URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Noiembrie 2014, 07:44

Doi fraţi pătaţi: Şeful ABA Crişuri, Dumitru Voloşeniuc, învinuit pentru conflict de interese

Doi fraţi pătaţi: Şeful ABA Crişuri, Dumitru Voloşeniuc, învinuit pentru conflict de interese ACTELE LA CONTROL! Săptămâna trecută, procurorii i-au făcut o vizită şefului ABA Crişuri, Dumitru Voloşeniuc (medalion), ridicând dosarele tuturor persoanelor angajate în instituţie de la numirea sa în funcţie
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pe 18 septembrie, Dragoş Voloşeniuc, fratele şefului Administraţiei Bazinale Ape Crişuri, era încătuşat de procurorii Parchetului Bihor. Individul escrocase mai multe persoane, cerând şi primind mii de euro în numele lui Dumitru Voloşeniuc, sub pretextul că poate interveni în dosare penale, să rezolve ba atestate profesionale pentru şoferi, ba locuri de muncă la Spitalul Municipal ori chiar la ABA Crişuri.

Acum, procurorii l-au luat la întrebări şi pe directorul instituţiei, ce-i drept, nu pentru că ar fi fost părtaş la escrocheriile fratelui său, ci pentru conflict de interese, fiind acuzat că şi-a cadorisit ruda cu o slujbă la stat chiar în instituţia pe care o conducea.

Blat la Ape

Angajarea lui Dragoş Voloşeniuc la ABA Crişuri a fost pregătită în amănunt, spun surse apropiate anchetei aflate în desfăşurare la Parchetul Bihor. În ianuarie 2014, Dumitru Voloşeniuc a aprobat întâi înfiinţarea unei noi echipe de intervenţie în cadrul Serviciului de Gospodărire a Apelor, cea care intervine în cazul unor probleme generate de intemperii. Echipa urma să acţioneze în zona Aleşd şi avea în componenţă un post croit special pentru pregătirea lui Dragoş Voloşeniuc: mecanic utilaje.

Trei luni mai târziu, s-a întocmit şi noua organigramă a instituţiei, unde şeful ABA a inserat modificările propuse, apoi a organizat imediat concursul pentru ocuparea noilor posturi, avizând personal cererile de angajare, printre care se număra şi cea a fratelui său.

Anunţul legat de organizarea concursului a fost publicat discret, doar pe site-ul instituţiei şi pe cel al AJOFM, motiv pentru care Dragoş Voloşeniuc n-a avut niciun contracandidat. Chiar şi aşa, de teamă să n-o dea în bară cu subiectele, bărbatul a fost mutat în timpul concursului într-o cameră separată, unde a completat răspunsurile la întrebări, reuşind să obţină o notă de trecere şi, desigur, angajarea.

Dar asta n-a fost de ajuns. La scurt timp după angajare, Dragoş a fost avansat ca şef de echipă, numai bine pentru ca de la înălţimea noii funcţii să se apuce de "ciupeli". Împreună cu subalternii, omul fura şi vindea motorină din utilajele pe care le avea în gestiune, motiv pentru care e cercetat acum şi pentru delapidare.

Volo, spune tot!

Ancheta arată că Dragoş nu e singura "pilă" pe care Dumitru Voloşeniuc a pus-o în ABA Crişuri. Verificând candidaţii admişi la acelaşi examen din aprilie, procurorii au descoperit că liberalul şi-a adus în unitate, cu acea ocazie, şi pe unul dintre finii de cununie. Drept urmare, bănuind că e un "obicei al casei", săptămâna trecută au ridicat toate dosarele angajaţilor încadraţi de la numirea lui în funcţie, dar şi pe cele care privesc achiziţiile făcute de instituţie.

Săptămâna trecută, Dumitru Voloşeniuc a fost chemat la sediul Parchetului, unde i s-a adus la cunoştinţă acuzaţia: conflict de interese, infracţiune pentru care riscă o pedeapsă cu închisoarea între 1 şi 5 ani şi interdicţia de a mai ocupa funcţii publice. Pus să răspundă la acuzaţii, a cerut să fie păsuit pentru a-şi pregăti apărarea. BIHOREANUL aşteaptă şi el, cu interes, explicaţia pentru faptul că a transformat slujbele de la stat într-o afacere de familie.


REZOLVATORUL
De toate pentru toţi

02_dragos_bihoreanul.jpgPe 18 septembrie, Dragoş Voloşeniuc (foto) a fost reţinut pentru 24 de ore, pentru delapidare şi trafic de influenţă, ambele în formă continuată. Bărbatul e acuzat că ar fi pretins şi primit 4.500 lei şi 500 euro de la un denunţător căruia i-a promis că îi va obţine restituirea permisului de conducere ridicat în cadrul unei anchete penale. Unui alt denunţător i-a cerut 1.000 de euro cu promisiunea că, prin intermediul fratelui său, îi va angaja soţia ca registrator la Spitalul Municipal. Voloşeniuc a fost denunţat, de asemenea, că ar fi pretins 1.200 lei de la un orădean pentru a-i obţine o diplomă de conducător de utilaje de mare tonaj fără să fi absolvit vreun curs de specialitate sau să susţină un examen, plus încă 2.000 lei ca să intervină pe lângă fratele său pentru a-l angaja la ABA Crişuri.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
Rectificare
De fapt sunt trei-frati-patati nu doi, si ceaiul din frunzele lor e bun pt multe boli.
Postat 04 Noiembrie 2014, 14:15 de buburuza
Voloseniuc ii mic copil
Pasztor si partenera lui Adina Caba, Dume sau Moisa, oare astia is fara pata?
Postat 04 Noiembrie 2014, 13:29 de printzi
corina
CORINA.CORINA CU I RAMINE DACA L IAU PE ASTA UNSUROS?O VREAU EU
Postat 04 Noiembrie 2014, 13:23 de alin
Pedepsiti aspru sa fie cei care folosesc functii publice in interes personal
Individul acesta ramane la conducere in timp ce e investigat? Sper ca a fost inlaturat din conducere fara plata! Si sa plateasca pentru pagubele cauzate direct si indirect prin abuzul de srviciu!
Postat 04 Noiembrie 2014, 12:44 de Ingrijorata de lasitatea popor
............
Ce aveti cu inginierul Voloseniuc?
Postat 04 Noiembrie 2014, 10:49 de Adi
Rusine...
acestui gras cu parul cretz!Aista e ala de a terminat FCBihor?Cu Morcan politrucul?Sa fie anchetat si pt ecfipa de fotbal...!
Postat 04 Noiembrie 2014, 10:24 de Nea taticu
venituri suplimentare
Y
Postat 04 Noiembrie 2014, 09:39 de dana
Era si timpul sa plateasca
In sfarsit se mai face si dreptate ca deja intinsesera coarda la maxim. Pe langa Dumi domnul Volo a mai angajat-o si pe Cori, vesnica lui partenera, cu care a colaborat la Consiliul Judetean. Cele doua animale de companie nu cred ca au vreun document intocmit de ei de cand lucreaza la Ape, prezenta lor la servici fiind facultativa, veneau doar daca se plictiseau acasa. Ar fi bine de urmarit si cazul domnului director adjunct Iuhas (fostul primar din Beius), care si-a angajat ginerele tot la Ape. E trist sa vezi ca unii oameni pusi politic in functii de conducere considera ca pot face orice, interesul personal fiind pe primul loc.
Postat 04 Noiembrie 2014, 09:12 de gigi
plangere penala
Si eu i-am facut plangere penala.Tot legat de angajari pe pile.A anulat un concurs la care s-a obtinut nota cea mai mare de cine ,, nu trebuia,,.
Postat 04 Noiembrie 2014, 08:30 de stanciu florentina
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON