URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Martie 2012, 11:10

PSD şi-a stabilit candidaţii la Consiliul Local Oradea

PSD şi-a stabilit candidaţii la Consiliul Local Oradea Niciunul dintre consilierii actuali ai PSD nu apar pe lista propunerilor
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Conducerea organizaţiei municipale a PSD Oradea a dat publicităţii, joi, lista celor 12 membri de partid care vor candida la Consiliul Local pe lista USL. Primul dintre aceştia este fostul deputat Claudiu Pop, care va fi propus să ocupe funcţia de viceprimar între 2012-2016, iar ceilalţi 11 sunt enumeraţi în ordine alfabetică, deoarece poziţia lor pe listă, pe locuri eligibile sau la coada acesteia, va fi stabilită abia luna viitoare.

Cei 11 sunt asistentul medical Călin Barabaş, inginerul Ioan Bonchiş, profesoara Doina Bunea, economistul Felix Buzgău (co-proprietar al cafenelei Famous Place, de pe Alecsandri), inginerii Iulia Debelka şi Sorin Gal (acesta din urmă fost director al Distrigaz Oradea până în 2009, când şi-a înfiinţat propria societate comercială), medicul neurolog Aurel Mohan (fiul doctorului Dumitru Mohan), economistul Liviu Sabău, Cosmin Silaghi (administrator de firmă), inginerul Adrian Stângă şi lectorul universitar Claudia Timofte.

În ce priveşte această listă a viitorilor candidaţi ai PSD la Consiliul Municipal Oradea cel mai surprinzător este că în ea nu se mai regăseşte niciunul dintre actualii consilieri locali social-democraţi, Ovidiu Mureşan, Pavel Mercea ori Bogdan Hossu.

Din cei 11 candidaţi din partea PSD, doar cinci vor fi pe poziţii eligibile pe lista USL. Alte 10 locuri considerate eligibile pe lista de candidaţi ai USL Oradea au revenit PNL, pe aceste locuri organizaţia municipală a liberalilor votându-i luni pe inginerul Florica Cherecheş (actualmente viceprimar), avocaţii Ioan Cupşa şi Mircea Mălan, medicul Sebastian Lascu, profesorul Daniel Negrean, economiştii Camelia Dulca şi Lucian Popa, poliţistul pensionar Ioan Câmpan (fost consilier al lui Ilie Bolojan în perioada când actualul primar al Oradiei era prefect al judeţului Bihor), juristul Dan Octavian şi actorul Daniel Vulcu.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
24 Comentarii
replica II la postacul@WTFmancator de kakakthdin dopsul sentorului PSD Ioan Mang
@WTFda-te dreacului de postac,@WTF dar tu nu esti penibiul bah?scrie comentarii cind articolul este on line pe site nu scrie comentarii cid ete scos si est la arhiva saptamanalului ,,Bihoreanul``c scrii de unul singur si nimeni nu te citeste !:))=)) @WTF tu scrii la comanda comentarii politice ca sa intimidezi comentatorii ,dar la mine @Romanul Simplu nu tine faza asta ,esti un biet pupincurist al senatorului PSD Ioan Mang,eu macar nuam ridicat pe slavi pe nici un politician ,numa intereseaza PDL,,ce daca este pe duca ``cum scrii tu?Nu ma intereseaza!BAH @WTF baga asta la tatarcutza si sa o spui lui senatorului PSD Ioan Mang ca si el a afirmat-o in presa in 16.01.2010 si fost scrisa in cotidianul Crisana dar a uitat citatul acesta a lui Jefferson ,,copacul libertatii(democratiei sociale)mai trebuie udat din cind in cind cu singele patriotilor si al tiranilor ``cauta pe Google,si maspune senatorului ca revolutia talibana din PSD Bihor continua ,,Ori noiTalibanii ,ori voi bogatani luptam pina la moarte si apoi trimitem votul contra PSD Bihor!@WTF,condoleantele mele`(fie-ti tarina usoara)tu sa fii primulmort HAI SICTIR da-te dreacului !:))=)).Aceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 27 Martie 2012, 07:45 de Romanul Simplu
pt ROMANUL SIMPLU
Tu stiai ca esti chiar penibil? Chiar nu ma pasioneaza politica... si defapt singurul pupincurist de pe forum esti tu. PDL`u e pe duca. Condoleantele mele.
Postat 26 Martie 2012, 22:55 de wtf
replica la postacul @WTF mncator de kakath din dosul senatorului PSD Ioan Mang
@WTF da-te in chizda la mata si fa incest,phoute pe mataa!:))=)) un comentariu,daca mai vrei comentarii scrie numai ca o sa-ti scriu replici!:))=)) BAH kakathule @WTFscriu intodeauna ADEVAR si DREPTATE nu minciuni si acestea supara conducerea corupta a PSD Bihorsi pe senatorul PSD Ioan ManG.DREPTUL LA OPINIE ESTE GARANTAT DE CONSTITUITIA ROMANIEI@WTf du-te bah si mai i-a o goura de kakath din dosul senatorului PSD Ioan Mangca o sa nu -ti fie foame bah sa mori cu foamea-n gat:))=)) .HAI SICTIORT DA-TE DRECU DE POUPINCURIST@WTF:))=))Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 26 Martie 2012, 14:00 de Romanul Simplu
pt Romanul Simplu
comentariile*
Postat 26 Martie 2012, 00:20 de WTF
pt Romanul Simplu
Cum sa-ti explic? Sa zicem ca ti-am analizat commetariile de aproximativ 1an jumate... si am ajuns la concluzia ca : tu ai anumite probleme de comportament si exprimare referitoare la un anumit partid. Posibil sa te fi respins sau sa iti fi facut cineva din interior ceva care sa te aduca in starea asta, insa orice ar face, oricine ar face din respectivul partid tu ai ceva de obiectat. Pe langa toate astea mai vorbesti si la persoana a III -a, nu stiu...... poate mi se pare doar mie dar , tu , cred ca ai probleme.. cu etaju. Si nu este o gluma. Cand ai fost ultima oara la medic?
Postat 26 Martie 2012, 00:19 de WTF
replica la @romanul complex
@romanul complex sa-ti raspund la acuzatii si insulte bah postacule de servici lingator de dos al senatorului PSD Ioan Mang!:))=))BAH postacule @romanulcomplex scriu pe acest forum al saptamanalului Bihoreanul de 7ani buni,fatza de tine care scrii la comanda din dosul senatorului PSD Ioan Mang !:))=)) NU IMI ESTE FRICA !ca o sa ma excludeti din PSD Bihor,sa ramineti voi pupincuristi senatoruluiPSD Ioan Mang cu amantele si sotia si copii dinsului si sa va alegeti intr-un incest cotinuu !:))=))Dar inainte facem un scandal poilitic in presa bihoreana despre coruptia din PSD Bihor,si sa va descurcati cu electoratul bihorean pe urma !:))=)) .Am scris intodeauna ADEVAR si DREPTATE nu am scris minciuni ,am fost si sunt un simplu membru PSD nemultumit pentru ca toti oportunisti traseistii pupincuristi au promovat inaintea mea cu n campanii electorale PSD ,ca mine sunt multi membri nemultumiti de prestatia conducerii corupte PSD Bihor si asenatorului PSD Ioan Mang .Oamenii senatorului etnobotanistul Secosan,pasarica ITM Simonica,batrinul Daescu,acestia i-a promovat ,nu oameni muncitori si cinstiti!@romanul complex da-te dreaculuiHAI SICTIR!:))=)).Aceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 24 Martie 2012, 14:17 de Romanul Simplu
Succes
Mult succes cu viitoarea echipa, ma bucur sa vad atatia tineri si stiu ca vor face treaba. Astept alegerile! Sa merg sa pun stampilaaaa! :)
Postat 24 Martie 2012, 10:35 de Alexandrina
replica la @romanul normal ..pupincuristuil senatorului PSD Ioan Mang
BAH @roman normal pupincuristul senatorului PSD Ioan Mang sa-ti raspund laintrebarile acuzatii care le scrii pe acest forum Bihoreanul!:))=)) Eu @Romanul Simplu scriu intodeauna ADEVARUL si DREPTATEA faptelor ,si imi place sa le scriu si sale spun in fata!:))=))2) NU AMENINTA pentru ca am scris adevarul si dreptatea votului consilierilor PSD ,dreptul la opinie este scris in Constituita acestei tari ROMANIA si nu o sa-mi interzici mie lui @Romanul Simplu un roman simplu din ROMANIA sa-l scriu !:))=)).BAH pupincuristul lui Mang nu-ti interzic sa mergi la vot ,iti recomand sialte optiuni NU USL !NU PDL!NU UDMR! sunt si alte partide PRM,UNPR,PP.Romanasii nosti de pe listele USL sunt ultimele jigodii imbogatite prin furt hotzie mita spaga si coruptie .decit cu asa oameni ,mai bine cu UDMR!:))=)),De PDL nu zic nimic `pt ca nu a inceput inca campania electorala ,pina atunci zic de PSD ,PNL ,alianta USL:))=))BAH@roman normalpupincuristul senatorului Mang sunt simplu membru PSDnemultumit de conducerea corupta a PSD Bihor,taliban rebel fanatic intre alti talibani rebeli fanatici PSD din colegiul 6 Salonta care lupta pt social democratie adevarata. Aceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 24 Martie 2012, 09:17 de Romanul Simplu
replica a II la @tero
BAH @tero popincuristul senatorului PSD Ioan Mang sa-ti raspund la acuzatii ,pentru ca acuzi fara sa stii postacule lingator de dosul senatorului Mang!:))=))@tero sunt social democrat din 1990 la fel ca si Basescu in FSN!:))=)) BAH @tero kakathule nu sunt sub acoperire m-am semnat cu numele adevarat aici pe forumul Bihoreanul de multe ori ,am lasat si adresa de e-mail,rasistul chizdiamatii ce daca sunt de la tara?esti tu de la oras ce mori cu foamea-n gatsunt prost asa cum scrii @tero si sunt din PSD Bihor ,dar un prosta sa ca si mine alaturi de alti prostii din PSD Bihor va aratam cum se distruge o organizatie de partid .@tero sa mori si safii cel mai bogat din cimitir pe mine lasa-ma sa fiu cel mai sarac dar viu !:))=))@Tero eu @Romanul simplu sunt un muncitor sarac si cinstit asemeni lui Ion Iliescu presedintele de onoare al PSD,dar tu esti un bogat imbuibat lingustitor popincurist al senatorului PSD Ioan Mang. BAH @Tero sa nu-ti moara multi inainte tu sa fii primul bah !:))=))Analfabetule @tero i-a citatul asta si baga-l la tatarcutza ,,URA face din om o masina de lupta rece si eficienta ! pe cine citez analfabetule de @tero?:))=))Aceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 23 Martie 2012, 21:35 de Romanul Simplu
Romani, la vot!
Rautaciosi putem fi cu totii. In realitate, indiferent care va fi componenta listei de consilieri judeteni si municipali, nemultumiri vor exista. Romanii, in mod special, trebuie sa mearga la vot, in caz contrar, putem da castig de cauza ungurilor ata la CJ cat si la Primaria Oradea. Deci, sa nu ne mancam intre noi, sa fim responsabili fata de viitorul Oradiei si al judetului Bihor.
Postat 23 Martie 2012, 17:22 de SAFE
Avertizare de bun simt.
Doina Bunea, o pensionara depasita de lume si viata. Domnule Mang, nu va faceti de ras! Cum sa puneti pe aceiasi lista o distinsa doamna, Claudia Timofte, cu una greu de definit, Doina Bunea.
Postat 23 Martie 2012, 17:16 de Oradean
@rom tali(banul) simplu
Tu esti la fel de PSD-ist ca si basescu si la fel de taliban ca bicicleta lui Bill Clinton,in rest esti sub acoperire in cine stie ce partid.Astia de pe sate care sunt cu tine,stim bine cu cine voteaza.Esti prea prost sa fii membru PSD.Ura si sa fii sanatos ,si sarac sa mori daca asta e scopul tau in viata.Cred ca esti prea lenes sa muncesti!
Postat 23 Martie 2012, 13:07 de tero
replica la @tero
BAH@tero da-te bah dracului de prost si poupincurist al senatoruluin PSd ioan Mang:))=))@tero sunt liber si independent pe nici unul nu sustin si daca merg la vot votez votul de protest si arunc si stampila in urna .si ce o sa-mi faca?NIMIC!:))=))BAH @tero nu sunt sluga nimanui sun unsimplu social democrat ,nu sunt sluga lui Mihai Bar pentru ca-l cunosc de multa vreme ,stiu cei poate capul in lupta pentru putereas politica in PSD Bihor.@terosun unsimplu membru de partid social democrat,un simplu taliban rebel fanatic din PSD colegiul 6 Salonta unul dintre multii talibani nemultumiti de conducerea corupta a PSD Bihor ,si de presedintele ,,legal si legitim `` ales dupa 2 ani de interimat senatorul PSD Ioan Mang.@Tero i-a de aci si sa transmiti senatorului PSD Ioan Mang motoul talibanilor din PSD |Bihor ,,Ori noi Talibanii,ori voi bogatanii,luptam, pina la moarte si dupa aceea va trimitem votul contra voastra !:))=)) @Tero mai cizeleaza-ti limba in dosul senatorului PSD Ioan Mang,mai are unele asperitati care-i irita dosul ,mai cu finete sa nu se supere senatorul ,si sa-ti faca papucii sanu ajungi la ciolan la ciolaniada!:))=)).Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 23 Martie 2012, 09:51 de Romanul Simplu
pentru tero
dragul meu tin sa te anunt ca nu am vreun partipri politic ,din contra pe la 19 ani eram chiar inscris in pnl ,dar nu asta e problema mea.m-am saturat de 20 de ani sa ii vad tot pe aceeasi politicieni (fosile) care isi predau stafeta fiilor lor sau cateilor de prin jur. iar pepop si batranul mohan chiar ii stiu ce le poate capul ...vai si aamar
Postat 23 Martie 2012, 09:45 de aa
@romanul simplu
Tu esti ros-galbenul portocaliu anti USL si in prostia ta crezi ca sfaturile tale au efect in coalitia castigatoare USL.Nici o sansa asa ca da limbi in continuare la stapani tai si dupa alegeri te astptam sa ne dai noua ca asa esti invatat,sluga umila la cine conduce.Cred ca acum esti sluga lui Misu Bufet si gasca lui,de la anul mai vedem.
Postat 23 Martie 2012, 09:33 de tero
replica la articol
Nu comentez lista consilierilor locali oradeni ca este lista voastra a oradenilor ,dar bine macar ca s-au schimbat fosti consilieri locali ca au facut multe cele decare sa ne fie rusine celor din PSD Bihor .Comentez insa pozitia senastorului PSD Ioan Mang care trebuia ca sa impuna pe lista electorala mai multe locuri eligibile pentru PSD Bihor pe care nu le-a impus in cadrul aliantei USL in fata celor de la PNL Bihor cum bine au zis ca suntem ,,un partid comunisti ,curve ,si doctori criminali.:))=)) Acum dupa ploaie chepeneag ,dar in spatele alintei USL se ascunde niste aranjamente ce culise PSD /PNLpe care nu le cunoaste opinia publica bihoreana ,prea usor a cedat senatorul PSD Ioan Mang reamintesc ca voturile se impart in alianta P UsLA si PSD Bihor ramine cu nimic .:))=)) Pentru poupincuristi senatorului PSD Ioan Mang,@tero ,@vladimir ,@Oradea,DMX ,@Paul K poupati-l bine-n dos pe senatorul PSD Ioan Mang si deciziile lui personale,in interes personal ,HAI SICTIR !:))=)).EGALITATE,ECHITATE ,ECHILIBRU,DREPTATE SOCIALA idealurile social democratiei ,nu ceea ce face senatorul PSD Ioan Mang pt canu reperezinta interesele membrilor simpli PSD Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 23 Martie 2012, 07:38 de Romanul Simplu
replica la @UNU
@UNU perfect de acord cu tine !:))=))@UNU trebuie cautat in statutul PSD ,si facut o reclamatie la conducerea centrala a PSD cum senatorul PSD Ioan Mang incalca statutul PSD in functie de interesele personale ale lui adica care da mai multa spaga are loc pe lista de consilieri judeteni pentru ca daca-i pune pe totii cei vechi va fi scandal mare ,dar si asa este scandal ca oricum ar pune consilieri judeteni tot vor fi multi nemultumiti .Senatorul PSD Ioan Mang fortat de imprejurari dare mai ales fortat de timp o sa puna consilieri judeteni PSD pe lista in functie de cit si cu cit acotizat la buzunarul sau proporiu +afisele electorale si materiale electorale facute de firma sa de tipografie,trebuia sa faca o adunare interna a PSD Bihor in care sa se aleaga in mod democratic social cine merita ca sa ne reprezinte in Consuiliul Judetean Bihor nu sa faca abuz si sa puna pe cine vrea el senatorul.La consilieri locali oradeni nu comentez ,ca ai vostri sunt oradenii deja anuntati de TVS la stiri aseara pe Claudiu Pop ,Claudia Timofte ,si inca unul necunoscut ,dar la consilieri judetenii comentez ca trebuiau alesi de toata organizatia PSD Bihor.Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 23 Martie 2012, 07:17 de Romanul Simplu
cons. loc.
de pedelisti m-am convins; pana in momentu de fata , cel putin la nivel local usl-u vad ca facut ceva pentru cetateni . Era si cazul;sper ca nu se v-or opri aici. aveti votul meu!
Postat 22 Martie 2012, 23:37 de Paul K.
.
Tineti-o tot asa ! Prima data cand o uniune politica da rezultate, intr-un mod pozitiv ! Felicitarile mele !
Postat 22 Martie 2012, 23:30 de DmX
PT userul "Carp III"
GRESIT "maestre", PSD vine cu ceva nou, vine cu mai multi tineri, cu oameni noi, cu idei noi. Probabil esti doar ceva PDL`ist lovit in orgoliu, condoleante. Cat despre PSD, chiar si PNL, mi-ar placea sa vad ca se "relanseaza", mai concret sa vina doar cu oameni noi si tineri ! Fara suparare dar avem nevoie de idei noi, de oameni puternici si dornici sa faca ceva bun pentru orasul asta.
Postat 22 Martie 2012, 19:47 de Oradea
Gibonul se va juca singur
Lista PNL este catastrofala, dupa chipul si asemanarea gibonului, iar lista PSD nu aduce nimic fata de cea veche. Asadar, in ansamblu si cu un numar mai mic de PDL-isti, un consiliu local mult mai slab decat cel actual care, fata de perioada anterioara, si mai veche, s-a dovedit profund anemic.
Postat 22 Martie 2012, 19:24 de Carp III
Bravo
Macar Mang si Pop au curaj sa schimbe dinozaurii si sa vina cu oameni noi si tineri. Bravo pentru asta.
Postat 22 Martie 2012, 18:26 de vladimir
aa=PD
Fosila esti tu cu agramatii din PDL(vezi coroanele depuse pe 24 ianuarie 2012).Mohan este un mare specialist neurochirurg,dar candideaza fiul care este tot doctor.Asa ca esti prost informat sau rau intentionat.Astept lista voastra sa vad cine viseaza la cele 2-3 locuri pe care o sa le castigati.
Postat 22 Martie 2012, 15:31 de tero
aa
cu fosilele de mohan si pop o sa faceti treaba nu gluma :)......vai si amar,acelasi psd sau fsn :)
Postat 22 Martie 2012, 13:09 de aa
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON