URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Aprilie 2015, 16:40

Premieră naţională: Primăria şi RCS&RDS se asociază pentru a oferi orădenilor cea mai ieftină energie electrică din ţară

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Orădenii au toate şansele să beneficieze de cea mai ieftină energie electrică din ţară. „Primăria şi RCS&RDS vor face demersurile pentru realizarea unei asocieri care are ca scop furnizarea unei energii electrice ieftine, atât pentru Primărie şi instituţiile subordonate Consiliului Local, cât şi pentru persoanele fizice din Oradea”, a declarat primarul Ilie Bolojan, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă. RCS&RDS a fost reprezentată la eveniment de directorul regional Nelu Dumea şi responsabilul de vânzări Dan Nanu.

Economii şi profit

Potrivit primarului, în cadrul asocierii municipalitatea va trebui să asigure noului operator de energie electrică terenurile aferente viitoarelor investiţii. „Vom oferi terenuri în concesiune pentru punctele de transformare, iar RCS&RDS va face investiţia în teren”.

Ilie Bolojan susţine că asocierea va avea multiple beneficii. „Pe de o parte vom realiza o economie de 900.000 euro anual din facturile de energie electrică mai mici, iar pe de cealaltă parte vom beneficia de o participare de 10% din profitul companiei, dar nu mai puţin de 200.000 euro pe an. Din cei 1,1 milioane euro economisiţi în 3 ani am putea construi un pod nou peste Crişul Repede”, a declarat primarul.

Edilul a precizat că instituţiile subordonate municipalităţii vor trece la noul furnizor de energie electrică doar după expirarea contractelor încheiate cu actualii furnizori şi pe bază de licitaţie. „Legea permite iniţierea de negocieri cu vechiul furnizor sau desemnarea unuia nou pe bază de licitaţie. Noi vom licita tot”, a spus Bolojan. Edilul este convins că, având în vedere asocierea cu municipalitatea, RCS&RDS va putea oferta cele mai bune tarife.

Cu 20% mai ieftini decât concurenţa!

Potrivit directorului regional Nelu Dumea, companiile subordonate Consiliului Local, firmele din municipiu şi orădenii vor beneficia de cea mai ieftină energie electrică din ţară. „RCS&RDS are ca şi obiectiv oferirea unor preţuri cu până la 20% mai mici decât cele existente ale competitorilor pe piaţă”, a spus Dumea.

Acest lucru va fi posibil ca urmare a faptului că, deţinătoare a 7 parcuri fotovoltaice, din care unul la Gepiu, în Bihor, firma s-a autorizat în aprilie 2013 ca furnizor de electricitate, fapt pentru care poate să stabilească preţul de bază la care vinde curentul. În plus, anul trecut s-a înregistrat ca trader de energie la OPCOM pentru a putea să îşi completeze necesarul de electricitate cumpărând ieftind de la alţi producători, iar în această perioadă face demersuri pentru licenţierea ca şi distribuitor de energie electrică.

Reducerea cu 20% a preţului brut al energiei electrice şi cu încă 20% a tarifelor de distribuţie percepute de operator vor genera o reducere cu 16% a facturii finale pe care o vor avea de plătit orădenii. Astfel, la o factură lunară de 100 lei, consumatorii vor avea de plătit doar 84 de lei. Însumat, ar putea însemna cam două facturi „gratuite” pe an, bani care vor rămâne în buzunarele orădenilor.

Vizaţi, orădenii...

RCS&RDS deserveşte deja sute de firme orădene, printre care şi Premagro, şi se pregăteşte să intre pe piaţa consumatorilor casnici. În prima etapă a intrării în piaţă, care va deveni operaţională în circa 2 luni, operatorul va fi doar furnizor de energie electrică, iar consumatorii vor folosi aceleaşi contoare montate de angajaţii Electrica. În a doua etapă, care va avea loc după licenţierea societăţii inclusiv ca distribuitor, RCS&RDS îşi va trage reţelele până în casele orădenilor după modelul celor de televiziune şi internet.

Compania are posibilitatea să facă acest lucru ca urmare a faptului că anul trecut a câştigat licitaţia pentru amenjarea a 200 kilometri de canalizaţie tehnică, cu termen de finalizare în vara anului viitor, din care a construit deja 50 kilometri. În primă fază investiţia vizează centrul istoric al oraşului şi cartierele aglomerate, dar se va extinde treptat în tot oraşul.

Fără timpi de aşteptare

În paralel cu investiţiile în infrastructură, RCS&RDS face demersuri pentru implementarea unui sistem eficient de portare a consumatorilor de la societatea Electrica la noul furnizor de energie electrică. „Începând de luni, eu sunt acasă pe sistemul nou, dar a durat două luni acest transfer, ceea ce nu este normal. Ne dorim un tranzit rapid, fără un timp de aşteptare atât de mare”, a spus Nelu Dumea.

Potrivit directorului regional, compania îşi va anunţa clientela deja formată pe segmentul de internet, cablu-tv şi telefonie cu privire la noile servicii oferite îndată ce va avea pus la punct un sistem eficient de preluare a noilor consumatori şi fără ca aceştia să bată drumul la Electrica după avize. „Ne vom asuma toate responsabilităţile procesului de tranzit”, a declarat directorul.

Proiectul contractului de parteneriat dintre Primărie şi RCS&RDS va fi supus dezbaterii Consiliului Local în şedinţa din 28 mai.

Citeşte pe aceeaşi temă şi „Teszari dă lovitura: RCS&RDS vinde cel mai ieftin curent din România

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
Ieftin la mălai şi scump la tărâţe !!!
După un an de facturare cu ceva mai ieftin o să fie ca la abonamentele cu HBO, deodată o să sară preţul fără să anunţe pe nimeni !!!
Postat 23 Aprilie 2015, 18:53 de WinDos
?
@tzopunpecamp: SIGUR NU! Dar de ce citesti fituica?
Postat 23 Aprilie 2015, 11:35 de TDS
Sună bine
Acțiunea sună foarte bine.Pe când primăria se va implica și în creearea mai multor locuri de muncă?sau mai multă implicare în piața locurilor de muncă?binențeles,nu din acelea unde angajatul la peste 8 ore prestate pe zi,e angajat cu 2 ore pe zi sau deloc.La prima vedere nu ar fi treaba primăriilor,dar dacă omu n are loc de muncă și nu poate să și achite asociația,sau impozitul imobiliar,treaba nasoală se simte și la primărie,nu?
Postat 23 Aprilie 2015, 09:48 de crisan
DISTRACTIE
@marius_ro Păi dacă ăii spun din prima numărul contractului de ce mi se pun celelalte întrebări? Și de ce mă întreabă cum o cheamă pe bunica? Fătuca nu s-a prins că fac mișto de ea? Oricum îmi plac comentariile postate! Vai ce mă distrez!
Postat 23 Aprilie 2015, 08:53 de TDS
PS
P.S: cam semeni la atitudine cu Mang si haita PSD-ista
Postat 23 Aprilie 2015, 01:20 de marius_ro
@TDS
@TDS vad ca iti place sa te iei de oricine face/construieste ceva pentru orasul asta. A fost Bolojan, acuma e RDS. Referitor la call-center-ul lor, daca ai avea habar de legislatie sau ai gandi putin ti-ai da seama ca fac totul ca la carte. Oricine poate sa sune la call center chiar daca nu e pe numele lui abonamentul, pentru suport. Poate te prezinti Gheorghe X dar tu stai in chirie la Ion Y. Cum ai vrea sa te identifice? Dupa voce ? Poate vrei sa faci modificari la abonament. Esti constient ca nu poti face modificari la abonament daca nu esti titularul ? (si daca esti, ti-o asumi verbal in conversatie). Dar n-ai tu de unde sa stii chestiile astea banale, pe tine te roade ca Bolojan construieste si vrea sa dezvolte orasul. Nimeni nu te va obliga sa treci la RDS, si sincer sper sa nici n-o faci. Dar cu postarea de mai jos dovedesti inca odata ca ceea ce te face sa postezi nu e setea de dreptate cum vrei tu sa para, ci pur si simplu reavointa si rautatea. P.S: Si nu, nici la RDS nu lucrez.
Postat 23 Aprilie 2015, 01:19 de marius_ro
Mai TSD
Incerc din rasputeri sa iti raspund civilizat. Crede-ma efortul ma depaseste, asa ca : daca vrei sa mananci cacat cu polonicul, fa-o in privat nu in spatiul public. Asa de curiozitate daca se adeveresc cele din articol, stai sa-ti trag trei spituri in cur? Un sfat: te-ai saturat de call centerul de la RDS, treci nene pe Telekom sau pe Orange sa vezi acolo promptitudine. Cred ca daca era un articol doar despre RDS n-ai fi comentat, insa a aparut si Bolojan si nu te-ai putut abtine...
Postat 22 Aprilie 2015, 21:28 de User anonimizat
Modernizare si pentru TDS
Buna ziua. Vreau sa mentionez ca citesc frecvent stirile postate pe Ebihoreanul. In timp am observat la foarte multe articole comentarii de la Userul TDS si Windos (cred ca e aceeasi persoana cu dubla persoanalitate) astfel incat m-am hotarat sa imi fac si un cont pe Ebihoreanul. On-topic: asteptam cu nerabdare orice incursiune in viata economica din Oradea a oricarui investitor, unde sunt investitii sunt bani si locuri de munca, deci calitatea vietii creste. Salutam si speram ca mediul privat sa fie un concurent serios monopolului neserios al agentiilor cu management centralizat de stat. Off-topic: speram ca in curand oameni cu conceptii a la carte comuniste dar deraiate pe mentalitatea comunisto-romana gen TDS si Windos sa fie cat mai putini si mai multi oradeni deschisi la nou si modernizare sa isi spuna parerea pe forum. Multumesc.
Postat 22 Aprilie 2015, 20:22 de S33kplayer
Te-am vazut, mi-ai placut, ce ramane de facut?
Ilie Gavril Bolojan: "Dragoste la prima vedere, cine-ar fi crezut?/Sa iubesc cu-atata putere, ca la inceput!" RCS&RDS: "Buzele tale, doua petale..." Cred ca promisiunea RCS&RDS e cam identica cu promisiunea facuta Sanmartinenilor. Dupa ce se va vedea cu sacii in caruta RCS&RDS va schimba foaia. Dar sa presupunem ca ma bag! Daca voi avea vreo problema va trebui sa sun la un Call center ca acum(pentru net, telefonie). Deci fatucile(si baietii)vor proceda la fel? Pentru limba romana apasati 1, magyar nyelven ketto 2. Contractul este pe numele Dvs.? 3. Adresa? 4. Cat purtati la pantofi? 5. Ce culoare de chiloti preferati? 6. Ati verificat instalatia singur? 7. Am notat, se va remedia cat mai repde posibil(24-48 ore) 8. Da, este o problema pe retea dar colegii nostri lucreaza 9. Va multumim ca ati apelat la serviciile RCS&RDS(Helllooooooo!????????????!!!!!!!!!!!!!!!!). O data chiar i-am raspuns unei fatuci la intrebarea: Contractul este pe numele Dvs.? asa: Nu, este pe numele bunicii! Fatuca: Si cum se numeste bunica? Oh, God!
Postat 22 Aprilie 2015, 19:27 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON