URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Octombrie 2010, 14:15

Liderul PSD Bihor: Prefectul Gavrilă Ghilea a început campania pentru Primăria Oradiei

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, a comentat vineri, într-o conferinţă de presă, conflictul izbucnit între primarul Ilie Bolojan şi prefectul Gavrilă Ghilea pe tema reabilitării faţadelor clădirilor din centrul Oradiei, după ce acesta din urmă a dat aviz de legalitate pe patru hotărâri adoptate în acest scop de Consiliul Local pentru ca recent, pe 1 octombrie, să le atace în justiţie, blocând astfel aplicarea lor.

"Nu m-aş fi amestecat în această dispută dacă cetăţenii cu care am venit în contact nu ar fi ridicat câteva probleme. Unii dintre ei stau în clădiri care nu au statut de monument, alţii deţin proprietăţi care nu sunt în zona de imobile vizibilă publicului", a spus Mang, arătând că Primăria a greşit punând la plată şi asemenea categorii de proprietari. "Nu pot fi de acord cu poziţia Primăriei, care a răspuns că cetăţenii nemulţumiţi pot face contestaţii", a adăugat senatorul social-democrat.

Mult mai vehement a fost Mang, însă, faţă de conduita prefectului Gavrilă Ghilea, pe care l-a acuzat, la fel cum o făcuse şi primarul Ilie Bolojan, de rea intenţie. "Cum poate prefectul să dea aviz de legalitate pe nişte hotărâri de Consiliu Local, iar apoi tot el să le atace în instanţa de contencios şi să le blocheze?", a comentat Mang.

Senatorul l-a criticat pe Ghilea şi pentru depăşirea atribuţiilor, fiindcă prefectul nu s-a limitat să analizeze legalitatea hotărârilor municipalităţii, ci s-a pronunţat şi asupra oportunităţii lor, în încercarea de a exploata politic nemulţumirea orădenilor şi, astfel, de a-şi pregăti lansarea în cursa pentru câştigarea funcţiei de primar. "Nu pot fi de acord cu poziţia prefectului, care şi-a început campania pentru Primărie. Prefectul nu are voie să-şi spună părerea despre avantajele sau dezavantajele unor hotărâri de Consiliu, ci numai despre forma juridică a acestora", a spus Mang.

"În concluzie, aş dori să-i rog pe cei doi combatanţi să lase gâlceava mediatică de o parte şi să se concentreze asupra a ceea ce au de făcut", a încheiat preşedintele PSD Bihor.

Întrebat de BIHOREANUL dacă are informaţii conform cărora prefectul Ghilea intenţionează ca la următoarele alegeri locale să candideze pentru funcţia de primar al Oradiei, Ioan Mang a negat, arătând că singurele indicii care îl determină să aprecieze că se va întâmpla acest lucru este încercarea lui Ghilea de a exploata nemulţumirea orădenilor în favoarea sa şi a PDL.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
18 Comentarii
replica injurioasa la romanul complex
BAH@romanul complex nu ma oftic foutetzai pe mama ta aceea courva care te-o facut :))BAH alfabetul pitzdi lu mata care o foutzide incestuos se scrie ,,m-am inselat `` nu,, m-am intelat `` revezi comentariul inainte de al posta pe forum bah poupincuristul kakathului lu senatoru PSD Ioan Mang:)).BAH @romanul complex sa recunosc toate acuzatiilecare mi le-ai adus, ca sa cresca inima in tine de bucurie si sa mori de infarct dreacului :)).@Romanul Simplu este cel mai mare taran patriot,un taran roman simplu din ROMANIA,inainte de computerul personal am folosit masina de scris ca sa scriu ,traiesc in ROMANIA si acest lucru imi ocupa tot timpul,sunt un patriot roman simplu,am lasat computerul zilele acestea ca am avut mult de muncit terenul agricol in campania agricola de toamna,sunt pensionar incalificabil irecuperabiul pentru cimpul muncii si penibil de sarac si cinstit ca si Ion Iliescu,dar PeNibiL esti tu si familia ta @romanul complex ,noah lasa astea si imi vad de treaba mea: ))veziti bah si tu de treaba ta cu poupincurismul si mancatul kakatului senatorului PSD si apoi , du-te bah si foute pe mata linistit,ca nimeni nu o sa te deranjeze :)).Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 29 Octombrie 2010, 08:34 de Romanul Simplu
băi ţărane, te oftici?
Băi ţărane (să mă conformez cerinţelor tale) un om din Cuca Măcăii poate fi un domn, în vreme ce un ciumpalac din buricul Bucureştilor poate fi un ţăran. Nu ai priceput că era o chestie de politeţe. Mintea ta slabă nu percepe asemenea subtilităţi. Ai un vocabular execrabil, probabil îţi pute gura a canal de reuşeşti să emani asemenea abjectităţi. Eşti ţăran. Ai avut dreptate, m-am înţelat, eşti cel mai mare ţăran care, cred eu, reuşeşte să folosească un calculator. Am să mai fac o încercare. Nu îţi dai seama că nu ştii pe ce lume trăieşti? Lasă calculatorul, apucăte de alceva, eşti incalificabil, probabil irecuperabil şi, cu siguranţă, penibil. Lasă astea şi vezi-ţi de treabă.
Postat 27 Octombrie 2010, 23:55 de românul complex
replica 2 la romanul complex
BAH @romanul complex da bagatiai tu poula in mata aia kourva care te-o facut dar de ce acuzi pe Romanul Simplu ?BAH kakanarul dreacului poupincuristul senatorului PSD Ioan Mang ,lingatorul kourului mancatorul kakatului care lucrezi in cariciu serviciu de comunicare electronica a PSD Bihordar pe cine vreti voi sa discreditati si sa intimidati ?Pe Romanul Simplu un simplu roman din ROMANIA care lupta si spune in fata ADEVARUL si DREAPTATEA care va supara pe cei din conducerea PSD Bihor.BAH idiotule cretin bou ratat * romanul complex vad de treaba partidului PSD Bihor ca a intrat pe miinile aristocratie camarilei PSD si nu ne mai reprezinta pe simpli membri PSD,,pe cimpii cu gratie ` fac lupta de gherila,si in mediul virtual lupta de blogherila digitala bah prostovane hacker kakath romanul complex:))=))fotbalul de giste este ca sa le zbrutacim de teren ,sa se poata juca fotbal :))=)) la avioane ne bagam ca poate deturnam unu in sediu PSD Bihor ,sa-ti bubuie tie urechile si sa surzesti :))=))BAH romanul complex at la cap sunt din mediul rural TARAN si nu sunt din mediul urban DOMN,,sunt de la tara si imi place asa cum sunt :))=)).Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 25 Octombrie 2010, 13:48 de Romanul Simplu
mai mult decât poţi înţelege
Pot să-ţi respect vârsta însă dacă am în vedere infantilismul tău nu cred că sunt obligat să-ţi pot respectul pe care-l ceri. Nu-ţi dai seama că eşti anacronic şi depăşit? Că-ţi place, că nu, politica se face cu bani, că-ţi place, că nu e nevoie de oameni potenţi financiar în orice partid, iar mitocănia unora, invidia şi minţile slabe (aşa cum e a ta) generează uneori situaţii critice în care oameni cu o anumită poziţie se trezesc cu plângeri penale. Probabil mintea ta e prea slabă să înţeleagă că orice om beneficiază de prezumţia de nevinovăţie, iar o acuzaţie trebuie dovedită, nu-l poţi balama pe baza unei mărturii a unui idiot. Începe să ţi se întrevadă culoarea portocalie pentru că doar gloata pedelistă lansează acuzaţii şi crucifică oameni a căror vinovăţie nu o pot dovedi. Băiatule, hai să fie, domnule, vezi-ţi de treburile tale că baţi câmpii cu graţie. Sau să încerc să-ţi explic pe înţelesul tău: BAH boule, cretin si idiot, BAH ratatule rahatule nu-i fotbalul de gaste. Nu te băga la avioane ca-ti prinzi urechile.
Postat 25 Octombrie 2010, 12:00 de românul complex
replica la @Romanul Complex care scrie contra lui Romanul Simplu
BAH Romanul Complex ti-am mai scris ca esti prost si idiot ,dar tu nu intelegi Cele afirmate de mine in comentarii sunt 100 %adevarate doar ale tale sunt idiotzenii colosale si o sa-ti raspund la acuzatiile aduse .Eu Romanul Simplu sunt un om in virsta care nu doresc la virsta mea ca sa mai acced la o functie in partidul PSD,am mai zis aceste cuvinte ,vreau doar ADEVAR si DREPTATE, EGALITATE, ECHITATEA ,ECHILIBRU ,DREPTATE SOCIALA ,acestea sunt idealurile adevarate ale social democratiei si nu acelea sustinute de aristocratia partidului PSD care este ocrotita de partidul PSD de dosarele penale pe care le are.BAH ratatule rahatule @Romanul Complex in Constitutia tari acestea ROMANIA scrie negru pe alb,,libertatea opiniilor cetateanului acestei tari ROMANIA nu incerca tu ca sa fii cenzura pentru Romanul Simplu.BAH idiotule Romanul Complex sa-ti fie rusine ca batjocoresti un om in virsta un vechi membru militant PSD ,un taliban rebel fanatic care lupta pentru o adevarata social democratie in partid si nu pentru social democratia aristocratiei partidului PSD care se apara in fata legilor acestei tari ROMANIA cu imunitatea parlamentara.Acesta este opinia lui Romanului Simplu.
Postat 25 Octombrie 2010, 07:13 de Romanul Simplu
Romanului Simplu
Observ cu stupoare că principala preocupare ale celor ce postează comentarii la articolele despre PSD nu este dezbaterea subiectului, comentarea şi lansarea unor idei şi opinii, ci identificarea Romanului Simplu. Nu pot să înţeleg cum naiba băiatul ăsta cu probleme la mansarda reuşeşte să atragă atenţia tuturor, făcând un singur lucru, să împroaşte cu * tot PSD-ul local. Culmea, şi eu cad în această plasă şi mă apuc acum să-l caracterizez pe individ. Nu sunt profesionist al domeniului dar o analiză psihologică pot să conturez şi prin logică să creionez o imagine a individului. După părerea mea Romanul Simplu este un frustrat de vârstă mijlocie, dornic să acceadă în ierarhia de partid dar care este incapabil să facă acest lucru dat fiind intelectul limitat. Vrea să pară deştept deşi nu ştie, spre exemplu, că Pavel Mercea (la care Pavel e prenumele) nu e fiul lui Florian Pavel ci un domn respectabil (cred că mai vârstnic decât Florian Pavel) şi multe alte chestii elementare pentru un tip cu un minim de cultură politică locală. Dragă Romanule Simplu, lasă comentariile celor care se pricep şi vezi că poate ai ceva mai bun de făcut. Susţii că eşti membru PSD, n-aş crede.
Postat 24 Octombrie 2010, 23:42 de românul complex
rugăminte
Având în vedere faptul că sunt şeful cabinetului parlamentar al domnului deputat Roman sunt nevoit să-mi recunosc incapacitatea de a conduce aşa cum trebuie acest cabinet, devreme ce unul dintre angajaţii are o atitudine condamnabilă, postând comentarii puierile la articolele din Bihoreanul. Apreciez faptul că xyz a reuşit să identifice aceste element ciudat, şi aş lansa rugămintea să spună cine este Romanul Simplu, pentru că este foarte sigur pe el atunci când spune că: <<Romanul Simplu face parte din angajaţii deputatului de Cefa>> (ar fi fost mai corect: este unul dintre angajaţii....; sau: face parte din echipa deputatului; iar deputatul nu e "deputat de Cefa" ci reprezintă un Colegiu Uninominal). Aş mai avea o rugăminte, la final să nu scrie xyz, ci să se uite pe CI şi să scrie de acolo ce e notat la Nume şi la Prenume. În rest, numai de bine!
Postat 24 Octombrie 2010, 23:21 de Alin Avram
@Romanul Simplu
Indiferent de varsta pe care o ai, nu esti decat un Roman Nebun, un pericol real pentru oamenii intregi la minte.Nu sunt cel pe care-l sugerezi, dar daca eu as fi in locul celor pe care-i blamezi,ori de cate ori ai ocazia, ti-as gasi si in gaura de sarpe.Daca ai vegheat la cresterea deputatului si primarului din Cefa,este rusinos ca cei doi nu-ti aplica acelasi tratament de care au beneficiat de la tine in tinerete. Rusine pentru cei din comuna Cefa ca au un roman atat de SIMPLU!
Postat 24 Octombrie 2010, 10:45 de xzy
@Romanul Simplu
Indiferent de varsta pe care o ai, nu esti decat un Roman Nebun, un pericol real pentru oamenii intregi la minte.Nu sunt cel pe care-l sugerezi, dar daca eu as fi in locul celor pe care-i blamezi,ori de cate ori ai ocazia, ti-as gasi si in gaura de sarpe.Daca ai vegheat la cresterea deputatului si primarului din Cefa,este rusinos ca cei doi nu-ti aplica acelasi tratament de care au beneficiat de la tine in tinerete. Rusine pentru cei din comuna Cefa ca au un roman atat de SIMPLU!
Postat 24 Octombrie 2010, 10:45 de xzy
"Epoca portocalie". Ep. Asa Epoca, asa Prefect!
I. "Cum poate prefectul să dea aviz de legalitate pe nişte hotărâri de Consiliu Local, iar apoi tot el să le atace în instanţa de contencios şi să le blocheze?"; "...Prefectul nu are voie să-şi spună părerea despre avantajele sau dezavantajele unor hotărâri de Consiliu, ci numai despre forma juridică a acestora". 1. Ce venituri/salarii nete, a primit dl. ”traseist” Ghilea, ca și prefect de Bihor, de la înscăunare şi până în prezent? 2. Are dreptate dl. senator Mang. Asemenea afirmații au o baza legala!
Postat 24 Octombrie 2010, 09:17 de stefan
replica la xyz
BAH prostovane comentator cu nick name-tl @xyz sa-ti scriu o replica .BAH prostovane @xyz lasa tu ,,rest numa de bine `` ca tu incerci ca sa dezbini PSD Bihor(din interior) si o sa-ti raspund la acuzati :)).Cunosc pe deputatul PSD Ioan Sorin Roman de cind era copil si la fel cunosc si pe Dumitru Barnau primarul PSD al comunei Cefa tot de cind era copil,si i bateam tot cu piciorul-n fund de cite pozne si prostii faceau asa ca nu ma poti acuza ca sunt angajat,sunt un pensionar:)) .BAH prostovane @xyz TRADAREA vine de la voi din cariciu de serviciu electronic de comunicare al PSD Bihor,,Urasc tradarea si urasc pe tradatori ``eu @Romanul Simplu.BAH @xyz tu esti PEPEa homosexualul alias Emilian Pavel Florian junior si ai lins expresia asta cu ,,restu de bine`` de la tatal tau ex directoru DADR Pavel Florian senior ,bah spune-i sa mai schimbe vocabularul, ca este invechit si criptocomunist :)) BAH prostovane @xyz,,Tradarea ca si tradarea si din interior vine,dar de la voi cei care sunteti pe linga domnul senator PSD Ioan Mang presedinte legitim si legal ales al filialei PSD Bihor ,si nu vine tradarea de la noi simplii membri militanti PSD. Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 23 Octombrie 2010, 16:04 de Romanul Simplu
@Romanul Simplu
Domnule Mang! Atentie! Romanul Simplu face parte din angajatii deputatului de Cefa.Nu uitati! Tradarea vine,intotdeauna,din interior. In rest, numai de bine!
Postat 23 Octombrie 2010, 11:26 de xyz
Previziune.
In 2012, Gavrila Ghilea nu va candida pentru Primaria Municipiului Oradea, ci va castiga, inturul doi, presedintia Consiului Judetean Bihor.
Postat 23 Octombrie 2010, 11:21 de Oradean.
BLA ! BLA ! BLA !
O HAHALERA ACEST mang !! EL SI CU PARTIDUL LUI CU TOT !!! CINE II MAI BAGA IN SAMA ?! NIMENI !!
Postat 23 Octombrie 2010, 09:58 de SCORTOSUL
replica la comentatorul cu nick name-ul @romanul mai simplu.
BAH asta cu nick name-ul @romanul mai simplu care esti din Criciul serviciu de comunicare electronica a PSD Bihor sa-ti scriu replica si sa-ti scriu si un banc pe seama sefului tau direct,, presedinte legitim legal `` de filiala PSD Bihor senatotul PSD Ioan Mang.BAHasrta cu nick name-ul @romanul mai simplu comentariul anterior este in legatura de faptul ca pe senatorul PSD Ioan Mang nu-l intereseaza de proprietarii de imobile ca sa-si renoveze fatedele la cladirile din centru ,ci-l intereseaza situatia imobiulului sediu de filiala municipala PSD care trebuie renovat (vezi articolul anterior din Bihoreanul ).Cladirea respectiva este si intr-o fotografie veche a Oradei in care se vede cum defila armata romana prin fata acelui imobil. Ai inteles@roman mai simplu hacker prostovan :))=)) BAH @roman mai simplu daca cladirea asta intra la apa Claudiu Pop face o scoala de scufundari acolo ca are atestat de scafandru profesionist :))=))LA Salonta cind a fost Mircea Geoana spune senatorului PSD Ioan Mang ,,BAH Ioane dar multi PSD -isti va-ti adunat adunat aici`` la care senatoru raspunse ,,DA sunt multi si or venit ca sa vada un PROSTANAC:))=)).Acesta este opinia lui Romanul Simplu
Postat 23 Octombrie 2010, 05:58 de Romanul Simplu
:)))
Ghilea primar in Oradea?? :))) De ce nu Stan si Bran? Sau Mutulica? Sau Nils Holgerson? Sau vulpile rosii...ori iepurii mici..
Postat 23 Octombrie 2010, 00:21 de parabellum
@romanul simplu
sincer un comment mai tampit n-am vazut in viata mea! multumim romanului simplu pentru momentele amuzante :))))
Postat 22 Octombrie 2010, 22:05 de romanul mai simplu
replica la articol
Domnule senator PSD presedinte ,,legal legitim ``ales al filialei PSD Bihor , senator PSD Ioan Mang Cum adica vine lucrul acesta ?,,Nu m-as fi amestecat.....nu ar fi ridicat citeva probleme `` Cele citeva probleme vizeaza doar sediul municipal al PSD aflat in Pta Uniri unde acuma se renoveaza si se face mare tam tam pe acidentarea unei pietoane care intimplator trecea prin acel loc.EURomanul Simplutin minte renovareacare s-a facut la acel sediu municipal PSD pentru ca cunosteam constructorii care au lucrat la acel sediu de la A la Z si ca si un roman simplu ma intreb ,Oare ce au renovat si construit acei constructori ?dar dacaau pus ceva microfoane si camere ascunse de luat vederi din sediul municipal PSD.:))=))Acesta este opinia lui Romanul Simplu
Postat 22 Octombrie 2010, 15:20 de Romanul Simplu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON