URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Februarie 2017, 19:11

Percheziții la două profesoare de la Facultatea de Medicină din Oradea: Suspiciuni de luare de mită la „Medicină Dentară”

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Locuinţele şi cabinetele a două doctoriţe orădene, cadre universitare la Facultatea de Medicină Oradea, specializarea Medicină Dentară, au fost percheziţionate, marţi şi miercuri, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, într-un dosar deschis pentru fapte de corupţie.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, prim-procurorul adjunct Maria Cotrău, dosarul vizează un profesor universitar şi un şef de lucrări, bănuiţi că ar fi luat mită de la studenţi, pentru promovarea unor examene.

Procurorii au ridicat mai multe documente, atât de la Facultatea de Medicină, cât şi de la cabinetele celor două profesoare.

Şpagă după reţetă

"Informaţii mai multe vom putea face publice după audierile care se vor desfăşura în cursul zilei de joi. Pot spune că e vorba de două doamne, iar faptele sunt similare celor pentru care a fost condamnat un alt cadru universitar al aceleiaşi facultăţi, Constantin Romanul", a declarat prim-procurorul adjunct Maria Cotrău.

Cotrău se referă la celebrul caz al fostului prodecan de la Facultatea de Medicină şi Farmacie Oradea, profesorul universitar Constantin Romanul, doctor în ştiinţe medicale, prins în flagrant, pe 26 iunie 2014, tot de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, în timp ce îşi "taxa" studenţii cu câte 200 euro pentru a-i promova la examenul pe care aceştia urmau să-l susţină cu el.

Universitarul, medic şi şef de secţie la Secţia Oro-Maxilo-Facială, a fost ridicat din cabinetul său din Spitalul Clinic Judeţean Oradea şi reţinut, instanţele de judecată respingând însă cererea de arestare formulată pe numele lui de procurori, măsură pe care au înlocuit-o cu arestul la domiciliu.

În total, Romanul a fost dovedit că a luat mită de la 25 de studenţi care îi frecventau cursurile şi a fost trimis în judecată pentru luare de mită, fiind condamnat definitiv, în 2015, la o pedeapsă extrem de blândă, de 2 ani de închisoare cu suspendarea sub supraveghere a pedepsei.

"Nu ştiu"

Contactaţi în legătură cu noul caz descoperit la Facultatea de Medicină şi Farmacie, rectorul Universităţii din Oradea, Constantin Bungău, a spus că ştie doar că de la FMF s-au ridicat nişte documente, dar nu cunoaşte amănunte despre ancheta procurorilor.

La rândul său, decanul FMF, dr. Adrian Maghiar, a confirmat informaţiile şi a ţinut să sublinieze că în cadrul facultăţii nu au fost făcute percheziţii.

"La facultate nu au fost percheziţii. Sunt două cadre didactice care au fost percheziţionate, într-un dosar din 2016, nu ştim încă ce conţine dosarul şi nici despre ce anume sunt acuzaţiile. Am înţeles că s-au făcut percheziţii şi la domiciliul unuia dintre cadre, despre celălalt cadru nu ştiu, nu răspunde la telefon. Ne-au cerut nişte relaţii în legătură cu contractele lor de muncă, cu facultatea", a precizat Maghiar.

Decanul a refuzat să spună numele celor două cadre didactice anchetate. "Sunt două cadre didactice de la Medicina Dentară, care predau ore. Nu ştiu... Bănuiesc că ar fi vorba despre examene, deci nu ştiu ce să vă spun. Încă mai multe informaţii nu am", a conchis Adrian Maghiar.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
:-)
...Nu se intampla asa ceva inainte de 90'...amuzant. Intrebati orice fost student grec sau arab care si-a facut studiile in Romania anilor 70-80' cat trebuia sa "deconteze" pentru fiecare examen (chiar daca era student foarte bun)..."deconturile" se faceau nu atat in ban cat in baxuri de tigari Kent si Malboro, pachete de cafea si alte produse "strategice" ale timpului. Odata intrati in paine...prospetii absolventi se straduiau sa-si recupereze "investitia".
Postat 09 Februarie 2017, 10:45 de Cleopard
studenţii..
...învăţaţi de prin facultăţi cu plicurile.Aşa ceva acum 40 de ani prin facultăţile de medicină nu exista,dar exista,într-o măsură.Ceea ce pe mine personal mă face să cred că înainte de 90 au fost doar seminţele acestui putregai,care pe noi ne aseamănă cu un stat sudamerican,şi nu înţeleg pe unii de ce spun că înainte de 90 era mai bine,când putem aspira la o societate de tip nordeuropeană cu corupţie zero.
Postat 08 Februarie 2017, 23:14 de crisan
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON