URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Decembrie 2013, 16:15

Orădeanul Marcel Puşcaş candidează la şefia FRF şi vrea să facă ordine în fotbalul românesc

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Orădeanul Marcel Puşcaş şi-a anunţat candidatura pentru preşedinţia Federaţiei Române de Fotbal. Puşcaş, omul care a înfiinţat clubul Viitorul Oradea, club care i-a lansat în fotbalul mare pe Lincar, Sergiu Radu sau Lupuţ, a fost preşedinte la Steaua, dar şi fotbalist la FC Bihor, Steaua şi Rapid, îşi doreşte acum să facă ordine în fotbalul românesc.

Recent, Marcel Puşcaş a venit la Oradea, unde a avut o întâlnire cu jurnalişti de sport orădeni, în faţa cărora şi-a expus principalele puncte ale programului său cu care va aborda cursa pentru şefia FRF.

Puşcaş este al treilea candidat pentru funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, după Gică Popescu şi Răzvan Burleanu. "După ce am văzut primele două candidaturi anunţate, am analizat cele spuse de unul şi de celălalt şi m-am decis să intru în cursă. Unul este un fost mare fotbalist, iar celălalt este un foarte bun manager. Încerc să propun electoratului un fost fotbalist dar şi un manager. Am jucat fotbal, am antrenat, am fost preşedinte de club, sunt manager şi am avantajul că am făcut bani în afara fotbalului", a declarat Puşcaş.

Printre priorităţile lui Puşcaş se numără schimbarea statutului şi regulamentelor FRF. "Este extraordinar cât de slabe sunt, chiar catastrofale şi încalcă flagrant normele UEFA şi FIFA. Dacă erau clare s-ar fi evitat situaţii precum cea de la Rapid, care nu mai e în Liga I, dezafilierea Craiovei ori numeroasele speţe care ajung la TAS", a precizat fostul fotbalist.

Un alt aspect care-l contrariază pe orădeanul stabilit în Austria este legat de corul de observatori, format, susţine acesta, "pe cumetrii". "Nu se poate să ajungă observatori oameni de casă ai preşedintelui FRF, grădinari sau alţi amici care nu tangenţe cu fotbalul. Vreau ca în corpul observatorilor să fie doar oameni de fotbal, funcţionari la LPF, FRF, AJF, foşti arbitri sau foşti jucători", a spus acesta.

Marcel Puşcaş mai susţine că îşi doreşte "un Comitet Executiv care să ducă la îndeplinire hotărârile Adunării Generale, un Comitet Executiv în care preşedintele să poată fi combătut, contrazis cu argumente, nu ca Adunarea Generală să execute ce decide Comitetul Executiv sau de Urgenţă". "Toate şedinţele vor fi publice, iar cine va dori să le urmărească o va putea face", a adăugat orădeanul.

Un alt punct important în planul său la şefia FRF este situaţia copiilor şi juniorilor. "Îmi aduc aminte că am câştigat titul cu Steaua când eram preşedinte, cu doi juniori în teren, Cătălin Munteanu şi Lincar". Astfel, Puşcaş propune înfiinţarea a şase centre regionale, care să concentreze şi să perfecţioneze valorile.

De asemenea, pentru revitalizarea fotbalului, Puşcaş susţine că ar fi necesar ca în Liga a III-a echipele să aibă în primul unsprezece cinci juniori, respectiv doi cele din Liga a II-a. Un alt aspect în viziunea sa îl constituie accesarea de fonduri prin programe europene, dar şi de la UEFA şi FIFA, precum şi informatizarea sistemului de plăţi către FRF.

Pentru scrutinul din primăvară de la şefia FRF Puşcaş contează pe toate voturile posibile, mai ales pe cele ale cluburilor bihorene. "Mizez pe toate voturile. Dacă bihorenii nu mă votează pe mine, pe cine vor vota? Nu ştiu cu ce a ajutat în toţi aceşti ani omul lui Mircea Sandu, Adalbert Kassai, că văd că fotbalul bihorean a luat-o rău la vale. Unde e emulaţia de pe vremuri din jurul FC Bihor?", a mai afirmat Marcel Puşcaş, cel care este încrezător în şansele sale.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Ce partid il sustine pe Puscas ?????
Poate partidul lui Vizer de la Viena sa aiba vreun interes, ca de la USL si PDL s-au facut deja propunerile ...
Postat 10 Decembrie 2013, 09:53 de Copy
Ordine asa cum si-a facut in afaceri si in familie!
Adica faliment pe toata linia!
Postat 09 Decembrie 2013, 19:08 de Burn
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON