URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Ianuarie 2014, 18:03

Liberalul Cristian Bodea îi cere lui Ponta un raport despre starea naţiunii

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Nu se lasă

Chiar dacă riscă sancţiuni în cadrul USL sau al PNL, senatorul Cristian Bodea îi cere premierului Victor Ponta să vină în Parlament, în februarie, cu un raport despre starea naţiunii. "E datoria lui să prezinte celor care l-au investit un raport asupra guvernării de anul trecut şi ce vrea să facă în acest an. Trebuie să facem o politică deschisă, sinceră şi responsabilă, iar pentru asta trebuie să dăm raportul în faţa cetăţenilor, pentru ca aceştia să înţeleagă ce facem şi încotro îi ducem", a spus senatorul, într-o conferinţă de presă desfăşurată miercuri.

Bodea a enumerat şi temele dării de seamă, prima fiind accesarea şi utilizarea fondurilor europene. "A început deja noul exerciţiu financiar al UE, iar noi nu avem niciun acord cu Uniunea pe această temă", a spus parlamentarul. Acesta a arătat că Guvernul trebuie să utilizeze fondurile europene pentru lucrările de infrastructură de comunicaţii, în condiţiile în care în prezent acestea sunt finanţate de la bugetul de stat, ceea ce încurajează corupţia, putând fi "date cu dedicaţie".

USL să nu mai mintă!

De asemenea, senatorul a afirmat că şeful Guvernul trebuie să prezinte un plan pentru diminuarea fiscalităţii şi un altul pentru integrarea în spaţiul Schengen. "Nu mai putem continua să ne minţim că străinii sunt răi şi noi suntem buni. Adevărul este că nu suntem primiţi în Schengen pentru că nu ne facem treaba în probleme de securitate, şi nu mă refer la agenţii secreţi, ci la bandele care iau dimineaţa curse low-cost spre Occident, dau lovitura şi se întorc seara, şi la bandele de cerşetori din România, organizate, care acţionează în vestul Europei".

Bodea a spus, referitor la acest subiect, că "aş vrea ca premierul şi miniştrii lui să înţeleagă că pot minte poporul, dar nu pot să-i mintă pe străini, şi nu ştiu cât se va lăsa şi poporul ăsta minţit cu prostii de felul acesta".

Gata cu cearta, să înceapă guvernarea

În fine, liberalul îi cere lui Ponta măsuri pentru "închiderea" lucrărilor declanşate în baza PNDL, pentru care nu există finanţare şi care se degradează continuu. "Aş vrea să ştiu cum închidem cele peste o mie de lucrări pe PNDL deschise încă din 2007, în condiţiile în care necesarul pentru finalizarea lor este de 15 miliarde lei, dar pentru care anul trecut s-au alocat 500 milioane lei, anul acesta 1,5 miliarde, iar pentru anul viitor sunt prevăzute 800 de milioane".

Bodea a afirmat că sarcina premierului este de a guverna, nu de a perpetua conflicte cu preşedintele, iar stabilirea lui Crin Antonescu drept candidat USL la prezidenţiale ar trebui să-l determine pe Ponta să se ocupe de guvernare.

"Acum, că domnul Ponta şi-a liniştit ambiţiile prezidenţiale, nu mai are scuza că este ocupat să se certe cu Băsescu şi are tot timpul să se ocupe de guvernare", a spus senatorul liberal.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
????????
Alo daca zic de bine de Bodea publicati comentariul meu?Jalnici,cenzurati tot ce impotriva PNL-ului...!
Postat 16 Ianuarie 2014, 15:37 de gheorghe
felicitari
Felicitari domnule Bodea, e mai bine mai tarziu decat niciodata, insa tare ma tem ca sefutul tau popa prostu nu te mai lasa sa vorbesti deacum incolo liber. O sa ai cenzurate vorbele ca e la moda la USL= Penalii
Postat 16 Ianuarie 2014, 14:45 de ardeleanul
Asa daaaaaa
Felicitari domnule Bodea, sunt mandru acum ca in sfarsit un ardelean din gasca comunista isi face auzita vocea, si asi spala pacatele si prin forma asta. Posibil domnule Bodea ca ai crezut in cea ce propaga partidul mamut, si e bine ca in sfarsit observi ca toata propaganda lor este un nor de fum aruncat asupra tarii de comunistii de la guvernare. NU TE LASA MANIPULAT IN CONTINUARE SUNTEM ALATURI DE TINE DACA O TII TOT ASA.... cu respect pt. toti care aprecieaza si doresc adevarul si ......dreptatea pana la capat :)
Postat 16 Ianuarie 2014, 14:38 de ardeleanul
STAREA NATIUNII
...m-a corectat matrafoxatul asta de Mirel Palada, pe care l-am recrutat cand era pe punctul de a intra in puscarie, oricum - nu asta e important, ziceam ca m-a corectat. Il cheama Bodea si nu Boldea, pe ala de afara ce tot striga sub geam.
Postat 15 Ianuarie 2014, 21:12 de Victor Ponta
STAREA NATIUNII
Stimati concetateni (Dragnea, Oprisan, Constantinescu, Mazare, Constantin, Voicu, Voiculescu, Nastase, Niculae, Patriciu, ghita si voi aia din spate), nu vreau sa va duc cu zaharelul, insa stiu ca o duceti rau. Iar acest lucru i se datoreaza lui Basescu si justitiei independente (de noi, bineinteles). Am reusit sa slobozim haznaua (7,4 milioane de metri cubi de cuăcat) anul trecut şi totusi, nu ne putem scalda. Vom improsca insa cei 7,4 milioane de metri cubin de cuacat, ca mai avem vidanja de la Antena 3, care inca merge brici si poate, poate vom pune mana pe putere. Pana atunci, salut initiativa lui Radu Mazare, care azi, dupa arestarea mizerabila a dragului nostru coleg, Nicusor Constantinescu, zis si "bulgăre" , a anuntat ca va candida in 2014 la presidentia Romaniei. Imi pare rau ca astfel pierdem sansa de a-l avea pe Mihai Gadea presedinte, pe care-l stimez fffffffffff mult, deoarece m-a vindecat de hemoroizi, deoarece are in saliva anumite substante vindecatoare. Cam asta e starea natiunii. A, sa nu uit. Dati-l afara pe Boldea ala, care a pus umarul la eliberarea celor 7,4 milioane de metri cubi de cuacat, iar acum face pe moralistul.
Postat 15 Ianuarie 2014, 20:31 de Victor Ponta
Natiunea Patron
Atat politicienii romani cat si media din Romania trebuie sa serveasca Interesela Nationale (Natiunea Romana) si nu interesele de grup ! Povestile ca "nu se pot exploata de catre noi pt ca nu avem bani si bla-bla-bla" sunt slogane lansate de grupurile de interese sau de catre niste imbecili care au capul pe umeri doar ca sa nu-i ploua in gat ! Politicienii romani trebuie sa tina cont de vocea poporului ! Natiunea Patron, este proprietara intregii bogatii nationale. Noi, Natiunea Romana platim salarii politicienilor si nu invers ! Noi, Natiunea Romana, i-am angajat pe politicieni ca sa lucreze in interesul nostru nu in beneficiul anumitor grupurilor de interese !Politicienii romani, trebuie sa lucreze pt bunastarea Natiunii Romane !
Postat 15 Ianuarie 2014, 20:20 de Romania
Alegeri-Voturi
Cei care veti apara tara de pradatori (bineinteles, includem aici si separatismul, iredentismul si revizionismul unguresc), veti primi voturi. Ceilalti, nici sa nu va ganditi ! Bogatiile subsolului romanesc trebuie sa fie exploatate de catre specialisti romani ! Bogatiile subsolului romanesc trebuie sa fie exploatate in conditiile care sa asigure protectia naturii romane ! Au dreptate cei care spun ca daca nu beneficiem noi romanii de aceste resurse, se instraineaza degeaba. Platim pret de monopol instituit de companiile straine (carburantii, gazul, etc sunt foarte scumpe raportat la salariu), pe resursele noastre ! Au dreptate cei care spun ca daca nu le putem exploata noi (desi s-ar putea si acest lucru daca s-ar vrea), atunci sa ramana in subsol si le vor exploata copiii sau nepotii nostri daca nu vor mai avea tradatori printre ei sau ii vor anihila pt a nu le mai fura viitorul !
Postat 15 Ianuarie 2014, 20:15 de Romania
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON