URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Decembrie 2013, 07:57

"Moş" George: Un orădean ajută sărmanii cu pachete cu alimente, din banii câştigaţi la pariuri (FOTO)

"Moş" George: Un orădean ajută sărmanii cu pachete cu alimente, din banii câştigaţi la pariuri (FOTO) PENTRU ORICINE. În preajma Crăciunului, câţiva orădeni care-şi drămuiesc fiecare bănuţ ar putea avea parte de un cadou surpriză. Vinerea trecută, George Furdui (foto) a împărţit a doua serie de punguţe cu alimente prin centrul oraşului şi spune că nu se va opri, ba chiar plănuieşte să extindă campania şi în alte oraşe!
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cu drag, pentru oricine are nevoie. Mesajul acesta stă scris pe zeci de pachete cu alimente lăsate de mâini anonime, în această lună, în mai multe zone din Oradea.  

BIHOREANUL a descoperit că inedita campanie caritabilă îi aparţine lui George Furdui, un  tânăr care recunoaşte că-şi scoate banii din pariuri sportive. Dar, credincios fiind, şi mai ales milos, întoarce o mare parte din ei către cei săraci. Acum vrea să-i mobilizeze şi pe alţii să-i urmeze exemplul de a da mai departe fără să ceară nimic în schimb.

Băiat săritor

"Ştiţi care-i cel mai sigur lucru în viaţă? Că vom muri. Şi că nu vom duce cu noi nimic", spune înţelept, la doar 25 de ani, George Furdui, un orădean care crede cu adevărat că oamenii pot fi buni unii cu alţii. George a fost mereu un om sufletist şi n-a putut să rămână indiferent la suferinţele din jur şi chiar la cele despre care a aflat doar de la televizor.

"Anul trecut am văzut un reportaj despre şapte copii din satul Coşbuc, din Bistriţa Năsăud, a căror mamă a murit lovită de un camion, care locuiau într-o casă dărăpănată cu tatăl lor. Imediat, cu ajutorul unor prieteni, le-am pregătit nişte cadouri şi am plecat până acolo", povesteşte tânărul, în timp ce iubita lui, Diana, îl ascultă mândră. Mai nou, alături de ea, merge periodic şi la Centrul de Zi Iedera pentru suferinzii de sindromul Down, bineînţeles, încărcat cu pachete cu fructe şi dulciuri. "Unii mă recunosc şi se bucură când mă văd. După ce plec de acolo tot la ei îmi stă gândul...", mărturiseşte tânărul.

Dă mai departe!

În luna noiembrie, într-un pelerinaj la Mănăstirea Prislop, unde a participat la parastasul părintelui Arsenie Boca, lui George i-a venit ideea unei campanii umanitare neobişnuite. Convins că fiecare trebuie să-şi ajute aproapele şi amintindu-şi de vorba călugărului pe care-l consideră "părintele sfânt al României", că "omul care poate face bine şi nu-l face este o fiinţă josnică", tânărul a pornit campania "Dă mai departe fără să ceri nimic în schimb".

Concret, cu gândul că le-ar face o bucurie celor care n-au ce pune pe masă, George a cumpărat alimente - ulei, pateuri, macaroane, fructe - şi le-a împărţit în pachete în valoare de câte 40 lei. Pe urmă, le-a lăsat pur şi simplu în parcuri, lângă biserici ori chiar în staţii de tramvai. Pe fiecare pungă a scris acelaşi mesaj: "Cu drag, pentru oricine are nevoie. PS: Dă mai departe fără să ceri nimic în schimb". "Aş putea merge direct la anumiţi oameni cu probleme, cum sunt şi cei de la Iedera, dar vreau să cred că, dacă pachetul e găsit de cineva care nu are nevoie de el, îl va lua şi-l va duce vecinului mai amărât", spune orădeanul.

Curios să afle cum îi este primită iniţiativa, George a "pândit" de la distanţă un pachet timp de câteva minute. "Am văzut o bătrânică, s-a uitat la el, dar nu l-a luat. Nu ştiu, de ruşine sau de frică să nu-i reproşeze cineva ceva", povesteşte tânărul.

Bani din pariuri

George nu este un băiat bogat. Îşi câştigă banii din pariuri sportive, puse mai ales pe meciurile de fotbal. "Când pariezi constant nu este vorba neapărat de noroc, ci de calcule matematice. Da, sunt nişte bani câştigaţi uşor, dar o mare parte din ei îi dau mai departe", spune el.

Acum, vrea să se dedice promovării campaniei "Dă mai departe...", pe care şi-ar dori să o extindă şi în alte oraşe. "Dacă n-aş spera că şi alţii mi se vor alătura, aş face pachetele şi n-aş spune nimănui. Am făcut şi o pagină pe Facebook şi abia aştept ziua când cineva îmi va arăta o poză cu un cadou făcut de el", spune tânărul. În primul rând, însă, îşi doreşte să-şi mobilizeze prietenii. "Vreau să ne adunăm vreo 30 şi să donăm sânge, iar banii din bonurile primite să-i folosim tot pentru donaţii", îşi propune el.

George recunoaşte că nu tot timpul a fost "băiatul bun" de azi. "În urmă cu câţiva ani eram şi eu mai bolund, am făcut şi prostii, dar mi-a ajuns". Trecutul a rămas în spate. De-acum, şi-a găsit o altă modalitate de a-şi da satisfacţii, aceea de a alina, măcar puţin, o suferinţă...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
13 Comentarii
Bravo
Sa ai noroc sa-i mai poti ajuta pe cei nevoiasi....e frumos ce faci!
Postat 23 Decembrie 2013, 20:37 de otto
ceau
ce naiba, nimica nu va convine, daca omul da ceva , nu i bn, daca nu da ceva ,iar nu i bine...nu inteleg dc naiba ziarul lasa si loc de comentarii???ca sa fie trafic? sa intre toti trolli si postaci de serviciu?
Postat 21 Decembrie 2013, 13:05 de mihai
Rusine Oradea
Sa va fie rusine tuturor oradenilor care comentati urat despre persoana in cauza.Omul asta ajuta zeci de persoane lunar.Ajuta copii cu cancer chiar acum face o campanie pt ajutarea unuia.Persoane cu handicap,persoane aflate la greu si voi in loc sa ii multumiti aruncati aici cu gunoi,insa niciunul nu ati avea curaj sa il salutati sau sa ii spuneti ceva.Bravo George pt tot ceea ce faci ai sute de oameni care te sustin si stiu cu totii ce faci pt oameni si ce ai facut.Rusine ORADEA!Aici comenteaza toata lumea dar pe facebookul public de la Bihoreanul sunt sute de like-uri si zeci de comentarii ale oamenilor care isi dau numele nu ca restul care comenteaza aici.FRUSTRATILOR!!!!
Postat 21 Decembrie 2013, 12:41 de Cristi
Bravo baiatule
Bravo baiatule pentru ceea ce faci!!!Fraierii si gastele sa comenteze ca eu doar atata stiu.te cunoaste atata lume si stie ce fel de persoana esti.Bravo inca odata si am vazut ca te vei opri din treaba asta,nu e bine,nu te lua dupa saraciile astea ce comenteaza aici,aici poate comenta oricine,si prieteni si saracii deci nu are nici un rost sa bagi in seama tata astea,tu stii cel mai bine cine esti nu saraciile astea.Nu te cunosc desi mi-ar face placere.Respecte pt tine.
Postat 21 Decembrie 2013, 12:35 de Costi
dati numele incredibil
Da-ti numele 'incredibil' fii baiat pana la capat rah*****
Postat 21 Decembrie 2013, 00:16 de cristi
Lume nebuna
Tarane care esti taran,baiatul asta nu s-a ocupat niciodata cu etnobotanice si alte chestii de genu prietene!!!!Etnobotanice nu mai sunt in oras la noi de 2 ani iar daca asta se ocupa stiam de el tarane care esti taran, vb in calitate de client fidel al magazinelor.Auzi interlop:)))))))))mancai-ai p*** de ****,omul face un bine si taranii oradeni sar :))))rusineeeeeeeee
Postat 21 Decembrie 2013, 00:00 de Cristi
dealer deghizat in mos craciun
Asa ceva mai rar. Recunoscut dealer de etnobotanice - distribuitor en-gros. Opereaza in zona McDonald\'s Nufarul. Chiar nu l-ati vazut oameni buni??? A bagat mai multi copii in spital decat majoritatea batausilor din oras. sa va fereasca Dumnezeu de asa oameni. Ce pariuri sportive??? Mai repede as pune pariu sportiv ca cine o incasat banii pe articol o sa-mi stearga rapid comentariul. prietenii stiu de ce.
Postat 20 Decembrie 2013, 23:53 de incredibil cat tupeu
Un inger
Il stiu pe George de la niste prieteni comuni.Oriunde numai de bine am auzit de el.Imi povestesc prietenii mei ca si pe ei ii invata lucruri despre Dumnezeu despre Sfintii Parinti si altele.Analfabetii si oamenii de rau vor fi mereu peste tot, ala ca a fost omorat e injurat, ala ca a omorat ca nu s-a aparat si asa mai departe.Cand un om face bine unei societati, tot ceea ce poate sa faca un om mancator de * nu este decat sa aduca injosiri unei persoane ca baiatul asta.Si aceia se numesc scursuri ale societatii.Ca ce a facut acest baiat in trecut, ca a dat in cap ca s-a pisat pe voi mancatorilor de * nu face decat bine acestei societati.E pacat ca cei de la Bihoreanul nu controleaza aceasta parte a unui reportaj caci ma minunez cand vad ce comentarii se lasa la orice fel de articol.Oradea=Oameni de *, iar uneori imi e rusine ca sunt oradeanca.Si e bine ca el de nu injoseste sa va raspunda caci ar fi ca voi.Zeci de oameni au inceput sa i se alature campaniei care o duce, voi stati pe net si dati din gura.Numai respecte
Postat 20 Decembrie 2013, 19:46 de Andreea
minciuni
ca i-a inselat pe alti nu spune , vai de el om ,doar prietenii lui il lauda pe aici
Postat 20 Decembrie 2013, 15:04 de anonim
Bravo
Bravo tie George pt ceea ce faci.Taranii din Oradea hop si ei cu rautatile.E bine ca inca mai exista astfel de oameni.Bravo!!!!
Postat 20 Decembrie 2013, 13:55 de Marius
Ce?
Cine-I si caltabosu asta? Cum sa lasi ca la boschetari in punga pe bordure. Date drecu de grasan
Postat 20 Decembrie 2013, 10:56 de un om
Felicitari
Felicitari pt. idee! Cu siguranta cei care te cunosc sunt mîndri de tine.
Postat 20 Decembrie 2013, 10:25 de Adrian
Jos palaria
Jos palaria in fata unor astfel de oameni !
Postat 20 Decembrie 2013, 09:50 de Mihai
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON