URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Decembrie 2013, 19:01

Partidul Mişcarea Populară: "PSD Bihor este cunoscut doar prin plagiatul lui Mang şi fiul lui Tărău"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Partidul Mişcarea Populară Bihor l-a criticat, miercuri, pe prefectul Claudiu Pop pentru că a atacat Hotărârea Consiliului Local Sânmartin de a organiza un referendum pe tema exploatărilor petroliere pe raza comunei şi i-a cerut acestuia demisia.

"Nici nu se uscase cerneala pe Hotărârea Consiliului Local Sânmartin pentru consultarea populaţiei, dacă doreşte sau nu exploararea de gaze de şist în comună, că prefectul, se pare că după un drum la Bucureşti, a comunicat în presă că va ataca HCL-ul", a spus Marton Attila, unul dintre reprezentanţii PMP Bihor.

Acesta a comparat guvernarea cu USL cu cea comunistă. "Suntem în 18 decembrie, în urmă cu 24 de ani la ora asta în Timişoara se trăgea, din ordinele nesăbuite ale lui Ceauşescu. Există vreo diferenţă între "yesmenii" de atunci şi "yesmenii" de acum, precum Claudiu Pop? Eu susţin că nu. Dacă nu eram în sfera de influenţă euro-atlantică, ci în cea ruso-chineză, unde guvernarea USL doreşte să ne îndrepte, din partea acestor "yesmeni" am avea parte de aceleaşi tratamente ca atunci", a mai afirmat reprezentantul Mişcării Populare.

Marton Attila susţine că, în România condusă de USL, libertatea de opinie este "o crimă". "Spune domnul prefect că bogăţiile subsolului sunt ale Statului Român şi noi nu putem să ne băgăm. Domnule prefect, sănătatea noastră, apa noastră şi mediul în care trăim nu sunt împortante? Noi, bihorenii, suntem buni doar să umflăm statisticile cu incidenţa cancerului în România?", a spus Marton Attila.

Ca urmare a faptului că prefectul a atacat HCL-ul din Sânmartin, Marton i-a cerut demisia, arătând că PSD Bihor e cunoscut doar datorită lui Adrian Tărău, fiul fostului prefect Aurel Tărău, şi pentru plagiatul preşedintelui filialei, Ioan Mang. "Domnule prefect, PSD Bihor şi aşa este cunoscut doar după plagiatul domnului Mang şi eventual după fiul fostului prefect Tărău, prietenul lui Adrian Năstase. Aveţi ocazia să aduceţi cât de cât o rază de lumină pe obrazul PSD Bihor, daţi-vă demisia!", a afirmat acesta.

Tot el a precizat că, după ce Mişcarea Populară şi Forţa Civică au iniţiat procedura de atacare în contencios a Hotărârii de Guvern 887/2013 privind acordul petrolier pentru perimetrul Băile Felix, îşi doresc acum să ceară suspendarea acesteia.

"La cât de repede se mişcă domnul prefect Pop, trebuie să rămânem vigilenţi şi lipsiţi de naivitate. Vom încerca să beneficiem de prevederile Legii Contenciosului Administrativ şi să cerem Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţiei suspendarea Hotărârii de Guven până la judecata pe fond, chiar dacă suntem în interiorul celor 30 de zile în care Guvernul Ponta îşi poate retrage HG-ul nesăbuit. Nu de alta, dar avem toate şansele să ne trezim între sărbători cu utilajele Gazpromului în hotarul Sânmartinului", a încheiat Marton.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
WTF???
Da, arata bine, dar au creierul mai mic decat furnica! Plus ca sunt basisti si cam provoaca voma!
Postat 19 Decembrie 2013, 14:26 de Merlin from Berlin
cemai !!
Daaaa! arata biine astia de la miscarea poponara !!!!
Postat 19 Decembrie 2013, 13:58 de temudjin II
avortonul PD ului
Cat tupeu la unii!!! Cine sunteti voi sa aveti dreptul sa cereti ceva! Sunteti partea stricata rezultata din dezmembrarea portocaliilor si veniti voi sa bateti cu pumnu-n masa!!! Mars in cusca voastra umflatilor!
Postat 19 Decembrie 2013, 13:37 de doar eu
????????
Auleu,cineva vrea sa-mi fure ..iapaDar chiar nu vreau sa educ boii si doabitocii!Multe succesuri si referendumuri,dar respectati LEGEA!
Postat 19 Decembrie 2013, 13:05 de gheorghe@sandor
ca boul ,tot bou ,ce sa-i faci...
De te numesti gheo ,de te cheama soni ,cu ocii-ti mari si umezi n-ai cum sa vezi relatia ,,stat''- cetatean decat deformata.Mai ales daca esti un bou dintr-o anumita parte a politicii.
Postat 19 Decembrie 2013, 11:21 de pusca si curaua lata
SUNT UN BOU
SI UITE CA SONVESTUL DEFUNCT SE APUCA DE POLITICA..Mai popula rule!Petrolul ,gazul,apa.inclusiv cea termominerala sunt ale statului roman!Ce corhaz vrei tu acum?Tu popularule nu pricepi ca statul prin ANRM hotaraste cine foreaza,exploreaza..Chiar nu pricepi dle sunetist?LASA POLITICA MAI POPULAR CARE ESTI,INCEARCA LA O CRISMA IN VELENTA SA PUI MANELE,COLINDE SI ALTE RUGACIUNI!Chiar nu pricepi ca CONSTITUTIA trebuie respectata????????????
Postat 19 Decembrie 2013, 09:38 de gheorghe@sandor
@GHEORGHE
Ba sulica da de poporul roman ai auzit ??? S-au tu crezi ca toti coruptii si puscariabilii jegosi temporar la putere dispun de bogatiile romanilor. Unde in constitutie sau alta lege scrie ceva despre gazele de sist ??? In constitutie scrie f. multe lucruri pe care parazitii nu le respecta si pt.care vor ajunge unde le e locul: LA PUSCARIE.
Postat 19 Decembrie 2013, 09:36 de gheorghe@sandor
:)))))))
Asta-i ala de nu au acceptat UDMR sa-l primeasca ca seamana prea mult cu Bot ? Doar nulitati va gasiti sa vorbeasca pentru voi ? Asa partid asa membrii fara nimic in cap si pe cap. Cred ca domnul asta vorbeste de plagiat dar nu stie scrie dupa dictare!
Postat 19 Decembrie 2013, 07:48 de Vladimir
lol
Ce fatau are pumukli asta.....jajaja..s-a mai deschis o shaormarie...
Postat 19 Decembrie 2013, 07:27 de clau
Ioii Domnii !!!
Cinei chelu? Cred ca i se potriveste sa joace in filme de comedie, deja a debutat in piesa Miscarea Populara.
Postat 18 Decembrie 2013, 19:49 de Tepes Vlad.
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON