URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Aprilie 2018, 14:59

Elevi din Argeş, puşi să defileze în faţa premierului Viorica Dăncilă. O fetiţă de 3 ani a trebuit să stea în cap pe asfalt (FOTO/VIDEO)

Elevi din Argeş, puşi să defileze în faţa premierului Viorica Dăncilă. O fetiţă de 3 ani a trebuit să stea în cap pe asfalt (FOTO/VIDEO) (foto: Iulia Marin, Press One)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Elevi de la mai multe şcoli din Argeş au fost puşi, vineri, să defileze prin faţa premierului Viorica Dăncilă, amintind de pionerii "Epocii de Aur", la deschiderea celei de-a 41 ediţii a manifestării "Simfonia lalelelor" de la Piteşti.

Ba mai mult, o parte dintre copii au prezentat şi momente artistice, o micuţă de numai trei ani fiind pusă să facă acrobaţii şi să stea în cap pe asfalt în faţa premierului, care a răsplătit-o cu câteva flori. 

Premierul Viorica Dăncilă, vicepremierul Graţiela Vasilescu şi ministrul de Interne, Carmen Dan, s-au aflat vineri la Piteşti, la manifestările organizate sub titlul "Simfonia lalelelor", care se desfăşoară în fiecare an în oraş.

Viorica Dăncilă a fost primită cu fanfara militară, iar evenimentul a început cu "parada florilor", defilând care alegorice şi copii de la grădiniţele din oraş îmbrăcaţi în culorile tricolorului.

Prin faţa tribunei oficiale au trecut şi un car alegoric în formă de minion, un car alegoric dedicat Centenarului şi unul sub forma unui buchet de lalele.

Manifestarea a fost criticată pe reţelele de socializare şi nu numai. Filosoful Mihai Şora a criticat, pe Facebook, "experimentul lalelor". 

„Copiii din «experimentul lalelelor» nu vor fi oameni liberi câtă vreme vor cunoaşte doar încolonarea umilă în faţa unei autorităţi, oricare ar fi acea autoritate. Nu ajunge că ne-au furat ţara, pădurile, oraşele, drumurile, simbolurile şi cuvintele ei! Acum ne fură şi copiii, cu sufletul şi cu mintea lor cu tot. România centenară: de la experimentul Piteşti, la experimentul lalelelor”, a transmis Mihai Şora.

Preşedinta Organizaţiei Femeilor Liberale, Florica Cherecheş, a transmis, sâmbătă un comunicat de presă prin care condamnă "modul în care PSD-ALDE foloseşte copiii în acţiuni publice menite să aducă bună dispoziţie politicienilor". 

În numele femeilor liberale, Florica Cherecheş spune că evenimentul de la Piteşti a amintit de manifestările dedicate lui Nicolae Ceauşescu. 

"Ne-a îngrozit în mod deosebit, un moment din toată manifestarea, în care un adult – cadru didactic sau instructor sportiv, cere și insistă ca o fetiță de vreo trei anişori, să stea în cap, în plin soare, direct pe asfalt, în fața tribunei oficiale. Fetița nu reușește cu ușurință dar adultul insistă până când ea ajunge să se lovească practic, în cădere, cu spatele, de asfaltul pe care i se ceruse să stea în cap", a transmis Cherecheş. 

De asemenea, Organizația de Femei a PNL consideră că "întreaga manifestare reprezintă o pată neagră pe conduita dascălilor și instructorilor din România, care acceptă să folosească copiii, pentru a se făli în fața conducătorilor de partid".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
@sarca/tds/let
Ignorant nesimtit si "orb", in fata lui Johannis nu a fost pus un copil de 3 ani sa stea in cap pe asfalt !!! Nici in fata lui Basescu!! Sa-ti fie rusine, te folosesti de niste copii sa justifici actiunile unui partid ................... Atat. In rest greata fata de tine, fata de prtidul tau.
Postat 23 Aprilie 2018, 09:34 de elev
NU NU NU
Dacă așa au stat lucrurile ( cred că da) să răspunda cei care s-au folosit de copilași! Nu se poate! NU hotărât! Dar pentru TOȚI!
Postat 22 Aprilie 2018, 15:01 de dani-e-let
nu-
Momente similare au fost și în fața lui Base dar și a lui Iohannis! Evident nu le face cinste!
Postat 21 Aprilie 2018, 17:36 de dani-e-let
Sa traiasca partidul
In douazeci douazeci votati Partidul Socio Decmocrat!!! Vorbim foarte buna limba romane si suntem mandre ca suntem rumani! Oameni buni! Ce mai trebuie sa faca haita asta ca sa reactionati si voi?
Postat 21 Aprilie 2018, 17:12 de alpi
Ahahahaha
Doamna a fost la simfonia lalelelor
Postat 21 Aprilie 2018, 15:44 de Sandu1201
Multumiiiim din inima partidului
Asa ma simt acuma. Cantarea României în 2018. Chiar nici un parinte nu isi deschide gura împotriva școlilor si a gradinitelor care le-au injosit copiii? Chair atata de ingusti sa fie oare? Atunci ce asteptari sa avem de la generatia asta? Nimic! CExN avem care inlocuieste vechiul congres, comuniștii la conducere care critica democratia si ne vand macaroanele lor crase. Incuiati la mine avem destui printre noi. Lipseste securitatea si e totul gata. Dar atunci sa apara in circuitul turistic educativ si temnita unde a fost inchis fiul popului... poporului dragnea. Eu merg sa o vizitez, jur! Postmortem ca numa asa devine obiectiv turistic.
Postat 21 Aprilie 2018, 15:38 de poiu
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON