URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Noiembrie 2014, 15:25

Lucrările de reabilitare a DN 76 între Oradea şi Felix se reiau, promite prefectul Claudiu Pop

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Povestea DN 76 Oradea - Beiuş - Deva nu se mai încheie. La promisiunile făcute în ultimii doi ani de Guvern şi la presiunile exercitate de Consiliul Judeţean şi de primarii localităţilor din zona Beiuş se adaugă, de marţi, o nouă promisiune, şi anume că munca va fi reluată cu o soluţie tehnică nouă, ce va permite un ritm de înaintare a şantierului de 2 kilometri pe zi.

Cea mai recentă promisiune în acest sens a fost făcută de prefectul Claudiu Pop, într-o conferinţă de presă susţinută marţi, în care a precizat, totuşi, că o face "cu strângere de inimă", deoarece nu are certitudinea 100% că acest lucru se va şi întâmpla.

Pop a afirmat că a fost, totuşi, înştiinţat de CNADNR că au fost făcute "pregătiri" pentru reluarea lucrului "în zona sensului giratoriu de la ieşirea din Oradea spre Felix", acolo unde lucrările au fost stopate astă-vară de Inspecţia de Stat în Construcţii care urmare a faptului că asfaltul pus de firma CCCF Timişoara spre Felix s-a surpat după mai puţin de o săptămână de la aşternerea lui.

Prefectul Claudiu Pop a mai spus, de asemenea, că CNADNR a aprobat o nouă soluţie tehnică pentru reabilitarea drumului, şi anume una ce prevede spargerea, măcinarea şi topirea asfaltului existent, iar apoi amestecarea lui cu bitum proaspăt şi alte ingrediente, şi reaşternerea acestui amestec pe carosabil, de către un ansamblu de utilaje denumit "tren rutier".

În fine, prefectul a adăugat că CNADNR are banii necesari pentru a plăti lucrările, astfel încât nu există motive pentru ca firma contractată de Compania Naţională de Drumuri să nu lucreze. "Sper să apucăm să vedem împreună ziua în care, măcar timp de o săptămână, acest utilaj să lucreze din plin", a spus prefectul.

Citeşte, pe aceeaşi temă, şi articolul "Second hand Hi-Tech: DN 76 Oradea-Beiuş va fi refăcut cu asfaltul... vechi"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
gargara ieftina
Stati linistiti dragi oradeni ca se vor relua doar prin promisiuni si pana dupa alegeri. Ati vazut voi vre-un membru P.S.D cu onoare si caruia sa-i pese de tara asta. Oradeni si romani trzitiva ca nu sunteti orbi
Postat 05 Noiembrie 2014, 13:29 de KATY
Se lucreaza
Se lucreaza asa ca nu tot bateti atata campii.
Postat 04 Noiembrie 2014, 23:31 de gabi
stau in zona felix
Stau in zona felix si se lucreaza. Felicitari psd pentru ca au reusit sa deblocbeze acea situatie critica.
Postat 04 Noiembrie 2014, 23:26 de cristina
Mita electorala
Bine ca nu s-au apucat la iarna.Au stat toata vara cu mana in fund ,si acuma,inainte de turul 2 al alegerilor,hop a aparut masinaria minune .Ar trebui organizate alegeri din an in an,poate asa vom avea si o autostrada.Nesimtiti.......si noi prosti ca-i toleram.
Postat 04 Noiembrie 2014, 22:45 de cipri
buldog neispravit
Lica nost e la fel de ingrat fata de bihorenii ca si cei mai sus amintiti.Toti o apa si un pamant.Averile lor insa au prosperat invers proportional cu averile palmasilor de rand.Deci de MERITA!!!!
Postat 04 Noiembrie 2014, 22:13 de lica nost
bLAGA
Auzi bai Gil ar trebui sa l injuri in primul rind pe fratele tau Vasile Blaga pe care l injura toti cei care au de a face cu drumul de bins. Hai pa. ca degeaba cred ca neuronii tai uita ca Blaga parca se trage de undeva din Bihor. Duca sa dracu cu el in groapa
Postat 04 Noiembrie 2014, 20:07 de bLAGA
solutie tehnica noua
Alo domnu CLAUDIU,exxperimente sa FACI pe familia ta nu pe bietii bihoreni care zilnic te au in varful limbi cu cate o injuratura.TUVA muma-n anus de fripturisti marca PSD.PS.Sa nu-l uitam pe alt stimat,nea POPA CORNEL de la pnl,care a pus pe locul intai Bihorul dintotdeauna.Tu-l in gura si pe dansul....
Postat 04 Noiembrie 2014, 17:01 de gil
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON