URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 02 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Noiembrie 2016, 10:08

CSM CSU Oradea a învins cu 77-66 echipa Dinamo şi a acumulat a şasea victorie din Liga Naţională (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După un joc mai dificil decât s-ar fi aşteptat, baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea s-au impus sâmbătă seara, pe teren propriu, la Arena Antonio Alexe, cu scorul de 77-66, în faţa echipei bucureştene Dinamo, în cadrul etapei a IX-a din Liga Naţională.

Pe sferturi s-a consemnat: 17-16, 15-13, 24-22 şi 21-15 pentru vicecampioni, care ajung la a 6-a ediţie în campionat şi revin pe podiumul clasamentului.

Neputându-se baza pe serviciile lui Titus Nicoară, accidentat, antrenorul Cristian Achim a început jocul cu Mirkovic, Zeno, Mandache, Barnette şi Denison. La rândul lor, dinamoviştii i-au trimis de la început în teren pe: Dundjerski, Sutalo, Orbeanu, Mitchell şi Tasic.

Partida a început bine pentru oaspeţi, care au condus după cinci minute cu 10-4 şi s-au aflat mai tot timpul în avantaj pe durata primului sfert, până către finalul acestuia, când orădenii au întors situaţia şi au intrat în prima pauză cu avantajul de un punct, scor 17-16.

Jocul bun al dinamoviştilor s-a simţit şi în următoarele zece minute, pe care bihorenii şi le-au adjudecat totuşi cu 15-13, astfel că în pauza mare s-a intrat cu trei puncte avans pentru CSM CSU, scor 32-29.

Sfertul al III-lea a găsit-o la timonă pe echipa orădeană, care, cu o singură excepţie, în minutul 23, când scorul a fost egal, 39-39, s-a aflat în permanenţă la conducere pe tabelă. Astfel, după 24 de puncte marcate în acest interval şi 22 primite, elevii antrenorului Cristian Achim au intrat în ultima pauză cu avantajul de cinci puncte, scor 56-51.

Ultimele zece minute au debutat într-o notă de echilibru, dar încet, încet, mai experimentaţi, vicecampionii au reuşit să se detaşeze pe tabelă şi, în final, să obţină o victorie la 11 puncte, scor 77-66, după un meci care însă le-a dat serioase bătăi de cap.

"Felicit echipa Dinamo Bucureşti, care a făcut un meci foarte bun. În ciuda locului ocupat de către ei în campionat, sunt o echipă mult mai bună. De altfel, nu mai sunt aceaşi echipă cu care au început campionatul. Au nişte jucători buni, un antrenor tânăr şi ambiţios, iar echipa lor a început să joace foarte bine, de aceea, încă o dată îi felicit. Noi nu ne-am ridicat la nivelul dorit de către noi. Chiar dacă într-un final am obţinut victoria, însă am obţinut-o aşa, cu frâna de mână trasă. Se pare că anumiţi jucători nu reuşesc să-şi găsească motivaţia şi la aceste meciuri din campionat, lucru care un pic ne deranjează, pentru că, până la urmă, principalul nostru obiectiv este campionatul", a declarat, la conferinţa de presă de după joc, antrenorul formaţiei CSM CSU Oradea, Cristian Achim.

Principalul marcator de la bihoreni a fost în acest joc Marin Zeno, cu 19 puncte. L-au urmat Branko Mirkovic şi Sean Barnette, cu câte 13 puncte, Sean Denison, cu 11 puncte, Muhamed Pasalic, autor a 9 puncte, Andrei Mandache, cu 8 puncte, Bogdan Ţîbîrnă şi Cătălin Petrişor, cu câte 2 puncte. A mai jucat, fără să înscrie însă, Rareş Paşca.

La meci, alături de jucătorii orădeni, pe banca tehnică, a fost şi Uros Lucic, baschetbalist care a revenit în această săptămână la formaţia orădeană. De altfel, el a fost îndelung aplaudat de publicul orădean.

La Dinamo, cele mai multe puncte le-a reuşit Deven Mitchell, 18. A fost urmat de: Slobodan Dundjerski, Danilo Tasic şi Marko Sutalo, cu câte 11, Iulian Orbeanu, cu 9 puncte şi Rajko Kljajevic, cu 6 puncte înscrise. A mai jucat, fără să marcheze însă, Cezar Stănescu. Antrenorul formaţiei Dinamo este Eugen Ilie.

Prin acest succes, CSM CSU Oradea a urcat pe locul III al clasamentului, cu 14 puncte, după U BT Cluj şi Steaua CSM EximBank, care au câte 15 puncte şi care s-au impus, de asemenea, sâmbătă, în etapa a IX-a. U BT Cluj a câştigat la Galaţi, cu 82-76, iar Steaua s-a impus pe teren propriu în confruntarea cu BC Mureş, scor 80-62.


Etapa a IX-a din Liga Naţională la baschet masculin:

Vineri:

BC SCM Timişoara – Municipal Oilimpic Baia Mare 74-55

Sâmbătă:

CS Phoenix Galaţi – U BT Cluj Napoca 76-82

Steaua CSM EximBank – BC Mureş 80-62

CSM CSU Oradea – Dinamo Bucureşti 77-66

Luni:

Ora 19:00 SCM U Craiova – BCM U Piteşti (Digi Sport)


În etapa viitoare, CSM CSU Oradea va evolua duminică, 27 noiembrie, de la ora 20, la Cluj, cu Universitatea BT, dar până atunci, marți, elevii antrenorului Cristian Achim se vor deplasa în Finlanda pentru jocul din Liga Campionilor Europeni, cu Kataja Basket.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON