URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 02 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Octombrie 2017, 17:00

Luceafărul a primit gol în minutul 90 şi a pierdut cu 0-1 jocul cu Dunărea Călăraşi

Luceafărul a primit gol în minutul 90 şi a pierdut cu 0-1 jocul cu Dunărea Călăraşi foto arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fotbaliştii de la Luceafărul Oradea se pot declara ghinionişti, după ce au primit gol în minutul 90, în  jocul de sâmbătă, de la Călăraşi, din cadrul Ligii a II-a. Astfel, bihorenii au pierdut jocul în faţa celor de la Dunărea cu scorul de 0-1 şi rămân pe ultima poziţie a clasamentului.

Deşi au întâlnit cea mai în formă echipă a momentului din eşalonul secund, Dunărea Călăraşi, formaţie care venea după nouă victorii consecutive, jucătorii de la Luceafărul au fost foarte aproape, în cadrul etapei a 13-a, să o ţină în şah chiar pe terenul acesteia.

Meciul de pe stadionul "Ion Comşa" din Călăraşi a început într-o notă de echilibru, fără prea multe ocazii în prima repriză. Totuşi bihorenii au fost mai periculoşi. Astfel, în minutul 6, atacantul V. Rusu a trimis cu capul din 6 metri, dar portarul gazdelor, Cezar Lungu a reţinut. Apoi, în minutul 29, mijlocaşul Ţegle a tras pe lângă poartă, din 10 metri.

Cea mai periculoasă ocazie a gazdelor în prima repriză s-a consemnat în minutul 41, când Kanda a şutat puternic de la 20 de metri, dar balonul a lovit bara transversală.

La pauză s-a intrat cu scor alb, 0-0, iar repriza secundă a început în aceaşi notă de echilibru. Totuşi, nemulţumite cu faptul că nu au înscris, de prin minutul 70, gazdele au început să pună presiune pe apărarea orădeană. Chiar în minutul 70, Vali Alexandru l-a găsit pe Kanda în careu, dar acesta a trimis slab din 6 metri şi i-a permis portarului orădean să reţină, în doi timpi.

Deşi au atacat mai mult, cei de la Dunărea nu şi-au mai creat alte ocazii de porartă până chiar în final şi se credea că meciul se îndreaptă către un rezultat de egalitate. Totuşi, în ultimul minut regulamentar, în minutul 90, Bobo Kanda a adus fericirea pentru gazde, după ce a marcat cu un şut de la 16 metri. Astfel, călărăşenii au obţinut a zecea victorie consecutivă şi urcat din nou pe primul loc, cel puţin până duminică.

Pentru elevii antrenorului Cristian Dulca a fost frustrant însă să piardă în ultimul minut de joc şi, astfel, să rateze un punct mare şi nesperat la început din această deplasare.

De menţionat că în poarta formaţiei bihorene s-a aflat sâmbătă Georgios Gakos. Goia trebuia să fie titular, însă s-a accidentat la încălzire şi locul său în poartă a fost luat de Gakos. Goia a luat, astfel, loc pe bancă.

Din nou antrenorul Cristian Dulca nu a putut conta pe doi dintre cei mai buni jucîtori ai săi, Tânc şi C. Roşu, ambii accidentaţi şi astfel pe banca de rezerve a avut doar cinci jucători, inclusiv cu portarul, deşi regulamentul i-ar fi permis să aibă şapte.


Dunărea Călăraşi – Luceafărul Oradea 1-0 (0-0)

A marcat: Kanda (min. 90)
Călăraşi. Stadion: Central "Ion Comşa". Spectatori: 1500

Dunărea: C. Lungu (cpt.) - Ţenea, Bg. Manole, Bg. Şandru, Mardare (min. 15 B. Vasile), Missi Mezu, Preoteasa (min. 62 Drăghiceanu), Sil. Pană, Val. Munteanu (min. 34 Cr. Puşcaş), Kanda, Val. Alexandru. Antrenor: Dan Alexa

Luceafărul: G. Gakos – Trif, D. Ciobanu, Al. Mutu, I. Ban – Feher, Ţegle – Antohi, Cl. Codoban – cpt. (min. 86 Al. Dulca), Ad. Bedea - Vl. Rusu. Antrenor: Cristian Dulca
Au arbitrat: Omar Cristian Dumitrică (Craiova) - Ionuţ Babadac (Alexandria) şi Joszef Peter (Sfântu Gheorghe)


Etapa a 13-a a Ligii a II-a la fotbal:

Sâmbătă:

Metaloglobus Bucureşti - Sportul Snagov 2-1
Academica Clinceni - Chindia Târgovişte 0-2
CS Baloteşti - ASA Târgu Mureş 2-6
CS Afumaţi - Ripensia Timişoara 2-0
Dunărea Călăraşi - Luceafărul Oradea 1-0
Olimpia Satu Mare - Foresta Suceava 2-0
UTA Arad - Ştiinţa Miroslava 3-0
Pandurii Târgu Jiu - ASU Politehnica Timişoara 1-1

Sâmbătă, ora 16.00:

CS Mioveni - FC Argeş 0-0

Duminică, ora 11.30:

AFC Hermannstadt - Dacia Unirea Brăila 3-2


Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON