URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Martie 2012, 16:35

Şefa sindicatului de la Consiliul Judeţean a intrat în greva foamei

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Preşedinta Sindicatului Forum din Consiliul Judeţean a anunţat luni după amiază, printr-un comunicat, că a intrat în greva foamei, exact în ziua despre care săptămâna trecută afirma că va fi prima în care angajaţii instituţiei vor înceta lucrul cu toţii.

"Prin prezenta, Kiss Judit angajată la Consiliul Judeţean Bihor, în funcţia de consilier, lider de Sindicat Forum din Consiliul Judeţean Bihor, vă aduc la cunoştinţă că în urma situaţiei create în cadrul instituţiei, prin presiunile care s-au făcut asupra mea şi colegilor. Declar pe propria mea răspundere că începând cu ora 15.30 voi intra în greva foamei!", arată informarea pe care şefa sindicatului a remis-o luni presei, care nu conţine, însă, nici o altă precizare.

Contactată de BIHOREANUL, Kiss Judit a refuzat să intre în detalii privind motivaţia care a determinat-o să recurgă la greva foamei, însă a sugerat că a luat această decizie din cauza unei persoane din conducerea instituţiei. "Întrebaţi-i pe colegii mei. Fac asta datorită tensiunilor care s-au făcut asupra mea şi a colegilor mei. Din partea... nu pot să zic. Mi se spune şi aşa că am ceva cu ea", a spus aceasta.

Întrebată ce rezolvă cu greva foamei, Kiss a răspuns că "este cea mai bună soluţie". "M-au terfelit şi şi-au bătut joc de mine. De când am fost aleasă lider de sindicat, cei din conducere niciodată nu m-au ascultat şi nu m-au băgat în seamă. Am documente şi pot demonstra de câte ori au refuzat dialogul social", a acuzat ea.

Deşi a evitat să îi pronunţe numele, Kiss a făcut referire, în felul acesta, la secretara judeţului, Carmen Soltănel, pe care în trecut a acuzat-o în repetate rânduri, făţiş, că nu a făcut tot ce putea pentru a salva salariile angajaţilor CJ şi, mai mult, că ar vrea să combată mişcarea sindicală.

Potrivit unor surse din interiorul instituţiei, gestul lui Kiss de a anunţa că intră în greva foamei survine, însă, ca urmare a deciziei membrilor de sindicat de a alege o  conducere a sindicatului, în condiţiile în care acesta nu are decât preşedinte, nu şi un comitet executiv, astfel că singura care ia decizii este Kiss.

Anunţul şefei de sindicat privind intrarea sa în greva foamei survine în ziua în care angajaţii CJ urmau să înceteze lucrul, ca urmare a unei şedinţe ad-hoc desfăşurate vineri dimineaţă în curtea instituţiei. Atunci, o parte dintre salariaţii CJ şi-au pus semnăturile pe o listă iniţiată de Kiss în vederea declanţării grevei, dar aceasta nu a mai fost declarată după ce, tot vineri, dar după-amiază, s-a aflat că lidera sindicatului a omis să parcurgă paşii legali necesari, ignorând chiar şi notificarea Inspectoratului Teritorial de muncă.

Salariaţii CJ sunt nemulţumiţi deoarece joia trecută şi-au ridicat lefurile pe luna februarie, constatând că majoritatea mai primesc doar 800, 600 sau chiar 200 de lei pe lună, ca urmare atât a tăierii cu 25% în baza Hotărârii de Guvern din 2010 ce diminua veniturile în întregul sector bugetar, cât şi a reţinerilor aplicate pentru recuperarea unor sporuri de sănătate în muncă şi de dispozitiv încasate între anii 2008-2011, dar pe care Camera de Conturi Bihor le-a declarat ca fiind acordate necuvenit de către conducerea Consiliului Judeţean.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
21 Comentarii
eu
dragi colegi, vesti bune.. fug sobolanii din consiliu ( sfarsitul este aproape), inseamna ca simt pericolul si incep sa-si caute loc de munca,,,,,,, pascut, ..pa , adio..................incet incet ii vine randul si la d-na cea implinita, daca va avea D-zeu mila , la cat de mandra este de ea poate o sa o pedepseasca D-zeu si ii va da dupa faptele ei de bun crestin . Amin.
Postat 14 Martie 2012, 16:33 de ani
angajat
draga mea , te rog sa-i nominalizezi pe toti care fac parte din comisiile de cultura si apoi sa vorbesti de corina .....daca mai poti sa-ti deschizi gura, te tog....., avand in vedere ca d-nul Pascut nici macar nu stie cine este d-na Lia Pop, d-nul Durgheu......mai are rost sa vb?, mi-e greata de cate ilegalitati poti sa faci , dar o sa-ti vina si tie randul, ... si inca ceva, oare a fost legal sa angajezi sef serviciu audit , o persoana care are studii de "vestitor" trecute in cartea de munca??, ... . in cjb e posibil sa zboare si porcul
Postat 14 Martie 2012, 10:38 de amarastean
eroare
te contrazic un comentariu postat de mine a disparut ca prin farmec .dar o sa vad daca ramane cel postat acum .si cred ca stii la ce ma refer .as fi fost mirata sa recunosti ca esti colega noastra , iar daca nu esti de ce vrei sa intrii intr o institutie ca a noastra unde nu suntem platiti corespunzator .
Postat 13 Martie 2012, 22:32 de angajat
Eroare
Angajat.Nu-s colega cu Dvs.Dar poate ca mi-ar place sa fiu.
Postat 13 Martie 2012, 20:59 de Sun Tzi
adevar
ma bucur Sun Tzi ca tocmai ai recunoscut ca esti colega noastra de la cj !
Postat 13 Martie 2012, 20:50 de angajat
Buna idee!
Ar fi excelent sa stie tot poporul ceva mai multe despre cadrele care populeaza institutia.Ca nu prea exista criterii de competenta,reiese nu doar din indicii.Experienta de pana acum demonstreaza ca \"Bihoreanul\"nu sterge comentariile,chiar daca-s suparatoare pentru unii.Am intalnit asta la alte publicatii...Daca sunt suspiciuni in privinta lui x sau y,exista institutii care de-aia-s platite ca sa va poata oferi raspunsuri.Sunt de acord ca mafia e mare in CJB,cu ramificatii in mai multe directii.Conduce cineva institutia?De facto.
Postat 13 Martie 2012, 19:55 de Sun Tzi
adevar ptr sun tzi
sun tzi daca tot iti place sa vb despre dosare de angajare nu ar fi interesant sa rasfoim si dosarul de angajare a gabrielei oros ? da o alta angajata a cjb ! sunt curioasa daca acest mesaj va ramane , ptr ca am obs ca cele care deranjeaza se sterg !
Postat 13 Martie 2012, 19:02 de angajat
baliverne
Inteleapta dna Sun tzi lumineaza ne si spune ne cum spalatoarea de cesti de cafea si prietena ta corina cartis a devenit mare experta in evaluarea managerilor din cultura ??O fi luminat o sefu ei? Dar care din ei ?Nimeni din judet nu se poate ridica la nivelul cunostintelor ei in domeniului limbajului pornografic ! Poate tu care le stii pe toate ne spui si ce merite are de e singura care isi parcheaza umz l in curtea institutiei tale ! Mafia e mare in cj si se imparte la toti cei care lucreaza acolo si tu faci partea din ea .
Postat 13 Martie 2012, 18:48 de amarastean
Suparator adevarul
Draga ANGAJAT R.U.,chiar dumneata confirmi ca a angajat-o.Pe baza unei cereri,ca fara nu se poate...Apoi trebuia si un concurs,ca fara nu merge...Dupa care un interviu,c-asa-i regula.Multam de informatii.Codul Penal inca se gaseste prin librarii.Nu te enerva.
Postat 13 Martie 2012, 16:57 de Sun Tzi
LUI SUN TZI
Ce fals, uz de fals si instigare la fals debitezi acolo??? Nu ti-e rusine sa minti cu atata nerusinare? Ce acte false sunt in dosarul Danielei Tirle? Cum poti sa dezimformezi cu atata nerusinare??? Care e infractiunea ca a angajat-o ? Citeste Legea 215 si documenteaza-te nu jigni sau acuza juristii sau personalul de la resurse umane din cauza prostiei tale!
Postat 13 Martie 2012, 15:59 de ANGAJAT R.U
cere si sacrificii, pioni sunt obligatori in orice sisitem
la cati bani publici a inghitit e momentul sa mai si moara de FOAME :))))
Postat 13 Martie 2012, 09:49 de banul public
Pentru c.c.
Daca-i vorba despre respectarea legilor si impartialitate,e suficient sa puricam nitel dosarul de cadre al sorei Dan(iel)a Tarle.Care nu se putea intocmi fara un sir de infractiuni.Fals,uz de fals,instigare la fals s.a.m.d.Legea functionarului public zice ca n-ai voie sa-ti angajezi rudele in institutia pe care o conduci.A mai lipsit ca zmeii de la Agentia Nationala a Functionarilor Publici sa inchida nitel ochii,agentie unde-i sef un domn numit Szakal,bun UDMR-ist...Consilierii judeteni sunt pe alta planeta,iar Prefectul doarme.Increngatura de complicitati este clara...Povestea asta nu se putea derula fara stirea celui care a condus un serviciu juridic in CJ Bihor,care,desigur,cunoaste legile si le incalca.Cu nonsalanta.
Postat 13 Martie 2012, 09:08 de Sun Tzi
pt DaNa
eu macar sunt satul... ca am mancat la cina !!!
Postat 12 Martie 2012, 21:40 de nelu
ALGOCALMIN
Calmante pentru nelu.
Postat 12 Martie 2012, 21:36 de DaNA
nu e normala
Femeia aceasta nu e normala!!!! Si-a dat seama ca vor s-o schimbam de pe postul de la sindicat si acuma nu mai mananca!!!!!!!!!!!!! Nu e normala, de ce n-a intrat azi in greva! ????? N-a pus nimeni nici o presiune asupra nimanui!!!! NUMAI MEMBRII SINDICATULUI ASUPRA EI, CA SI-A CAM DEPASIT ATRIBUTILE!!
Postat 12 Martie 2012, 21:29 de nelu
de la un privat amarat
Cum sa dai 200 ron pe luna si sa nu te ia I.T.M. de gat ?La un privat daca ar gasi asa ceva ar fi tragedie.La controale pe tema asta suntem puricati la sange si pusi sa facem corectii aberante pentru orice asa zise nereguli.La stat nu se fac controale,sa vada bunaoara subdimensionarea personalului medical din spitale si modul in care se acopera schimburile?In alta ordine de idei,putini bugetari merita mai mult de 200 ron /luna.
Postat 12 Martie 2012, 20:25 de c.c.
ani
problema este ca nu angajatii ar trebui sa de-a banii inapoi , in decizia curti de conturi nu e specificat ca angajatii au adus prejudicii ce institutia, adica :presedinte, consilierii jud, pt ca exista o hotarare, serv juridic care a vizat hotararea ca fiind legala, dar "inteleptii" din conducere ca sa nu fie ei trasi la raspundere sau folosit de prostime si ii pun la plata .............., acum kiss j, a vb prea mult , poate se" sapa "prea adanc si .......................................
Postat 12 Martie 2012, 17:46 de anica
Depinde...
pe la regii nu e asa rau frate, stai linistit. 6. Dar stati linistiti dragi bugetari, urmeaza un an electoral. Statul se va imprumuta si va fi bine o vreme. Pana la alegeri, apoi or sa vi le scada probabil cu 50%. De ce? Pt ca statul va da voua bani dar pentru asta se imprumuta, iar costurile imprumuturilor le va platii mediul provat, singurul care, vrand nevrand, produce plus-valoare. De la el statul nu face altceva decat sa ia, ca de sprijinit...nu prea. Asa ca stimata doamna, tot acolo veti ajunge. Nu va mai bateti capu cu greve pt ca nare rost. Desii antrenamentul nu strica, pentru ca multumita lui Base si al partidului sau (ca tot membru e) peste 8 luni va fi util...si nu doar pt Dvs. Cele bune!
Postat 12 Martie 2012, 17:28 de Simion
an
Corect , in sfarsit realizeaza cineva ce se intampla in cjb, mafia e destul de puternica inca................
Postat 12 Martie 2012, 17:26 de an
Depinde...
Intr-un fel o inteleg pe doamna respectiva, si poate chair si pe colegii ei..daca ce se scrie aici e adevarat..cu 200 RON in mana pe luna dupa taieri e putin SI MAI ALES sper sa nu pateasca ceva in timpul protestului. Acestea fiind zise, o intreb pe doamna Kiss si pe oricine mai intereseaza: 1. Si faza cu salarul minim in Romania cum e, de s-a ajuns la 200 RON net ??? 2.D-na Kiss nu stia in ce cuib de viespi se baga? E clar cum merge treaba la stat/bugetari. Pile, interese, spagi etc. In cazul asta corb la corb chiar isi scoate ochii. Asa a fost mereu la ei in mocirla. 3. Daca chiar s-a ajuns la 200 RON pe luna, ce facea angajatul respectiv pt acei bani? Iar ajung la astia 200 de RON. Daca sunt 200 dupa taierea de 25% si a sporurilor inseaman ca inainte acel angajat PT 8 ORE castiga 200 + 50 (25% din 200) + sporuri? Ceva nu pare legal/corect aici (dar poate fi si vina jurnalistului in cauza) mai ales in relatia cu salariul minim pe economie. 4. Totusi, consiliul asta judetean ce a facut cu adevarat concret SI UTIL (mare atentie) pt Bihor (e ala condus de nea\' Tarle nu??) ?? 5. Poate la CJ e greu, dar nu e la fel peste tot: pe la comisii, pe la ministere, pe la politie(vezi mai sus)
Postat 12 Martie 2012, 17:22 de Simion
Istorii
Greva foamei nu e o optiune sanatoasa.In urma cu ceva ani Laszlo Bajgyik a facut ,in repetate randuri,greva foamei-reclamand subfinantarea Sanatatii,iar problemele au ramas cam aceleasi.Si Bajgyik nu mai e viu... Din "harta risipei din bugetele locale"/Adevarul de azi,Bihorul este pe un "onorabil"loc doi,dupa judetul Caras-Severin,in timp ce in alte zeci de judete fenomenul pare joaca de copii.Ar cam fi cazul sa fie trasi la raspundere cei care au dat cu "generozitate",oferind ca din buzunarul propriu.Punand cap la cap povestea "banilor de proiecte pentru bosi si pilosi" cu ceea ce dl.Vuscan reclama in legatura cu "clauzele de confidentialitate"(Selina/Luceafarul)nu-i greu de-nchipuit care-s cauzele mirosului pestilential dinspre CJ Bihor.
Postat 12 Martie 2012, 17:10 de Sun Tzi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON