URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Iulie 2013, 15:24

Ţigăncuşă lovită de maşină în timp ce fugea pe trecerea de pietoni (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Scandal de toată pomina, miercuri la amiază, pe Bulevardul Decebal. O fetiţă de 10 ani, de etnie romă, a fost acroşată de un Nissan pe trecerea de pietoni de lângă piaţă. Maşina era condusă regulamentar de o orădeancă de 27 de ani, pe sensul de mers spre Podul Decebal.

Potrivit martorilor, fetiţa fugea pe zebră după mama ei şi după surorile ei, care trecuseră deja strada. Mai mult, semaforul era deja pe culoarea roşie. Impactul n-a fost unul foarte puternic, aşa că, din fericire, fetiţa n-a fost grav rănită. Un echipaj SMURD s-a deplasat la locul accidentului, iar medicii au transportat-o pe micuţă la spital. "Victima a suferit leziuni minore şi nu prezintă niciun risc", a explicat dr. Hadrian Borcea, şeful SMURD.

În ciuda acestor fapte, rudele ţigăncuşei s-au certat în stradă cu şoferiţa.

"Eşti oarbă? Nu vezi?!", i-au strigat ei femeii, care a scăpat de furia ţiganilor la apariţia poliţiştilor. Pe loc a rămas însă una din surorile fetiţei accidentate, care s-a întins pe jos, a început să plângă şi să urle, ba chiar să arunce cu papuci în şoferiţă. În final, şi ea a fost liniştită tot de poliţişti.

Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a felului în care s-a petrecut accidentul.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
38 Comentarii
RROMUL
UFF AM UITAT CEVA!DACA ERA UN RROM LA VOLAN...ALA MAI DADEA SI IN MARSALIER SA FIE PRECIS CA ATRECUT PESTE TINE...DUPA CARE IESEAU TOTI CEI 5-6 DIN MASINA SI TE BATEAU BINE....inca nu am vazut rrom care sa fie de unul singur si sa fie si tare......numai in gasca....
Postat 02 August 2013, 22:21 de pip
analfabetii!
ea a dat si va primi,nu te supara dar daca tu asa iti inveti copilul ca pe rosu sa fuga pe zebra esti o proasta cu litere mari,tu nu invinovatii pe nimenea daca tu esti prosta ori prost analfabet(a)daca copilul meu trecea pe rosu in fata unei masi ii trageam o palma ca sa nu uite cit traieste ca viata e mai scumpa decit cele 4-5minute de asteptare...dar cred ca si tu esti tigan........TARA ASTA ARE DEJA PESTE 50% rromi.....prea multi pt o tara asa saraca in care toata lumea vrea sa fure....DE ALTFEL AVEM LEGI,SI DUPA LEGE SOFERITA A AVUT PRIORITATE...DOBITOCI PROSTI CE SUNTETI!!!nu toata lumea...ce numai unii!!!
Postat 02 August 2013, 22:13 de pip
accident
DE CE SA FIE VINOVAT COND. AUTO CARE CIRCULA REGULAMENTAR,SA FIE VINOVATII TOTII ACEI PARINTII CARE NU EDUCA DELOC COPII,
Postat 26 Iulie 2013, 23:00 de radu
ANTI HOTI
Rromii astia ar trebui trimisi in Craiova sau de unde au venit. Ar fi bine ca Transilvania sa se desparta de restul Romaniei. Platim taxe pentru toti tiganii din sud ca ei sa ne faca de ras prin Europa. Transilvania nu e nici a ungurilor nici a miticilor, e a noastra... a transilvanenilor.
Postat 26 Iulie 2013, 17:24 de Ardeleanul
scandal
ETNIA COMENTEAZA IN STILUL LOR,UN COPIL IN MINUS MAI PUTIN BANII PE GRATIS
Postat 26 Iulie 2013, 14:21 de radar
ce atatea masini in ORAS ?
copii nu au libertate de acti soferi nmesimtiti in trafic avem, sunt mijloace de comun , ce atatea masini in ORAS ? adac conduceti atunci GRIJA ca maine puteti muri si voi asa ca mi s a pus pata pe voi .Pentru 13 ani ii iau gatul oricui.Iti loveste copilul orice muce ca asa are chef !
Postat 26 Iulie 2013, 10:02 de mi s a pus pata
ea a dat si va primi ce a dat, amin !
SOFERITA o nesimtita, sa nu te ierte D-=zeu femeie si copilul tau sa traga sperietura MINOREI, amin ! asta ac sa va impacati toti cei acre COMENTATI, ea a dat si va primi ce a dat, amin ! Daca era copilul meu MOARTE faceam , nu scanceli si figuri de POLITIE RUTIERA , un copil va gresi si va gresi asta nu inseamna ca altul mi l poate SPERIA ! MOARTE de OM fac, futuvvv a in gura de soferi nesimtiti. Cum mai doare copilul , cate terapii trebuie sa i fac ! DE ce nu limitati numarul de masini, de ce va bateti joc de copii nostri, CRIMA fac nu am dau pe jos de plans.
Postat 26 Iulie 2013, 09:59 de ea a dat si va primi
daca era romanca,cate comenturi erau?
Daca era romanca fetita cate commenturi erau?...eu cred ca multi dintre cei care au postat aici o cunosc pe soferita ...sper sa fi scapat cu bine si ea si victima...daca era romanca fetita ce era de supus? copil prost educat ? parnte neatent? nu prea cred...sa fim seriosi cati dintre noi trec zilnic prin locuri nepermise ,sau cand becul verde clipeste semnaland ca se va face rosu la pietoni... cel mai importanta e sa fie atat victima cat si soferta sanatoase...iar cat despre rromi societatea ii tolereaza si le permite,le-a permis de mult timp ..poate era mai bine pe vremea lui nea' Nicu in privinta asta...si daca ne luam de ei sa ne luam si de alte natii care ne-au sustras muzeul desi ei facusera act de donatie cu ani in urma si care acum il tin in paragina tot aceiasi care vor sa fure Baile Felix..cand vom invata sa ne aparam de oameni astia vom sti sa ne educam si rromi..deocamdata suntem poporul nimanui
Postat 25 Iulie 2013, 23:08 de intrebare
eveniment
pt. soferii. daca ajungeti in aceasta situatie si sintetii atacat de rudele victimei parasiti repede cu masina locul faptei mergeti la politia rutiera.scapatii mai bine decit batut si cu masina distrusa,
Postat 25 Iulie 2013, 19:00 de radar
problema
natura rezolva problema acestei etnii,cine a vazut om batrin din acesta etnie,dispar dupa virsta de 50 ani
Postat 25 Iulie 2013, 17:57 de calin
circ
jegosi de tigani ati facut atata circ la fata locului ca daca ne va cadea ceva banuti.rusine sa va fie ati facut un circ monstruos cu soferita.eu asteptam la trecerea pt pietoni si am vazut incidentul.participanta la trafic conducea regulamentar si purta centura de siguranta.
Postat 25 Iulie 2013, 17:33 de yna
zic si io
TIGANCUSA=RROMANCUTA=ROMANCUTA , vine de la initiativa cretina a lui p. roman de a nu li se mai spune tigani ci rromi de la rromani
Postat 25 Iulie 2013, 15:53 de constatare
nu incurajez hotia
si eu as da cu MOTORINA pe toti evazionisti si SPAGARI ROMANIEI, daca ajung la PUTERE va PROMIT ca va ARD toti hotii si talharii ROMANIEI, nu va iau bani sa i mai CONDAMNAM , actele sunt o PROBA de JAF al poporului ROMAN , nu ma intereseaza ETNIA , ai FURAT, te ai sustras te ARD , amin ! NU am MILA, freasca D=zeu , HITLER a fost NIMIC fata de ce va urma. MA piiisss pe tot neamul vostru de hoti ca nu duceti nimic cu voi :)))))) rahitici mentali .
Postat 25 Iulie 2013, 15:47 de FOOOCCUUUULLLL
tiganiada
Merci, David! Crede-ma ca as incepe sa string de azi. :))) De s-ar gasi cativa sa le mai dea foc la cite o coliba, sa-i mai taie mana unui hot, sa-l castreze pe cite un violator si pe urma lasat sa moara in mijlocul strazii si apoi aruncat la groapa de gunoi si ars, sa-i scoata ochii unuia care intra peste niste batrini sa le fure pensia etc. Oricat as fi acuzat ca sunt xenofob sau rasist, sunt convins ca in toti acesti acuzatori exista in adincul sufletului o ura de genul asta si in colturile mintii cite o idee care e complementara cu ce am scris eu. Dar, poate, da mai bine sa le iei apararea prin aceste comentarii. :)
Postat 25 Iulie 2013, 15:33 de tot ei
sinucidere
POLITIA DE CE NU A VERIFICAT ACTELE VICTIMEI SI A RUDELOR ACESTORA,DE CE NU AU FOST DUSE LA POLITIE PT. IDENTIFICARE,ASA SA FACE DISCRIMINARE FATA DE ROMANUL SIMPLU PLATITOR DE IMPOZITE SI TAXE
Postat 25 Iulie 2013, 13:59 de dan
Tiganii si stilul lor
Personal nu vreau sa fiu xenofob sau rasist. Singura problema cu aceasta natie este ca sunt foarte dificili si de multe ori se dovedeste ca ei sunt vinovatii pentru multe fraude etc. Si cred ca nu are rost sa mai demonstram asta. Statistic din cati sunt, doar o mica parte sunt ok ca si comportament social. Am lucrat cu ei si din pacate e foarte dificil, majoritatea sunt iresponsabili si din cauza stilului si educatiei foarte greu se schimba. In plus problema e ca ei ca natie, la modul general ma refer, nu prea sunt dispusi sa se schimbe si sa se adapteze la societatea in care traiesc. In orice tara ei se comporta in stilul lor. Si au acest stil agresiv ca si daca sunt ei vinovati, tot ei sunt cei care tipa, urla, se tavalesc pe jos. Nu te poti intelege civilizat cu ei, pt ca ei nu stiu ce inseamna asta din pacate. Asa ca trebuie sa recunosc ca si pentru mine e ispititor zidul sau motorina pt vapor :):):) doar asa putin :) Sper sa inteleaga si odata pt totdeauna ca in stilul acesta nu se poate trai. Din pacate experienta dovedeste ca in cazul lor popate trebuie alta strategie. Daca si-ar asuma cineva asta bine ar fi.
Postat 25 Iulie 2013, 13:46 de Romanul Oradean
SCANDAL
NU PLATESC IMPOZITE,FOLOSESC MIJLOACELE DE TRANSPORT COMUN FARA BILETE ,FURA CURENT,FAC RECLAMA NEGATIVA ROMANILOR IN UE,ROMANUL DE CE PLATESTE IMPOZITE SI TAXE MARITE CA O PARTE DIN ACESTI BANII SA AJUNGA LA ACEASTA ETNIE.
Postat 25 Iulie 2013, 13:44 de LIA
etnie
ETNIA CU CELE MAI MULTE DREPTURII,FETITA DE CE NU SA ARUNCAT IN FATA AUTOBUZULUI, URCATII IN AVION SI DEBARCATII IN AER DAR FARA PARASUTE
Postat 25 Iulie 2013, 13:28 de doru
@tot ei
cel mai bun comentariu pana acum. Sa sti ca si eu as da bani pentru motorina. Sa ma anunti cand se strang banii
Postat 25 Iulie 2013, 10:32 de David
consliul de combatere a discriminari
asa prosti mai rar , ce trebui sa faca sa rad cea care s a tavalit pe jos ? Fara minte sunt daca nu merg la Consliul de combatere a discriminari si nu cer ca legea sa fie aplicata :))))))) daca unul intrazneste sa folosesca termenul de "tigan" nu aveti decat sa aplicati LEGEA, in rest MUCLES si plati ce faceti. Si rromi au partid sa si cera drepturile aplicate ac si oricare alta etnie, INSTIGAREA la ura in public este infractiune si de masmedia e si mai grav .Ce conteaza etnia la o adica ca noi suntem EGALI :)))))), nu pot sa cred ca media gandeste asa !!
Postat 25 Iulie 2013, 09:53 de consliul de combater
tiganiada
Haideti sa fim sinceri si sa exprimam corect opiniile noastre despre natiunile conlocuitoare(nu mai este mult si vor fii locuitoare). Toti regretam, cel putin in anumite momente, ca Hitler, Stalin si alti conducatori nu au reusit sa-i extermine acum 50-60 de ani. In timp ce ei nu vor sa se integreze, in timp ce se ocupa doar cu furturi, cu scandaluri, cu tavaliri pe jos stau cu mana intinsa primariilor pt. ajutoare si alocatiile pt. copii. Si pt. asta se strofoaca sa faca cit mai multi. Si asa vor ajunge majoritari nu doar la noi, ci peste tot. Si stiti bine ca v-ati saturat si voi si daca cineva ar avea tupeu, le-ar taia toate aceste facilitati si pe urma sa se omoare si sa se manance intre ei. As fi primul care as dona materiale pt. constructia unui zid imens in care sa intre toti(undeva prin Siberia) sau as da motorina pt. un vapor in care sa incapa toti si sa fie scufundat in largul oceanului. Ca alta sansa nu avem cu ei!!!
Postat 25 Iulie 2013, 09:52 de tot ei
sunt si ROMANI nu doar RROMI!
indiferent ac este regulamentar sau neregulam,entar nu ti da voie LEGEA sa UCIZI sau sa faci tentativa de vatamare corporala, asa trebuie sa RETINETI, ma doare undeva de URA voastra, sa nu dea D-zeu sa fie unul diun COPII vostri sa va vad atunci cum va tavaleati pe jos :)))))))))) vai de capul vostru care comentati si va jerfiti copilul ca sa nu i mai dati sa manance, avem parinti criminali care numai daune vor :))) si sunt si ROMANI nu doar RROMI!!
Postat 25 Iulie 2013, 09:00 de :))))))))
chiar era OARBA soferita ?
chiar era OARBA soferita ? MEDICINA LEGALA ce face cum verifiac persoanele cu deficiente mai ales la CONDUS ca nu te uiti doar la ROSU, pot trece si alti copii si tu mergi ca NEBUNUL ? avem o gramada de soferi orbi in trafic, ok dar sa si remedieze vederea corespunzator nici pe canet nu apare deficienta, de ce ? PUNEREA in pericol a vietilor omenesti nu este IMPORTANTA pentru noi ? AI o deficienta, vrei sa conduci , remediaz o MEDICAL cum cere LEGEA .Nu interzice condusul dar remediaza ceva ce poate UCIDE si UCIDE ! Daca o ucidea , ce am castiga din PROSTIA anumitor dementi ?
Postat 25 Iulie 2013, 08:56 de chiar era OARBA sofe
CE vina are copilul ca s a nascut cu alta etnie decat maghiara, chineza sau rusa ?
eronat titlul " MINORA agresata fizicpe un drum public , de ce ?" discriminare , ura, etc. Daca nu era "CIOARA" mai era agresata, soferita a facut o INTENTIONAT ? CE vina are copilul ca s a nascut cu alta etnie decat maghiara, chineza sau rusa ?
Postat 25 Iulie 2013, 08:52 de multe gafe faceti
curios
de unde veneau tiganii ? de la tomberoane sau de unde au ajuns acolo ?
Postat 25 Iulie 2013, 07:34 de runn
acrosajul si tziganii
sora celei acrosate s-a tavalit pe jos, oare incerca sa sugereze ca si ea a fost lovita ? pica ceva despagubiri ca urmare a acrosajului ?
Postat 25 Iulie 2013, 07:30 de ????
daca spui tigan poti sa iei amenda
daca spui tigan sau orice alt derivat poti sa iei amenda 7000. catre redactie, schimbati in text cuvantul cu rrom
Postat 24 Iulie 2013, 23:13 de johnny
da va dreakk de jeguri ce va luati de etnie, sa nu va mai treziti sa muriti in somn :)))))))Q!
da va dreakk de jeguri ce va luati de etnie, sa nu va mai treziti sa muriti in somn :)))))))Q!
Postat 24 Iulie 2013, 23:08 de FFFOOOCUL
.
de ce ati cenzurat comentariu meu, careva din moderatori cumva e tigan?
Postat 24 Iulie 2013, 22:18 de David
alin
* tiganilor!!!!!!, distrug tara asta si ne trag cu 50 de ani in jos!
Postat 24 Iulie 2013, 18:23 de a
.
CENZURAT
Postat 24 Iulie 2013, 18:11 de David
.
Daca nu era tigancusa la fel zicea toata lumea? sau atunci deja ati fi inceput cu comentarii cu genu: pitipoanca cu Nissan, vitezomana, poata nici culoare nu mai era rosie la semafor, daca ar fi fost un roman. :-j
Postat 24 Iulie 2013, 17:10 de Cristina
Imi pare rau pentru soferitza 2
Vorba cuiva de mai jos: se dadea de pamant sora tigancusei in speranta ca vor pica niste bani...
Postat 24 Iulie 2013, 17:00 de Cristina
Imi pare rau pentru soferitza
Imi pare rau pentru soferitza, ma bucur ca nu a patit nimic, a trecut prin mare pericol. Imi pare rau si de tigancusa pe care nu a avut cine sa o invete cum se trece strada...ea fiind inconjurata de niste needucati.
Postat 24 Iulie 2013, 16:57 de Cristina
despagubiri de la piroande!
Conform noului cod rutier, in situatia data, in care baragladina cea mica era vinovata, soferita putea cere despagubiri de la urit mirositoarele umblatoare de piroanade! "Noroc" ca nu a fost mai grav, ca era jale de soferita! I-ar fi trebuit o mitraliera sa se apere de hoarda de tiganoci! In ce tara traim! A tiganilor, a manelistilor, a ghiobanilor si ghertoilor cu ceafa lata si burta mare! vai de noi, astia care cit de cit mai avem o opinie si incercam sa mai aratam "civilizatia " cotidiana! Numai D-zeu ne are in paza!
Postat 24 Iulie 2013, 16:02 de citizen
O
Bine ca am aflat si etnia victimei. Ati putea face o regula din asta, sa spuneti de fiecare data etnia subiectelor articolelor.
Postat 24 Iulie 2013, 15:58 de lex
?!
"tigancusa" de azi este romoaca de maine !!!! adica tat un fel de tagana !! Cat depre "SORA" stiga si ea la ciordeala ca PPC (Poate Pica Ceva) !!!!
Postat 24 Iulie 2013, 15:57 de s.
mata
CENZURAT
Postat 24 Iulie 2013, 15:46 de mata
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON