URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 04 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
31 Ianuarie 2017, 07:50

Bébé de vânzare! Au vândut copilul unei familii de francezi, încă din burta mamei

Bébé de vânzare! Au vândut copilul unei familii de francezi, încă din burta mamei ROMA-TOWN. Angela, Marin şi Mirabela Rostaş au locuit într-o tabără de romi la marginea localităţii Coubron (foto), în apropiere de Paris. Populată în perioada 2010-2013 de aproape 300 de imigranţi de etnie romă proveniţi în cea mai mare parte din România şi Bulgaria, tabăra a fost evacuată definitiv în 2013 de autorităţile franceze
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Caz scandalos în colonia de romi din comuna Ciumeghiu, unde o tânără de 21 ani e acuzată de fostul iubit că, în cârdăşie cu părinţii, a vândut copilul lor unei familii de francezi.

Afacerea s-a derulat în 2012 chiar în Franţa, unde familia tinerei a "emigrat" o perioadă pentru cerşit, fiind făcută publică abia acum, când Parchetul Salonta a dispus trimiterea în judecată a tinerei şi a părinţilor săi. Cercetările au lăsat, însă, multe întrebări fără răspuns. Vândută pe 7.000 de euro, micuţa este încă de negăsit, procurorii nereuşind să stabilească nici până azi cine sunt "părinţii adoptivi"...

La drum...

Soţii Angela şi Marin Rostaş au plecat din ţară în mai 2012, împreună cu fiica lor Mirabela, pe atunci în vârstă de 17 ani, însărcinată în luna a doua după o relaţie cu Florin Teglaş, un tânăr din colonia de romi din Ciumeghiu. Cei trei s-au oprit în Franţa, stabilindu-se într-o tabără improvizată la marginea localităţii Coubron, lângă Paris, unde, asemenea celorlalţi peste 300 de confraţi, îşi câştigau traiul din cerşit.

Tabăra era vizitată aproape zilnic de reprezentanţii unor organizaţii caritabile care le aduceau ţiganilor bani, alimente, haine... Între binefăcători, şi o familie de francezi care, văzând-o pe Mirabela gravidă, le-a propus părinţilor fetei să adopte copilul. Aceştia au acceptat, dar evident nu pe degeaba...

Altă identitate

În perioada care a urmat, familia Rostaş a trăit boiereşte pe banii viitoarei familii adoptive. Primeau săptămânal bani, haine şi mâncare, iar Mirabela era dusă lunar la controale medicale, la diferite clinici din Coubron, unde i se făceau analize, ecografii şi injecţii pentru fixarea şi buna dezvoltare a sarcinii.

În noiembrie 2012, când i-a venit sorocul, francezii au luat-o pe tânără din tabără şi au transportat-o la spital, dar nu în Paris, ci într-o altă localitate, Raincy-Montfermeil. Aici, după cum spun procurorii, Mirabela ar fi fost internată nu sub propriul nume, ci cu o altă identitate. "Inculpata s-a prezentat cu actul de identitate pus la dispoziţie de francezi, a născut un copil de sex feminin şi a declarat autorităţilor că cetăţeanul francez căruia urma să-i dea copilul nou-născut este tatăl biologic", se arată în rechizitoriu.

După ce a fost externată împreună cu copilul, fata a plecat spre tabăra din Coubron însoţită de părinţii ei şi de francezi. Odată ajunşi acolo, străinii au luat bebeluşul şi, conform înţelegerii, le-au dat soţilor Rostaş 7.000 de euro. Bani cu care, la scurt timp, cei trei au şi pornit înapoi spre România...

Răzbunarea tatălui

Ajunşi acasă, Angela şi Marin Rostaş au tocat rapid banii, singura cheltuială serioasă fiind un avans lăsat pentru o casă pe care, în final, n-au mai reuşit s-o cumpere. Între timp, Mirabela s-a împăcat cu Florin Teglaş, băiatul cu care rămăsese însărcinată, şi, din vorbă în vorbă i-a povestit şi lui tărăşenia. Înfuriat, acesta a dus-o imediat la Postul de Poliţie din Ciumeghiu, unde fata şi-a denunţat părinţii, dând vina pe ei, cum că ar fi forţat-o să se lepede de copil.

Investigaţiile demarate sub supravegherea procurorilor de la Parchetul Salonta s-au întins pe mai bine de patru ani, dar tot n-au reuşit să stabilească unde a ajuns micuţa ori măcar dacă mai trăieşte. "S-au făcut multe verificări, numeroase comisii rogatorii, inclusiv la unităţile medicale din Franţa, dar fără rezultat. Nu am găsit persoanele care au luat copilul", a explicat BIHOREANULUI prim-procurorul delegat Carmen Scurt.

La pachet

În schimb, ancheta a dovedit că mama copilului a ştiut de afacerea părinţilor ei, atât pe parcursul sarcinii, cât şi ulterior, când şi-a lăsat copilul din braţe. Ca urmare, procurorii au decis s-o trimită în judecată pe Mirabela alături de Angela şi Marin Rostaş.

Acuzaţia adusă celor trei este de încălcare a Legii adopţiei, care pedepseşte cu închisoare între 2 şi 7 ani "fapta părintelui de a pretinde sau de a primi, pentru sine sau pentru altul, bani ori alte foloase materiale în scopul adopţiei copilului".

Fostul iubit al fetei nu s-a mulţumit însă cu atât, ci s-a constituit şi el parte vătămată, cerând să fie despăgubit. La cât îşi "preţăluieşte" propriul copil încă n-a spus, dar mai are timp să se gândească. Procesul abia începe...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Mishto
C’est dur dur d’être bébé, de "gitan"...
Postat 01 Februarie 2017, 13:02 de IonutS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON