URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Ianuarie 2014, 11:20

Pădurea, viitorul copiilor noştri?

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Este îngrijorător că la ora actuală ne confruntăm cu numeroase tăieri ilegale de păduri, atât în Bihor, cât şi în restul ţării. Din nefericire, este un fenomen generalizat, care persistă de mai mulţi ani.

Trebuie să înţelegem cu toţii că pădurea este un bun lăsat nouă din generaţie în generaţie şi, aşa cum am primit-o, avem obligaţia să o îngrijim şi să o lăsăm moştenire generaţiilor viitoare.

Am toată convingerea că eforturile depuse de doamna ministru Lucia Varga împreună cu noi, toţi cei implicaţi în sistemul silvic din România, vor da roade. Avem un nou proiect de Cod Silvic şi aşteptăm intrarea lui în vigoare cât mai urgent. Numai aşa ne vom putea alinia standardelor Uniunii Europene în ce priveşte legislaţia silvică şi, în baza acesteia, vom putea eradica tăierile ilegale de păduri, sancţionându-i mult mai uşor şi mai drastic pe cei care încalcă legea.

Trebuie să facem front comun cu toate instituţiile statului angrenate în acest fenomen, pentru a stopa delictele, protejând pădurea şi lăsând-o să-şi manifeste şi să-şi dezvolte multitudinea rolurilor ei benefice, cu implicaţii directe în calitatea vieţii noastre.

Cea mai importantă resursă pentru noi nu este lemnul, este pădurea în sine. Funcţiile ei sunt un filtru natural împotriva particulelor de praf şi cenuşă, un factor de menţinere a echilibrului ecologic, stabilizând clima locală şi conservând calitatea solului. Astfel, pădurea nu este doar un loc de relaxare, ci şi un refugiu din calea poluării.

Personal, îmi doresc ca acel semn al întrebării din titlu să dispară şi, într-un viitor cât mai apropiat, să devină o certitudine.

Daniel Coraş
Director ITRSV Bihor

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
16 Comentarii
sss
gunoaie sociale!!!!!!!!!!!!!!
Postat 01 Februarie 2014, 23:16 de sss
vai de capul lui
primul efort al doamnei ministru ar trebui facut prin semnarea unei decizii prin care tu esti dat afara.....nu demis. si apoi sa urmeze cercetarile dna pentru tine ca oricum apoi nu mai sunt nici ei interesati sa te tina cica informator
Postat 29 Ianuarie 2014, 08:51 de ion
povesti A LA CORAS
CENZURAT
Postat 29 Ianuarie 2014, 00:30 de una
PROSTUL DE CORAS !
Dupa ce ai aflat ca bustenii ,10 camionae ,taiati si furati de sarbatori din Padis ,s-au gasit la gaterul lui PETI ALIN ,din GURANI !! (pardon la socru sau ) asociatul tau din firma de comert materiale de constructii din Bins . I tupeul sa iesi cu povesti de care ,Andersen si Ispirescu ar avea tot respectul . HOTII DE LA ARR CU HOTUL DE LA ITRSV (paznic de paduri ) sunt creatii d-lui profesor ,presedinte CJ-Bihor, presedinte PNL-Bihor . S-ar scapa POPA CORNEL de CORAS si PETI dar prea multa padure au taiat pentru el . Cornele !! Ti-au dat 10% si tu esti fraierul care inca ii protejazi . Hai la un ,,cruceas'' si scapam de ei !! Nu iti fie frica PNL-ul NU PICA !!
Postat 28 Ianuarie 2014, 23:32 de PRIETENUL TAU
CORAS SI PETI FURA !
Si-au fatcut palate ,au firme ,sau inbogatit ca fat-frumos . Saraci ca noi ei acum bogati ca ,PETI ALIN si CORAS DANIEL ! Le-a facut cineva socoata cu inclusiv cu profitul firmelor personale unde la stat au dat ,,faramituri'' de unde au avut banii !? Cresti padure si te-ndeasa darI oameni ca ei nu te lasa ! HOTI LA PADUREA MARE ! HOTI LA DRUMUL MARE !
Postat 28 Ianuarie 2014, 23:18 de LDL-UL
Cresti padure si te-deasa ...
Cresti padure si te-deasa ! CORAS ,PETI NU TE LASA !!!
Postat 28 Ianuarie 2014, 16:54 de Rapsod
Viitorul copiilor cui !?
Padurea ,viitorul copiilor cui le taie sau ale copiilor nostrii !?
Postat 28 Ianuarie 2014, 11:20 de Rau
AU TAIAT ILEGAL PADURILE ...
Au taiat ilegal padurile si si-au fac averi si multe case . Coras Daniel si Peti Iosif Alin (Conti) stiu ei cine .Dar nu spun la nimeni ! Sic. Povesti de adormit copii cu padurile pe care tu le ,,pazesti'' sa le spui la surdu si sa le arati la orbu ! Cat tupeu poti sa ai !?
Postat 28 Ianuarie 2014, 10:01 de BINSEAN
BACKGROUND
ce bibliotecă faină are dl, se vede că îi pasă de pădure, nu are nici măcar cărţi...................dar dl are nişte dosare vraf...câtă bună administrare, ordine şi perspectivă!!!!
Postat 28 Ianuarie 2014, 04:10 de ADINA
PADIS
asta a lasat numai dezastru pe unde a administrat paduri ,a se vedea cantonul TARCAITA , padurile primariei BEIUS etc ,cine vorbeste de eradicarea delictelor silvice ,el insusi hot de paduri din tata-n fiu ,cu dosare penale , apropo de PADIS ,stie el cine este ,ca doar nu au picat lemnele furate din padis tocmai in curtea soacrei lui CONTI ,un alt exemplar din *fauna *P.N.L.-ului si mare prieten cu POPA CORNEL .STIE EL CEVA
Postat 27 Ianuarie 2014, 22:47 de CONTI
Acelasi Coras despre furtul din Padis !
Coraş susţine că hoţii cunoşteau bine zona şi au profitat de faptul că pădurea respectivă nu este păzită. "În aceste condiţii, nu ai cui să-i impuţi lemnele. Nu este pădurar, paznic, nimic. Vor plăti hoţii, în cazul în care vor fi prinşi", a mai spus şeful ITRSV. Pai mai Coras Daniel (omul lui POPA CORNEL )daca tu spui ca nu e pazita padurea respectiva ,tu ce pazesti,pentru ce primesti salar !!?(regimul silvic ) Parca ai invita HOTII LA FURAT !!? Acum pazeste cineva in Padis padurea !? P.S. a imputa nu are plural , ca pute !! Desteptule !?
Postat 27 Ianuarie 2014, 21:44 de IMPUTIT DE CORAS !
asta e incredibil
Nu pot sa cred ca acest redus a platit asa articol....omu asta nu are margini in incompetenta. Oricum la ce scrie bate campii dar se potriveste pentru familia lui si pentru dana de la codri binsului......acest turnator atata mai e liber pana se satura dna de minciunile lui rasuflate.....un incult cu acte...ce mai?
Postat 27 Ianuarie 2014, 17:30 de ion
DAR DE FURTUL DE LEMNE DE LA PADIS
POPA PROSTU botez de BOT ,de ce se intampla la ITRSV si ARR ,nu stii nimic !! Dar minciuni stii sa spui , despre piste de aeroport si alte OZN-uri investitionale in Bihor !! Popa Cornel si hotii lui de paduri si luat spaga de la transportatori sunt la putere , incepand cu hotul sef de la ITRSV,CORAS (cu dosare penale pentru furt de lemne de la TARCAITA ,se pare ca si condamnat in acest caz ,binenteles cu suspendare) si acest organ de control cu sediul in judetul bihor la 40 de km de jaful de la dobresti si de la padis nu a ...stiut nimeni nimic bravo POPA CORNEL ,ca acuma o s-a apari iar la ziar si cu TOTI HOTII DE LEMNE DIN BIHOR nu numai cu HOTII DE LA ARR , .BRAVO !!!
Postat 27 Ianuarie 2014, 17:20 de BRAVO
CORAS ECOLOGISTUL
DA! Are dreptate individul cand afirma ca ,*cea mai importanta resursa pentru noi nu este lemnul* ,da pentru noi cei multi lemnul din padure nu este o resursa ,doar pentru ei este considerat o resursa ,pentru el si familia sa este o resursa ,ca nu doar din salar si-a construit casa din Stancesti ,si-a achizitionat autoturismele de lux ,nu din salar si-a luat teren in BEIUS (LANGA MORGA SPITALULUI) ,,s-au le-a luat din ajutorul de somaj a lui taica-sau si din salariul de dascal a lu* maica-sa .SIGUR NU ,CAZ DE COMPETENTA D.N,A si A.N.I.!
Postat 27 Ianuarie 2014, 17:08 de FOSTII CODRI AI BEIU
coras jupanu
coras cati bani ai dat sa ti faca acest discurs caci tu din punct de vedere intelectual esti 0 barat in materie de silvicultura si probleme de mediu in schimb esti nr 1 in materie de furt de lemne dovada stand dosarul penal pe care il ai de la tarcaita precum si palatul de la intrare in stancesti pe partea stanga facut numai din furt de lemne din padure facand intoarcere la discursul de mai sus banuiesc ca totusi ti l ~a redactat domnul crainic de la mediu de la oradea caci in studentie tu erai febletea lui. tine ~o tot asa ca sfarsitul iti este aproape
Postat 27 Ianuarie 2014, 15:10 de butas
Trebuie să ai buba mare la cap să ieşi la rampă după atâtea critici şi injurii la adresa ta !?!
Cine te-a învăţat să dai bani pentru a putea răspunde unor întrebări aranjate ? Coraş de la SRI sau Coraş de la PMO ? Nu de alta dar sfaturi proaste poate da oricine !?!
Postat 27 Ianuarie 2014, 12:39 de Carp III
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON