URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 02 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Iunie 2012, 14:29

Andreea Răducan i-a cucerit pe orădeni la lansarea cărţii autobiografice (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Câteva zeci de orădeni s-au strâns sâmbătă seară, la Lotus Center, pentru a lua parte la lansarea cărţii autobiografice "Reversul medaliei", a multiplei campioane la gimnastică Andreea Răducan.

Reversul medaliei

Cu zâmbetul pe buze şi foarte sigură pe sine, gimnasta le-a explicat celor prezenţi că a ales să scrie pentru a împărtăşi celor din spatele ecranului viaţa de sportiv de performanţă, cu mituri şi cu realităţi cu tot. "Toată lumea mă întreba despre cantonamente, dacă trăim, într-adevăr, cu o pungă de salată sau nu e chiar aşa, cât de grele sunt antrenamentele, de ce mi-au luat titlul olimpic de la Sydney şi de ce nu mi-au dat medalia. Eu cred că am reuşit să răspund în mare parte la toate aceste întrebări şi sper din tot sufletul să fie şi pe placul dumneavoastră", a spus tânăra.

Cel mai mult au determinat-o să scrie întrebările primite pe marginea episodului petrecut în 2000 la Olimpiada de la Sydney, când, deşi a ieşit pe primul loc, Andreei i s-a retras medalia de aur pentru că a fost testată pozitiv pentru pseudoefedrină. Substanţa era interzisă la vremea respectivă, aşa că sportiva a fost descalificată, iar medalia de aur a ajuns la Simona Amânar. În seara de dinaintea concursului Andreea luase două pastile de Nurofen, un medicament comun împotriva febrei şi tusei, prescris de doctorul echipei, care a şi fost găsit vinovat de neglijenţă.

"Oamenii au fost foarte curioşi cum am depăşit acel moment, de unde am avut puterea să îmi recapăt dorinţa de a participa din nou la competiţii. Vă asigur că fiecare dintre noi avem acea putere de care povestesc", a spus sportiva.

Cartea "Reversul medaliei" vorbeşte despre cantonamente, despre cei doi antrenori (Mariana Bitang şi Octavian Bellu), dar şi despre colegele cu care şi-a trăit copilăria în Centrul Olimpic de la Deva şi năzbâtiile făcute împreună. "Viaţa în cantonament de 360 de zile nu are cum să fie simplă absolut deloc. Erau doar 5 sau 6 zile pe care le puteam petrece cu familia şi atunci încercam să ne facem viaţa mai frumoasă", a povestit Andreea.

"Nu m-am resemnat"

Un moment inedit al lansării de la Oradea a fost când pe scenă au fost chemaţi poloiştii echipei naţionale, singura din România care participă anul acesta la Olimpiada de la Londra.

După o discuţie "ca-ntre sportivi", presărată cu glume, Andreea a fost rugată de unul dintre ei să spună cum a trecut peste episodul cu medalia retrasă. "Să nu crezi că m-am resemnat", a spus campioana, adăugând că a învăţat să nu se gândească atât de mult la trecut şi să meargă mai departe.

Jovială, cu un discurs fluent şi antrenant, Andreea Răducan a reuşit să-şi ţină auditoriul aproape. Postate în primul rând, fetiţele îi sorbeau pur şi simplu cuvintele. Au întrebat-o rând pe rând pe sportivă la ce a trebuit să renunţe pentru a ajunge la performanţe sau cât timp se antrena pe zi, iar una dintre ele a vrut să afle ce părere are despre fenomenul bătăilor în sportul de performanţă. "Să ştii că e foarte important ca antrenorul să fie un foarte bun psiholog. Sunt foarte mulţi copii care nu răspund la acelaşi tratament, unii trebuie împinşi de la spate, iar pe alţii trebuie să-i iei cu lugu-lugu", i-a răspuns gimnasta.

Discuţiile s-au încheiat după mai bine de o oră, iar la final a urmat o sesiune de fotografii şi autografe.

Din nou medaliată

Pe de altă parte, prezent la lansare, prefectul Claudiu Pop i-a înmânat Andreei o nouă medalie. "Sunt convins că această medalie, pe care scrie "Andreea Răducan, campioana sufletelor noastre", va sta la loc de cinste în galeria de trofee. Nu uitaţi judeţul Bihor şi noi nu vă uităm pe dumneavoastră", a spus Pop.

Tot în oraşul de pe Criş, Andreea şi-a regăsit şi o bună prietenă, pe Rodica Boitoş, care apare în prefaţa cărţii şi care, invitată pe scenă, a vorbit despre generozitatea campioanei. "Colaborăm de 3 ani şi am învăţat foarte mult despre precizie, putere de muncă, onoare. Are foarte, foarte multe calităţi", a spus Rodica, precizând, despre carte că "se citeşte aproape singură".

Lansarea de la Oradea face parte dintr-un turneu desfăşurat în perioada 19 mai - 30 iunie în 9 oraşe din ţară (Craiova, Braşov, Sibiu, Cluj-Napoca, Timişoara, Oradea, Iaşi, Suceava şi Constanţa).

Cei care vor să afle mai multe detalii despre carte pot accesa pagina de Facebook a sportivei: www.facebook.com/AndreeaRaducanOfficial.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON