa stim cine si unde a gresit,a gresit d-nul Galea sau poate au gresit cei de la Curtea de Apel!?
Postat 04 Aprilie 2013, 00:35 de Blogh Alexandru
bani publici
Daca ati sti ce salar are d-nul judecator Galea,platit din banii publici,platit din buzunarul oamenilor de rand pe care ii neindreptateste prin deciziile si solutiile pe care le da"cu buna credinta"si nu pt bani dupa cum spune chiar dansul...ati ramane interzisi.Un salariu prea mare pt un om atit de mic!
Postat 04 Aprilie 2013, 00:22 de lex
justitia
Galea da ieftin te mai vinzi fratioare....
Postat 04 Aprilie 2013, 00:16 de chivari
Negus
D-nule judecator Galea,ati auzit de proverbul "nu te baga in troaca ca te mananca porcii"?...persoana care va umplut de laturi pe dvs si pe domnul Chivari dandu-va cei 7.000 de euro mita,este tatal unui membru al clanului Negus,clan pe care l-ati facut scapat cu amenda penala in dosarul Lukoil.Purceii negrii v-au ridicat atunci,purceii negrii v-au coborat acum d-nule Galea.Probabil ati avut un gust de ieftinatura de 3 miute(stiti dvs la ce ma refer)si de aceea s-au rahatit pe dvs.
Postat 04 Aprilie 2013, 00:12 de Blogh Alexandru
Negus
Asa este domnule judecator Galea,toate solutiile dvs sunt motivate cu buna credinta si nu pe bani,dar poate ne spuneti si noua cititorilor si procurorilor DNA si d-nei Laura Gal de ce ati solutionat dosarul scandalului de la LUKOIL(..clanul negus condus pe atunci de Balogh Alexandru zis Kali,recidivist cu state vechi,Bundea Alexandru,inchis si eliberat intre timp cu tentativa de omor la Arad cu clanul Rohozneanu,Varga Gheorghe,recidivist,Parfene Razvan,recidivist...si multi altiii,care in acea seara au atacat trei persoane in benzinaria respectiva cu sabii,topoare,cutite..si pt aceasta fapta si altele au fost trimisi in judecata de Parchet cu Tentativa de omor)...cu amenda penala,pronuntandu-va pe fond fara avocatul victimelor de fata sau fara ca vreuna din victime sa fie prezente,fara sa cereti o expertiza medicolegala sa vedeti daca este vorba de tentativa de omor si fara sa luati seama de o gramada de alte lucruri cum ar fi ca acesti indivizi sunt toti recidivisti si sunt \"rasplatiti\"cu amenda penala?...Concluzia d-nule Galea va iesi la suprafata cat de curand..si anume ca v-ati vandut d-nule Galea...si nu oricum...ci ieftin d-nule Galea,ieftin la fel cum sunteti...IEFTIN..ASA
Postat 03 Aprilie 2013, 23:48 de Blogh Alexandru
Ardeţi la foc mic !?!
Aşa e cum spune judecătorul ... toţi magistraţii sunt de bună credinţă ... iar buna credinţă se măsoară în euro, aşa cum se măsoară pepenii la piaţă în kilograme.
Postat 03 Aprilie 2013, 18:06 de Carp III
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON