URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 August 2016, 10:47

Tribunalul a decis: adjuncta şefului Finanţelor Publice Bihor, Adriana Sime, rămâne în arest la domiciliu pentru încă o lună

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un complet al Tribunalului Bihor a respins cererea Adrianei Sime, suspendată din funcţia de adjunct al şefului Administraţiei Finanţelor Publice Bihor, de a fi judecată în stare de libertate. "Instanţa a decis ieri menţinerea măsurii de arest la domiciliu pentru 30 de zile, începând cu data de 8 august", a declarat marţi pentru BIHOREANUL Mirela Popa, de la Biroul de Presă al Tribunalului.

Adriana Sime a fost plasată în arest la domiciliu pe 15 iulie, la o zi după ce  fusese reţinută de procurorii DNA Oradea, pentru luare de mită în formă continuată, ea fiind deja trimisă în judecată vinerea trecută, pe 5 august.

Potrivit procurorilor anticorupţie, în perioada octombrie 2013 - februarie 2014, când conducea Serviciul Persoane Juridice 4 din cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Bihor - Activitatea de Inspecţie Fiscală, Sime ar fi pretins prin intermediul unei foste subalterne, Florentinei Puşcău, suma de 14.500 euro de la un om de afaceri care ulterior a devenit denunţător.

Din aceşti bani, funcţionara ar fi încasat în două tranşe 6.000 euro, bani ce i-au fost remişi fie în biroul său din incinta sediului Finanţelor Publice Bihor, fie la domiciliu. "În schimbul acestor foloase, inculpata Sime Adriana, prin exercitarea atribuţiilor de serviciu, urma să asigure finalizarea favorabilă a unei inspecţii fiscale efectuată la societatea comercială administrată de omul de afaceri şi urma să asigure întocmirea unui raport de inspecţie fiscală prin care să nu se constate în totalitate obligaţiile fiscale datorate bugetului de stat, lucru care s-a şi întâmplat", au arătat procurorii DNA.

Aceştia au adăugat că în perioada octombrie 2012 - decembrie 2014, Sime a primit de la un alt om de afaceri, tot denunţător, produse alimentare în valoare totală de 927,96 lei: "Inculpata trebuia să manifeste o atitudine îngăduitoare cu ocazia dispunerii şi efectuării controalelor fiscale la firma acestuia, adică inspecţiile să fie doar formale, fără constatarea unor eventuale nereguli".

Pe lângă măsurile de arest la domiciliu în cazul Adrianei Sime şi de plasare sub control judiciar în cel al Florentinei Puşcău, Tribunalul a menţinut şi sechestrul asigurător asupra bunurilor aparţinând adjunctei şefului Finanţelor Publice Bihor.

Aflaţi care sunt firmele pentru care  finanţista "cosmetiza" rezultatele inspecţiilor fiscale din articolele:

Au luat-o... pe ulei: Adjuncta şefului Finanţelor Publice, Adriana Sime, primea şpagă în natură de la firma Interoil

Flagrant ratat: DNA a ratat o acţiune asupra Adrianei Sime, finanţista acuzată de luare de mită

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON