URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Noiembrie 2014, 14:35

Urnele au vorbit: Oradea este anti-PSD şi pro-Iohannis. Ponta a câştigat doar la... puşcărie!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Duminică, 2 noiembrie, la primul tur de scrutin au votat 48,20% din totalul orădenilor cu drept de vot, majoritatea covârşitoare votându-l pe candidatul ACL, Klaus Iohannis: 40,15%. Deşi prin Oradea au trecut jumătate din miniştrii Guvernului său, promiţând de la creşterea pensiilor şi salariilor până la construcţia de blocuri ANL şi a sălii polivalente făgăduite de vicepremierul Liviu Dragnea şi astă-primăvară la europarlamentare, candidatul PSD Victor Ponta a primit doar 27,05% din voturile orădenilor.

Pe locul al treilea s-a clasat Kelemen Hunor, cu 8,75% din voturi, iar pe al patrulea Călin Popescu Tăriceanu, care a obţinut 5,84% din voturi, urmat de Monica Macovei - 4,73% şi de Elena Udrea - 3,47%.

Ponta, lider la puşcărie

Deşi imediat după europarlamentare şeful PSD Bihor, Ioan Mang, arăta că "Bolojan a pierdut Oradea", rezultatul de acum arată că Oradea a rămas, dimpotrivă, anti-PSD.

Detaliu poate relevant, poate întâmplător, dar real, Victor Ponta a câştigat din cele 143 secţii de votare din Oradea doar în două, unde au votat deţinuţii din Penitenciar. La secţia 122 Ponta a fost preferat de 248 alegători, în timp ce Iohannis a primit numai 122 voturi, iar la secţia 123 Ponta a câştigat cu 262 voturi în faţa lui Iohannis, votat de doar 123 persoane.

Preşedintele Oradiei

Cu toate că ACL s-a situat mult peste PSD, reprezentanţii locali ai alianţei - primarul Ilie Bolojan, viceprimarul Mircea Mălan, consilierul Cristian Puşcaş, deputaţii Florica Cherecheş şi Ioan Cupşa - au apărut în faţa presei, luni, fără a jubila, anunţând doar că, spre deosebire de PSD, care a făcut o campanie murdară, ei vor continua să facă pentru Iohannis o campanie la fel ca până acum, caracterizată prin "normalitate".

"Mulţumesc tuturor orădenilor care s-au prezentat la vot, indiferent cu cine au votat, mulţumim celor care au votat cu Iohannis, şi îi invit pe toţi, indiferent ce opţiune au avut în primul tur, să se prezinte şi la turul doi şi să-l susţină pe Klaus Iohannis", a spus Ilie Bolojan, adăugând: "Sunt convins că în Oradea preşedintele orădenilor va fi şi în turul doi, noi vom face tot ce ne stă în putinţă să maximizăm rezultatul, atât cât este posibil şi, fireşte, în condiţii legale".

Apel la orădenii maghiari

La rându-i, consilierul Cristian Puşcaş a spus că - în condiţiile în care cei doi competitori de etnie maghiară, ai UDMR şi PPMT, au ieşit din cursă - se aşteaptă ca în turul al doilea şi orădenii aparţinând acestei etnii să se exprime în favoarea lui Iohannis, chiar dacă, de pildă, Kelemen Hunor este vicepremier şi, deci, aliat la guvernare cu PSD-ul.

"Gândul meu se îndeaptă către concetăţenii noştri de etnie maghiară, care au ieşit în număr relativ scăzut la vot, şi aş vrea să subliniez că Iohannis este un om care provine dintr-un context cultural oarecum similar", a spus Puşcaş.

Vicepremierul-pedeapsă

Pragmatic, viceprimarul Mircea Mălan a arătat cât de păgubos ar putea fi pentru orădeni ca Ponta să ajungă preşedinte al României, caz în care premier poate ajunge Liviu Dragnea, cel care deja a ameninţat că nu mai alocă fonduri Oradiei din cauză că primarul Ilie Bolojan l-a contrazis, spunând că nu e normal ca, în timp ce există zeci de proiecte nefinalizate, Ministerul Dezvoltării deschide noi şantiere şi nu-şi plătea datoriile faţă de Compania de Apă.

Mălan a arătat că Primăria şi-a pregătit proiectele pentru infrastructura oraşului pentru care vrea să obţină fonduri europene în perioada 2014-2020, dar nu le poate scrie şi depune deoarece Guvernul nu a elaborat nici acum ghidurile de finanţare.

"La aceste alegeri, orădenii au avut de ales între un candidat care şi-a făcut datoria zi de zi faţă de cei care l-au ales, Iohannis, şi un candidat care nu a făcut nimic în funcţia pe care o deţine, Ponta. Acesta a uitat promisiunile făcute în 2012 şi a venit doar acum, în campanie, şi doar pentru a ne umili cu promisiuni de pomeni", a amintit Mălan, care a concluzionat că aceste alegeri au dovedit că "în mediul urban, unde oamenii sunt informaţi, aceste lucruri sunt înţelese şi toate celelalte metode de a face campanie nu au efect, oamenii aleg fapte, nu vorbe".

Invitaţie la civilizaţie

Ultimul cuvânt, în prima ieşire publică a liderilor ACL Oradea de după votul de duminică, i-a aparţinut tot primarului Ilie Bolojan, care a anunţat că şi în următoarele două săptămâni campania pentru Iohannis în Oradea va continua la fel ca până acum, chiar dacă adversarii vor continua şi ei să "împrăştie minciuni". "Şi despre Ilie Bolojan se spunea că va tăia abonamentele OTL ale pensionarilor, la fel cum se spune acum despre Klaus Iohannis că va tăia pensiile", a făcut primarul o comparaţie între atacurile lansate de PSD împotriva candidatului ACL.

"Vom discuta în continuare cu orădenii, încercând să le explicăm care e persoana care poate duce Oradea şi România spre dezvoltare, şi care sunt mizele, inclusiv pentru orădeni, nu doar ca cetăţeni ai României, ci şi ca locuitori ai acestui oraş. Şi cum orădenii au demonstrat că de cele mai multe ori şi cei mai mulţi sunt oameni cerebrali, sub convins că această campanie va avea rezultate", a spus primarul.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
17 Comentarii
puscariabilii P.S.D
De cand cu legea gratierii si amnistiei normal ca doar puscariasii il voteaza, insa acestia nu-si dau seama ca vor beneficia doar cei ca si Voiculescu, Mazare, Duicu, Oprisan......etc sau ce credeti ca se iese asa usor din puscarie???!!
Postat 05 Noiembrie 2014, 13:40 de viorel
Alegeri
Manifestul lui Bogdan Diaconu, de pe "Adevarul" are peste 65.000 de like-uri. Transilvania s-a saturat de ungaria. Transilvania voteaza constatnt anti-coruptie si anti-udmr, formatiune anti-romaneasca, sluga a budapestei revizioniste. Bogdan Diaconu/Blog: Ne-am satutat de ungaria! Transilvania are aceiasi constanta la vot! Daca in anul 2000 ar fi contat doar voturile romanilor din Ardeal, Vadim Tudor ar fi fost ales presedinte. Jos mafia si separatistii, slugile revizionismului unguresc! udmr, este aliatul lui Ponta tradatorul!
Postat 04 Noiembrie 2014, 18:58 de "Ne-am saturat de ungaria"!
RUSINE!!!!!
Nenorocitii astia care ne-au taiat salariile, nu stiu nici macar sa piarda. Numai de aici iti dai seama cat de ahtihati sunt dupa ciolan!!!!!
Postat 04 Noiembrie 2014, 15:08 de Anton
pdl-isti de tranzitie ciolanis
Ia sa il verfice cineva si pe primarul din Cefa care se crede mare lider pdl local si ameninta oamenii la telefon, face pachete pt tigani si le da de mancare de doua luni incoace cel putin. Ba pe deasupra face si plangere celor care indeamna oamenii sa lucreze si da ajutor social celor preferati de el. Toti sunt platiti din salariile celor ce muncim. Va convine sa stea altii acasa si sa traga chiulul pe banii vostri? Mai are domnul primar marfa in magazin sa ii sponsorizeze pe tigani cu mancare si bautura??? Treziti-va ca numai satul vostru ramane in urma! A, domnule primar de cefa esti invidios ca altul are mai multa minte ca tine?
Postat 04 Noiembrie 2014, 13:06 de miruna
hAI
@anticomunistul: aha, înțeleg că "elucubrațiile" referitoare la Bolojan nu sunt totuși elucubrații(pe acelea nu le-ai enumerat). Cu tăierile eu nu am auzit așa, eu am auzit altfel: Werner, continuatorul celor care au tăiat salarii, pensii, etc! Nu are copii, nu are(și eu cred că nu a fost o opțiune ci o situație delicată). Eventual putea adopta(că tot era în temă)dar nici acest lucru nu era obligatoriu! Cu casele nu numărul cred eu reprezintă problema ci modul de dobândire! E ortodox? Nu e! E o constatare(nici eu nu sunt!), nu un reproș. Cu poșta nu știu ce să zic, nu cred însă că poșta a distribuit gratuit pliantele(eu nici nu am primit), probabil s-a încheiat un contract! În concluzie PERFECT nu e niciunul din cei doi candidați dar din punctul meu de vedere și al unui procent de peste 40% Ponta este mai bun decât Werner! Vedem pe 16 noiembrie cine transmite condoleanțe! Hai!
Postat 04 Noiembrie 2014, 08:41 de TDS
@TSD
Citez din elucrubatiile tale:"PSD-ul a facut campanie murdara?" Man, tu ai fost plecat de pe planeta? Sa-ti enumar: pliante distribuite de posta romana (aici s-ar impune o ancheta) cum ca Iohannis va taia pensiile, salariile si in general orice se poate taia, apararitii la tv cu , in mare, aceleasi teme cum o sa taie neamtu'tot, ca nu e intreg, pentru ca nu are copii (exista ceva mai murdar?) ca are nustiu cate case (penthouse-ul lui ponta face cat casele lui Iohannis la un loc si mai rama bani ca sa mai cumpere, ca nu e ortodox (de, nimeni nu-i perfect) etc... Apoi alta elucrubatie: Nu ma incanta deloc ca la PSD e un alt individ de cea mai joasa speta, PETRU FILIP, dar macar e unul!(ma rog, mai sunt si acolo cativa). Serios, cativa? Daca i-ai lua la puricat pe toti, ar trebui Bolojan (pe care il urasti) sa mai construiasca o inchisoare numa'pentru psdei. Hai sictir!
Postat 04 Noiembrie 2014, 08:16 de anticomunistul
he, he, he
Daca a castigat mincinosul la puscarie, sa fie sef acolo! Nici n-ar sti daca e la parnaie sau la sediul psd, ,,anturajul" ar fi cam acelasi.
Postat 04 Noiembrie 2014, 06:10 de pinonel
PORTOCALA INFECTA
PSD-ul a facut campanie murdara? Cum? Ca eu n-am vazut! In schimb comportament mai murdar decat al PNL-ului NU SE PUTEA! Pana si Crin Antonescu(a carui miscare nu am inteles-o nici acum)l-a lasat balta pe Werner! Sa se pupe in bot PNL-ul cu PDL-ul pentru mine ESTE BLASFEMIE! Sa aiba curajul sa scoata o vorba aceasta Florica Chereches(cu o capacitate intelectuala extrem de joasa)! Ma dau cu capul de toti peretii pentru ca am fost de acord sa votez o astfel de fiinta(NUMAI PENTRU CA ERA PE LISTELE USL). Ma dau cu capul de toti peretii pentru ca la un moment dat am crezut in Bolojan si l-am votat! El care s-a DOVEDIT UN MINCINOS, UN PROTECTOR AL IMPOSTORULUI BOLOS,UN TRADATOR IN FAVOAREA FIRMEI IMPACT(pe care initial o acuza de matrapazlacuri), UN PROTECTOR AL EUGENIEI BORBEI si as putea continua! Nu ma incanta deloc ca la PSD e un alt individ de cea mai joasa speta, PETRU FILIP, dar macar e unul!(ma rog, mai sunt si acolo cativa)
Postat 04 Noiembrie 2014, 00:43 de TDS
primarul de gepiu a furat sute de voturi de la batrani
ala e nivelul de educatie in psd - diplomele de recalificare din puscarie, biblioteca e proprie, carti scrise de varful partidului, colegi de suferinta cu alegatorii direct. cum se face ca toata lumea doarme si nu se sesizeaza faptul ca primarul de la gepiu a umblat toata saptamana in comuna si satele arondate si le-a dat cate un poster cu ponta la toti batranii, i-a pus sa semneze pe o hartie ca nu vor sa vina la vot si ca sunt de acord sa semneze el pentru ei pt ponta?!?! ia sa-l caute cineva pe dobitocul asta sa vada ce surprize ar avea! si cati nu sunt la fel! pensionarii si pocaitii plus ungurii sunt cei mai usor de prostit, de furat si inselat! pacat ca se tara asta se vinde atat de ieftin, de jalnic, de tragic! mergeti la vot, oameni, nu le dati sansa altora sa va fure votul sau alegerea!
Postat 03 Noiembrie 2014, 21:51 de roger
Batuti mar!
HAHALERELOR, CRAPATI DE CIUDA CA A CASTIGAT PONTA!!!HA! HA! HA! HA!......
Postat 03 Noiembrie 2014, 19:43 de Picu
E NORMAL SA-L VOTEZE
DOAR CU PONTA PRESEDINTE , CEI CARE DE 10 ANI AU FURAT , INSELAT , BATJOCORIT SI SILUIT O TARA INTREAGA : BASESCU , UDREA , BOC , VIDEANU , BLAGA , BOAGIU , OLTEAN SI RESTUL , VOR PRIMI MULTI ANI CU EXECUTARE LA MITITICA . CEI DIN PENITENCIAR CARE SINT INCHISI PENTRU UN FURT DE PAINE SAU PENTRU UN CONDUS FARA PERMIS , II ASTEAPTA CU BRATELE DESCHISE SI CU SAPUNUL POZITIONAT STRATEGIC PE TOTI CEI ENUMERATI MAI SUS . BLAGA AL NOSTRU AR FI INDICAT SA POPOSEASCA LA PENITENCIARUL ORADEA . IL SLABESC DETINUTII PRIN INTENSE EXERCITII FIZICE NOCTURNE. V O T A M PONTA.
Postat 03 Noiembrie 2014, 17:35 de VIRILOSU
ponta pe vremea cand era procuror la antena 1
Victor Ponta declara la Antena 1 pe vremea cand era procuror: "Mama ma crede un prost. Ce-i drept, nici tata nu e prea mandru de mine..."
Postat 03 Noiembrie 2014, 15:28 de gabi firea
Doar puscariasii?
Din calculele mele 33% din colegii mei de agonie au votat cu Johanis. Daca restul am votat cu Ponta, suntem rai. Cei 33% sunt puscariasii buni? Daca iesi Johanis ii elibereaza? Gratiaza? Ca sa mor daca nu imi schimb votul.
Postat 03 Noiembrie 2014, 15:09 de Puscarias
Dezbaterile televizate
De abia astept intalnirile televizate. Sa il vad pe Ponta cum matura pe jos cu Ciolanis. 6 case ii da peste ceafa la papagalul care sa chinuie sa vorbeasca limba romana.
Postat 03 Noiembrie 2014, 15:05 de eugenia
comunistii si puscariasii
Da, psd-ul castiga la puscarie si in Corea de Nord,la comunisti,totusi cu un scor destul de strans, acolo au votat 5 romani din care 3 cu Ponta. A mai castigat in puscarii din cauza ca-s f multi psd-isti dupa gratii si mai e un lucru, toti spera sa iasa Ponta ca sa promulge legea amnistiei si gratierii ca toti puscariasii sa fie gratiaiti, indiferent ce au facut si cat au furat. Cam asta-i disperarea psd, daca nu iese Ponta , toti stau dupa gratii ani grei, ceea ce si merita.
Postat 03 Noiembrie 2014, 14:52 de oradeanul de bine
Nu-i nicio surpriza!
Impotriva lui tonta aici, in Bihor, putea candida si un magar, e clar, castiga magarul! P.S. La puscarie iar e clar: tonta a declarat ca va da decret de gratiere! Spun ,,decret" deoarece asta, tonta, mai are un pic si ajunge ca nea nicu si daciana precum coana leana
Postat 03 Noiembrie 2014, 14:51 de ionel
Cand eroii stau la coada!
O tanara din Paris scria ieri pe Facebook: "AM VOTAT! VICTORIE!"
Postat 03 Noiembrie 2014, 14:49 de alexandru s
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON