URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Iunie 2016, 12:36

"The Wine Book of Romania", la Oradea! Lansare de cinci stele, în prezenţa autoarei, Marinela Ardelean

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

"The Wine Book of Romania", ghid iniţiat şi realizat de Marinela Ardelean, publicat de Editura RAO, se lansează vineri, 1 iulie, de la ora 18, la ReWine, situat pe strada Republicii nr. 31, în Oradea. Ghidul reprezintă un instrument complex de cunoaştere şi clasificare a vinurilor de top din România şi Republica Moldova, atât pentru publicul larg, cât şi pentru specialişti şi importatori.

La lansare va fi prezentă şi Marinela Ardelean, autoarea ghidului, specialist în branding şi business development în industria enogastronomică, degustător profesionist în concursuri internaționale de vinuri şi profesor la Italian Chef Academy (Roma). Marinela V. Ardelean este autoare a celui mai premiat volum bilingv la nivel internaţional despre vinurile româneşti – "50 de vinuri românești întâlnesc 50 de preparate culinare italiene".

"The Wine Book of Romania" este primul ghid bilingv (română-engleză) ce reuneşte cele mai bune vinuri din România şi Republica Moldova, acordându-le acestora şanse egale, fie că este vorba despre o cramă tânără, cu doar cinci hectare de vie, sau de un imperiu cu mii de hectare şi tradiţie de secole. Toate vinurile prezentate în "The Wine Book of Romania" au fost evaluate anul trecut de un juriu de opt experți internaționali, dintre care doi Masters of Wine. În urma acestei evaluări au fost descrise şi clasificate 214 vinuri, 15% dintre acestea fiind de cinci stele.

Cu un tiraj de 4.000 de exemplare, volumul se prezintă în ediţie limitată. Acesta poate fi achiziţionat din marile lanţuri de librării, online, cât şi din aeroporturi. De asemenea, "The Wine Book of Romania" va ajunge la institutele culturale, la ambasadele României, precum şi la cele mai importante târguri şi festivaluri internaţionale.

În această perioadă, Marinela se deplasează, pentru a doua oară, la toţi producătorii din România şi Republica Moldova, selectând de la fiecare cel mult cinci vinuri, ce vor fi evaluate de un juriu internaţional în luna august a acestui an, la Valea Verde Resort, Cund. Rezultatele jurizării vor fi publicate în cea de-a doua ediţie a ghidului "The Wine Book of Romania".

De asemenea, Marinela Ardelean este preşedinte al RO­WINE | THE WINE FESTIVAL OF ROMANIA. RO­WINE | SUMMER EDITION: ROSÉ&BUBBLES, o ediţie inedită, de vară, a Festivalului RO­WINE, se va desfăşura la Mamaia, sâmbătă, 16 iulie 2016. Festivalul va fi găzduit de Fratelli Beach&Club, unde, între orele 12.00 şi 20.00, vor putea fi degustate peste 100 de vinuri rosé şi spumante.

După succesul de care s­a bucurat cel mai important festival de profil din ţară, RO­WINE | THE WINE FESTIVAL OF ROMANIA ­ primul festival internaţional de vinuri premium din România, desfăşurat în perioada 21­-22 mai 2016, organizatorii propun un nou eveniment estival, la care vor lua parte producători de vin din România şi din străinătate. Selecţia cramelor la festival va fi la fel de riguroasă ca la ediţia desfăşurată recent la Bucureşti, participarea făcându­se exclusiv pe bază de invitaţie. În cadrul festivalului desfăşurat la Mamaia, fiecare producător va putea prezenta cel mult cinci etichete. Spre deosebire de majoritatea festivalurilor de profil din România, vizitatorii vor putea nu numai să deguste, ci şi să cumpere vinurile preferate.

Pentru rezervări, doritorii pot suna la numărul de telefon: 0772.277-777.

(Advertorial)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON