URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Noiembrie 2015, 09:00

PSD Bihor şi-a ales şefii. Europarlamentarul Pavel l-a bătut la un vot pe deputatul Roman

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fără derapaje!

Delegaţii social-democraţilor bihoreni şi-au ales, joi seară, membrii Biroului Permanent Judeţean. Potrivit unui comunicat de presă transmis de PSD Bihor, la Conferinţa Judeţeană Extraordinară au fost prezenţi 170 din cei 219 delegaţi convocaţi.

În debutul întrunirii, preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, le-a cerut colegilor să scape filiala de tensiuni şi "să se renunţe la orice manevre care ar afecta unitatea organizaţiei judeţene" în pregătirea alegerilor pentru anul 2016.

Mang chiar le-a dat un avertisment dur social-democraţilor. "Totodată, liderul judeţean social-democrat a anunţat că nu vor mai fi tolerate derapajele de la disciplina de partid, orice dezbatere trebuie să aibă loc doar în interiorul partidului şi nu în alte locuri sau în mass-media", se arată în comunicatul partidului.

La un vot

Social-democraţii au trecut apoi la vot. La funcţia de preşedinte executiv au avut de ales între europarlamentarul Emilian Pavel şi deputatul Ioan Sorin Roman. Pavel a câştigat confruntarea la un vot diferenţă: a adunat 85 de voturi, în timp ce contracandidatul său a fost votat de 84 de colegi.

Funcţia de secretar executiv al partidului o păstrează Ana-Maria Tiron, considerată în partid o protejată a preşedintelui Ioan Mang. Aceasta a primit 105 voturi din partea colegilor, în timp ce contracandidatul ei, Ioan Bercea, a fost votat de 61 de colegi.

PSD-iştii bihoreni şi-au ales şi vicepreşedinţii, 11 bărbaţi (Chirilă Bujor, Bogdan Gheorghe Dănuţ, Ştefănică Adrian Călin, Gherman Dumitru, Copil Ovidiu, Derşidan Dan Ioan, Oros Florian, Maghiar Călin, Ghib Ionel, Lupău Gheorghiţă şi Fărăianu George) şi şase femei (Butişcă Valentina, Babău Stela, Drăghici Sonia, Coste Adelina, Popa Alina şi Timofte Claudia). Trezorierul filialei va fi Dan Ioan Ardelean.

Alegeri cu scântei

Alegerile pentru Biroul Permanent Judeţean al PSD Bihor trebuiau să aibă loc vinerea trecută, însă cu o zi înainte Ioan Mang a decis să amâne scrutinul. Voci din rândul social-democraţilor bihoreni au susţinut că hotărârea a fost determinată de candidatura depusă de contracandidatul Anei Maria Tiron, preşedintele Organizaţiei de Pensionari, Ioan Bercea, însă Ioan Mang a negat aceste zvonuri.

În schimb, liderul PSD Bihor a susţinut că a luat decizia amânării cu scopul de a organiza alegeri statutare. PSD şi-a votat, în luna octombrie, un nou statut, conform căruia Consiliul Judeţean al filialei nu mai există, aşa că, a spus Mang, nu era corect ca cei 19 membri ai BPJ să fie votaţi de acest for, aşa cum erau programate alegerile pe 20 noiembrie.

Însă noul statut al PSD nu este încă validat de Tribunalul Bucureşti, cum cere Legea Partidelor. Drept dovadă, Mang a organizat alegerile în baza ambelor "constituţii" ale formaţiunii, explicând că nu vrea să mai fie acuzat că o favorizează pe Ana Maria Tiron. "Dacă făceam după noul statut, secretarul executiv, că acolo se crede că este marea miză, era numit de preşedintele organizaţiei şi apoi validat de Comitetul Executiv. N-am vrut să mi se reproşeze ceva", a explicat Mang, joi, într-o conferinţă de presă organizată înainte de alegeri.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
REPLICA
ADEVAR si DREPTATE ca sa fie cunoscut de catre toti romani simpli bihoreni membri simpli PSD Bihor. Ce imi estedeputatul PSD de Bihor Ioan Sorin Roman ce imi este europarlamentarul PSD Emilian Pavel ***... tot un dreac si un pieptene ,NU o sa ne ajute cu NIMIC, nici n-o sa ne ajute nici o sa ne incurce ca si cum ar fi NIMENI atata vreme membri simpli fanatici PSD Bihor sunt marginalizati si exclusi din partid pentru ca nu au aceleasi idei despre social democratie cu liderii dictatori vanatori de functii de partid mai bine sa se distruga tot partidul PSD Bihor ca nimeni nu mai crede in el si PNL Bihor o sa castige! Si-a frecat mainile de bucurie Ioan Mang PLAGIATORUL PSD Bihor ca a iesit pres executat euro palamentarul PSd Emilian Pavel ... da ce o sa-l mai execute asta ,o sa calce peste cadavrul lui!:))=)) Hai sanchi Hai SICTIR ca v-am spus-o!:))=)) Aceasta este opinia lui Romanul _Simplu.
Postat 27 Noiembrie 2015, 20:10 de Romanul_Simplu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON