URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 04 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Octombrie 2015, 17:38

Echipa de fotbal U17 a României a întâlnit Croaţia la Paleu

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Echipa naţională de fotbal juniori U17 a României s-a aflat în această săptămână în judeţul Bihor, unde a disputat două jocuri amicale, în compania reprezentativei similare a Croaţiei.

Dubla cu Croaţia s-a desfăşurat la Paleu, marţi şi joi, şi s-a încheiat la egalitate, 2-2, în prima partidă, respectiv s-au impus croaţii cu 2-1 în cea de-a doua.

Marţi, în primul joc, echipă croată a deschis scorul în minutul de prelungire al primei reprize, când a marcat Kulenovic, cu o lovitură de cap. După pauză însă, tricolorii au revenit spectaculos, au marcat două goluri şi au întors rezultatul, prin Sîntean, în minutul 48, şi Podină, în minutul 54.

De precizat că la originea celor două goluri ale jucătorilor români s-a aflat bihoreanul Claudiu Micovschi (fost jucător la Luceafărul Oradea, în prezent în Italia, la Genoa).

Rezultatul final, 2-2, a fost stabilit de croaţi cu şapte minute înainte de final, când a înscris Cuze, cu un şut de la 10 metri.


În meciul de marţi, România U17 şi Croaţia U17 au evoluat echipele:

Romania: Iliescu – Haruţ, Pădureţ (57 Chifu), Dima, Podină (57 Neciu) – Boboc (79 Cherteş), Wieland (68 Gheorghe) – G. Ganea, (57 Kim), Măţan (72 Drăghiceanu), Cl. Micovschi (63 Berci) – Sîntean (63 Moldoveanu). Antrenor: Adrian Boingiu.

Croaţia: Horkas – Pranjic, Santek, Budalic (47 Ivic), Majcenic – Babec (41 Tolic), Knezevic (41 Kovacevic) – Vujcic (63 Cuze), Bilogrevic (41 Rakic), Spikic (63 Bilkas) – Kulenovic (41 Javorcic). Antrenor: Petar Krpan.

Au arbitrat: Marius Omuţ – Ciprian Fiter, Alexandru Corb (toţi din Oradea).


În partida a doua, desfăşurată joi, ex-iugoslavii au reuşit să se impună cu scorul de 2-1, dar după două goluri venite pe fondul unor greşeli în defensiva română. Astfel, în minutul 6, Kim a făcut henţ în careu, arbitrul a dictat penalty, iar Javorcic a înscris pentru 0-1.

După o ocazie bună a lui Chifu, în minutul 18, în replică, oaspeţii au fructificat şi s-au desprins norocos, după ce Spikic a încercat o centrare din unghi închis, iar mingea deviată a luat o traiectorie ciudată şi l-a păcălit pe portarul Vlad.

În repriza a doua, echipa României a început cu unele modificări în lot, iar atacurile jucătorilor pregătiţi de Adrian Boingiu au început să dea roade. După câteva ratări, în minutul 69, tricolorii au redus din handicap, când L. Gheorge a centrat de pe partea stângă şi George Ganea, fiul lui Ionel Ganea, a reluat spectaculos din voleu la vinclul porţii lui Davor. Bihoreanul Micovschi putea chiar egala, însă mingea trimisă din lovitură liberă de el, de la 18 metri, a trecut puţin pe lângă poartă.

La cea de-a doua partidă a asistat şi fostul selecţioner Emeric Ienei.

De precizat că dubla tinerilor tricolori cu Croaţia a fost adusă în Bihor la iniţiativa lui Marcel Puşcaş, directorul  Direcţiei de Dezvoltare Regională din cadrul Federaţiei Române de Fotbal, care este orădean.

De de altă parte, după meciurile de săptămâna asta, Marcel Puşcaş doreşte să organizeze în Bihor şi meciurile oficiale ale naţionalei under 19, de la turneul de calificare la Turneul de Elită premergător Campionatului European. De precizat că echipa U19 a României este în grupă cu Elveţia, Andorra şi Insulele Feroe, iar primele două clasate se vor califica mai departe.

Acel turneu, programat în luna noiembrie, ar urma să se desfăşoare la Oradea şi Paleu.


În ultima dispută dintre România U17 şi Croaţia U17 au evoluat echipele:

România: A. Vlad – Haruţ (41 Wieland), Dima, Pădureţ (69 Cherteş), Berci (41 Podină) – Boboc (60 G. Ganea), Chifu – Kim (41 L. Gheorghe), Drăghiceanu (41 Măţan), Neciu (41 Micovschi) – R. Moldoveanu (60 Sîntean). Antrenor: Adrian Boingiu.

Croaţia: Davor – Pranjic, Budalic, Ivic (45 Santek), Majcenic – Knezevic (53 Tolic), Babec – Cuze (67 Vujcic), Javorcic (53 Rakic), Spikic (73 Bilkas) – Kulenovic (69 Kovacevic, 80+2 Bilogrevic). Antrenor: Petar Krpan.

Au arbitrat: Horaţiu Feşnic – Gero Szabo, Doru Lucaciu (toţi din Cluj-Napoca).

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON