URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 August 2011, 14:51

Joburi la mişto

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Spre disperarea bihorenilor aflaţi în căutarea unui loc de muncă, funcţionarii AJOFM Bihor trişează. Un şomer povestea revoltat că săptămânile trecute, într-o miercuri, deci chiar în ziua când pe site-ul instituţiei se afişează săptămânal listele cu joburile disponibile, găsise între acestea un post de gestionar depozit. Şi, fiindcă pe site nu sunt trecute datele de contact ale firmelor care fac angajări, omul a mers la sediul Agenţiei ca să ceară numărul de telefon al respectivului depozit.

Surpriză, însă, când a sunat, robotul l-a lămurit că numărul era nealocat, iar a doua zi, când a revenit, funcţionara care îi dăduse numărul i-a spus că postul a fost deja ocupat. Aşa, peste noapte.

Şomerul spune că nu este prima dată când i se întâmplă acest lucru şi bănuieşte că, pe principiul "cine împarte, parte îşi face", funcţionarii AJOFM îşi ţin posturile bune pentru neamuri, prieteni sau pile.

Bihorel le recomandă funcţionarilor să scrie pe listele cu job-uri şi destinatarul postului "aşa zis" vacant. În felul acesta orădenii vor şti măcar unde să nu sune, economisind timp şi nervi.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
13 Comentarii
@taz
M-am referit la "@taz" si nu la "taz". Comentariile dvoastra sunt pertinente.
Postat 09 August 2011, 16:19 de stefan
@stefan
stefane nu am spus ca nu este nevoie de institutii ca AJOFM Bihor...citeste cu atentie postarile mele. te rog nu interpeta
Postat 09 August 2011, 10:51 de taz
"Botiş(i) de Bihor”. Ep. "Joburi la misto". Mare dreptate ai Bihorel! (II)
I. "Bihorel le recomandă funcţionarilor să scrie pe listele cu job-uri şi destinatarul postului "aşa zis" vacant. În felul acesta orădenii vor şti măcar unde să nu sune, economisind timp şi nervi." 1. Mare dreptate ai "Bihorel"! II. Don Draghici: 1. Cand ati studiat ultima data site-urile celorlalte AJOFM-uri? Sa luam de exemplu, pe cel al AJOFM Brasov; 2. AJOFM Bihor = DRAOV Cluj? 3. Care este prevederea legala care va da dreptul de a afisa, fara a verifica, posturi deja ocupate, sau rezervate? 4. Daca tot o dati cu legislatia, fara a va referi la concret: Care este prevederea legala care va interzice sa solicitati angajatorului sa va comunice operativ si data ocuparii efective a postului pe care vi l-a comunicat a fi vacant si pe care l-ati afisat, pe "celebra" Lista de posturi vacante? PS "Multe succesuri"!
Postat 08 August 2011, 22:06 de stefan
Botiş(i) de Bihor”. Ep. "Joburi la misto". Mare dreptate ai Bihorel! (I)
I. @daca vrea sa fie & @@taz: 1. Dupa unii ca voi, sa inteleg ca nu este nevoie de institutii ca AJOFM Bihor? Atunci pentru ce ar fi nevoie de (prea)bugetati ca don Draghici & co? Ca sa isi faca vile ...in Paleu, vorba unor "carcotasi"? II. @Radu: "Mi se pare normal ca un job, care e printre cele mai uzuale la cautari sa fie ocupat a doua zi." 1. Mare filozof care te crezi a fi: Ia vezi perioada de valabilitate a ofertei pentru locurile de munca afisate la AJOFM Bihor; 2. Orice angajator care se respecta, nu face angajari in ziua afisarii postului/posturilor, sau chiar a doua zi de la afisarea acestuia/acestora, in conditiile in care perioada de depunere a CV-urilor (valabilitate) este de 15-30 zile, respectiv nu comunica numere de telefon/mobil si adrese de email incorecte/nefunctionale. Si un tantalau stie de ce! 3. Vrei sa primesti tot atatea suturi in fund, cate CV-uri a trimis/depus, persoana care s-a plans lui "Bihorel"? Daca da, iti recomand sa le imparti frateste cu don Draghici si cu unele "ingerase" (super-corecte) din subordinea lui tanti Rodica! PS for don Draghici (si nu numai): Nu toata lumea este baiatul/fetita/"nepoata" lui mamica/taticu/"unchiu"!
Postat 08 August 2011, 21:44 de stefan
Botiş(i) de Bihor”. Ep. Imaginea şi raportările reale(?) contează! Pe când şi eficienţa reală? (II)
I. "Peste 1.400 de persoane s-au angajat ca urmare a informării şi consilierii primite de la AJOFM şi a absolvirii cursurilor de formare profesională". 1. Câte dintre acestea: a) au studii superioare de lungă durată şi vârsta de peste 40, respectiv 50 de ani? b) sunt ţigani, cu stare materială extrem de precară? c) îşi vor păstra locul de muncă consiliat(!?) mai mult de 3 luni? d) îşi vor păstra locul de muncă consiliat(!?) mai mult de 6 luni? 2. Celor din conducerea USL Bihor: Mare atenţie la modul de ”cumpărare” a persoanelor vulnerabile, de către (unii) ”portocalii” de pe la AJOFM-uri. Sociologul-ministru Lăzăroiu ştie de ce! Ca şi don Drăghici. Mare ruşinică tanti (traseistă) Sonia! 3. In loc de unele concluzii: Ar cam fi timpul ca responsabilii CE sa inteleaga cum se "papa" nu putini bani din fondurile ESF (nerambursabile), de catre unii (fosti?) tovarasi din Romania!
Postat 08 August 2011, 21:12 de stefan
Botiş(i) de Bihor”. Ep. Imaginea şi raportările reale(?) contează! Pe când şi eficienţa reală? (I)
"De asemenea, AJOFM le pune la dispoziţie foştilor elevi cursuri de formare profesională pe diverse specializări precum operator maşini unelte, lucrător în comerţ, lucrător în electronică, electrician, ospătar, bucătar, manichiurist - pedichiurist şi tapiţer, care vor începe în august şi septembrie”. 1. La câţi absolvenţi de astfel de cursuri, AJOFM Bihor le va asigura/repartiza efectiv un loc de muncă, inclusiv în străinătate, conform calificării obţinute, aşa cum şi tov. Ceauşescu i-a asigurat-o lui don Drăghici? Nu aceasta ar fi de fapt rolul unui AJOFM cu adevărat performant şi acreditat ISO EN SR 9001:2008? 2. Câţi foşti elevi, viitori studenţi, au fost obligaţi/atraşi să se înscrie la asemenea cursuri? 3. În atenţia dlui senator Ioan Mang: a) Viitoarea guvernare USL să acorde o atenţie prioritară şi (re)formării unui învăţământ de arte şi meserii performant; b) Nu (doar) cu cursurile organizate de către cei AJOFM Bihor(...srl/pfa?) se formează adevăraţii meseriaşi cu ”brăţară de aur” (ex: operator maşini unelte, lucrător în comerţ, lucrător în electronică, electrician, ospătar, bucătar, manichiurist-pedichiurist, tapiţer ş.a.)!
Postat 08 August 2011, 21:00 de stefan
@radu
nene radule, sa iti doresc cumva sa ai si tu "privilegiul" de a fi pus in postura de cautator febril de joburi? se spune ca nu ar trebui sa doresti raul omului dar in cazul vostru.....vad ca o cereti cu mana intinsa plesneala peste nănău (daca nu sti ce este nana-ul ia aci... ănău)
Postat 08 August 2011, 10:48 de taz
bihorel- rahatel
Hai nu zau , ziaristu lu peste !! Mi se pare normal ca un job, care e printre cele mai uzuale la cautari sa fie ocupat a doua zi.Orice job bun e ocupat in mai putin de 24 ore.Iar pentru cei care asteapta ca de la o agentie sa le cada o mana cereasca le recomand sa mai incerce si mica publicitate, internetul.....Doar ca romanii asteapta mereu sa le puna cineva in brate....
Postat 08 August 2011, 10:36 de Radu
@ daca vrea sa fie
vad ca nu te potolesti. da un "sarci pa gugal" intai daca nu ai alte mijloace de informare si vezi cat "tine" un SOMAJ inteligent-o !!! e diferenta intre SOMAJ si AJUTOR SOCIAL, dar nu ai de unde sa cunosti lucrurile astea pt ca ai fost tinuta in puf de mama si tata iar cu munca nu te spargi. incearca sa iei legatura cu cel in cauza si vezi daca e unul dintre cei care stau cu mana intinsa...sunt foarte curios....
Postat 08 August 2011, 08:49 de taz
asa cum zici sa astepte la SOMAJ locul de munca:))
o sa aiba cu ce hrani gurile, sa astepte locul de munca sunt sute de famili cu 6 persoane 4 copii si nu stiu ce e aia somaj,nici nu viseaza ca mor de foame, muncesc totii nu doar unul si altul in birt:)) vai de voi ! daca vreti pomana e clar! o sa plou ca paini din cer si raul o sa curga a lapte.
Postat 07 August 2011, 20:36 de @taz
@ daca vrea sa fie
vedea-te-as in locul aluia...adica sa iti cauti de lucru...nu e usor sa alergi sa muncesti cand ai guri de hranit. sa nu vi cu texte ca cine l-a pus sa isi faca familie si etc-uri ca o sa ai parte de o replica cum nu ti-a mai fost dat sa ai...si pt linistea ta nu sunt ruda cu respectivul si nici prieten...doar comentez stupida ta opinie publica....
Postat 07 August 2011, 18:47 de taz
gestionar sa si faca un PFA
si sa vanda in piata, mare lucru! ei da lasa ca e mai usor sa avem loc de munca obligatoriu:))
Postat 07 August 2011, 16:19 de daca vrea sa fie
bla,bla,
traim aici...si nu este intamplator...nimic
Postat 07 August 2011, 15:25 de marce
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON