URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Aprilie 2014, 12:55

Curăţenie pe final: Orădenii mai au două săptămâni la dispoziţie pentru curăţenia generală din case şi grădini

Curăţenie pe final: Orădenii mai au două săptămâni la dispoziţie pentru curăţenia generală din case şi grădini APEL LA DISCIPLINĂ. RER Ecologic Service îi roagă pe orădeni să arunce deşeurile strict în containerele metalice, nu la orice colţ de stradă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Organizată de Primărie şi de operatorul licenţiat de salubritate, RER Ecologic Service, pentru a-i ajuta pe orădeni în marea curăţenie din case şi grădini dinainte de Sărbătorile Pascale, campania generală de curăţenie de primăvară se apropie de final.

Locuitorii oraşului mai au la dispoziţie două săptămâni să scape de deşeurile voluminoase. În aceste 15 zile, containerele metalice destinate colectării deşeurilor vor fi amplasate în Rogerius, Oncea, Episcopia şi Decebal.

Containere peste tot

În perioada 7-14 aprilie, orădenii vor putea arunca deşeurile voluminoase în containerele amplasate de RER Ecologic Service în sectorul 5, delimitat de străzile Berzei, Olimpiadei, Moldovei, Podului, Ştefan cel Mare, Bihorului, Oncea, Episcopia, Matei Corvin, Vămii, Rectorului şi gara Episcopia Bihor. În acest perimetru, operatorul de salubritate va amplasa 38 de recipiente metalice de diferite dimensiuni, majoritatea la intersecţii de străzi. Locurile exacte în care se vor regăsi containerele se găsesc pe site-ul Primăriei, www.oradea.ro, ori pe cel al operatorului, www.reroradea.ro.

Întrucât ultima săptămână a campaniei se va "intersecta" cu Paştele, se va derula între 14 şi 22 aprilie. În aceste zile, 25 de containere se vor găsi în perimetrul delimitat de podul Decebal, străzile Decebal, Corneliu Coposu, Transilvaniei, Borşului, Ovid Densuşianu şi promenada de pe malul drept, între Ovid Densuşianu şi podul Decebal.

Un mic efort

Pentru ca cele două săptămâni rămase din campanie să se desfăşoare eficient, iar de Paşte oraşul să fie curat, RER Ecologic Service face un apel către orădeni să arunce deşeurile exclusiv în containerele metalice. Mulţi dintre cetăţeni lasă mormane de deşeuri la colţ de stradă ori de bloc, iar muncitorii de la salubritate nu au ce face decât să ia la pas oraşul, ca să găsească mizeriile şi să le elimine.

Pentru bunul mers al campaniei, toţi locuitorii ar trebui să facă efortul de a duce deşeurile la containere, mai cu seamă că aceste recipiente împânzesc de-a dreptul sectorul vizat în fiecare săptămână. În containerele metalice, orădenii pot lăsa orice tip de deşeuri voluminoase ori vegetale.


VOCEA STRĂZII
Au mai rămas două săptămâni din campania de curăţenie de primăvară. Vi se pare utilă o astfel de campanie?

Ideea unei colectări a deşeurilor mari este bună pentru cei care au multe de aruncat. Eu nu am participat anul acesta la campania de primăvară.
Marta Borzescu, 45 ani, casnică

Cred că un astfel de program este util mai ales pentru cei care îşi renovează apartamentele ori casele. N-ar strica să se facă şi toamna.
Laviniu Popa, 24 ani, student

Nu am auzit pe nimeni să fi profitat de această campanie de primăvară. Cu siguranţă, însă, este una benefică pentru mulţi orădeni.
Cristina Râpan, 25 ani, lucrător comercial

Ideea este una bună. Cred, însă, că orădenii se vor obişnui şi se vor disciplina cu timpul în legătură cu astfel de campanii, nu din primii ani.
Ioan Olah, 69 ani, pensionar

02-Cecilia-Tatic_bihoreanul.jpgFamilia mea a profitat de această campanie de curăţenie pentru a scăpa de unele lucruri din casă. Cred că ideea este una bună.
Cecilia Tatic (foto), 74 ani, pensionară

Eu nu am văzut containerele prin oraş, dar ideea nu mi se pare rea. Aşa au oamenii ocazia să arunce gratuit deşeurile mai mari din casă.
Adrian Rus, 46 ani, operator date

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON