URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Iunie 2015, 02:01

Rezultate parţiale: Prezenţă de 27,96% la referendum, 98,04% din voturi au fost "DA"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Biroul Electoral Municipal a contabilizat, duminică noaptea, până la ora 1.30, voturile exprimate în 142 din cele 143 de secţii care au fost deschise, duminică, în Oradea.

Rezultatele parţiale arată că, în acestea, au votat la referendumul de unire cu Sînmartinul 52.867 de orădeni, adică un procent de 27,96% din totalul de 189.028 persoane înscrise pe listele Autorităţii Electorale Permanente pentru scrutinul din 14 iunie.

Din cele 52.527 de voturi valabil exprimate, un număr de 51.500 (reprezentând 98,04%) au fost "DA" şi doar 1027 (1,96%) împotrivă.

Membrii BEM nu au cuprins în aceste cifre şi voturile exprimate în secţia nr. 79 din Rogerius, de care aparţine şi Spitalul Municipal. Reprezentanta UDMR de aici a depus o contestaţie, raportând faptul că urna mobilă care a fost dusă bolnavilor s-a întors cu mai multe voturi decât cererile aprobate, cu o zi înainte, persoanelor internate în spitale.

Mai exact, pentru urna mobilă erau aprobate 52 de cereri, iar duminică membrii secţiei de votare s-au întors cu 81 de buletine votate. Rezultatele finale ale referendumului vor fi cunoscute, aşadar, abia după ce această contestaţie va fi rezolvată.

Ea nu va schimba, oricum, deznodământul scrutinului, fiindcă este cert că referendumul va fi invalidat, din cauza prezenţei insuficiente.

Pentru votul din 14 iunie, pe listele finale ale Autorităţii Electorale Permanente au fost înscrişi 189.028 de alegători. Pentru ca referendumul să fi fost validat ar fi fost nevoie de votul a 56.708 dintre aceştia.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
16 Comentarii
@anticomunist
Ai dreptate, am si eu cateva ,,teme" de discutat de catre pupincuristii spancenatului! De ce nu-l intreaba pe nea ilie pt. ce platim noi ,,alesi" locali in plus fata decat prevede legea 215/2001 la art.29(1)?! De ce nu-l trag pe prefect de urechi, ca el trebuia sa emita ordinul?! Sau sa-i ceara sa-i plateasca din buzunarul lui, ca are de unde, tocmai l-a ,iertat" ANI. Dupa ce Oradea a coborat sub 200.000 de locuitori numarul consilierilor locali trebuia redus la 21. Noi avem acum 26 (site-ul primariei), adica un numar care corespunde unei localitati cu peste 400.000 (!!!) de locuitori. Sa inteleg ca in final tot judetul se va umi ORADEA - MARE ?!
Postat 15 Iunie 2015, 12:08 de pinonel
mereuuu
@anticomunist: Știi ceva? A mai fost un Referendum care a trecut dar n-a trecut! Așa că încă-o dată..NUUUU Și-ncă-o dată...NUUUUU/Am citat din mereuuuu
Postat 15 Iunie 2015, 11:04 de TDS
@ TC
Ce alea? Daca mi-ai adresat mie comentariul, nu pot sa zic decat ca probabil ai citit alt comentariu si mi l-ai atribuit mie, daca nu atunci nu inteleg cui te-ai adresat.
Postat 15 Iunie 2015, 10:47 de User anonimizat
@TDS- o precizare
In fapt, referendumul a "trecut", pentru ca la Biroul Electoral Judetean apar 187000 de votanti, fapt aberant, cand la recensamant populatia a iesit undeva in jurul a 196000 de locuitori. Deci conform celor de la statistica avem 9000 de persoane sub 18 ani in oras. Dar se pare ca Statistica sunt indivizi care au tot atata treaba cu statistica cat am eu cu mandarina (dialectul chinezesc, nu fructul) veche.
Postat 15 Iunie 2015, 10:24 de User anonimizat
@TDS
Acuma ori esti mai putin inteligent decat te credeam, ori ne crezi pe noi foarte prosti. Hai sa-ti fac un calcul, pornind de la premise reale. La ultimele alegeri parlamentare prezenta la vot in oradea a fost undeva in jurul a 43%. Acum, daca ne gandim ca referendumul prezinta excitabilitate mai mica decat alegerile in mintea ratanului, probabil ca in conditii normale prezenta la vot ar fi fost 40%. Acum daca scadem procentul concetatenilor maghiari si ai votantilor psd care au ascultat de indicatiile de partid ajungem la procentul de prezenta la vot la referendum. In concluzie 60 % dintre concetatenii nostrii sunt, asa cum i-am prezentat, ragaitori de mici si bere, iar cei care au boicotat referendumul, procentul lor, se invarte undeva intre 10 - 14%. A incerca sa-ti generalizezi pozitia, este chiar aiurea, mai ales din partea unui economist, care ar trebui sa fie tare cu cifrele si mai ales cu statistica.
Postat 15 Iunie 2015, 10:15 de User anonimizat
DEMOCRATIA
Se vede clar că, să dai drept de decizie la toţi proştii e o prostie.Dacă te uiţi în jur vezi lipsa înţelepciunii,lipsa responsabilităţii.Pare-se că mai e cale lungă până la democraţia adevărată unde putem ajunge dacă noi cei "înţelepţi şi responsabili" vom alege DINTRE NOI pe cei care ne conduc şi fac şi legile. Vai ş-amar! Cine ne hotărăsc nouă soarta,pe cine vor să voteze unii...PROŞTI.
Postat 15 Iunie 2015, 09:52 de nelugug
Oradea proastă!!!
Oradea proastă!!! aşa de proastă ... chiar aşa de proastă...nu credeam!!! proastă şi fudulă !!!!!!!pe nimic!!!!!!!!!
Postat 15 Iunie 2015, 09:50 de ADINA
satul Oradea
1. Domnule Bolojan, da-ti demisia, dar nu acum, ci dupa ce termini proiectele pe care le-ai inceput! 2. Domnule Mang, te vreau primar! De-abia astept sa te votez! De paispe ori!!
Postat 15 Iunie 2015, 09:28 de RaulFoica
GRABA strica TREABA
Din pacate boicotul PSD+UDMR a functionat (la limita) iar dl MANG este probabil in extaz si sarbatoreste prima victorie politica de pe plan local. Este de apreciat ca votul a fost organizat in mod corect si ca nu s-a optat pt fraudarea rezultatului, chiar daca diferenta pt validare a fost mica. Nu stiu daca dl MANG ar fi avut decenta de a-si asuma o infrangere in conditii similare. Cel mai probabil ar fi dat un copy-paste la cateva mii de buletine de vot, ca sa iasa cvorumul.
Postat 15 Iunie 2015, 09:01 de Petcu
@s(cormonist) intarziat..
...de dai anticommunist, da esti cu carnet de la plagiatorul nepereche man(galita)...cat despre smetia lui Bolojan...gresit - e pentru copii tai , pe care ai hotarat sa le dai drumul din orasul asta fara viitor... Mare om , mare character. Iti doresc sa ramai cu salariul de acum pana iesi la pensie, sau daca vrei un sfat bun..sa te muti in Cluj sau Debrecen..
Postat 15 Iunie 2015, 08:57 de TC
E clar...
E clar că prostia și ignoranța merg mână-n mână, dar nu doar orădenii sunt de vină. Partea lor de vină e că sunt proști grămadă și ignoranți notorii, însă partea de vină a Primăriei are de-a face cu ignorarea minorității maghiare. Orașul ăsta, cu toate bubele lui, a fost influențat de maghiari, români, germani etc, însă mai ales de maghiari. Dacă anunțau că în piața din centru îl pun nu doar pe olteanul de Mihai Viteazu (de parcă nu găseau un român orădean), ci și un maghiar și un german, sunt sigur că referendumul ieșea mult peste 30%. Dar cum noi suntem români verzi no matter what, iaca: prostia se plătește. Eu, de eram ungur, nici nu mă deranjam să ies... A nu recunoaște sute de ani de istorie e prostie crasă, iar faptul că ungurii au refuzat să iasă la vot din cauza asta e de înțeles pentru mine. Vreți un oraș înfloritor? Atunci nu-i mai excludeți pe unguri: puneți statui cu unguri și în centru, puneți și cu români și cu alte naționalități că avem destule în oraș... Toți sunt(em) importanți, nu doar unii. Ceea ce scriu aici nu-i scutește de prostie pe românii care au stat acasă din prostie, ignoranță, lene, putoare, sau altă "virtute" de categoria asta. Spun doar că ungurii au fost ignorați și asta a fost prostia capitală nu doar a majorității orădenilor, ci și a primăriei. Sorry. Chiar îmi pare rău că referendumul a fost invalidat, dar ne-am făcut-o cu mâna noastră, iar ce-și face omul cu mâna lui se cheamă lucru manual... Idiots... (noi) Tăți la grămadă.
Postat 15 Iunie 2015, 08:54 de Shogun
MAI CONTEAZA?
@anticomunist: Nu cred și pace că la turul 2 au fost prea mulți din categoria "LEHAMITE" ! Aproape toți au avut o idee clară pentru a nu se duce! Nu contează care a fost ea! Eu unul nu m-am dus pentru că nu am crezut nici o clipă în proiect(90%)și pentru a-i trage o "smetie" lui Bolojan(10%)/treaba mea de ce!
Postat 15 Iunie 2015, 08:44 de TDS
O sa vedeti
diferenta dintre oradeni si timisoreni, de exemplu, cand vor face ei referendum (cat de curand, pentru ca ei au preluat din zbor ideea proasta a lui Bolojan) pentru unificare nu cu una ci cu toate comunele limitrofe. Va fi diferenta dintre cetatenii unui oras mare (Timisoara) si un sat (Oradea). Cel mai deranjant lucru insa, este bucuria desantata, a tuturor frustratilor, care au senzatia ca au obtinut o victorie, ceva, in lupta cu..., nici ei nu stiu prea bine cu cine. Nu, "victoria" nu este a celor care din varii motive, unele mai stupide decat altele, au boicotat referendumul (numarul lor e insignifiant) ci este a nesimtirii ragaitorilor de mici si bere, care inca odata au aratat cu nu le pasa de soarta orasului.
Postat 15 Iunie 2015, 08:38 de User anonimizat
Comoditatea și prostia se plătesc scump
Nu cred că în timpul vieții noastre vom mai avea ocazia să decidem un lucru atât de important. Oradea Mare putea fi realizată prin voința noastră, prin marele efort de a aloca 10 minute din timpul nostru prețios. Strămoșii noștri au purtat războaie și s-au jertfit....... Să ne fie rușine!.. pentru comoditate, pentru că ne lăsăm manipulați, pentru că sistemul nostru de valori este grav viciat, pentru că ne-am vinde și sufletul pentru niște mărunțis.... Serviciile secrete maghiare și-au făcut datoria și și-au apărat interesele propriului neam....
Postat 15 Iunie 2015, 07:52 de info41life
Eu zic sa demisionezi tu!!
Pe langa ca esti un contra, o sa ramai un nimeni..un impotent cu un neuron si ala distrus de man(galita). Baiu e ca astea vor intoarce peste voi in timp.. si vei merge se te siluiasca cei din Cluj pt cativa lei in plus la salar..poate atuci vei vedea ce mare "realizare" a fost boicotul si putoarea de a nu vota.
Postat 15 Iunie 2015, 06:38 de TC
DEMISIA BOLOVANE !!!
DEMISIA BOLOVANE !!! Oradenii au taxat incompetenta si hotia administratorilor orasului. Nu avem incredere in proiectul unui primar incompetent si paranoic, nici in sloganele tale mincinoase !! DEMISIA !!!
Postat 15 Iunie 2015, 02:29 de Contra
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON