URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Martie 2012, 10:03

Vedeta de la RER: Prezentatorul TV Vlad Tătaru este responsabilul RER de relaţii cu publicul

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pe Vlad Tătaru orădenii îl ştiu de la televizor, de ani buni prezentând diferite emisiuni la principalul post local, TVS. Îl cunosc şi dascălii, după ce câţiva ani a fost şi profesor, dar şi bolnavii pe care i-a îngrijit în misiunile Ambulanţei, unde face voluntariat de multă vreme.

De acum, Vlad mai are o "punte de legătură" cu orădenii: e noul responsabil pentru relaţiile cu publicul la RER Ecologic Service. Tânărul zice că şi-a ales noul job pentru că vrea să-şi ajute concitadinii să înţeleagă cu ce pot contribui ca Oradea să nu fie doar un oraş frumos, ci şi curat...

Teologul de la TV

Oricine a stat de vorbă cu Vlad măcar câteva minute s-a putut convinge rapid că exuberanţa e caracteristica lui cea mai evidentă. Energic şi vorbăreţ, tânărul de 27 de ani era numai bun pentru platoul de televiziune unde, de altfel, lucrează de ani buni.

A intrat în presă în 1999, ca reporter de ziar, iar din 2005 e aproape nelipsit de pe micile ecrane. "Am început la TVS, cu emisiunea Adevărul Evangheliei", povesteşte tânărul. Ideea nu i-a venit din cer, fiind absolvent al Seminarului Teologic Ortodox din Beiuş şi al Facultăţii de Teologie din Oradea. Câţiva ani chiar a practicat ca profesor de religie. "Am propus acest tip de emisiune pentru că e o zonă de care sunt atras, iar atunci era o acută criză de emisiuni spirituale", spune Vlad.

Mai bine de un an, emisiunea a găzduit reprezentanţi ai diferitelor culte cu care Vlad dezbătea probleme ecumenice. Ulterior, a schimbat temele biblice cu o altele oarecum înrudite, "Misterele existenţei", emisiune care se difuzează şi acum, săptămânal. De asemenea, din 2009, a fost co-prezentatorul matinalului TVS, "Cappucino de dimineaţă", la care a renunţat, însă, la sfârşitul anului trecut.

Job de bunăvoie

Între timp, Vlad s-a înscris şi la Facultatea de Muzică. "Am voce, acasă am un perete plin cu diplome câştigate la diferite concursuri", motivează el. În vara lui 2010 a fost solist în opera "Don Giovanni", experienţă pe care speră s-o repete cât mai curând. "După ce termin facultatea, vreau să revin pe scena operei", este el hotărât. Între timp, ia în calcul, totuşi, şi varianta ca pe viitor să facă preot. "Pentru asta, trebuie să fii pregătit. Eu încă nu sunt, dar sper că voi fi".

Până atunci, îşi vede în continuare de un alt "job" la care ţine mult: voluntariatul la Serviciul Judeţean de Ambulanţă. De 8 ani, e asistent medical voluntar pe ambulanţă, participând la misiuni cu echipajele specializate şi ajutând la acordarea măsurilor de prim-ajutor. "Când ajungi la bolnavi e foarte important să ştii cum să vorbeşti cu ei. Eu le vorbesc aşa cum mi-ar plăcea mie să mi se vorbească dacă aş fi în situaţia lor. Nimic nu-ţi dă satisfacţie mai mare ca atunci când cineva îţi zice cel mai sincer ", se destăinuie tânărul.

Vis din copilărie

Continuând să realizeze o emisiune la TVS, să meargă la cursuri, să fie voluntar la Ambulanţă, dar şi să facă frecvent excursii la Bratislava, unde locuieşte iubita lui, o orădeancă mutată acolo, Vlad şi-a mai găsit timp pentru încă o slujbă. De la începutul lunii ianuarie, este responsabilul RER Ecologic Service pentru relaţiile cu publicul, sarcina sa fiind să răspundă reclamaţiilor şi să conceapă campanii de informare şi conştientizare.

"Îmi place mult aici, este o echipă tânără şi dinamică", zice Vlad. În plus, recunoaşte el, când era de-o şchioapă visa să lucreze "la gunoieri". "Eram înnebunit de utilajele astea mari. În clasele primare, mă plimbam frecvent cu maşina de gunoi", îşi aminteşte el. Nu în ultimul rând, simţul civic l-a împins către RER: "Spre deosebire de alţi cetăţeni, care doar critică şi aşteaptă să li se facă ceva, eu vreau să mă implic activ în viaţa oraşului, să mă străduiesc să o fac mai bună".

O sarcină prioritară la noul loc de muncă este să promoveze colectarea selectivă a deşeurilor. "Orădenii trebuie să înţeleagă că atunci când vom recicla deşeurile vom scuti generaţiile viitoare de multe lipsuri. Un PET nu trebuie să se dezintegreze în sute de ani, ci se poate transforma rapid într-o jucărie", spune el cu seriozitate. Convingere pe care speră s-o transmită unui număr cât mai mare de cocnitadini. Inclusiv prin Oradea Noastră...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
15 Comentarii
Este un .............. mai are multe
La o anumita varsta si dupa ce lucrezi cu, si cunosti sute de oameni iti dai seama de calitatile unui om.Primele semne asupra calitatii unui om sunt : 1)felul cum arata( fara a ma referi la frumusetea fizica,care si aceea se poate castiga intr-o anumita masura, mai mica sau mai mare), 2)partenerul de viata( te reflecti in el te raportezi la el, nimeni nu face concesii in a convietui cu cineva mai putin destept sau frumos-atata poti si 3) stilul vestimentar ( modalitatea cea mai la indemana de a-ti exprima bunul gust si personalitatea),nu o masina retro, nu ai creat-o tu.
Postat 05 Martie 2012, 19:39 de Calin
succes!
Felicitari pt. noul job! Trebuie insa sa-ti atrag atentia, ca faptul ca vrei sa educi lumea la colectare selectiva imbracat in hainele verzi ale RER este prea putin de ajuns, deoarece in spatele esecului colectarii selective se afla defeptascuns, lipsa de motivatie a RER, incapacitatea organizatorica, si nu in ultimul rand comoditatea si nivelul educatiobal al angajatilor RER. Este usor sa dai vina pe cetatenii Oradeni ca nu colecteaza selectiv, dar pe dealta parte angajatii RER amesteca gunoiul selectiv cu cel neselectiv. Deci incearca te rog sa determini conducerea RER in primul rand sa priveasca serios aceasta problema, si nu de doru lelii asa cum o face acum!!!! Bafta la noul JOB!
Postat 05 Martie 2012, 01:08 de botesanu
Vlad Tataru
Toti cei care il criticati pe dl.Vlad Tataru sunteti ca vulpea care a spus ca strugurii sunt acri. Noi,fanii emisiunilor sale de la TVS il consideram un OM deosebit,bine educat,cu dragoste de parinti si bunici ,cu respect fata de oradeni, cu mult simt al umorului si credem ca orice parinte ar fi mandru sa aiba un asemenea baiat si orice bunic sau bunica sa aiba un asemenea nepot,asa ca JOS LABELE de pe Vlad Tataru.Cinste celor care l-au crescut si educat.
Postat 04 Martie 2012, 22:56 de doamna Lazar
Felicitari
Il stiu pe Vlad de cand era copil...e un om minunat care merita tot binele din lume..un prieten deosebit! Iar meritele pentru tot ceea ce face ii apartin in totalitate...!!!
Postat 04 Martie 2012, 22:55 de eu
un tip ok
Vlad e un tip ok. Plin de viata, putin nebun, un pic laudaros, dar placut, inteligent si simpatic. Cei care arunca cu * (le-a prisosit probabil de la micul dejun) nu-l cunosc catusi de putin. DIn nou, e usor sa injuri un om, mai greu e sa fii om.
Postat 04 Martie 2012, 21:02 de tv
acolo ii e locul
CENZURAT
Postat 04 Martie 2012, 18:57 de eu
O cariera stralucita
La gunoie? Pai da fiecare ajunge unde-i locul.
Postat 04 Martie 2012, 18:44 de Marius
@Ioana
stai linistita.... nu te agita prea tare sa nu faci vreo hernie ceva.... "mihai", "j", "hahaha" si "vali", e defapt acelasi gunoi furstrat (kaboou) care semneaza cu diferite nickuri. in cazul unora ca ceke sau ciomartanul, gunoiul asta frustrat sare primul cu dat limbi in c.u.r si pupat celelalte parti nasoale.
Postat 04 Martie 2012, 17:47 de oradean
o fi din deveselu??
o fi si asta din neamul lui BUNOIU de la deveselu ??? ca parca seamana la culoare
Postat 04 Martie 2012, 16:07 de vali
da
bravo ioana frumos comment nu trebuie sa ne luam dupa toti atnobotanicii astia fiecare face ce simte si ce vrea el indiferent ca arata bine sau rau e tigan sau roman imp e sa faca fapte bune
Postat 04 Martie 2012, 16:02 de 111
catre ioana
da , scumpi ioana , un gunoi la gunoaie. bucura-te de soare si relatia cu gunoaiele oradei.
Postat 04 Martie 2012, 15:56 de ion
Catre hahaha, j si Mihai
Daca un om care isi dedica timpul GRATUIT ajutorarii altor oameni se numeste gunoi atunci e clar ne meritam soarta din toate p.d.v. Sunt curioasa daca tu "hahaha" ai stat sau ai sta treaz nopti in sir ca sa "scapi de moarte" oameni pe care nu ii cunosti si pe care nu o sa ii mai intalnesti probabil niciodata si asta fara nici o recompensa decat satisfactia ca ai facut un lucru bun. Sunt curioasa cata munca in folosul comunitatii ai prestat fara sa primesti ceva in schimb. Sau mai bine incetez sa mai fiu curioasa de firca sa nu mi se faca greata de monstrul pe care am sa il descopar. Si da "j" e plin orasul de gunoaie si mai vine unul sa se chinuie sa faca un lucru bun, sa fie mai putin gunoi decat noi si si pe asta il acoperim de vorbe "gunoioase". Asta suntem noi romanii. Si cu cata mandire spuneam ca sunt ardeleanca si ca la noi lucruile sunt altfel. Ei, uite ca nu sunt altfel, sunt chiar mai rau. Va las acum sa fierbeti in rautate, eu plec sa ma bucur de soare si de un parc frumos si curat :P
Postat 04 Martie 2012, 13:01 de Ioana
gunoierul
un gunoi si a gasit locul de munca perfect, la gunoieri... cioara are si moaca destul de colorata incit sa i puna astia o matura in mina si sa l trimita la colectatul selectiv de gunoaie ca el...
Postat 04 Martie 2012, 11:45 de hahaha
j
e plin orasul de gunoaie si mai vine unul
Postat 04 Martie 2012, 11:14 de j
Intrebare
Adica a intrat in presa la doar 14 ani?
Postat 04 Martie 2012, 10:51 de mihai
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON