URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Aprilie 2012, 12:18

UDMR se aliază cu PDL? Încă un votant al lui Cseke, Emeric Jenei, a ajuns pe lista PDL

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fostul antrenor al naţionalei de fotbal din anii '80, Emeric Jenei, a declarat sâmbătă, pentru BIHOREANUL, că a reintrat în PDL şi că va candida din partea acestei formaţiuni pentru un post de consilier local, dar că la Primărie îl va vota nu pe pedelistul Mihai Groza, ci pe UDMR-istul Cseke Attila.

Jenei afirmă că pasul făcut este rezultatul solicitării care i-a fost făcută de către conducerea PDL Bihor. "Am fost solicitat de PDL şi am răspuns pozitiv. Vreau să am şi eu o voce, să mai dau un sfat şi eu. Cam aceasta este deviza mea: să ajut oraşul, pentru că, deşi îl apreciez foarte mult pe domnul Ilie Bolojan şi cred că a făcut foarte multe pentru Oradea, cred că oraşul merită mai mult decât a primit până acum", a declarat Jenei pentru BIHOREANUL.

În urmă cu două săptămâni, Emeric Jenei a fost prezent la lansarea candidatului UDMR Cseke Attila pentru funcţia de primar al Oradiei şi declara atunci că l-a "selecţionat" pe Cseke în echipa sa şi că are încredere că acesta ar fi un primar bun, motiv pentru care îi va şi da votul.

Întrebat acum despre susţinerea anunţată pentru Cseke în condiţiile în care el însuşi candidează pe lista PDL, Jenei a afirmat că UDMR şi PDL sunt, de fapt, "în aceeaşi oală". "De fapt, ei (UDMR şi PDL - n.r.) sunt în aceeaşi oală şi doresc acelaşi lucru. Au un scop comun, cel puţin eu aşa am înţeles", a spus Jenei, adăugând că "scopul comun al PDL şi al UDMR este ca actualul primar (n.r. - liberalul Ilie Bolojan) "să nu câştige un nou mandat".

Emeric Jenei nu este singurul candidat pus de PDL la Consiliul Local Oradea care a anunţat public că votează la Primărie candidatul UDMR, fosta şefă a Spitalului Judeţean din Oradea, Carmen Pantiş, făcând vineri o declaraţie identică, după ce şi ea a participat, ca susţinător, la lansarea lui Cseke Attila în cursa pentru Primărie.

Potrivit preşedintelui PDL Oradea, Dorin Corcheş, "PDL nu este deranjat" că are doi candidaţi la Consiliu care nu vor vota candidatul partidului la Primărie şi a afirmat că Emeric Jenei va ocupa pe lista pentru Consiliul Local "una din primele şase poziţii", iar Carmen Pantiş "una din primele 15 poziţii".

În mediile politice locale circulă de câteva zile zvonul că UDMR şi PDL ar fi realizat o înţelegere neoficială potrivit cărora se susţin reciproc pentru a-l învinge pe Ilie Bolojan, în ciuda protocolului oficial încheiat la nivel local în 2010 între formaţiunea maghiară pe de o parte şi PNL plus PSD de cealaltă parte, scopul fiind "ruperea" voturilor alegătorilor de etnie română în favoarea atât a lui Cseke Attila, cât şi a reprezentantului udemerist în cursa pentru şefia CJ, Pasztor Sandor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
24 Comentarii
Cenzurat ?!
Asta-i buna, am ajuns sa fiu cenzurat de ,,colegi'' ! Fereste-ma, Doamne, de prieteni ca de dusmani.... !
Postat 01 Mai 2012, 06:43 de Adrian Cris
pantis
Domnule Cris, Carmen Pantis face politica? Nu pot sa cred. Si este traseista? Nici asta nu pot sa cred. Deja vad triplu. PNL, PDL,UDMR. Cu cine joaca femeia asta? De groaza. Votez sigur PP-DD. Si pe Vuscan.
Postat 30 Aprilie 2012, 17:41 de oradean
cacao
@Dihoreanul: ti se pare ca ar fi prima oara cand M.D.Gro(a)za se face de cacao pe ultima suta de metri? Dar precis stii! Trecand peste asta, nu pot sa-mi dau seama ce o fi in capul unor nume autorizate din fotbal(Jenei, Iordanescu)care se baga in politica! au avere, au realizat ceva in fotbal, la ce mama dreaq' se baga in asa ceva? unii nu vorbesc o limba romana corecta, altii desi unguri vorbesc corect, nu, eu refuz sa inteleg! de ce sa te baigi si pe deasupra PERDANDT din start?
Postat 30 Aprilie 2012, 14:04 de TDS
ceke, caratorul de servieta a lui kiss
ceske e groparul sistemului de sanatate. individul, a lasat, prin inchiderea spitalelor, fara asistenta medicala, o gramada de oameni ca sa nu mai spunem ca unele inchideri au fost declarate ilegale, asa cum spune cineva mai jos. udemeristi anacronici si idioti.
Postat 30 Aprilie 2012, 04:54 de roujii cu gasca
Scuze !
CENZURAT
Postat 29 Aprilie 2012, 22:08 de Adrian Cris
ne vedem la vot !
Ca sa spui ca Bolojan n-a facut nimic pentru Oradea, trebuie sa fii rau intentionat ! Orasul e mult mai curat, au disparut cersetorii, au aparut noi strazi asfaltate etc.Daca te uiti numai la iluminatul de pe strazile noi si ti-e mai mare dragul ! Pentru mine personal, sunt foarte importante podurile peste Peta de pe Vaporului si de pe Teodor Nes. Eu spun ca s-a facut foarte mult pentru un mandat de 4 ani, asa ca va avea votul meu ! Imi place si Cseke, dar , deocamdata e cam visator, asa ca prefer un pragmatic !
Postat 29 Aprilie 2012, 19:16 de Andrei
tradatori de tara...
tradatori de tara! asta sunteti daca votati ungurul ala care a inchis ilegal din 10 spitale in toata tara, doua in judetul bihor! (vezi hotararea judecatoreasca referitor la inchiderea spitalului din Stei declarata ilegala!) si apoi vine si se lauda ca el a adus bani pt spitalele bihorene... niciodata nu voi vota un asemenea ipocrit!
Postat 29 Aprilie 2012, 15:41 de oradean
Donatii bolovanesti
Mai Csurka, Bolo facut taman o pulika pe banii tai, ai mei si ai nostri, ca nu a adus nimic de acasa. Poate mai degraba a dus.
Postat 29 Aprilie 2012, 11:04 de Fonfon
Ne vedem in 2016
Bolojan facut pentru Oradea ce face orice primar ales, adica merge la serviciu, uneori si doarme acolo ca nu se poate odihni in santier, alteori mai si pleaca spre nevasta si copil, s.a.m.d. Este o timpenie sa crezi ca gibonul a facut mai multe decat alti primari. Ba din contra, Bolojanul s-a comportat ca un diriginte de santier, a scos Oradea de pe harta Europei ca sa faca, zice el, economii, a dat o gaura in mandatul lui de vreo 20 milioane Euro, ca pierderi la bilantul financiar/contabil al municiaplitatii, a dat la unguri toate cladirile ce mai erau de revendicat prin oras, a politizat pana si poarta primariei dupa principiul cine nu e cu el e cu fostul primar, a facut nevata Oradea-Alesd pe banii contribuabililor, si multe alte lucruri pe care le face orice primar bine sustinut de comunitatea pe care o pastoreste ca pe mosia lui. Si tot asa pana catreal doilea si ultimul mandat.
Postat 29 Aprilie 2012, 10:57 de Carp III
Bolojan
Si eu crede ca o parte din maghiari vota Bolojan. Facut multe pentru Oradea. Bravo Bolojan....
Postat 29 Aprilie 2012, 09:54 de Csurka
penibil
PDL SAU UDMR ACEEASI MIZERIE !!!!!!
Postat 29 Aprilie 2012, 09:53 de a
Primarul ramane
Bolojan castiga fluierand din primul tur.Romani sau maghiari,toata lumea are ochi sa vada.E chiar o ocazie buna de a observa electoratul maghiar la vot.V-a vota un primar care a lucrat pt oras,sau v-a vota cum le spune UDMR.
Postat 29 Aprilie 2012, 01:22 de Cititor
are valoare , Bolo niciodata
votam primar USL::))) PNL cade pe Bolojan a doua oara never, sa vedem PSD si PC cine candideaza, BOLOJAN sa si asume faptele si scaderea ELECTORALA ca orice OM, nu putem trece cu vederea ce a facut in Oradea el considera bine altii DELOK bine, totii platim taxe nu doar altii!
Postat 28 Aprilie 2012, 23:41 de tarlea
cioanul
exact asta ii mai trebuia si lui jenei..... sa faca politica ! jenei si politica, vaca si chilotii ! cat pot fi unii de penibili pt un os de ros. n-ai fi zis dar te-ai convins.
Postat 28 Aprilie 2012, 23:38 de wtf
Are dreptate
Ienei cand afirma ca PDL si UDMR sunt in aceeasi oala,,,cu completarea ca oala este plina de * pe care le doresc sa-l manance impreuna pana l-or termina sau pana le va sta in gat.Jegosii dracului!
Postat 28 Aprilie 2012, 21:54 de q
Hai la vot
Sloganul lui Attila din Marghita-In 60 de zile cuceresc Primaria, se poate materializa prin urcatul scarilor mari din Primarie de catre Attila calare pe cal asa cum stramosii lui intrau in bisericile romanesti/Oradeni iesiti la vot si votati varianta ca mai buna pentru Oradea-USL si Bolojan Primar!
Postat 28 Aprilie 2012, 21:36 de tero
atentie
Oradeanii care voteaza PDL voteaza pebtru UDMR,adica Oradea oras maghiar cum este Satu Mare ACUM.Cu un primar UDMR si un guvern USL ,Oradea o sa aiba soarta de oras de rangul 3 in care se vor schimba doar placutele cu numele strazilor(in maghiara) si limba oficila in Primarie.Iar ce spune Attila din Marghita -Oradea oras european o sa fie de fapt Oradea oras maghiar.
Postat 28 Aprilie 2012, 21:31 de tero
Curva-i politica!
Iata confirmarea previziunii politice facuta in urma cu 2 saptamani, cand spineam ca PDL il va sustine pe Cseke in Oradea si UDMR-ul pe Tirle in judet. La o prezenta la vot de 50%, UDMR castiga Primaria Oradea si PDL presedintia Consiliului Judetean. Curva-i politica!
Postat 28 Aprilie 2012, 19:32 de SAFE
slabut ca de obicei
Ar fi bine sa se termine odata cu santajistii de unguri. USL trebuie sa castige cu 51% in Bihor ca sa dea afara cu scursurile de udemeristi. Pai se stie ca Cseke este oul lui Kiss, care a furat 3/4 din bugetul CJ Bihor cat a fost presedinte, iar Cseke alaturi de Odon il consilia. Asa ca mai lasatima in pace cu imaculatul de Cseke, ca nu ii asa cum il credeti. De ce credeti ca a bagat el bani in spitale? va spun mai amarastenilor, ca stia ca o sa candideze la PMO si a facut campanie din timp, pentru ca daca era el asa bihorean cum se tine, nu mai inchidea spitalul din Stei. asa ca nu mai faca el pe marele patriot local
Postat 28 Aprilie 2012, 16:57 de dan
Groza expirat anticipat
Dacă nici PDLiştii nu-l votează pe Groza înseamnă că băiatul acesta ar putea să se retragă benevol, ca să nu se facă de minune pe ultima sută de metri.
Postat 28 Aprilie 2012, 12:55 de Dihoreanul
pacat de neaImi ca intra in astfel de jocuri ieftine
nea Imi e ca si cum ai participa la un blat, lucru care nu te caracterizeaza, joci in echipa PDL dar nu tii cu capitanul echipei dumitale ci su un capitan ok de la o alta echipa. pacat... de prestigiul pe care il ai, corect era sa candidezi independent la consiliul local si ai fi avut votul meu. dar asa cand ne propui blaturi nu am cum sa va votez.
Postat 28 Aprilie 2012, 12:53 de oradean
Cu sau fara Cseke tot aia e
Din nefericire, primarul viitor este cel de acum, iar Cseke cu toata gasca de sustinatori PDL nu are sanse. Nu de alta dar PDL la Oradea nu se poate sustine nici pe el insusi. O sa aiba doar 3 consilieri locali, adica ceva ce nu conteaza, atita sustinere va oferi UDMR-ului.
Postat 28 Aprilie 2012, 12:52 de Carp III
Incepe sa se incropeasca ceva
Scopul nu este sa scapam de gibon, ci sa reintram in comunitatea oraselor europeane. A scapa de gibon este un rezultat asteptat cu nerabdare chiar, in nici un caz un obiectiv in sine.
Postat 28 Aprilie 2012, 12:48 de Star
procentul simpatizantilor
sa vedem cum vor plati TAXELE degeaba il voteza 60% ca 40% nu l va sustine si asta este GRAV pentru Oradea
Postat 28 Aprilie 2012, 12:25 de conteaza
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON