URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Februarie 2011, 18:19

Primăria amenajează un parc cu lac de nuferi lângă Centrul Comercial Lotus

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Zona mlăştinoasă aflată în paragină de lângă Centrul Comercial Lotus va fi transformată în zonă verde. Primarul Ilie Bolojan a anunţat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că municipalitatea va amenaja cu sprijinul Ministerului Mediului un parc de agrement de 34.140 metri pătraţi pe amplasamentul delimitat de Centrul Comercial Lotus, zona rezidenţială şi biserica ortodoxă aflată în construcţie în strada Dimitrie Cantemir.

"Parcul va avea o structură de tip terasă, în sensul că va fi mai ridicat spre zona Lotus şi biserica ortodoxă şi va avea în partea de nord un lac de agrement alimentat direct din pârâul Peţa", a declarat Ilie Bolojan. Durata de execuţie a lucrărilor a fost stabilită la nouă luni, urmând ca lucrările să înceapă în cursul lunilor mai-iunie.

Investiţia în parcul Salca se va ridica la 2.750.568 lei, echivalentul a circa 650.000 euro, sumă din care 2.000.000 lei, reprezentând 72,71% din costul total, va fi suportată de Administraţia Fondului de Mediu, diferenţa de 750.568 lei urmând a fi acoperită de municipalitate.

Lacul din parc va avea o suprafaţă de 5.180 metri pătraţi şi va fi amenajat cu vegetaţie acvatică, flori de nuferi, plantaţii de bambuşi şi plante de mlaştină. Accesul principal în parc se va face prin strada Meiului urmând ca accesele secundare dinspre străzile Kiev, Zorelelor şi Erkel Ferenc să fie asigurate cu ajutorul unor poduri pietonale.

Parc cu 7.000 de trandafiri

Conform declaraţiei primarului Ilie Bolojan, proiectul parcului Salca va fi completat în anii următori de cel al unui parc de trandafiri. "În continuarea parcului Salca mai avem pregătit un proiect astfel încât cea mai mare parte a celor opt hectare de teren să fie transformate într-o zonă verde. Cel de-al doilea parc va fi unul de trandafiri şi va fi amenajat în anii următori după proiectul unuia din Australia", a spus mai spus primarul.

Parcul de trandafiri va avea o suprafaţă de 5,76 hectare şi va fi amenajat după modelul parcului Victoria State Rose Garden, ai cărui reprezentanţi şi-au dat avizul pentru folosirea proiectului. Parcul rozelor va cuprinde nu mai puţin de 7.000 de puieţi de trandafiri din 900 de soiuri diferite şi va avea propriul laborator de cercetare.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Foarte bine
Este bine, mai ales ca grosul banilor vin de la Minister.Imaginea orasului va avea de castigat ca sa nu mai vorbim de sanatatea noastra.Eu ma gandeam la un moment dat ca acolo s-ar potrivi si un orasel al copiilor pentru cei din Nufarul si Velenta.Sau un spatiu de joaca.
Postat 17 Februarie 2011, 10:34 de Pole
Forme fara fond
Afara-i vopsit gardul, inauntru-i leopardul. Sunt necesare "cosmetizarile" dar nu-s prioritare, mai ales in criza si fara sustinere bugetara guvernamentala. Ce urmeaza, telegondola? Ce conteaza ca biletele si abonamentele la transportul local sunt mai scumpe decat in majoritatea marilor orase, inclusiv Bucuresti? Ce conteaza ca taxele, impozitele locale si gigacaloria sunt in topul celor mai mari? Facem "amenajari" care sa "ia fata" oradeanului. Se dau si stegulete, mititei, berici?
Postat 17 Februarie 2011, 09:35 de Pond
in schimb...
...BIHOREANUL iar nu "amenajaza" corectura in titlu... jalnic!
Postat 17 Februarie 2011, 00:21 de shadow
Superb
Ma bucur sa aud asemenea vesti! In sfarsit ceva placut ochiului si sufletului! Ceva frumos pentru urbea noastra!
Postat 16 Februarie 2011, 22:41 de Excelent
pentru asta aveti bani ??? dar pt gigacalorie sa plateasca majorarea cetateanul ????? hmmmmmmmmmmmmmmm unde e campania electorala ??? si ce ati spus atunci ?????????!!!!!!!!!!! ati uitat ??????????
Postat 16 Februarie 2011, 18:56 de cetatean
mmmmmmm
asta chiar suna bine. si din descriere se pare ca va fi ceva chiar frumos!
Postat 16 Februarie 2011, 18:36 de dan oradeanul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON