URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 02 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 August 2015, 09:06

Medici în spatele gratiilor: 12 persoane au fost reținute de DIICOT în dosarul rețetelor falsificate

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

12 persoane - 11 medici şi un farmacist - au fost reţinute, joi seară, şi vor fi prezentaţi, vineri, Tribunalului Bihor cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, pentru înşelăciune, evaziune fiscală şi fals.

Măsura a fost dispusă după audierile maraton desfăşurate, joi, la sediul DIICOT Oradea în dosarul care priveşte un grup infracţional acuzat de fraudarea fondului naţional de asigurări de sănătate.

Procurorii au audiat, joi, 20 de persoane - medici, asistente, reprezentanţi ai unor firme farmaceutice - bănuite că, în perioada 2012-2014, au suplimentat artificial schemele terapeutice pentru bolnavii incluşi în unele programe naţionale şi au "umflat" astfel sumele raportate şi ulterior decontate de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

Ancheta a pornit în urma unui control efectuat anul trecut de inspectorii antifraudă la şase societăţi comerciale din Bihor, având ca obiect comerţul cu produse farmaceutice.

Verificările au scos la iveală o pagubă de 3,1 milioane de lei provocată bugetului de stat printr-un circuit fictiv de achiziţii şi livrări de medicamente, declarate şi înregistrate în contabilitate de către societăţile implicate în perioada 2012-2015. Scopul? Crearea în mod artificial a unui TVA deductibil şi diminuarea nelegală a impozitului pe profit datorat.

"Firmele fantomă interpuse în lanţul evazionist, respectiv societăţi care figurau cu sediul social la adrese din mediul rural, au fost înfiinţate pe numele unor interpuşi, persoane cu cetăţenie română şi domiciliu în judeţul Bihor. Societăţile în cauză nu au avut angajaţi, nu au depus la termene toate declaraţiile fiscale, o parte dintre acestea nedeclarând achiziţii sau livrări", se arată într-un comunicat făcut public, joi, de Direcţia Generală Antifraudă.

Potrivit informării, una dintre societăţi a efectuat achiziţii fictive de medicamente, iar apoi a solicitat decontarea acestora la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Bihor, în baza a 13.444 de reţete emise fictiv, cu complicitatea unor medici de familie şi medici specialişti din judeţul Bihor, în numele unor pacienţi.

În urma controalelor, inspectorii au dispus imediat instituirea unor măsuri asiguratorii, prin indisponibilizarea unor bunuri şi popriri pe conturile bancare, sesizând imediat şi procurorii DIICOT, care anchetează în acest caz 50 de persoane. La sfârşitul anului trecut, procurorii DIICOT au efectuat 67 de percheziţii la secţia de Oncologie a Spitalului Municipal din Oradea şi la mai multe farmacii şi cabinete ale unor medici de familie din municipiu şi din judeţ.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
Pt Adina si ceilalti
Nu stiu cine este "d-na" Adina si ceilalti "COMENTATORI EXPERTI de la coltul blocului",DAR VREAU SA STITI TOTI ca "Sclifosita si Tufa" de Dumbrava are 2 specialitati si Doctoratul in Diabet, obtinut cu calificativul MAGNA CUM LAUDE,ceea ce implica (daca nu stiti) un lot mare de pacienti, ani multi de studiu si munca, lucrari gandite, scrise si sustinute la Congresele Medicale din tara si strainatate si lucrari publicate in revistele de specialitate din tara si din strainatate."Sclifosita" de Dumbrava a creat 2 jocuri pt copiii cu diabet si obezitate(sa poata invata mai usor),a scris 2 carti de educatie pt parinti si adolescenti, etc. DACA SI VOI TOTI COMENTATORII a-ti salvat de la moarte cel putin un copil aflat in Coma Diabetica, l-a-ti echilibrat, l-a-ti invatat pe el si pe parintii lui ce au de facut in viitor sa nu se mai ajunga in situatia asta deosebit de periculoasa, DACA SI VOI a-ti venit ani de zile in Week-enduri de acasa FARA SA FITI OBLIGATI SI PLATITI, sa-i invatati pe copii si parinti managementul diabetului, DACA SI VOI aveti telefoanele deschise 24 de ore si inclusiv in concediu indiferent unde sunteti raspundeti PREZENT la orice ora din zi si noapte si dati sfaturi si indrumari pt stabilirea si reglarea dozelor de insulina, DACA SI VOI A-TI FACUT SI REALIZAT CEL PUTIN ATAT CAT A FACUT "SCLIFOSITA SI TUFA" DE DUMBRAVA, atunci puteti sa jigniti si sa aruncati cu noroi, DACA NU A-TI FACUT TOATE ACESTE "NIMICURI"cred ca BUNUL SIMT SI CONSTIINTA DVS ar trebui sa va traga de maneca si sa va spuna sa stati in "banca voastra"si sa va dedicati timpul in LUCRURI CONSTRUCTIVE in primul rand pt voi si pt ceilalti.
Postat 19 August 2015, 07:07 de fram
e tufă, nu dumbravă :)))))
CLEI :))))
Postat 15 August 2015, 21:58 de ADINA
sclifosita aia e Dumbrava? pai, cum, nu era vegetariana? s-a spurcat!
deci ... popii???
Postat 15 August 2015, 20:01 de ADINA
cine urmeaza? popii?
tds, mersi pt completarea concreta a listei nesimtitilor; cucoana dumbrava larisa, mare specialista in nutritie o sa poata sa isi aplice cunostintele in spatele gratiilor si sa faca si studii aprofundate! ce emisiuni avea ea la tvs cu pocaitul ala chelios care are restaurantul vegetarian... pe cand urmeaza popii? as putea sa scriu si eu niste sugestii in acest sens - incepem cu patriarhul si episcopul!
Postat 14 August 2015, 22:38 de roger
!!??
Vorba ta TDS..dar ,,totusi eu nu cred...mai trebuie si dem...
Postat 14 August 2015, 20:30 de Tinas
minţi bolnave!!! la SPITALUL 6 !!!!!!!!
Cum dracu' s-au gândit ei că nu o să îi prindă :)))))
Postat 14 August 2015, 14:35 de ADINA
medici ÎMPUŢIŢI
Încrezuţi şi proşti grămadă!!!!Să nu cumva să îi întrebi ceva că se zborşesc la tine "CĂ SUNTEŢI DE SPECIALITATE??" Bine le face DIICOT şi poliţia!!! Să pună mâna să înveţe şi să stea la răcoare!!! P.S. Merci TDS pentru numele lor, dacă mai poate fi numit "nume"
Postat 14 August 2015, 14:27 de ADINA
SI TU LARISA MIHAELA?
BOTA IOAN SERGIU , BUGARIU IOAN, CIOBOTARU LAURA DANIELA DARVAS ILONA ,GHIURĂU IOAN CORNEL , NEMETH ELVIRA PETO ENIKO, SOVRE RAMONA LAURA, STAMATIAN LIVIU, ŢUŢU LIDIA LAVINIA, VEREŞ POP OANA MARIA, DUMBRAVĂ LARISA MIHAELA
Postat 14 August 2015, 10:18 de TDS
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON