URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Februarie 2012, 17:48

Un afacerist care a dat o ţeapă de 700.000 de lei Primăriei Chişlaz a fost reţinut

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un orădean de 35 de ani a fost reţinut, vineri după-amiază, de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor pentru înşelăciune şi fals, după ce, deşi a facturat şi încasat suma de 700.000 lei pentru ridicarea unui cămin cultural în localitatea Chiraleu - comuna Chişlaz, nu a mai executat lucrarea.

Orădeanul, Cristian Spridon, a fost denunţat de primarul comunei Chişlaz, Ştefan Tripo, care a descoperit că bărbatul a depus documentele false pentru a justifica suma ridicată în avans.

"Firma Spridoncris, administrată de Cristian Spridon, a semnat contractul pentru construcţia Căminului cultural Chiraleu, localitate care aparţine de comuna Chişlaz, în 2008, în urma unei licitaţii, având termen de execuţie 2 ani. Lucrarea, în valoare de 780.000 lei era finanţată din bugetul local (190.000 lei) şi din fonduri guvernamentale (590.000 lei). Spridon a încasat 700.000 lei pentru care a depus documente cum că a executat lucrări de 180.000 lei, iar de restul a achiziţionat materiale de construcţii", a explicat pentru BIHOREANUL primarul Tripo.

În 2009, însă, când edilul a solicitat omului de afaceri să predea materialele achiziţionate ori să se prezinte pentru a face în comun un inventar al produselor, acesta s-a făcut dispărut. "De mai bine de trei ani, pe omul acesta l-am mai văzut o singură dată. L-am blocat în trafic, era într-un Volvo negru, cu două blonde. I-am cerut să vină, să lămurim problema, să-mi spună unde sunt materialele de construcţii. Mi-a zis că le-a vândut, că avea o datorie de 140.000 de euro la fostul senator PSD Vasile Duţă şi a trebuit să-i dea acestuia banii. Apoi s-a urcat în maşină şi a dispărut. Am depus plângere penală împotriva lui, că nu am avut ce face", a declarat primarul, care ulterior a aflat şi că firma orădeanului a ajuns în insolvenţă şi, ca urmare, nu mai are nicio posibilitate să recupereze prejudiciul.

"Plângerea am depus-o de mai bine de doi ani. Dar pentru că Spridon avea un naş poliţist pensionar, la început nu s-a făcut nimic împotriva omului. Ba din contră, din reclamant, am ajuns eu anchetat. Mă interogau aproape zilnic, de parcă aş fi fost un hoţ. Între timp, am aflat că a mai luat lucrări publice, printre altele şi la Autoritatea Sanitar Veterinară. Ce, nu ştiu", a mai povestit el.

Edilul a aflat de la BIHOREANUL că afaceristul a fost reţinut. "Eu nu mă bucur, m-aş bucura să vină să-mi facă lucrarea", a zis Tripo.

Reţinut pentru 24 de ore în Arestul Poliţiei Bihor, Spridon este audiat vineri după amiază la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor iar în cursul serii va fi prezentat Tribunalului Bihor cu propunerea de arestare preventivă. Paguba creată bugetului de stat se ridică la 700.000 lei, nerecuperat.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
NU-I IN REGULA NIMIC!
Legal, trebuia sa i se dea un avans de max.30%, pe care apoi trebuia sa-l justifice, dupa care pe baza de situatii de lucrari executate in conformitate cu proiectul, verificate inclusiv in teren, pe tot parcursul termenului de executie, trebuiau decontate lucrarile, pana la receptia finala, mai putin garantia de buna executie.Oare cine a dispus si semnat virarea a 90% din valaorea totala a lucrarii fara verificarea stadiului lucrarii?
Postat 20 Februarie 2012, 18:34 de un cetatean
nu e in regula ceva
ceva pute aici,cum adica banii se emit asa fara nici o verificare/garantie in prealabil?? ma surprinde, din moment ce e vorba de buget local si fond guvernamental,cineva a dispus eliberarea fondurilor cu rea credinta???; si cum un asemenea individ reuseste sa castige astfel de licitatii? un camin cultural de 700.000 de lei intr-o comuna?asta suna cum : aici sunt banii dvs!!! si acest individ e retinut dupa mai bine de 3 ani de zile-adica i s-a permis sa falimenteze firma,ajutat de cine? trebuie sa aibe spate asigurat sa faca asa ceva,altfel nu trece o saptamina sa ajunga dupa gratii - sau cel putin asa credeam eu
Postat 17 Februarie 2012, 18:31 de laczi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON