URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 August 2014, 14:58

Poliţiştii DGA Bihor au descins la frontieră!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
O nouă acţiune a poliţiştilor Direcţiei Generale Anticorupţie Bihor se desfăşoară în aceste zile în punctele de trecere a frontierei din judeţ. De astă dată, însă, poliţiştii distribuie pliante cu mesaje anticorupţie turiştilor români şi străini, pentru ca aceştia să nu fie părtaşii şpăgarilor, să refuze categoric plata unor sume de bani pretinse pentru facilitarea rezolvării problemelor cu care se confruntă, să se opună oricărei forme de mită, trafic de influenţă sau conflict de interese şi să ia atitudine ori de câte ori sunt puşi în faţa unor astfel de situaţii.

„Este vorba despre o campanie de conştientizare care se desfăşoară în punctele de trecere a Frontierei Borş, Salonta şi Valea lui Mihai. Lucrători ai DGA Bihor împreună cu poliţiştii de frontieră menţionate distribuie flyere cu informații prin care cetățenii să-şi consolideze cunoştinţele despre infracţiunile de corupţie şi să descopere instrumentele aflate la îndemâna tuturor pentru a sesiza aceste fapte", a explicat, marţi, BIHOREANULUI, purtătorul de cuvânt al DGA Bihor, Răzvan Vesa.

Potrivit sursei citate, acţiunea este parte a unei campanii naţionale, demarată de Direcţia Generală Anticorupţie în cooperare cu Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, în cadrul căreia au fost realizate 250.000 flyere în limba română şi 50.000 flyere în limba engleză, ce vor fi distribuite la nivelul a 21 structuri ale Poliţiei de Frontieră.

În Bihor, DGA este reprezentată prin Serviciul Judeţean Anticorupţie Bihor, al cărui sediu se află în Oradea, str. Dunărea nr. 2, telefon/fax  0259/469.043, e-mail: bihor.dga@mai.gov.ro.

Şeful serviciului şi ofiţerul de relaţii cu publicul primesc cetăţenii interesaţi în audienţă la sediul serviciului, în fiecare zi lucrătoare de miercuri, între orele 12:00 - 15:00.

Cetăţenii mai pot reclama faptele de corupţie ale personalului MAI apelând linia telefonică gratuită, 0800.806.806.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
WIND OF CHANGE
Eu ma bucur totusi ca se intampla si lucruri bune in tara asta. Este de apreciat faptul ca s-a gandit cineva sa organizeze aceasta actiune, se vede totusi ca Europa nu-i chiar asa de departe de noi dupa cum se vede si dupa cum ar vrea unii. Poate veti rade de mine, dar eu ma simt mandra cand la iseirea din tara sunt intampinata cu respect , tratata cu politete, comportament ce pana nu demult am intalnit numai in occident. Stiu ca mai avem mult de invatat , dar totul are un inceput. Na, acum puteti sa aruncati cu pietre in mine daca vreti dar m-am saturat sa vedeti numai partea negativa a lucrurilor. Daca vrem sa schimbam ceva trebuie sa si facem, nu doar sa dam din gura. Daca noi nu da, ei n u primesc si ne obisnuim si asa. Anul trecut mergeam des pe la spital si portarul astepta de fiecare data cand intram (si nu numai de la mine) sa-i dau un leu. Nu i-am dat, nu pentru ca erau banimulti, nu i-am dat pentru ca asa am vrut eu. De cateva ori m-a oprit, mi-a cerut explicatii, de ce nu vin in timpul orelor de vizita. I-am dat explicatii si nicioadata bani, altii au dat si au intrt fara a da explicatii. Dupa un timp s-a obisnuit, nu ma mai oprea, stia ca de la mine nu primeste. Nu ma sa
Postat 19 August 2014, 19:08 de renata
Mos Spang
LA CONSILIUL JUDETEAN TREBUIE O DESCINDERE ! CUM INTRI PE STANGA ACOLO LA ARIPA PSD !
Postat 19 August 2014, 18:35 de Mos Spang
VIVA HUNGARIA
Ati oragnizat bai fratilor o actiune de maturare de ziua nationala a ungariei? lingeti-i in cur cumfaceti de obicei, o sa vina maine sau poimaine carele lui Roji din debretin aveti grija sa nu va dea cineva vreio spaga, un buchet de flori, o stea de pe coroana lui sfantul stefan pista, sau o sticla de egrio bikaver ascuns sub fusta. Daca mai faceti actiuni de genu anuntati si voi din timp , sa-si faca baietii rezerve pentru zilele de post cat sunteti pe acolo scoala voastra de constientizare. sper ati dus si un popa cu voi. amin
Postat 19 August 2014, 18:11 de cristian
vai de capul nostru
VAI DE CAPUL VOSTRU, CHIAR CREDETI CA CINEVA VA IA IN SERIOS? Faceti un pic de tam tam sa vada Europa ce mandri suntem, ce ne respectam, de dam un pic cu caramida in piept. Stati linistiti oameni buni ca nu se va schimba nimic. Daca nu dai , te intorc astia in toate partile , te cauta si in chiloti, daca dai te saluta cu ranjetul protocolar pe fata de cate ori treci pe acolo. mie-mi place sa fiu respectat, daca ma costa 50 de euro in vama sau 3 lei la pompa de benzina, si 2 lei la cafenea, na, asta e. trebuie sa traiasca fiecare , e drept ca unul mai bine, altul mai greu.
Postat 19 August 2014, 17:59 de mariuscelviteaz
surprize
N-am nici o treaba in vama, dar ma gandesc sa-mi anulez intalnirile planificate, sa dau tura in vama. Tare as vrea sa vin acasa cu un pliant primit de la u politist de frontiera in care imi cere sa nu-i dau spaga. CAmpanie de conştientizare , zice. Trebuie sa constientizam ca fiecare minune tine trei zile (daca tine) si apoi revine totul la normal.
Postat 19 August 2014, 17:44 de austriacul
DGA LA CARTIERUL PRIMA CASA ?
Ar trebui sa mearga sa faca o vizita si la birourile de la Cartierul Prima Casa si sa vada toti functionarii care trec pe la KOPANY cu o informatie, un mesaj, o atentie... sau pentru una ! E simplu. omul are camere in birou. se iau imaginile si se iau toti care au intrat la el in birou si au iesit cu hartii si se intreaba ce contine plicul care a fost intre hartiile cu care au iesi.
Postat 19 August 2014, 16:42 de Ronaldo
Spaga la RAR
Pe cind o actiune la RAR. Se ia spaga ca-n codru, cu sefi cu tot.
Postat 19 August 2014, 15:21 de Ionica
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON