URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.

Complot la procuror! Procurorii DNA Oradea şi şeful Parchetului Bihor, Viorel Gavra, se acuză reciproc că îşi fac înscenări

Complot la procuror! Procurorii DNA Oradea şi şeful Parchetului Bihor, Viorel Gavra, se acuză reciproc că îşi fac înscenări CARE PE CARE. Ajuns la DNA după 4 ani petrecuţi în parchetele Beiuş şi Oradea, tânărul procuror Ciprian Man (fundal) a ajuns într-un adevărat război cu prim-procurorul Parchetului Bihor, veteranul Viorel Gavra (dreapta), acuzându-se reciproc de comploturi şi înscenări. Totul, după ce anchetatorul DNA a trimis-o în judecată pe nevasta fostului său şef...
Complot la procuror! Procurorii DNA Oradea şi şeful Parchetului Bihor, Viorel Gavra, se acuză reciproc că îşi fac înscenări DAT SAU LUAT? În timp ce procurorii DNA l-au reclamat la Poliţie pentru furtul reportofonului, Macai Iozsef (foto) are o altă versiune. Adică aparatul nu l-a luat el, ci i-a fost dat în scopuri necurate, motiv pentru care l-a şi denunţat pe procurorul DNA Ciprian Man (medalion), pentru instigare
Complot la procuror! Procurorii DNA Oradea şi şeful Parchetului Bihor, Viorel Gavra, se acuză reciproc că îşi fac înscenări SUBMINAT LA FUNCŢIE. Reclamat că ar fi exercitat presiuni asupra colegilor de la DNA ca să renunţe la acuzaţiile aduse soţiei sale, pentru care aceasta a şi fost trimisă în judecată, prim-procurorul Viorel Gavra (foto) e convins că este vorba de o înscenare menită să-l înlăture de la şefia Parchetului...
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Comploturi, înscenări, şantaje, corupţie. Ar putea fi scenariu de film în stil hollywoodian, dar se întâmplă la Oradea. Iar protagoniştii sunt chiar oameni ai legii.

Un război subteran purtat de câteva luni între procurorii anticorupţie şi şeful Parchetului Bihor, Viorel Gavra, a explodat recent, după ce un reportofon de pe biroul şefului DNA Oradea, Marius Iancu, a ajuns în buzunarul unui hoţ. Acesta, pe nume Macai Iozsef, pretinde însă că aparatul i-ar fi fost plasat de procurorul DNA Ciprian Man, interesat să-l provoace pe prim-procurorul Parchetului Bihor la o discuţie compromiţătoare. De cealaltă parte, procurorii DNA susţin că aparatul a fost furat de Macai, şi nici măcar din proprie iniţiativă, ci la comanda lui Gavra, care vrea să-i discrediteze ca răzbunare pentru că i-au trimis consoarta în judecată. Evident, şeful Parchetului Bihor are şi el propria versiune, şi anume că, de fapt, înscenarea a fost pusă la cale de colegii de la DNA.

BIHOREANUL vă prezintă faţa mai puţin cunoscută, deloc imaculată, a unui sistem ce se pretinde în slujba dreptăţii şi a adevărului...

Om cu probleme

Halucinanta poveste datează de la începutul lunii aprilie şi îl are ca actor principal pe Macai Iozsef, un tâlhar eliberat în noiembrie 2011 din Penitenciarul Oradea, unde a stat 9 ani din cei 12 la câţi a fost condamnat după ce a bătut şi legat un preot care îl prinsese furând din casa parohială.

Bărbatul s-a ivit la redacţia BIHOREANULUI pentru a reclama că fusese "hărţuit" cu Poliţia de procurorii DNA, după ce a refuzat - spune el - să le facă jocul şi să-l compromită pe prim-procurorul Viorel Gavra, şi a plecat cu reportofonul ce-i fusese dat să-l înregistreze. Macai zice că a fost racolat chiar de procurori: "M-au căutat acasă, de trei ori, nişte bărbaţi cu un Logan albastru. Prima dată pe 26 martie, apoi pe 28, iar ultima oară pe 1 aprilie. Mi-au spus să mă duc la DNA, la procurorul Ciprian Man, că vrea să vorbească cu mine"...

Colaborator la două capete

Tânărul susţine că, într-un final, sătul de insistenţele poliţiştilor, a mers la DNA. "Procurorul Man m-a condus la el în birou, mi-a spus că m-a verificat, că mai am un rest de pedeapsă de executat, şi că ştie că procurorul Gavra m-a trimis în judecată. M-a întrebat dacă mi-ar plăcea să mă răzbun, iar eu am intrat în joc, recunosc. Am zis da. Dar totul a fost teatru", zice tâlharul, care susţine că a vrut să vadă până unde poate ajunge procurorul cu scenariul său.

"Mi-a spus că voi fi recompensat pentru ajutorul dat şi că trebuie doar să mă duc la Gavra şi să înregistrez o convorbire cu el, în care îmi propune bani pentru minciuna pe care am spus-o în procesul cu Roman", zice Macai. E vorba de procesul declanşat în 2010 împotriva procurorului Călin Roman, acuzat că pe 10 iunie 2009, în preajma concursului pentru şefia Parchetului Bihor, la care candida alături de Gavra, l-a acostat pe acesta pe coridorul instituţiei, l-a prins de gât şi l-a înjurat, ameninţându-l cu "distrugerea carierei". Cazul Roman, aflat pe rolul Curţii de Apel Timişoara, a fost soluţionat la sfârşitul lunii trecute, "magistratul bătăuş" fiind achitat.

Primiţi cu minciuna?

Macai susţine că acţiunea DNA a fost stabilită pentru data de 5 aprilie, când s-a prezentat din nou la procurorul Man care, după ce un poliţist i-a pus un reportofon pornit în buzunar, l-a şcolit ce trebuie să facă. "Reportofonul era deja pornit când Man mi-a spus să-l provoc pe Gavra, să-l întreb dacă îi place cum am minţit în proces pentru el", explică Macai, declarând că magistratul DNA părea chitit să-l dovedească pe prim-procuror. "Mi-a zis că demult sunt cu ochii pe Gavra. Ştiam că Man o anchetase şi pe soţia lui Gavra, pe Mariana Gal, şi a trimis-o în judecată"...

După cum se ştie, femeia e judecată pentru complicitate la trafic de influenţă, fiind acuzată că, la intervenţia unei amice, Rodica Mangra, ar fi promis că va pune o vorbă bună pe lângă Gavra ca să-i obţină o soluţie favorabilă asistentului notarial Daniel Ciuciu, acuzat de escrocherii imobiliare. În schimb, Mangra i-ar fi cerut lui Ciuciu o garsonieră pentru ea şi 20.000 euro, adică câte 5.000 de euro pentru cei trei judecători care urmau să se pronunţe, precum şi pentru Gal.

Martor din întâmplare

Ceea ce nu ştiau procurorii DNA - zice Macai - este că deşi a fost trimis în judecată chiar de Gavra şi a încasat o pedeapsă de 12 ani, devenise protejatul magistratului după ce s-a nimerit să vină în audienţă la prim-procuror taman în momentul altercaţiei pe care a avut-o cu subalternul său, Călin Roman, în vara anului 2009.

"Am fost martor împotriva lui Roman, dar nu am minţit nimic, am declarat doar adevărul în procesul ăla. Adică faptul că i-am auzit certându-se şi că l-am văzut pe Gavra roşu pe un obraz şi cu cămaşa şifonată, ca şi când ar fi fost lovit", spune bărbatul. Ulterior, drept mulţumire pentru ajutorul dat în proces, Macai a fost ajutat de Gavra cu un loc de muncă, ca om de serviciu la firma soţiei sale, şi chiar cu cazare într-o încăpere a societăţii.

Lucraţi de colaborator

Potrivit spuselor lui Macai, pe 5 aprilie, după ce a pornit cu reportofonul spre sediul Parchetului Bihor, unde trebuia să se întâlnească cu Gavra pentru a-l provoca, a scris într-un carneţel o avertizare, pentru ca prim-procurorul să se ferească, dar nu a mai apucat să i-o arate.

"Nu am mai reuşit să vorbesc nimic cu el, că era multă lume în audienţă în biroul lui, şi am plecat. M-am dus la soţia dânsului, la doamna Mariana, şi i-am povestit tot. S-a supărat rău pe mine, că m-am băgat într-o poveste urâtă, şi mi-am făcut rău, dar m-a ajutat şi am făcut o informare pe care, împreună cu reportofonul, am trimis-o la Bucureşti, la procurorul şef al DNA, Daniel Morar. Apoi am făcut şi o plângere împotriva procurorului Ciprian Man la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea".

Bărbatul spune că, o zi mai târziu, Man l-a sunat să-i ceară reportofonul, dar fiindcă a refuzat l-a reclamat la Poliţie pentru furt. "Nu înţeleg de ce, că el mi l-a dat în mână!", zice Macai, care s-a trezit săltat de poliţişti direct de la firma Marianei Gal şi dus în cătuşe întâi la Poliţie, iar apoi la DNA.

"Aici, Man m-a întrebat dacă l-am vândut. I-am spus că da, ca Iuda pe Isus, şi am făcut asta pentru că am considerat că ceea ce fac ei nu e bine!", susţine justiţiarul de ocazie. Ca dovadă a spuselor sale, a adus BIHOREANULUI şi două CD-uri cu înregistrări. "Într-una trebuie să se audă cum îmi spune Man ce să fac, cum să-l provoc pe Gavra", pretindea Macai.

Înregistraţi şi nu prea

Atât doar că nici una din înregistrări nu conţine discuţia amintită, cea în care procurorul DNA l-ar fi învăţat cum să-l provoace pe şeful Parchetului Bihor. În prima se aude cum reportofonul e pornit şi pus în buzunarul bărbatului, care coboară pe scări şi întreabă dacă poate să plece, iar o voce care seamănă cu a procurorului Man îi spune că da. Apoi se aud paşii bărbatului pe stradă, parcurgând drumul până la Parchetul Bihor, unde cere să fie primit de Gavra.

După câteva minute apare şi magistratul, întrebându-l pe o voce ridicată ce doreşte. "Sunt foarte ocupat, spune ce vrei", zice Gavra, refuzat însă de Macai. "Vreau să vorbim între patru ochi", îi spune el magistratului. Discuţia, însă, nu mai are loc, iar aparatul continuă să înregistreze câteva minute drumul bărbatului până când acesta opreşte aparatul.

O altă discuţie înregistrată se poartă o zi mai târziu în biroul Marianei Gal, care îi cerea lui Macai să povestească tărăşenia de la DNA. "Când ţi-a dat reportofonul procurorul?", "Te-a învăţat ce să spui?", "Ce ţi-au cerut să faci?", "De mine te-au întrebat ceva?" - sunt doar câteva din întrebările la care a răspuns Macai, după care a plecat, iar aparatul a rămas în birou, fiind oprit într-un târziu de concubina procurorului.

Denunţ pe bani

Cum era de aşteptat, procurorii DNA au o versiune total diferită. Potrivit reclamaţiei făcute de aceştia la Poliţie, pe 3 aprilie Macai s-ar fi cerut singur în audienţă, solicitând expres să fie audiat de procurorul Man, căruia voia să-i povestească, "în schimbul unor beneficii", despre "ilegalităţile procurorului Viorel Gavra". Despre şeful Parchetului, bărbatul spunea că îi dădea bani pentru a-i livra informaţii din Penitenciar, şi l-a ajutat chiar şi să se libereze înainte de termen, după care l-a cazat la firma concubinei ca recompensă pentru "deranjul" de a-i fi martor în procesul de ultraj intentat fostului său subaltern Călin Roman.

Macai le-a mai dezvăluit procurorilor DNA, în treacăt, că Gavra i-ar fi promis bani şi pentru a-l bate pe un individ care se interesa de el, şi despre care ştia că e un apropiat de-al lui Călin Roman şi martor în apărarea acestuia. "Trebuia să-i dau o corecţie, dar să nu pomenesc numele lui Gavra. Dacă face plângere nu are ce să-ţi facă, că oricum la mine ajunge, aşa că stai liniştit", ar fi povestit Macai.

Individul a refuzat, însă, să scrie pe loc vreun denunţ, promiţând că se mai gândeşte şi că revine după două zile. A şi venit, pe 5 aprilie, şi a fost condus de Man în biroul şefului DNA Oradea, care lipsea. Dar, pentru că procurorii n-au putut să-i promită nici "beneficii" şi nici "protecţie", aşa cum cerea, individul s-a răzgândit şi a plecat, declarând că vrea să consulte întâi un avocat. Şi, în acele momente, profitând de un moment de neatenţie al poliţistului Vasile Marc, rămas singur cu el cât timp procurorul a ieşit din încăpere, Macai ar fi luat reportofonul lăsat pe birou. Versiunea procurorilor DNA nu poate explica, totuşi, ce-l poate apuca pe un ins ca Macai să fure tocmai din "casa" oamenilor legii, riscând să ajungă, pentru bani mărunţi, din nou la puşcărie, pentru a executa şi restul de pedeapsă rămas după liberarea condiţionată din Penitenciar!

Complot la complot

Oricum, procurorii DNA au bănuit că e ceva dubios cu Macai, ale cărui antecedente le-au verificat din prima zi, motiv pentru care, ca măsură de precauţie, au înregistrat convorbirea purtată cu acesta, ea folosindu-le acum drept probă că nu ei l-au căutat, ci că individul a venit să li se ofere. Ulterior, când anchetatorii au descoperit lipsa reportofonului şi au aflat de reclamaţiile pe care bărbatul le-a depus împotriva lui Man şi a poliţiştilor de la DNA, pentru "instigare", au fost convinşi că au fost ţintele unei înscenări. Organizată, zic ei, chiar de şeful Parchetului Bihor!

Ce motive ar avea Gavra să recurgă la un asemenea scenariu, de neconceput în lumea justiţiei? Potrivit surselor BIHOREANULUI, el fusese reclamat de procurorii DNA Oradea la Consiliul Superior al Magistraturii, din cauza presiunilor pe care le-ar fi exercitat asupra lor ca să renunţe la acuzaţia adusă soţiei sale. După trimiterea în judecată a soţiei, Gavra ar fi încercat - s-au plâns anchetatorii - să întoarcă povestea în favoarea sa, victimizând-o pe Mariana Gal şi lansând ipoteza că dosarul îl viza, de fapt, pe el, şi că ar fi fost o înscenare pusă la cale de DNA şi de şeful secţiei Urmărire Penală din Parchetul Bihor, Vasile Popa, care îi voia funcţia. Altfel spus, un "război" pentru putere, dus cu arme necurate...

Deocamdată, nu se ştie încă soarta anchetei declanşate de CSM ca urmare a reclamaţiei DNA. Dar cert e că acum, după povestea cu Macai, procurorii DNA au înaintat o nouă sesizare la CSM împotriva lui Gavra, întocmind şi o plângere penală împotriva magistratului şi a concubinei, pentru tăinuire la furt, apreciind că există suficiente probe că reportofonul sustras de Macai s-a aflat în posesia prim-procurorului şi a soţiei sale. În plus, au trimis la Parchetul General, spre verificare, şi acuzaţiile, reale sau închipuite, povestite de Macai în vizitele de la sediul DNA.

"Mergeţi la Kovesi!"

De cealaltă parte, Viorel Gavra pretinde că n-a avut nimic de-a face cu dispariţia reportofonului pe care, totuşi, admite că l-a văzut la concubina sa, înainte ca femeia să-l trimită la Bucureşti. "Să meargă după reportofon la Kovesi! (n.r. - procurorul general al României)", le transmite Gavra colegilor de la DNA, depunând şi el o reclamaţie la CSM pe motiv că procurorii anticorupţie ar fi încercat să obţină un denunţ şi să strângă abuziv probe împotriva lui.

Gavra susţine că acuzaţia de furt adusă lui Macai nu e întemeiată, având doar scopul de a-i salva pe procurorii DNA de alte acuzaţii, mult mai grave. Nu de alta, dar dacă dezvăluirile individului ar fi adevărate, ar arunca o mare neîncredere asupra lor, căci ar dovedi că au lucrat ilegal. După cum se ştie, pentru înregistrarea ambientală a unui magistrat ar fi avut nevoie de o autorizaţie de la instanţa de judecată, autorizaţie pe care ar fi primit-o doar dacă ar fi avut un dosar deschis pe numele lui. "N-au avut nici autorizaţii şi nici dosar. Mai multe nu vreau să zic", spune şeful Parchetului Bihor.

Acesta refuză să vorbească şi despre ancheta disciplinară declanşată împotriva sa din cauza imixtiunilor pe care le-ar fi făcut în dosarul soţiei sale. "Eu nu discut cu dumneavoastră această problemă. Dar pot să vă spun că nu e nimic împotriva mea. Este o acuzaţie forţată", susţine Gavra.

Una peste alta, deliranta poveste, pornită de la un banal reportofon, a declanşat un război pe faţă între reprezentanţii unor instituţii care, cel puţin teoretic, ar trebui să colaboreze, fiind puse în slujba adevărului. De partea cui stă, însă, adevărul? Deocamdată, e greu de spus...


CSM ÎN INSPECŢIE
DNA acuză intervenţii în anchetă

Acţiunea disciplinară declanşată de inspectorii CSM împotriva prim-procurorului Viorel Gavra are la bază o sesizare a procurorilor DNA Oradea, care au acuzat intervenţii ale magistratului făcute în dosarul concubinei, atât direct, cât şi prin intermediari.

Documentul nu este făcut public de către CSM dar, potrivit surselor BIHOREANULUI, anchetatorii ar fi reclamat că prim-procurorul Viorel Gavra i-ar fi sugerat procurorului DNA Ciprian Man să disjungă ancheta în cazul Marianei Gal, pe motiv de lipsă de probe, şi să o trimită în judecată doar pe Rodica Mangra, iar ulterior să o exonereze de vină şi pe aceasta. Ulterior, pentru că Man nu s-a conformat, Gavra ar fi apelat şi la alte persoane influente, din mediul politic sau din justiţie, tot fără izbândă, însă eforturile sale au ajuns la ştiinţa DNA, care le-au reclamat CSM.

"Ancheta disciplinară nu este încheiată. Decizia finală urmează să se dea în plenul Secţiei pentru procurori a CSM în materie disciplinară", a declarat BIHOREANULUI purtătorul de cuvânt al Consiliului Superior al Magistraturii, Monica Prejmereanu.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
19 Comentarii
jegosule
Asteapta un pic ,,gavroche,, sa vezi cine ajunge primul ! Cate beri ti-a platit dna-ul sa comentezi. Faci parte din familia dnaului.Rusine sa-ti fie daca cunosti ce-i rusinea dar cum faci parte din familia DNA , nu ai rusdine ca si acele jeguri.
Postat 13 Mai 2012, 19:52 de gavroche
dena
familiile de infractori GAVRA si SAVA se pare ca nu se mai pot abtine de la comentarii, asa cum lesne se poate observa! De fapt, atata le-a mai ramas. le dorim calatorie placuta in drumul spre puscarie
Postat 12 Mai 2012, 19:45 de gavroche
schimba cabatul
Noa .... hai ca ajunsa si varu Man la DNA. Stimati cititori ! Ati stat de vorba cu PROCURORUL MAN vreodata? Dapu nu sti sa invarta limba in gura in afara de no,no,no .......asa o promovat la marea institutie de oligofreni . Cretinoidule daca ti dor sa afli mai multe despre MASINA MAN stai un pic . In curand nu mai poate da spaga la Laura Gal si atunci sa vezi tu ce vei avea de citit despre retardul procuror si sleata lui de sustinatori : finu Moldovan s.a.
Postat 10 Mai 2012, 19:23 de vere
jegul de man
raspuns la colosseum Jeg penal tu crezi ca gavra se preteaza sa se laude singur.Gunoiule , imputitule- dute la lunca si spala pe tatatau pe picioare inainte sa mearga la jdup.Sa fii pe aproape Raratule de Man sa-i pui bratarile.Jegosule! Gresesti nu este derecichei a lui gavra ci a lu procuroru Leuca.
Postat 08 Mai 2012, 23:20 de bihoreanul@yahoo.com
javrete gavra
javrete de gavrete nu-ti mai scrie singur laudele si nu mai acuza un procuror inteligent si suficient de curajos cit sa-ti trimit borfelina de gal mareana acolo unde ii e locul , de ceea ce esti tu vinovat . ba rahatule de gavra pina si ordinarele de prostituate de la salonul tarancii nespalate dercichei faceau misto de tine ca o ai de 9 cm si nici macar bunul simt de-a te spala macar pe picioare , nu-l ai. asa ca mucles mai javrete-gavrete , ca penitenciarul si penitenciaristii te asteapta cu drag.
Postat 07 Mai 2012, 16:06 de colosseum
procurori pe podium
intrebati pe\" tanarul\" procuror Popa Vasile,cum plange dupa prim procuror Gavra,cu lacrimi de crocodil....Cine crede ca Popa s-a dus la parchetul superior cu dor de munca(profesionala bineinteles) se inseala amarnic,! Omul este un veritabil oportunist si te poti astepta la orice de la el,dar...dar numai pana sta bine la capitolul RELATII ! Daca nu are pile,cad iar pantalonii de pe el. Vrem recomandari pentru sefi profesionisti ....oamenii cu probleme penale nu au observat inlocuitori pt.Gavra.(Asta nu pt.ca ar fi de neinlocuit,dar sa fie unul mai bun).
Postat 05 Mai 2012, 16:59 de cetatean simplu
stefan-imputitul
Stefan nenorocitule. Vrei si tu functie? Ce ti-a facut Gavra chiar asa ? Te-a demascat cu dosarele tale din care pretindeai spaga de la toata lumea.Mai scarbos decat tine nu cred ca este cineva, cu exceptia procurorului MAN .Il aperi atata pe procurorul Man , de ce? pentru ca la tine zace dosarele lui taticu in care trebuie arestat? Sa-ti fie rusine Stefan pentru cuvintele care le adresezi fara sa ai nici o dovada.Vorbesti in dorul leli asa cum te-a pus procurorul MAN .Rusine! Rusine! Rusine!
Postat 05 Mai 2012, 10:26 de stefan
un nenorocit e gavra
Am citit comentariile si pot sa spun ca nenorocitul asta de gavra trebuie reeducat in penitenciar. A inceput sa improaste cu noroi in procurorul care i-a trimis stoarfa de muiere in judecata. daca cititi comentariile de la [04.05.2012, 09:26] , [03.05.2012, 22:02] , iti dai seama dupa stil ca e vorba de acelasi individ , si nu prea vad pe cineva normal la cap sa-l apere pe scirba asta comunistoid-securista de gavra viorel. Scirba careia nu degeaba i se spune javra-gavra are multe pe constiinta, inclusiv trimiterea in judecata a unor nevinovati, stie escrocul despre citi au suferit de pe urma dementei lui.Problema e alta, mentinerea in functie a acestei scirbe, dar dupa cum merg lucrurile,deja e pe faras.Si ii doresc din tot sufletul, sa se mai libereze in sicriu de-acolo de unde o sa fie cazat in curind.Nenorocitul asta nu merita sa ramina in viata,la cite potlogarii a facut,sa-l pui la zid ar fi prea simplu. Felicitari domnului procuror MAN pentru corectitudinea si profesionalismul de care a dat dovada in raport cu infractoarea gal,stoarfa de acelasi calibru cu nenorocitul javra-gavra.
Postat 04 Mai 2012, 21:49 de Stefan
alo dna
Sa se sesizeze DNA central pentru mita care o iau cei de la dna de la vanatori si padurari din zona beiusului.procurorul MAN - DNA este mare vanator, organizeaza partide de vcanatoare pentru carnea de vanat ca spaga la sefii din bucuresti.
Postat 04 Mai 2012, 14:49 de alo DNA
replica la articol
ALOOOOOO DNA Bihor se aude ? DNA-ul Bihor i-a sesizeaza-te si cauta prin sertarele prafuite si cu pinze de paiangen ale procurorului seful Parchetului Bihor Viorel Gavra si cele 12 dosare penale de hotie ,abuzuride functie, mita, spaga,etc ,etc ale primarului din Girisul de Cris Pasca Ioan PeNaL padureanul cheretit mare hotz mare bandit viitor pouscarias ,ca de atitea abuzuri si hotii de ale lui s-au saturat locuitorii comunei Girisul de Cris ,si toate dosarele penale au fost acoperite de catre procurorul sef Viorel Gavra ca este prieten cu securistul Pasca Ioan PeNaL primarul padureanul cheretit mare hot mare bandit viitor pouscarias.Totii pupincuristii lui penalul primar Pasca Ioan nu au frica de lege de oameni ca i-a invatat ce sa faca si cum sa mearga la procurorul Gavra Viorel sef la Parchetul Bihor sa le rezolve dosarele penale si amenzile pe care le primesc de la diferite institutii de drept ale statului ROMANIA. DNA Bihor sesizeaza-te si in acele 12 dosare penale ale primarului PeNal Pasca Ioan si rezolvale nu taragana judecata ,rezolvatile!NU?,,?Mortii sunt ingropati de pamant si vii sunt ingropati de hirtii`` :))=)) Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 04 Mai 2012, 14:40 de Romanul Simplu
raspuns pentru canibal
daca nu stii de procurorul Man iti spun eu. A plecat de la Beius cu coada intre picioare pentru ca taticu dispunea solutionarea dosareleor dupa cum lua spaga. Mai mult l-a sapat pe seful lui de la Beius ca sa ajunfa el sef dar neducandu-l mintea si pilele lui taticu nu mai functiona / nu i s-a mai permis sa-i duca mancare la mama lui Blaga la Rieni/ l-a luat in brate procurorul Moldovan si l-a promovat la dna deoarece Man este finul fiului procurorului Moldovan Ioan-fost sef la dna ,Moldovan Tudor un ratat de avocat,un betiv si un incompetent profesional .Dar promovarile se fac pe oua si branza de la Lunca.Cum nu a putut ajunge sef la parchetul din Oradea l-a sapat pe Gavra la initiativa procurorului Popa Vasile /alt ratat al societatii/
Postat 04 Mai 2012, 09:26 de canibal
ba gavra nespalatule, te lauzi singur?
ce faci baaaah, gavra oligofrenule? te lauzi singur, si scrii sub alte nume? baaah gunoiule securist, sfirsitul tau e aproape, incerci sa prostesti prostii ca tu esti corect si cinstit :))). de Man n-am citit nimic de rau, dar de tine gunoiule sint pline ziarele de infractiunile tale . Ia zi porcare, citi ai bagat la puscarie nevinovati? DAR MAI ALES TIRFA AIA DE mareana gal, cit a furat si a praduit? Te apuca groaza ca o sa infunde puscaria? Stai sa vezi cind ajungi TU in Parcul Traian nr.3 ...imbecilule
Postat 04 Mai 2012, 07:43 de Canibalu'
cretinule
Invata sa scrii prima data ca de vorbit nu stii. Esti din trupa lui Man,Roman Calin, Lele si altii sub comanda lui Popa Vasile.Tine-o tot asa .
Postat 03 Mai 2012, 22:02 de raspuns pt.cretinoid
un cretinoid semnat jeta
Gavra cu J. Mai jeta, adica tot cu J, stii bancu cu jetodacii? Jetodacii nu pleci nef...ta! Bai J de la G, se cam termina cu spagarii si infractorii in robe, o sa faci cariera in civilie pupandu-l in cur pe Vizer, mentorul tau. Sictir!
Postat 03 Mai 2012, 21:24 de @jeta
pentru florin
procurorul Man este un porc care s-a pretat la asa ceva.daca este atat de destept cum il ridica in slavi maertrul sau,de ce a chemat la el un infractror si i-a dat reportofonul? Auzi mai, de cand se fura in dna? la mintea cocosului. Ar trebui dat afara din dna atat Man cat si politistul care l-a pazit pe Macai. Rusine dna!!!!!!!!! Acuma sa vedem la cine mai merge taticu sa-l sustina pentru ca omenie nu mai are nicaieri.Probabil la procurorul Moldovan !
Postat 03 Mai 2012, 19:18 de jeta
Nu il inteleg pe Gavra
Eu nu il pot intelege pe Gavra. Se lauda ca pe multi i-a invatat sa scrie la el in birou... primeste la el in birou oameni in audiente (si asta e un lucru mare, deoarece prim procurorii deleaga de obicei pe adjuncti , nu stau "ei" de vorba cu un "tine") , ii ajuta pe multi detinuti sa se reintegreze in societate.. si ... se cearta cu acel procuror Calin Roman... dandu-i un calificativ mic , care l-a iritat si l-a lovit. Apoi face plangere penala pt. un fleac si il da afara pe Roman ... mi se pare aiurea...
Postat 03 Mai 2012, 18:29 de Bogdan
instigator de profesie
asa cum acest ifractor Gavra a avut tupeul sa il puna martor mincinos pe condamnatul Macai(martorul sau de serviciu) si sa instige pe cei doi gardieni sa depuna marturie mincinoasa impotriva procurorului Roman pentru a-l compromite si a-ll inlatura de la sefia parchetului, e clar ca si in acest caz l-a folosit pe acest ,,martor,, sa-l compromita pe procurorul Man care i-a trimis sotia in judecata, furindu-i reportofonul. Acest procuror infractor-Gavra este in stare de orice infractiune folosidu-se de cele mai staliniste metode invatate si practicate inca din timpul comunismului. Ceea ce ma mira cel mai mult e faptul ca in ciuda probelor clare pe care le detin atit Parchetul General cat si DNA-central, de ce nu il aresteaza in acest moment? Sa fie oare adevarat ceea ce acest infractor-Gavra trimbiteaza in stinga si in dreapta ca il sustine Blaga? Daca e asa e grav! Dar si asa, Blaga nu mai e la putere, sau cei pusi acolo de fosta putere servesc inca acesteia?Iarasi e grav! Si totusi oricum e grav daca intr-o tara a UE justitia nu-si face datoria lasind in functia de primprocuror un infractor notoriu dovedit!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Postat 03 Mai 2012, 11:46 de justitie divina
se stringe latul
SE STRINGE LATUL PENTRU ACEST GAVRA -UN PROCUROR SECURIST SI COMUNIST. CREATURA ESTE CAPABILA DE ORICE CHIAR SI DE CRIMA SI DORESC DNA ORADEA SUCCES IN TRIMITEREA ACESTUI PROCUROR INFRACTOR IN SPATELE GRATIILOR PENTRU CEL PUTIN 10 ANI.
Postat 03 Mai 2012, 10:42 de Florin D.
CE TIE NU-TI PLACE, ALTUIA NU FACE
Daca se tine cont de acesta zicala, si se procedeaza numai in interesul dreptatii si conform juramantului dat la investire, Dumnezeu nu pedepseste , doar incearca credinta omului. Sper sa se faca dreptate.
Postat 03 Mai 2012, 10:01 de cetatean
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON