URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Mai 2013, 12:50

Chef la Sânmartin: Festivalul apelor termale, cu Andreea Bălan, Angela Rusu şi Natalia Selegean (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Weekend de petrecere în comuna Sânmartin. În cadrul Zilelor Comunei, Primăria a organizat, la ştrandul cu valuri din Băile 1 Mai, prima ediţie a Festivalului apelor termale.

Sâmbătă seara, sute de localnici şi turişti din Băi s-au adunat la distracţia gratuită. Pe scena din ştrand au urcat artişti de muzică populară şi dance, aşa că oamenii au dansat pe muzica cântată de Angela Rusu, finalista X-Factor Natalia Selegean, Ionuţ Mateş cu orchestra, Veronica Nicodim, Maria Haiduc, Feciorii Bihorului, Maria Matei, Aneta Florea, Cătălin de la Oradea, Margareta Mihocaş, Florena, Sergilia Popa şi Daniela Trifa, dar şi de copiii de la Şcoala Generală din Sânmartin.

Unul din cele mai aşteptate momente a fost concertul celebrei Andreea Bălan, care, la fel ca şi dansatoarele ei, a urcat pe scena din Băile 1 Mai îmbrăcată de parcă era la carnavalul de la Rio şi accesorizată cu pene imense şi multicolore. Lângă ea a fost şi bihoreanul Petrişor Ruge, dansatorul devenit celebru după ce a participat alături de Andreea Bălan la emisiunea "Dansez pentru tine".

Distracţia în Sânmartin continuă şi duminică, artiştii invitaţi în această zi fiind Aurel Tămaş, Alex Velea, Anca Nicoleta Căuş ("Shakira de Oradea"), Ansamblul Vergelul şi alte două ansambluri folclorice, din Banat şi Serbia. Atmosfera întregului weekend este întreţinută de umoristul Radu Moş, iar finalul festivalului va fi marcat duminică seară cu un foc de artificii.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
@Fidel
Bai taran coclit, de unde ai avut tu 80k de parai , din salarul cu 8 ore ? La nivelul mediu salarial din Bihor (cel mult acolo te pot incadra la cum te exprimi) nu puteai aduna suma asta. Daca nu-ti convine, du-te si fa-ti vila de 150 k de coco si trage-ti tu utilitati unde vrei oltean al Ardealului ce esti ....nu te obliga nimeni sa stai in Cihei paduche care esti. Traiesti ca-n Evul Mediu pt ca nu te speli ....ne-am saturat de jegosi ca tine , care au si ei 5000 de euro si fac p**a mare. Mars !!!
Postat 13 Mai 2013, 08:07 de TRAISCA POPUS
blestem
Aceasta comuna parca este blestemata cu astfel de conducatori.La cat potential are ar trebui sa arate ca o bijuterie.Implicativa oameni buni sa salvam aceasta comuna...
Postat 13 Mai 2013, 00:12 de Nicu
ASTEPTARE
PENIBILUL ASTA DE PRIMAR SI GASCA LUI RAIOASA AR FACE BINE SA NE LASE IN PACE SA SE DEZVOLTE SI COMUNA ACEASTA.SUNTEM CA SI CLUJUL IN PERIOADA LUI FUNAR: BLOCATI. AM INVESTIT 80000 DE EURO INTR-O CASA IN CIHEI SI TRAIESC CA-N EVUL MEDIU.LASA-NE POPUS!
Postat 12 Mai 2013, 23:59 de FIDEL
tradare
Un primar de doi bani care a ciuruit bugetul comunei timp de 10 ani.Mi-e rusine ca locuiesc in aceasta comuna.
Postat 12 Mai 2013, 23:29 de mihai
@thangeea
daca ar fi un buton de like la comentariul tau, clar l-as apasa :))))
Postat 12 Mai 2013, 23:06 de elvila
Party peasants !
Party mare la taranei... publicul parca era o turma de oi dupa gardurile alea. Foarte mari sanse ca pe tantile cu permanent din poze sa le cheme Rodica, sau Florica. Par a fi proaspat permanentate ;) Oare s-au dichisit special pentru festival?
Postat 12 Mai 2013, 20:22 de Thangeea
r a h a t
SA MA URINEZ PE PRIMARU VOSTRU DE RAHAT
Postat 12 Mai 2013, 13:52 de clau
r a h a t
bine ca au bani de cumparat stoarfe asa zise cantarete dar sa asfalteze rahatu ala de drum care trece prin rahatu de comuna nu-s bani
Postat 12 Mai 2013, 13:50 de clau
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON