URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Iunie 2012, 18:33

S-a tras linie: Iată numele celor care intră în Consiliul Judeţean!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Conform numărării oficiale a voturilor acordate de bihoreni propunerilor de consilieri judeţeni şi a redistribuirii voturilor date formaţiunilor ce nu au întrunit pragul electoral, grupul USL din viitorul Consiliu Judeţean va fi format din 18 membri, care se adaugă preşdintelui ales, Cornel Popa (PNL).

Aceştia sunt: Ioan Mang (PSD), Dumitru Voloşeniuc (PNL), Ovidiu Copil (PSD), Traian Bulzan (PNL), Emilian Pavel (PSD), Viorel Pop (PNL), Valentina Butişcă (PSD), Nicolae Gherdan (PNL), Ioan Derşidan (PSD), Dacian Foncea (PNL), Marius Rotar (PSD), Florin Birta (PNL), Călin Maghiar (PSD), Ioan Sala (PNL), Florin Bogdan (PSD), Traian Bogdan (PC), Smaranda Scridon (PNL) şi Ovidiu Bezi (PNL).

Grupul UDMR va deţine cu 2 consilieri judeţeni mai puţin faţă de mandatul trecut, reuşind să obţină acum doar 7 mandate. Uniunea va fi reprezentată în Consiliu de Alexandru Kiss, actualul vicepreşedinte al CJ şi lider al UDMR Bihor, Szabo Ştefan Geza, Forro Laszlo, Szabo Odon, Turucz Maria, Kiss Sandor Elek şi Sarkozi Alexandru.

PDL şi-a redus, de asemenea, prezenţa în deliberativul judeţean, de la 9 la 7 faţă de mandatul 2008-2012, iar asta în condiţiile în care un mandat l-a primit prin redistribuirea voturilor de la candidaţii care nu au atins pragul electoral de 5%. Pedeliştii vor fi reprezentaţi de Radu Ţîrle, Ionel Avrigeanu, Liviu Laza Matiuţa, Florian Oros, Mircea Straniş, Dorel Dume şi Călin Mocan.

Candidând pentru prima oară de la înfiinţare în cadrul unor alegeri locale, formaţiunea lui Dan Diaconescu, PPDD, a reuşit să obţină două mandate de consilieri judeţeni. Primele nume de pe lista de candidaturi sunt: Ioan Lascău, fostul şef al Finanţelor Publice, şi Ioan Hule, candidatul la preşedenţia CJ Bihor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
15 Comentarii
replica la @romanul normal pupincuristul senatorului PSd Ioan Mang PLAGIATORUL si replica@lui romanu
@romanul normal pupincuristul senatorului PSD Ioan Mang sa-ti raspund la afirmatii decent, pentru ca daca te balacaresc si injur aici iarasi o sa ma cenzureze pe forum cei din redactia saptamanalului eBihoreanul on line.1)Raman cu DREPTATEA si ADEVARUL faptelor spuse in fata ceea ce zici tu ,,realitate pentru prosti ,nebunia ta,obsedanta ta placa ...bla bla bla !:))=))2)Cunosc pe deputatul PSD Ioan Sorin Roman de multa vreme sunt mai in virsta ca si el si intodeuna -i spun ,,domnu deputat`` ca sa nu-i spun ,,Nelule`` asa cum face Pepea homosexualul alias Pavel Emilian consilier judetean PSD ,ca are lipsa de respect :))3) am mai zis-o pe forumul acesta sunt dintr-o localitate vecina cu comuna Cefa ,sunt un roman simplu sarac si cinstit ca si Ion Iliescu,un simplu roman comentator pe forumul Ebihoreanul.Identitatea mea am zis-o de multe ori pe forumul acesta,,calomniile celor calomniati =ADEVAR si DREPTATEA spusa in fata celor calomniati !:))=))Tizule @romanul normal pupincurist IDEM !dispret din partea mea !:))@lui romanul ti-am mai explicat pe acest forum ce si cum ?cauta si gaseste explicatiile,da-te dreacu de intelectual timpit !:))=)) Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 14 Iunie 2012, 07:45 de Romanul Simplu
meeediiiiiiiicamenteeee
iar ai uitat sa ti iei medicamentele? pacat ca nu sint medicamente si pentru prostie, n am vazut un caraghios mai mare ca asta, cum poti sa insisti sa scrii: \"opinia lui Romanul Simplu\" cind ti se atrage atentia, in mod repetat, ca e gresit? \"Lui Romanul Simplu\", mor de ris hahahahahaha
Postat 13 Iunie 2012, 12:33 de lui romanul
@Romanul Simplu
Tizule, chiar si atunci cand realitatea este vizibila si pentru prosti, tu ramai cu nebunia ta, cu obsedanta ta placa care nu mai priveste pe nimeni. Urmarindu-ti apucaturile, realizez ca esti un apropiat al deputatului Roman care s-a compromis definitiv si ireversibil in Cefa, si nu numai. Multi iti cauta identitatea la Tarian, considerandu-te un biet diabetic caruia boala i-a atins si sitemul nervos, dar se insala, deoarece tu, un nemernic, nu esti altceva decat un profesionist al masajului cu limba. Mai devreme sau mai tarziu, adevarata ta identitate va fi bine definita, iar cei calomniati, cu siguranta, nu vor tine seama de boala ta naturala sau artificiala. Tizule, meriti dispretul unui roman normal!
Postat 13 Iunie 2012, 11:59 de Romanul normal.
confirmati medical avem?
sincer constat ca viitorul nostru depinde de ORBI ? este posibil asa ceva, ne indreptam spre prapastie ca oile?
Postat 13 Iunie 2012, 09:30 de cati orbi
replica la articol si raspuns la @un psd-ist
Alianta P UsL A Bihor tot nu are 50% in Consiuliul Judetean Bihor si orice hotarare si decizie se ia se ia si cu acordul si votul asa zisei opozitii de celelalte partide din CJBihor si cu acordul lor si votul lor !:))=)) S-au ales iarasidin PSD Bihor tot aceeasi care au fost consilieri in Consiliu Judetean Bihor+ altii mai noi hotii,.au fost Ovidiu Copil ,Pepea homosexualul alias Pavel Emiliancare afacut de rusine PSD Bihor cu faptele lui homosexuale ,iar dintre noi veniti hotii amintim ,Vamesul spagar Marius Rotar zicese sef peste departamente le PSD Bihor (da cit o cotizat la senatorul PSD Ioan Mang PLAGIATORULpentru locul pe lista ?:))=)))si altii din PSD Bihor hotii noi veniti!:))=))@un psd-ist sa-ti raspund la intrebare Tiron Ana Maria (E vita Pe ron)sa postat linga consilierul judetean PSD Emilian Pavel alias PEPEa Homosexualul ,ca sa nu se mai zica de el ca este homosexual ,dar asta ,,E vita Pe ron il baga sub radical pe asta micutz si negriciuos !:))=)).RUSINE !RUSINE!RUSINE!Senatorul PSD Ioan Mang sa-si dea DEMISIA din functia de presedinte de filiala PSD Bihor ca ne-a facut de rusine cu plagiatul lui!DEMISIA!DEMISIA!:))=))/ Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 13 Iunie 2012, 07:50 de Romanul Simplu
otomanul
cacatul de tarle a crezut ca mai sta sa si bata joc de oameni un gunoi de cea mai joasa speta
Postat 12 Iunie 2012, 22:12 de cipri
Si dl. Mang???
Pariuri: Renunta dl. Mang la Senat? Nu cred ...deci si Costa Traian (USL) va fi in consiliu.
Postat 12 Iunie 2012, 22:02 de Adi Oradeanul
Nu-i sigur
Asta-i lista teoretica,de moment.Si se va mai modifica,desigur,pe parcursul acestui ciclu olimpic.Din motive multiple: numiri in alte functii,Justitie,alte planuri etc.
Postat 12 Iunie 2012, 21:17 de gyorgy tozser
S-a tras linie: Iată numele celor care intră în Consiliul Judeţean!
cit despre tirle...tare tare sa crezut imi pare bine ca picat in bot........era ca o buda bunaaaa,il folosea toata lumea....si toti ii lasau ceva...cica
Postat 12 Iunie 2012, 20:40 de pip
S-a tras linie: Iată numele celor care intră în Consiliul Judeţean!
no macar numai ziceti ca udmr ul e de vina.hai sa vedem ce fac baietii...sper ca numai bine.
Postat 12 Iunie 2012, 20:38 de pip
Uite cine vrea sa ne dea lectii
Halal popor bihorean, care a dat votul unui infractor de talie internationala ca Lascau. Iar acesta, ca fraierul, in loc sa stea in banca lui, s-a asezat in pozitia celui mai expus dintre toti si, in acelasi timp, s-a pozitionat in locul celui mai bun contribuabil la bugetul Bihoreanului si a vreo 2-3 dintre jurnalistii profesionisti la donatii.
Postat 12 Iunie 2012, 20:22 de Dihoreanul
Corectie numerica
Cu 17 locuri din totalul de 35, consilierii UDMR+PDL+PPDD merg degeaba la sedinte, pentru ca majoritatea USL voteaza tot ce propune Popa, conform principiului sa faci ce zice popa, nu ce face de fapt popa. Asadar, daca 17 consilieri merg degeaba si 18 cu folos, propun limitarea indemnizatiei de sedinta a nefolositorilor la jumatate, respectiv cresterea cu acea jumatate a indemnizatiilor celor ce vor vota la comanda si cu alt folos, adica in conditii superioare de stres. Asta ca cei de la USL sa recupereze cei 20.000 lei/cap de candidat care s-au dat la partid, respectiv sa nu mai recupereze nimic cei de la PDL spre exemplu, care au dat cate 25.000 lei/candidat.
Postat 12 Iunie 2012, 20:17 de Carp III
Prezenta la vot
Cu 18 locuri din totalul de 35, consilierii UDMR+PDL+PPDD merg degeaba la sedinte, pentru ca majoritatea USL voteaza tot ce propune Popa, conform principiului sa faci ce zice popa, nu ce face de fapt popa. Asadar, daca 17 consilieri merg degeaba, propun limitarea indemnizatiei de sedinta la jumatate, respectiv cresterea cu acea jumatate a indemnizatiilor celor ce vor vota la comanda, adica in conditii superioare de stres. Asta ca cei de la USL sa recupereze cei 20.000 lei/cap de candidat care s-au dat la partid, respectiv sa nu mai recupereze nimic cei de la PDL spre exemplu, care au dat cate 25.000 lei/candidat.
Postat 12 Iunie 2012, 20:14 de Carp III
astia au cotizat pentru FUNCTIE sa inteleg, vreau LAMURIRI !!
mie ca cetatean NUMELE nu mi spune NIMICCCCCCCCC ca fapta BUNA in ORADEA , ce D-zeu iar ne umplem de SCABIE POLITICA !!!!
Postat 12 Iunie 2012, 19:38 de am scapat de PDL
Este trist ca au ajuns in CJ specimene gen Sala Ioan care si-a numit nevasta sefa de organizatie de femei PNL-Salonta si baiatul sef de organizatie PNL-Salonta. Despre ce om mare de afaceri este sta marturie bilantul firmei S.C.NERO COM PROD SRL SALONTA , firma in pragul falimentului !
Postat 12 Iunie 2012, 18:54 de gigi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON