URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Mai 2013, 19:26

USL pe muchie. Liderii bihoreni speră împăcarea de dragul electoratului

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În plin criză a relaţiilor dintre principalele formaţiuni ce alcătuiesc USL, generată de acuzele senatorului Sorin Roşca Stănescu la adresa premierului Victor Ponta, care ar fi mult prea legat de SRI, amplificată însă şi în judeţe de criticile aduse unor miniştri, aşa cum au făcut senatorii de Bihor Cristian Bodea şi Valeriu Boeriu, nemulţumiţi că parlamentarii sunt consideraţi un fel de anexe ale Guvernului, BIHOREANUL a aflat cât de mult cred în alianţă cei doi lideri locali importanţi, liberalul Cornel Popa şi social-democratul Ioan Mang.

E loc de armonie, par a spune cei doi, dar cu diferenţe.

Disciplina, cuvânt de ordine

Social-democratul Ioan Mang consideră că ruperea USL nu este de dorit, dar liberalii au "probleme de disciplină" pe care trebuie să le soluţioneze pentru ca alianţa să poată funcţiona în continuare.

"Nu ştiu, nu pot comenta dacă USL se poate rupe din cauza problemei Sorin Roşca Stănescu. Până la urmă, este o problemă de disciplină în PNL pe care dânşii trebuie să o rezolve, pentru că nu poate fi tolerat la un parlamentar al puterii un comportament ca şi cum ar fi în opoziţie", a declarat vineri, pentru BIHOREANUL, preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang. "Nu doreşte nimeni să se rupă USL, nici noi, nici cei care ne-au votat. Poate doreşte Sorin Roşca Stănescu şi cei care îl aţâţă", a mai spus Mang.

Nu dezamăgiţi electoratul!

Pe de altă parte, deşi afirmă că se vehiculează ipoteza că PSD ar dori să provoace ruperea alianţei, preşedintele PNL Bihor, Cornel Popa, pledează pentru rezolvarea neînţelegerilor prin implicarea liderilor USL Crin Antonescu şi Victor Ponta. "Nu pot să avansez asemenea certitudini, că cineva şi-ar dori ruperea USL, chiar dacă aud, din păcate tot mai des, că PSD vrea ca la toamnă să-şi formeze o altă majoritate. Nu-mi place să cred aşa ceva, astfel că din punctul meu de vedere consider că e o criză ca în orice mariaj. Cred că asemenea crize apar ca să fie rezolvate, ceea ce trebuie să fie datoria liderilor, iar eu nu-i suspectez pe Crin Antonescu şi Victor Ponta de lipsă de înţelepciune", a spus liderul PNL Bihor.

Cornel Popa, care este şi vicepreşedinte al partidului la nivel national, a afirmat că USL chiar se poate "maturiza" din asemenea conflicte şi că liderii alianţei trebuie să nu uite că aceasta a fost dorită de o mare majoritate a alegătorilor. "Eu ştiu foarte bine că USL a fost votată cu o majoritate zdrobitoare, iar acest lucru trebuie să fie deasupra a ceea ce simte PNL sau ce simte PSD, dacă se simt confortabil fiecare. Românii au votat USL cu o imensă majoritate, iar USL poate deveni o formaţiune maturizată depăşind asemenea crize mai mult sau mai puţin profunde", a declarat Popa.

SRS, de lepădat

În ce priveşte posibilitatea ca disensiunile din cadrul USL să fie rezolvate prin excluderea din PNL a lui Sorin Roşca Stănescu, liderul liberalilor bihoreni a spus că nu "pariază" pe asemenea persoane care nu au experienţă de politicieni, ci pe "înţelepciunea şi experienţa" preşedinţilor PNL şi PSD, aşa că se delimitează de acesta, dând de înţeles că exluderea sa din partid nu ar fi o pierdere ireparabilă.

"Eu nu pariez pe oameni care nu sunt pur-sânge politici. Îi apreciez pentru condeiul lor, dacă sunt ziarişti, pentru profesionalism şi bună-credinţă dacă vin din societatea civilă, dar cred că în creuzetul formării unui politician trebuie să se scurgă mult timp peste el. Tocmai de aceea mizez pe cei care au construit USL, şi mă gândesc în primul rând la Crin Antonescu şi la Victor Ponta, mizez pe înţelepciunea lor, ca lideri care ştiu că nu au voie să-şi bată joc de această alianţă, de oamenii care au votat-o, pentru că dacă îi dezamăgim pe cei care au votat USL nu ne mai întâlnim niciodată cu aceşti oameni", a spus liderul PNL Bihor.

Miniştrii, la ordine!

Cornel Popa a mai afirmat că relaţia aleşilor locali şi parlamentarilor cu membrii Guvernului suferă de "lipsă de comunicare", iar liderii alianţei trebuie să rezolve şi acest deficit, pentru a vindeca "frustrările".

"Se întâmplă următorul fenomen, atât cu aleşii locali, cât şi cu parlamentarii: că membri ai Guvernului nu ne bagă în seamă. Asta poate pentru că USL a câştigat prea uşor alegerile, iar unii din cei ajunşi în portofolii ministeriale au uitat repede acest lucru. De aceea cred că e nevoie de un căpăstru care să fie pus de Crin Antonescu şi de Victor Ponta. Cei doi lideri trebuie să-şi ia în serios rolurile, pentru că sunt într-adevăr multe frustrări, şi într-adevăr nu e sănătos ca miniştrii să nu ne bage în seamă. Lumea aşteaptă de la noi să se întâmple ceva, să facem ceva, şi nu avem voie să ne batem joc de aşteptări, pentru că există riscul să nu-şi mai pună oamenii niciodată încrederea în noi", a spus preşedintele PNL Bihor, Cornel Popa.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
14 Comentarii
APOLITIC
traesc ei bine nu noi ,noi trebuie s-a muncim mult si bine ca s-a avem ce pune pe masa la copii,iar ei huzuresc pe spatele noastre ,o tin numai in chefuri si chiolhanuri ,cu cheflangiu sef ,care ajunge dimineata la CONSILIUL JUDETEAN cu ochii unflati si injectati de alcool ,de unde atunci chef si de munca pentru noi ceilalti pentru care a promis ca munceste in campanie ,de aia a ajuns BIHORUL pe ultimul loc si nu pe primul cum era vorba anul trecut ,.Traiesc bine ei si clica de pupincuristi si infractori ,nu oamenii de rand .CE S-A FACEM ,TRAIM CUM AM VOTAT ? ASTA E ,IAR AM MUSCAT-O!
Postat 19 Mai 2013, 15:44 de CIOLANIADA U.S.L.
SA TRAITI BINE ...
PNL-BIHOR ,oaia negara a aliantei USL ! A ajuns lumea sa-l regrete pe BOC !? si sa inceapa iar sa-l iubeasca pe BASESCU din cauza ta . POPA CORNEL !? Ce faci !? Cu asemenea management de partid nu va prinde rusaliile la ciolan . Mai lasa crucea,pokeru si pritenii ca te duc la groapa . Nu-ti mai trebuie tie PETI ,CORAS si anturajul lor .Cand nu vei mai ceea ce esti astia o sa-ti intorca ,,dosul ''.Partidul este format totusi din mai multi si care cu tine ar mai putea salva ceva ,cel putin sa nu mai regrete lumea pe BOC si sa-l iubeasca pe BASESCU . ,,NOA'' CE ZICI !? SA TRAIM BINE ! SAU SA TRAITI BINE !
Postat 19 Mai 2013, 09:59 de politicos
la vremuri noi ,tot noi
popa si pupincuristii lui .o adunatura de banditi si hoti ,la ciolan toti sunt frati ,povara incompetentei lor o ducem noi poporul ,oamenii de rand ,platitorii de taxe si impozite ,impozite mai mari de cand sunt hotii astia la putere,atat au reusit s-a faca ,preturi mai mari si ,altceva nimic ,speram ceva mai mult ,dar sunt total dezamagit de prestatia lor ,as putea afirma ca a fost chiar mai bine pe vremea lui BOC ,pe care incep sa il evaluez ,am crezut ca mai rau nu se poate ,dar ,observ ca este loc si de mai rau ,din pacate .NU O S-A MAI VOTEZ CU ASTIA NICIODATA INDIFERENT DE ALIANTE SI COMBINATII POLITICE ,DEJA REGRET AMARNIC VOTUL PE CARE L-AM DAT PE 9 DECEMBRIE IN SPERANTA DE SCHIMBARE IN BINE PENTRU ROMANIA ,!S-A TRAITI BINE!
Postat 19 Mai 2013, 09:03 de dezamagit de U.S.L.
Liderii bihoreni speră împăcarea de dragul ciolanului !
Asta e adevarul !
Postat 19 Mai 2013, 07:18 de bh
POPA CORNEL
!POPA CORNEL =CEL MAI VESTIT MINCINOS DIN BIHOR! MANG PLAGIATORUL! 1
Postat 19 Mai 2013, 00:18 de PETI
Sa-si apere colectionarii !!!!
Sa-si apere ,,colectionarii '' pusi in functie asta vor .Ii doare pe ei in cot de electorat ,in cot ii doare . Popa Cornel si-a adunat ,pus in fuctii ,,interlopi'' din zona crepusculara a Bihorului (Groapa Binsului ). Cu iei ,,culege'' la greu ca doar mai sunt doar 3 ani ,iar daca se ,,sparge'' alianta USL , NIMIC ,NIMIC si iar NIMIC Asta este motivatia ,,reimpacarii '' a cata oare .oare !? Se sparge cand nimic nu va mai fi doar ,praf si pulbere !!? Halal tara de hoti politici ! Indiferent cu iar chema !
Postat 18 Mai 2013, 20:13 de ONEST
de ce platim si ce platim ?
daca smecherii astia de la GUVERN se dau intelectuali de ce au nevoie de impozitele si taxele noastre ????
Postat 18 Mai 2013, 14:57 de de ce ?
Blatul lor e ordinar !?!
Armonia voastră nu este şi armonia noastră, care v-am creditat să-l daţi jos pe Băsescu, nu să vă coalizaţi cu el ca să fraieriţi 2/3 dintre noi toţi !?!
Postat 18 Mai 2013, 11:47 de Carp III
de ce avem evaziune in Oradea la comanda cui ?
rusine PNL ce senatori ati numit voi politic ? toate xxxxxxxx ajung in SENTA , unde va credeti ? pnl+pdl au distrus Oradea sunt N probe unde e justitia sa verifice ANL urile, fondurile nerambursabile care se regasesc in VILE, de ce avem evaziune in Oradea la comanda cui ? in pitete nu primesti bon fiscal de ce , in n chioscuri nu primesti bon fiscal, in FELIX nu vezi bon fiscal, nu va e RIUSINE , USL instiga si intretine EVAZIUNEA , rusine !!! UNde e schimbarea promisa ?
Postat 18 Mai 2013, 10:25 de de ce avem evaziune
”Nu (mai) dezamăgiţi electoratul!”. Nu mai desconsideraţi electoratul USL.
I. Faptul că înainte de 22 decembrie 1989, partidul (PCR) era în toate, respectiv după ”Epoca de aur”, Securitatea (rebrănduită) este în toate, inclusiv în activul/nomenclatura unor partide şi în loc de partid unic se vorbeşte tot mai mult de P.C.R. transpartinic, sunt lucruri constatate/ştiute de majoritatea românilor, nu doar de către dl. Sorin Roşca Stănescu. II. Pentru factorii de decizie din USL România/Bihor: 1. Pentru binele României şi a poprului român: USL, cel puţin, până la alegerile generale din 2020! Este nevoie de stabilitate politică pentru a se repara efectele devastatoare ale ciumei ”zsold-portocalii” şi de a aduce România pe un drum normal şi binemeritat; 2. Contribuiţi decisiv ca România să devină o Norvegie/Elveţie a Estului UE. Aceasta este esenţa mandatului pe care l-aţi primit de la electoratul român! 3. Promovaţi adevărata competenţa, nu ”plicul gros” şi pupincurismul (de partid şi nu numai)! 4. Sistemul: ”PCR&Secu&sons” să devină o amintire, inclusiv la CJ Bihor. Cine este, prea bine, plătit pentru a asigura Securitatea naţională a României, de acest lucru să se ocupe! P.S.: Spor la treabă. Good luck USL Bihor. Keep going!
Postat 18 Mai 2013, 09:04 de stefan
@DNA
De ce esti ipocrit?De ce nu recunosti ca esti un PD-ist care-l balacaresti pe Peti pe toate forumurile indiferent de subiectul articolului.Parca n-am cunoaste situatia din Buntesti!
Postat 18 Mai 2013, 08:29 de RIZO
POPA CORNEL
Popa Cornel ai promovat ,,gunoaie'' care ti-au adus o proasta imagine poate uneori mai proasta dacat era cazul. Cu Bolojan ai fost ,,paralel'' in opinie si nu numai .Ai alegat singur in atitudine si actiune parca nu ai fi un presedinte de partid aflat la guvernare ci in administartor de S.R.L. I-ti canta cucuveaua ,atat tie cat si partidului tau .Politica cat se face la noi ,,cere''si un pic de cucernicie fata de cei 40-50 % care te-au votat. Cu o echipa formata din interlopi locali pusi doar pe capatuiala nu se poate merge de multe ori la fantana .
Postat 17 Mai 2013, 20:43 de POLITICOS
*
niste nulitati in PNL bihor si in PSD . Trebuie sa iesim in strada sa va omoram derbedeilor. apolitizare sau desfiintarea statului roman. ca nu se mai poate. niste idioti sa ne conduca, niste prosti cine sant astia de ii vedem toata ziua la televizor? cacati cu carnet de partid.
Postat 17 Mai 2013, 20:33 de aa
Mda
Am vazut de ce sunteti in stare, Manglitorul poate sa taca, ca el e un deseu uman, el nu are dreptul sa zica nimic. Abia astept sa va rupeti odata, v-am votat, dar sunt scarbit de voi, si nu voi vota pentru regionalizarea tarii. Nu vreau sa apatin de Cluj!
Postat 17 Mai 2013, 19:39 de dfg
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON