URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Februarie 2015, 17:45

Szabo Odon îi îndeamnă pe părinţii bihoreni să-şi trimită copiii la orele de religie

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Deputatul UDMR de Bihor Szabo Odon a ţinut să semneze, joi, în faţa jurnaliştilor orădeni, cererile prin care solicită ca cei doi copii de şcoală ai săi să facă ore de religie.

"Consider că pentru dezvoltarea armonioasă a unui copil e nevoie să aibă posibilitatea să participe şi la ore de religie. Cred că nu e rău să fie educat şi în acest spirit", a declarat Szabo.

Ca efect al unei decizii a Curţii Constituţionale, care a stabilit că elevii pot să nu frecventeze orele de religie, părinţii trebuie să facă cereri ca elevii să participe la aceste ore. Cererile pot fi depuse până pe 6 martie, direct la şcoală.

Pe de altă parte, în aceeaşi conferinţă de presă, deputatul UDMR a anunţat că, împreună cu colegul deputat Cseke Attila, a depus în Parlament o iniţiativă legislativă de modificare a Codului Fiscal, care să elimine contribuţia minimă de 468 lei la fondul de sănătate pentru veniturile din investiţii de acţiuni. În prezent, indiferent de cuantumul acestor venituri, un cetăţean al ţării trebuie să plătească această contribuţie minimă.

De asemenea, Szabo a anunţat că a cerut lămuriri Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, după ce a aflat de o anomalie în privinţa rentelor viagere agricole. Concret, aceste rente s-au dat pensionarilor de boală ori pensionarilor de minim 62 de ani, însă legislaţia nu prevede ce se întâmplă cu beneficiarii rentelor care erau pensionari de boală când au devenit rentieri, iar între timp au trecut la pensie de vârstă, dar fără să împlinească 62 de ani.

Astfel, a prezentat Szabo, s-a ajuns în situaţia ca rentierului să i se suspende plata, chit că prin însăşi definiţia sintagmei, trebuia să primească banii toată viaţa. Mai mult, pentru că statul nu mai acordă astfel de rente, aceşti pensionari nu pot depune nici noi cereri.

Deputatul a spus că a aflat de un caz de acest gen în Bihor şi a cerut MADR să îi comunice câte persoane din ţară sunt în această situaţie, pentru a afla amploarea fenomenului şi pentru a putea propune apoi soluţii. "Nu cred că e rea voinţă, abuz, ci doar o scăpare administrativă", a declarat Szabo.

Citeşte şi articolele:

Sindicatele din învăţământ: Elevii care nu optează pentru ora de religie pot rămâne nesupravegheaţi

Preoţii catolici, chemaţi să îi încurajeze pe părinţi să-şi înscrie copiii la orele de religie pe care să le facă mai atractive

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
un pic de realitate
"Este dovedit că tinerii care ajung să creadă cu convingere în miturile și legendele religioase au un spirit critic și analitic scăzut. Un om deja religios este reticent, obtuz și opac la învațare și la aflarea de lucruri noi, mai ales dacă vine în contradicție cu credințele și superstițiile religioase deja căpătate. Elevii îndoctrinați in clasele mici vor accepta mai greu informații noi, în convingerea că păcătuiesc dacă se îndoiesc de învățăturile religioase primite la ore. Un popor religios sau doar superstițios este credul, naiv și ușor de păcălit. El este un popor slab și ușor manipulabil și este exact ceea ce își doresc atât politicienii cât și alte instituții precum băncile, primăriile, furnizorii de servicii... Copii îndoctrinați religios au mai puține șanse să fie atrași sau să facă performanță ca adulți în meserii legate de cercetare științifică, biologie, medicină, geologie, fizică, chimie etc... Cunoașterea este inhibată de dogmele religioase. "
Postat 27 Februarie 2015, 23:02 de sasi
"pacat ca prostia nu doare" ca cre(s)tinii ar urla fara pauza
Nu exista oameni de stiinta religiosi. Cei mai mari savanti toti sunt atei sau agnostici. Asa ca CristianCraciun n-ai facut altceva decats a dovedesti ca crestinii sunt cretini :)
Postat 27 Februarie 2015, 23:01 de sasi
"pacat ca prostia nu doare!"
Referitor la postarea"cretinizarea copiilor": Iluminarea intotdeauna duce la Dumnezeu ! Cei mai mari savanti,medici,oameni de stiinta in general ,sunt credinciosi ! Ignorantii sunt adeptii lui Remus Cernea,Emil Moise,Nicolae &Elena Ceausescu,Emil Bobu ,Lenin ,Stalin,nepotii ai lui Darwin si stranepotii maimutei !
Postat 27 Februarie 2015, 22:49 de ChristianCraciun
vai,vai..
oDON,iudatokes,Kiss si Varga...Doamne apara si pazeste,ai grija Doamne de ei!
Postat 27 Februarie 2015, 13:56 de grigore
cretinizarea copiilor
Inteligenta are doua componente. Una înnăscută si una dobândită. Evident, componenta înnăscută este determinata. Copilul născut prost, prost rămâne si n-are decât sa meargă la biserica si sa se roage la prieteni imaginari. In schimb componenta dobândită înseamnă cunoaștere, iluminare. De ce vreți sa luam de la copii posibilitatea de a gândi rațional, de a fi inteligenți!?! Societatea umana are nevoie de oameni de știință nu de pupatori de icoane! Adults with imaginary friends are stupid! Amin!
Postat 27 Februarie 2015, 10:23 de sasi
cretinizarea copiilor
Inteligenta area dou componente. Una inascuta si una dobandita. Evident, componenta inascuta este determinata. Copilul nascut prost, prost ramane si n-are decat sa mearga la biserica si sa se roage la priteni imaginari. In schimb componenta dobandita inseamna cunaostere, iluminare. De ce vreti sa luam de la copii posibilitatea de a gandi rational, de a fi inteligenti!?! Societatea umana are nevoie de oameni de stiinta nu de pupatori de icoane! Adults with imaginary friends are stupid! Amin!
Postat 27 Februarie 2015, 10:20 de sasi
laudabil
Laudabil gestul DomnuluiSzabo Odon ! Un parinte care este interesat de buna crestere a copiilor sai ! Unde sunt oare politicienii romani ortodocsi ??? "bisericosi si credinciosi"doar in campania electorala ! Un parinte care isi creste copilul in frica lui Dumnezeu nu este cretin ci credincios din fericire ! Cretin este cel fara de Dumnezeu !
Postat 26 Februarie 2015, 19:46 de ChristianCraciun
NU!
Copii au nevoie de educatie nu de ore de religie! Daca parintii sunt cre(s)tini nu inseamna ca si copii lor trebuie sa fie cretinizati, decerebrati! Children needs to be protected from religion!
Postat 26 Februarie 2015, 19:12 de sasi
Vezi-ţi băi Odon de bisericuţa ta !!!
Tu chiar ştii despre ce e vorba, sau doar vrei "prietenie" cu Tokes ???
Postat 26 Februarie 2015, 17:53 de WinDos
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON