URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Octombrie 2013, 16:33

Preşedinţii a cinci Consilii Judeţene îi cer ministrului Şova finalizarea tronsonului Borş-Gilău din Autostrada Transilvania

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

"Cu toţii am subscris la această idee, şi îi vom scrie domnului ministru Dan Şova, pentru ai cere, sub semnătură, ca porţiunea Borş-Gilău să fie introdusă pentru finanţare cu prioritate în perioada următoare, în vederea finalizării", a declarat preşedintele CJ Bihor, Cornel Popa, într-o conferinţă de presă desfăşurată marţi la Oradea împreună cu omologii săi din judeţele Satu Mare - Adrian Ştef, Maramureş - Zamfir Ciceu şi Sălaj - Tiberiu Marc. "Am discutat telefonic cu domnul Uioreanu (n.r. - preşedintele CJ Cluj, Horia Uioreanu) şi avem şi acceptul domniei sale", a mai spus Cornel Popa.

"Acest subiect este ca un copil pe care nu avem voie să-l lăsăm la orfelinat", a afirmat preşedintele CJ Bihor, adăugând că "oricât ar vrea Europa să ne demonstreze că nu există decât un culoare european prioritar în România din punctul de vedere al infrastructurii de transport, noi credem că dezvoltarea Transilvaniei nu are cum să se întâmple fără o cale de comunicare cum este Autostrada Transilvania".

"Şi pentru noi este importantă Autostrada Transilvania, deoarece ne-am putea lega de ea prin sectorul Tăşnad-Marghita, care acum va fi modernizat, şi vom avea astfel o cale rapidă spre Europa", a spus preşedintele CJ Satu Mare, Adrian Ştef.

La rându-i, şeful CJ Maramureş a afirmat că are "un punct de vedere care concordă cu acesta" şi că în condiţiile în care guvernul Tăriceanu a promovat proiectul unui drum expres între Baia Mare şi intrarea în Ungaria prin Vajog, dar cele următoare l-au abandonat, "Autostrada Transilvania a rămas cea mai bună soluţie pentru judeţul Maramureş".

"De ani buni, lucrările deja efectuate pe tronsonul Borş-Suplacu de Barcău se degradează, în timp ce Transilvania rămâne cu dezvoltarea economică în urmă din cauza abandonării lor", a mai spus preşedintele CJ Bihor, Cornel Popa.

Acesta a afirmat că scrisoarea preşedinţilor de Consilii Judeţene va fi trimisă ministrului Dan Şova cel mai probabil în cursul săptămânii viitoare, iar scopul este finanţarea lucrărilor necesare pentru finalizare de la bugetul de stat.

Şefii CJ Bihor, Sălaj, Satu Mare şi Maramureş s-au reunit marţi la Oradea pentru a prezenta un proiect integrat al acestor judeţe pentru accesarea de fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional, în vederea reabilitării şi modernizării a 363 kilometri de drumuri judeţene ce traversează aceste judeţe, precum şi judeţele Cluj şi Bistriţa Năsăud.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Telenovela!
Da, cei 5....... mai trebuie sa construiasca o casa ,la vreun fiu, fica,amanta! doar nu credeti ca-i intereseaza de oameni.
Postat 23 Octombrie 2013, 17:03 de Vasilica
POVESTI FRUMOASE
povesti ,cu acelasi autor POPA CORNEL!
Postat 23 Octombrie 2013, 10:17 de UNU
Geaba dorinta daca nu-i si putirinta
Popa, cunoscut mai ales pt.faptul ca cere din cele mai vechi timpuri finalizarea Autostrazii Transilvania, dar nimeni (nici macar ai lui) nu-l baga in seama. Cornele, Cornele, nema putirinta, numa suferinta.
Postat 22 Octombrie 2013, 19:42 de Nelu
Si care e stirea?
Daca ne adunam vreo 5 mai activi la postat si ne hotaram sa nu mai scriem nici un rand pe forum, nu-i asa ca dispare Bihoreanul?
Postat 22 Octombrie 2013, 19:34 de Hope
5 fraţi de "cruce" !?!
Asat da ştire caracteristică pentru Popa Prostu' ... el şi alţi patru amatori de "cărţi" au pus de o întâlnire pregătitoare ca să conceapă o scrisoare către "tanti Miţa" de la Bucale !?!
Postat 22 Octombrie 2013, 18:50 de Carp III
5 politruci vor să vadă dacă mai ştiu să scrie
...
Postat 22 Octombrie 2013, 18:45 de Strattera
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON