URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Ianuarie 2011, 14:01

Poliţiştii, supăraţi pe Liviu Popa: sindicatul îi cere demisia

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Reprezentanţii Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) cer demisia bihoreanului Liviu Popa de la şefia Inspectoratului General al Poliţiei Române, susţinând, într-un comunicat de presă, că acesta a manifestat un "comportament necorespunzător în serviciu şi societate, fapt care a adus atingere onoarei şi probităţii profesionale a poliţistului şi prestigiului instituţiei", atitudine sancţionată de Legea 360/2002, precum şi de Ordinul MAI 400.

Reacţia sindicaliştilor survine după ce şeful Poliţiei a declarat, vineri, la Cluj, că ar vrea să fie făcute disponibilizări în Poliţia Română pentru că "sunt suficienţi poliţişti beţivi şi nenorociţi" şi ar trebui să plece cei care fac Poliţia de ruşine.

Sindicaliştii reclamă "exprimarea suburbană" şi susţin că, prin aceste declaraţii, Liviu Popa s-a aliniat comportamentului recent avut de fostul şef al IPJ Neamţ Aurelian Şoric şi de fostul secretar de stat Dan Valentin Fătuloiu, "cadre superioare ale ierarhiei care au fost îndepărtate tocmai pentru declaraţii denigratoare de acelaşi fel". "Majoritatea poliţiştilor, personal onest şi dedicat profesiei, nu mai aşteaptă acum explicaţii de la Liviu Popa, cunoscând recentele sale manifestări cu prilejul prezenţei sale în mai multe inspectoratae judeţene de poliţie, cu ocazia bilanţurilor anuale. Poliţiştii îşi manifestă, direct, îndoiala pentru calităţile sale manageriale, iar pentru repetatele expresii şi atitudini suburbane, SNPPC solicită, în numele membrilor săi, demisia lui Liviu Popa, şeful IGPR", scriu reprezentanţii SNPPC în comunicat.

Sindicaliştii cer şi o poziţie oficială a ministrului Administraţiei şi Interne faţă de fondul şi forma declaraţiei publice a şefului Poliţiei Române şi cer sancţionarea lui Popa. "În mod concret, ultimul termen rezonabil pentru sancţionarea şefului IGPR ar trebui să fie miercuri, 2 februarie 2011, dată la care se va desfăşura bilanţul IGPR", au precizat reprezentanţii SNPPC.

Pe de altă parte, liderul Sindicatului "Pro Lex", Vasile Lincu, a spus, referitor la declaraţiile fostului conducător al Poliţiei Bihor, că ar trebui disponibilizaţi din Poliţie cei angajaţi pe bază de relaţii, pentru că mulţi nu au legătură cu munca de poliţie, însă şefii MAI şi IGPR nu au curajul să facă ordine în acest sens.

Citeşte pe această temă şi articolul: Liviu Popa: Sunt suficienţi poliţişti beţivi şi nenorociţi în Poliţia Română

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
militia
Bine face popa cu militienii. Acum militia si-a gasit nasul. Areperfecta dreptate seful politiei. Prersonal cunosc cateva exemplare de militieni care vesnic sunt in stare de ebrietate chiar si in timpul serviciului . exemple in Beius:Sala Nicolae, Bleaga Vasile si altii de la politia Beius.Acestia nu au nici o treaba cu politia.
Postat 31 Ianuarie 2011, 09:58 de buuzz
..la munca nu la intins mana..!
Sunt convins ca se va gasi o solutie pentru a exista paza in localitatile unde se vor desfiinta posturile de politie.Si sefii de post isi vor pierde privilegiile de \"sefi \".Si nu vor mai acoperii cunostintele care furau lemne din padure,braconierii cu care vanau noaptea ,primarii cu care imparteau gresia si faianta de pe santiere ,ciubucarii cu care vindeau balastru cu rabele la negru,buticarii care primeau totul la \"negru \".Credeti sau nu,lucrurile acestea se petrec in comunele noastre si toti acei enumerati mai sus au facut averi in cardasie cu sefi de post ajunsi sefi cu 10 clase si 6 luni la Campina.Desteptati-va si lasati oamenii cu drag de carte sa conduca si cei cu \"drag\" de smecherii sa munceasca pentru un ban. Cand s-au redus sporurile si salariile un ajutor de sef de post se plangea ca a pierdut 9 mii lei adica 25% din salar.Un inginer care lucreaza in proiectare de 20 de ani are 1700 lei net,si duce in spate 4 persoane,pensionari,profesori ,medici sau pe oricine altcineva.La munca fratilor ca ne ia dracu de foame pe toti daca stam la pomana...Si nu le plangeti de mila politidtilor ca au case si masini la care unii dintre voi nu vor ajunge\"neam\"...Sanatate !
Postat 30 Ianuarie 2011, 20:09 de Burebista
UITAI
Un poliţist de frontieră beat la volan a fost oprit cu cinci focuri de armă de colegii lui Reșița S-au tras focuri de armăÎn vârstă de 24 de ani, omul legii şi-a făcut de cap noaptea trecută pe şoselele judeţului. După episodul în care au ameninţat cu pistolul la cap un jurnalist care filma o descindere, poliştii de frontieră cărăşeni au fost din nou protagoniştii unor scene care nu fac deloc cinste uniformei de om al legii. Poliţiştii de frontieră din Socol au sesizat în jurul orei 2.40 a nopţii trecute un autoturism marca Volkswagen care rula cu viteză. Au încercat să-l oprească pentru control, dar conducătorul auto nu nici nu a băgat în seamă semnalul regulamentar al acestora şi şi-a continuat drumul. Poliţiştii au plecat imediat în urmărirea Volkswagen-ului şi au solicitat sprijin colegilor lor de la Moldova Veche. Frontieriştii din Clisura Dunării au blocat toate drumurile pe care s-ar fi putut deplasa fugarul. La un moment dat, un echipaj al Poliţiei de Frontieră care instalase un filtru pe raza localităţii Radimna a observat maşina respectivă. “Deşi i s-a făcut semn să oprească la postul de control, şoferul VW-ului a ignorat semnalele poliţistului de frontieră, încercând să evite controlul. Pentru oprirea autoturismului, politiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, conform prevederilor legale, fiind trase două focuri de armă în plan vertical şi trei în direcţia autoturismului”, precizează comisarul Poliţiei de Frontieră Florin Crăciun. Riscă să fie dat afară Imediat de au reuşit să-l oprească pe şoferul care i-a sfidat pe poliţişti, aceştia au avut parte de o mare surpriză. Omul care le dăduse atâta de furcă şi care a pus în pericol viaţa atâtor oameni era tocmai un coleg de-al lor, un agent al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Caraş-Severin. Era beat şi nu purta uniformă pentru că era în timpul liber. “Agentul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul testării fiind de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spitalul orăşenesc pentru a i se recolta probe biologice. Având în vedere cele constatate, conducerea IJPF Caraş-Severin a dispus cercetarea prealabilă, în regim de urgenţă, a poliţistului de frontieră, pentru faptele săvârşite, la finalizarea acesteia, urmând a merge până la destituirea din poliţie”, a mai spus Crăciun.
Postat 30 Ianuarie 2011, 20:07 de SCORTOSUL
JOS corupti si betivi
JOS cu betivi si corupti, toti functionari publici cu abateri de comportament IMORAL trebuie DEMISI, toti! UUUUUUUUUUUUU dar pe cata de la ITM cand o dati afara inca primeste salar cand trebuia demult inlocuita cu alta net superioara calitativ PROFESIONAL
Postat 30 Ianuarie 2011, 12:53 de uuuuuuuuuuu
Declaratie iresponsabila.
Declaratie iresponsabila care impune demisia sau demiterea sefului Politiei Romane. Daca este convins de afirmatiile sale trebuie sa faca,nu sa vorbeasca,iar daca sunt supozitii trebuie sa plece din politie pentru denigrarea unei institutii vitale pentru ordinea si suguranta publica.
Postat 30 Ianuarie 2011, 11:02 de safe
Felicitari Liviu Popa
Felicitari d-lui chestor Liviu Popa pentru bunele intentii de a face ordine in Politia Romana si a duce aceasta institutie pe o pozitie normala in societate, ca in tarile europei de vest. Pozitia sindicatului politistilor reprezinta din pacate mentalitatea celor care reprezinta politia romana,adica de apara pe cei care nu ar avea ce cauta in aceasta institutie de baza a statului.Domnilor,studiati organizarea si activitatea politiei din tarile west europene,comportamentul politistilor in relatiile cu cetatenii si ve-ti observa cat de departe este inca politia romana de ceeace ar trebui sa fie in mod normal,unde sa fie exemplu de conduita pentru toti cetatenii.Sper ca seful politiei romane nu va ceda presiunilor exercitate de cei care doresc(cu voie sau fara voie) ca politia sa fie altfel decat este normal pentru societate. Succes d-le L.Popa in intentia de a face ordine in institutia pe care o conduceti !
Postat 30 Ianuarie 2011, 11:00 de cristioreanul
asa o fi
Daca vor sa dea afara betivii e nasol...nu prea raman multi, e clar! La IPJ Bihor primii pleaca in cazul asta adjunctii sefului.... se stiu ei care sug sticloaiele si fac tambalau sau orgii! De fapt se vede pe fetele lor, urmariti nasurile stacojii, roseata din obraji si falcile dospite! Halal politie! Dupa chipul lui Blaga adica...
Postat 30 Ianuarie 2011, 00:28 de oradean
betivi, nenorociti
Cei mai in varsta stim cum erau militienii in trecut (betivi, nenorociti, curvari, prosti - 2 clase, inculti, spagari, .....), problema este ca dupa 20 de ani inca mai sunt ramasite din trecut si cel mai grav lucru ii ca cei tineri care au venit sau lasat "invatati" (scoliti) de cei batrani - nu spun ca toti - au invatat smecheriile - cum sa faca bani de craciun, pasti, concediu, haina de blana la amanta, jucarii lu ala micu, - vezi circulatia arges - de fapt traim intr-o tara corupta, politia este obligata sa fie corupta. Domnilor reprezentanţii ai SNPPC, domnule Vasile Lincu, liderul Sindicatului "Pro Lex", faceti voi curatenie in politie, ce asteptati, de ce ii mai tineti printre voi pe cai care va fac de rusine, sunt atatea tineri olimpici, absolventi de facultati cu nota 10, care ar merita sa fie politisti, de ce ii ascundeti pe betivi si nenorociti printre cei care i-si fac datoria, nu v-am auzit niciodata spunind ca politia se angajeaza sa respecte legile (sa nu ia spaga), sa munceasca mai mult, sa schimbe imaginea patata, sa fie exemple bune de urmat. Eu v-as dubla salariile daca a-ti merita, dar astazi nu, si asa le aveti prea mari pentru ce faceti.Ce ziceti va bagati ?
Postat 29 Ianuarie 2011, 21:42 de petru-mircea
JOS politia romana
au dreptate in subordinea lui Blaga toti sau majoritatatea au trait din spaga si mita si acum ce fac se jelesc ca babele ca nu au salarii indestulatoare , pentru ce salarii, ? preferam POLITIE privata decat politie cumparata fara ca banii sa fie IMPOZITATI.....UUUUUUUUUUUU JOS POLITIA ROMANA, vrem politie PRIVATA. este idem problema maternitatate de stat , medicu primeste bonus pentru nastere si stim totii ca asa este, vrem sa dispara orice urma de a putea cumpara un functionar public si numai prin privatizarea treptata putem starpi acest VICIU : SPAGA.
Postat 29 Ianuarie 2011, 18:32 de uuuuuuuuuuu
VAI! VAI!
VAI ! S-AU SUPARAT MILOGII DE CIBUCURI SI CHIOLHANE ! VAI ! VAI ! POATE ISI DAU DEMISIA SI SE ANGAJEAZA SI EI LA MUNCA ! VAI, VAI !! NUMAI ADEVARUL SUPARA SI DOARE !! SE PARE CA I-A GINIT SEFUL LOR !1 MI-SE PARE CORECT CA UN PRIM CRITERIU DE TRIMITERE LA MUNCA ( RESTRUCTURARE ) SA FIE SI DISCIPLINA !! DAR ASTA NU LA POLITATI !! NU ?????? EI SUNT BUGETRAI APARATI DE TXELE CARTE LE PLATESC CEI CE MUNCESC !! EI SUNT IN SLUJBS NOASTRA SI NE APARA CATEODATA DE EI INSASI !! ADSICA DE BETIVI !
Postat 29 Ianuarie 2011, 14:40 de EU
un ne norocit
Este clar ca sunt multi politisti betivi(beau de suparare ca au asemenea sef de politie),da si mai clar e faptul ca sunt ne norociti(fara noroc),adica n-au avut noroc de sef mai bun.
Postat 29 Ianuarie 2011, 14:15 de alt ne norocit
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON